X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie ,puki nie ma bety nie ma co zapisywać :*

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Dziewczyny dzis mam 13dpo i zrobilam test ciazowy i z niedowierzaniem widze cien !Jutro rano pedze na pierwsza bete,trzymajcie kciuki

https://zapodaj.net/9d06cb50a9544.jpg.html
    Ida święta i coraz wiecej prezentow mamy :)
    Trzymam kciuki za bete.
    Po kiepskim listopadzie bedzie piekny grudzień <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to winko to pijecie caly czas czy tylko do IUI?
    Czy potem moze miec wplyw na ewentualna ciaze?

• Domika333 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziewczyny możecie dopisać buźkę jak w poprzednim miesiącu... Choć jeszcze okres nie przyszedł to dzisiejsza beta na dała złudzeń. Od kilku dni bardzo źle się czułam i podejrzewałam, że wróciły problemy z krzepliwoscia krwi więc zrobilam rano badanie no i betę przy okazji. No i 3 tabletki Estrofemu przed iui podzialaly tak a nie inaczej i normy dwukrotnie przekroczone. Na początku stycznia ostatnie iui. Potem in vitro o ile będę mogła przy tym problemie... coraz bardziej się boję... Trzymam kciuki za Was wszystkie i cieszę się z każdego Waszego sukcesu!

28l.
    3x AID :(
    Azospermia
    Warszawa - protokół długi
    I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
    ❄❄❄❄ + 10 komórek zamrożonych
    27.05 - transfer 4.2.2
    Beta 5dpt 13 / 7dpt 53,7 / 10dpt 261,6 / 14dpt 1452 / 17dpt pęcherzyk / 23dpt ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika333 wrote:
    A u mnie dziewczyny możecie dopisać buźkę jak w poprzednim miesiącu... Choć jeszcze okres nie przyszedł to dzisiejsza beta na dała złudzeń. Od kilku dni bardzo źle się czułam i podejrzewałam, że wróciły problemy z krzepliwoscia krwi więc zrobilam rano badanie no i betę przy okazji. No i 3 tabletki Estrofemu przed iui podzialaly tak a nie inaczej i normy dwukrotnie przekroczone. Na początku stycznia ostatnie iui. Potem in vitro o ile będę mogła przy tym problemie... coraz bardziej się boję... Trzymam kciuki za Was wszystkie i cieszę się z każdego Waszego sukcesu!
    A jakie masz problemy z krzepliwością i jak to się u Ciebie objawia? Ja myślę, że problemy z krzepliwością nie są przeciwwskazaniem do IVF. A jakie badanie robiłaś, że normy dwukrotnie przekroczone? Bierzesz jakieś leki na krzepliwość?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika333 wrote:
    Szkoda :( byłam ciekawa co u Ciebie bo miałyśmy iui tego samego dnia,ja pewnie do Ciebie dołączę w środę

• Domika333 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    A jakie masz problemy z krzepliwością i jak to się u Ciebie objawia? Ja myślę, że problemy z krzepliwością nie są przeciwwskazaniem do IVF. A jakie badanie robiłaś, że normy dwukrotnie przekroczone? Bierzesz jakieś leki na krzepliwość?

U mnie zaczęło się tak, że w ogóle nie chcieliśmy podchodzić do iui tylko od razu ivf więc w październiku zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie. Po kilku dniach zaczęłam się źle czuć- stan podgoraczkowy, bóle głowy, przyspieszone bicie serca, ucisk w klatce piersiowej no a w nocy drętwienie rąk. Lekarz natychmiast kazał odstawić leki i powiedział że nie mogę przyjmować doustnie hormonów. Miałam zastrzyki Neoparin przez 20dni i wszystko wróciło do normy. Zdecydowaliśmy, że to może jest znak, żeby jednak spróbować iui. No ale jak widać nawet po 3 tabletkach dopochwowych pojawił się ten sam problem. Jutro idę do hematologa, zobaczymy co powie.
    A badanie to d-dimery.

28l.
    Azospermia
    I IVF - punkcja 27.03 - pobrano 24 komórki / hiperstymulacja (transfer odroczony)
    27.05 - transfer 4.2.2
  • Domika333 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tecz_a wrote:
    Szkoda :( byłam ciekawa co u Ciebie bo miałyśmy iui tego samego dnia,ja pewnie do Ciebie dołączę w środę

Trzymam za Ciebie kciuki z całego serca, żeby chociaż jednej z nas się udało!!

