Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
*zonaboba* wrote:Gratulacje kochana
u mnie porażka beta 0.22 jestem zła strasznie bo ten ból taki inny niż zawsze, którego tak naprawdę nigdy nie miałam dał mi nadzieje. Chyba nigdy nie doczekam takiego szczęścia
W koncu kazda z nas doczeka tego szczescia musimy w to wierzyc. Moze jeszcze nie jest nasz czas ale wiedze ze on w końcu nadejdzie!34 l.
1 IUI
3x IVF
XI 2018 - 1 IUI AID
SonoHSG OK
II 2019 - 2 IUI AID
Czas na przerwe zeby nie zwariować.
-
NeverLoseHope wrote:Dziewczyny a to winko to pijecie caly czas czy tylko do IUI?
Czy potem moze miec wplyw na ewentualna ciaze?
Dziś po IUI pytałam Pana doktora, czy mogę lampeczkę - powiedział, że nawet zaleca, trochę mnie wyciszy i uspokoi (jak wiemy- stres nie wskazany). Nawet w Sylwestra rekomendował kieliszek szampanakahanka lubi tę wiadomość
-
NeverLoseHope wrote:Dziewczyny a to winko to pijecie caly czas czy tylko do IUI?
Czy potem moze miec wplyw na ewentualna ciaze?mamaginekolog kiedyś pisała o tym artykuł (hipotetyczna Hania chyba brzmiał tytuł) i tam tłumaczyła, jak to działa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 23:35
6 IUI
1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02. -
*zonaboba* wrote:Gratulacje kochana
u mnie porażka beta 0.22 jestem zła strasznie bo ten ból taki inny niż zawsze, którego tak naprawdę nigdy nie miałam dał mi nadzieje. Chyba nigdy nie doczekam takiego szczęścia
6 IUI
1 IVF-punkcja 11.02- transfer 1 blastki 16.02- test 20,09 - 21.02; 360,2 - 26.02; 801,1 - 28.02. -
MDW gratuluję
można wiedzieć jakie były wyniki badania nasienia ?
Morfologia 0%-1%
SCD 33%
HBA 31-36%
Styczeń 2020-start in vitro (Macierzyństwo)
26.02 punkcja- pobrano 12 komórek, 9 dojrzałych, 6 zostało zaplodnionych
02.03 transfer blastocysty 4.1.1 - nieudany
26.05- transfer blastocysty 4.1.2 ❤+encorton+neoparin+AH
6dpt II kreski, beta 46,34, 8dpt beta 142,70,prog 22,10, 14dpt beta 2646, prog 24, 20dpt pęcherzyk ciążowy, 29dpt ❤ Zostały ❄️❄️
Dziewczynka 💞
"Nawet tęczy jest potrzebny deszcz, więc nie możesz teraz poddać się "
-
Selinko robiłaś dziś test? Wczoraj nic nie pisałam, ale mocno Ci kibicuję,wierzę że beta i progesteron pięknie podskoczy!
Ja mam fatalny nastrój, wczotaj przeplakalam cały dzień,poszlam spać z placzem i wstalam z placzem... chyba wpadam w jakąś deprechę
Byłam dziś na usg sprawdzić czy pęcherzyki pękły i mało co się nie rozwyłam w gabinecie:(
Jakas masakra,idę do pracy i muszę się trzymać
Czuję, że znowu nic z tego nie bedzie....Selina lubi tę wiadomość
Miłosz 30.07.2019 cc
48cm 2700 gram szczęścia 💙
-
nick nieaktualnyAnn.. wrote:Selinko robiłaś dziś test? Wczoraj nic nie pisałam, ale mocno Ci kibicuję,wierzę że beta i progesteron pięknie podskoczy!
Ja mam fatalny nastrój, wczotaj przeplakalam cały dzień,poszlam spać z placzem i wstalam z placzem... chyba wpadam w jakąś deprechę
Byłam dziś na usg sprawdzić czy pęcherzyki pękły i mało co się nie rozwyłam w gabinecie:(
Jakas masakra,idę do pracy i muszę się trzymać
Czuję, że znowu nic z tego nie bedzie....
