Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Franiczka wrote:Ale coś nie tak z tymi pecherzykami?
Widzę ze masz podobne AMH do mnie. Ja mam 8. Ale nie nam pcos/pco.
Też mam ostatnio jakąś depresje. Wczoraj poryczalam sie przed pobraniem krwi, bo byl problem z pzu. Mąż musiał za mnie sprawe załatwić bo ja stalam i ryczalam. Potem w pracy praktycznie do nikogo się nie odzywałam. Mam wrażenie, że jestem o krok od załamania się.
Nie mam PCO, a z pecherzykami ok, widoczne 2 ciałka żółte, tylko jakas placzliwa jestemMiłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
Dziś IUI a lekarz mi kazał brać luteine od piątku...
Poprzednio tak samo -
nick nieaktualnyFraniczka wrote:Mnie tez temperatura zawsze spadala dzien przed owu.
Dziewczyny a co decyduje o tym, ze robia iui na cyklu naturalnym lub robią stymulacje? Czy jeśli ma sie swoje naturalne owulacje to nie ma szans na stymulacje?
Nie wiem co decyduje chyba to zalezy od lekarza. Ja ostatnio mialam na naturalnym cyklu a w kolejnym bede podchodzic na stymulowanym zeby zwiekszyc szanse ,to slowa mojego lekarza. -
nick nieaktualny
-
Meggie1 wrote:My się leczymy u dr. Cholewy!
jakie wrażenia?
fakt drogi jest ale coś za coś:)my jeździmy do Tych a Wy? Długo się u niego leczycie?
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
RudaAnna wrote:Ja jesyem bardzo zachwycona z doktorka ! Konkretny leczymy się u niego 7miesiecy no i jak beta wyjdzie pozytywna to wyjdzie ze inseminacja pomogła
fakt drogi jest ale coś za coś:)my jeździmy do Tych a Wy? Długo się u niego leczycie?
leczymy się od lipca czyli 6 miesięcy. Mi też ma zrobić pierwszą IUI naturalnie a drugą dopiero na wspomagaczach. Teraz po wyleczeniu ureaplasmy kazał dać sobie 2 cykle bez IUI i dopiero wtedy zacząć.
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Dziewczyny mi z gardła poszło na zatoki. Perfidnie tracę węch. Właśnie do żurku zamiast majeranku sypnęłam czystek
Mam w domu amoksiklav i się biję z myślami czy nie zacząć brać...Dzisiaj 5 dzień po IUI...Może pomóc czy raczej zaszkodzi przy ewentualnym zagnieżdżeniu?
Selina lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:Dziewczyny mi z gardła poszło na zatoki. Perfidnie tracę węch. Właśnie do żurku zamiast majeranku sypnęłam czystek
Mam w domu amoksiklav i się biję z myślami czy nie zacząć brać...Dzisiaj 5 dzień po IUI...Może pomóc czy raczej zaszkodzi przy ewentualnym zagnieżdżeniu?hehe
A co to amoksilav?
Ja bym robiła płukania zatok woda z solą z butelki, mnie mega pomaga -
nick nieaktualny
-
3 próba i znowu porażka....może któraś z was leczy się u prof Grzegorza Jakiela?Jakies opinie? Postanowiłam poszukać pomocy u niego.Dodatkowo tsh podskoczyło mi do 2,5 i prolaktyna do 38
Hormony szaleją ,a mi już brak sił na dalszą walkę.
Milka 87 -
Milka 87 wrote:3 próba i znowu porażka....może któraś z was leczy się u prof Grzegorza Jakiela?Jakies opinie? Postanowiłam poszukać pomocy u niego.Dodatkowo tsh podskoczyło mi do 2,5 i prolaktyna do 38
A kiedy miałaś IUI? Nie widzę Cię na naszej liście...
Ja też po trzeciej porażce i z za wysokim TSH, PRL w normie, ale biorę leki. Moja znajoma endokrynolog mówi, że do IUI TSH musi być poniżej 1,5. Może dlatego nie wychodzi?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:A to dopiero będzie zdrowy żurek
hehe
A co to amoksilav?
Ja bym robiła płukania zatok woda z solą z butelki, mnie mega pomaga
ta żurek zdrowotny... tylko nie ten smak i małe patyczki w zębach ;]
amoksiklav to antybiotyk. Zaintrygowałaś mnie tymi informacjami,że antybiotyk pomaga, bo immunologię osłabia.
Nie da rady u mnie żadne płukanie zatok, ja nawet kropli do nosa nie unoszę.
Selina lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019))
Emilka 03.11.2019))
-
nick nieaktualnyMilka 87 wrote:3 próba i znowu porażka....może któraś z was leczy się u prof Grzegorza Jakiela?Jakies opinie? Postanowiłam poszukać pomocy u niego.Dodatkowo tsh podskoczyło mi do 2,5 i prolaktyna do 38
Przykro mia bierzesz leki na tarczyce i prolaktyne?
-
Meggie1 wrote:My też w Tychach chodzimy do niego
leczymy się od lipca czyli 6 miesięcy. Mi też ma zrobić pierwszą IUI naturalnie a drugą dopiero na wspomagaczach. Teraz po wyleczeniu ureaplasmy kazał dać sobie 2 cykle bez IUI i dopiero wtedy zacząć.
Meggie1 lubi tę wiadomość
15.08.19r. Wojciech ❤️ -
nick nieaktualny