28l.
    Azospermia
    27.05 - transfer 4.2.2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika333 wrote:
    U mnie zaczęło się tak, że w ogóle nie chcieliśmy podchodzić do iui tylko od razu ivf więc w październiku zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne na wyciszenie. Po kilku dniach zaczęłam się źle czuć- stan podgoraczkowy, bóle głowy, przyspieszone bicie serca, ucisk w klatce piersiowej no a w nocy drętwienie rąk. Lekarz natychmiast kazał odstawić leki i powiedział że nie mogę przyjmować doustnie hormonów. Miałam zastrzyki Neoparin przez 20dni i wszystko wróciło do normy. Zdecydowaliśmy, że to może jest znak, żeby jednak spróbować iui. No ale jak widać nawet po 3 tabletkach dopochwowych pojawił się ten sam problem. Jutro idę do hematologa, zobaczymy co powie.
    A badanie to d-dimery.
    Kurcze to rzeczywiście poważna sprawa. A jaki masz wynik D-dimerów? Może podczas stymulacji lekarz od razu włączy Ci heparynę i nie będziesz miała takich problemów.

• Domika333 Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Kurcze to rzeczywiście poważna sprawa. A jaki masz wynik D-dimerów? Może podczas stymulacji lekarz od razu włączy Ci heparynę i nie będziesz miała takich problemów.

Mam taką nadzieję! Jeśli chodzi o d-dimery to max jest 550, teraz mam 1290, a w październiku było 2600..

28l.
    Azospermia
    27.05 - transfer 4.2.2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mutację PAI, która też wpływa na krzepliwość, ale tak dużych D-dimerów nigdy nie miałam. Max to 553 i często jedynym objawem, który mi dokucza jest ból nogi. Koniecznie odwiedź hematologa, a na pewno ustabilizuje Ci lekami krzepliwość i będziesz mogła spokojnie się stymulować. Zapewne to może być powód niepowodzeń w staraniach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domika333 wrote:

Przykro mi bardzo.
    A zapowiadal sie taki piekny grudzień.

• *zonaboba* Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tu te same testy w innym świetle
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/242c37cf3c67.jpg

Przepraszam, że Was tym zarzucam, ale kurczę nie mam się z kim tym podzielić za bardzo ;) 3 koleżankom moim już mówiłam, ale 2 z nich nie wiedzą w ogole co to starania o dziecko. Mysle, ze Wy rozumiecie co przezywam. Dziekuje Wam z calego serca za kciuki i miłe słowa. Nie wiem co bym bez Was zrobiła
    Gratulacje kochana :) u mnie porażka beta 0.22 jestem zła strasznie bo ten ból taki inny niż zawsze, którego tak naprawdę nigdy nie miałam dał mi nadzieje. Chyba nigdy nie doczekam takiego szczęścia :/ :/ :/

Powrót na ovufriend po 1,5roku
    73 cs
    27lat
    9.11.18r - 1 IUI :(
    6.12.18r - 2 IUI :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *zonaboba* wrote:
    Gratulacje kochana :) u mnie porażka beta 0.22 jestem zła strasznie bo ten ból taki inny niż zawsze, którego tak naprawdę nigdy nie miałam dał mi nadzieje. Chyba nigdy nie doczekam takiego szczęścia :/ :/ :/
    Bardzo mi przykro. Tule Cie mocno.
    W koncu kazda z nas doczeka tego szczescia musimy w to wierzyc. Moze jeszcze nie jest nasz czas ale wiedze ze on w końcu nadejdzie!

• Mallow Znajoma

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    Ja popijam weekendami, czasem kieliszek po pracy. Zwyczajnie bardzo lubię czerwone, wytrawne wino ;-)
    Dziś po IUI pytałam Pana doktora, czy mogę lampeczkę - powiedział, że nawet zaleca, trochę mnie wyciszy i uspokoi (jak wiemy- stres nie wskazany). Nawet w Sylwestra rekomendował kieliszek szampana :-D

kahanka lubi tę wiadomość

• Salma Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    ja się przed winem nie wzbraniam :) mamaginekolog kiedyś pisała o tym artykuł (hipotetyczna Hania chyba brzmiał tytuł) i tam tłumaczyła, jak to działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 23:35

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • Salma Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *zonaboba* wrote:
    przykro mi bardzo... kiedyś i my ujrzymy! zobaczysz!

6 IUI :(

1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zonaboba przykro mi bardzo :(

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie da się byśmy wkoncu wszystkie zaszły ale trzeba wierzyć !

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana jutro dopiero wyniki oby do tego czasu okres nie przyszedł,modlę się z całych sił by ta nadzieja nie znikła

kahanka lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
‹‹ 1118 1119 1120 1121 1122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