Ale coś nie tak z tymi pecherzykami?
Widzę ze masz podobne AMH do mnie. Ja mam 8. Ale nie nam pcos/pco.
Też mam ostatnio jakąś depresje. Wczoraj poryczalam sie przed pobraniem krwi, bo byl problem z pzu. Mąż musiał za mnie sprawe załatwić bo ja stalam i ryczalam. Potem w pracy praktycznie do nikogo się nie odzywałam. Mam wrażenie, że jestem o krok od załamania się. -
Ja wczoraj tez miałam okropny poranek wstałam z takim nastawieniem do tego z mężem się pokłóciłam o starania..w pracy nie umiałam powstrzymać się od płaczu w domu znowu płacz bo pękłam ale trzeba bym silnym bo kto jak nie my?
Francuzka w angeliusie robiłam IUI pierwsze u doktora Cholewy15.08.19r. Wojciech ❤️ -
Dziewczyny, a czy wiecie może jak się odczytuje temperaturę z wykresu? Któraś z was mierzy? ja niby mierzę, ale niezbyt kumam co mi to wychodzi.6 IUI
Salma wrote:Dziewczyny, a czy wiecie może jak się odczytuje temperaturę z wykresu? Któraś z was mierzy? ja niby mierzę, ale niezbyt kumam co mi to wychodzi.
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury,3.html#23
W razie wątpliwości służę pomocą.Salma lubi tę wiadomość
36 lat, 5 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
II IVF (Artvimed) - długi protokół: -
nick nieaktualnySalma wrote:Dziewczyny, a czy wiecie może jak się odczytuje temperaturę z wykresu? Któraś z was mierzy? ja niby mierzę, ale niezbyt kumam co mi to wychodzi.
A z czym masz problem? Prowadzisz wykres na OvuFriend? Jesli tak, to on sam wyznaczy Ci owulacjezreszta na apkach na telefonie tez tak jest. Ja prowadzilam przez kilka miesięcy wykres na OvuFriend i musze do tego wrócić koniecznie.
Salma lubi tę wiadomość
-
Ann nie sikam narazie na testy, żeby się bardziej nie denerwować. Jak wszystko będzie dobrze jutro z betą i progiem, to sikne jakoś w weekend, żeby taki test dać mężowi
Jednak wiara to jedno a rozum swoje... Ginka pisała wczoraj do mnie i spytałam ją, czy sądzi że może się udać z takimi wartościami, nic nie odpisała. Pewnie wie swoje i nie chce mnie dobijać.
Mam katar po pas, kicham non stop i co kichne, to mnie brzuch kłujemoze powinnam wstrzymywać te kichnięcia, kurde wymyślam już...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:19
Koniec starań -
RudaAnna wrote:Ja wczoraj tez miałam okropny poranek wstałam z takim nastawieniem do tego z mężem się pokłóciłam o starania..w pracy nie umiałam powstrzymać się od płaczu w domu znowu płacz bo pękłam ale trzeba bym silnym bo kto jak nie my?
Francuzka w angeliusie robiłam IUI pierwsze u doktora Cholewyjakie wrażenia?
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Ja się dzisiaj załamałam... w sobote pozytywny test owulacyjny, czułam, że wczoraj rano była owu. Dzisiaj temperatura zamiast skoczyć to spadła z 36.61 na 36.25!!!
Czy to zwiastuje cykl bezowulacyjny?odwołałam dziś z nerwów wizytę u lekarza
już psychicznie nie wytrzymuje
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
nick nieaktualnyPrzy mnie można już postawić
bo za zaczęłam plamić. Podjechałam rano do rodzinnego,nawet mnie nie usłuchał tylko pomacał szyję i stwierdził, że on nic konkretnego nie czuje i żebym poszła prywatnie na usg szyi. Nie przejął się też tym,jak powiedziałam że coś mi rośnie w nosie.Kupiłam olejek kamforowy, wypiłam teraflu i tyle.I w piątek wizyta u ginekologa.
-
Kahanka możesz mnie dopisać. Dziś 2 i ostatnia IUI.
Wczoraj o 15:00 na wizycie miałam 3 pęcherzyki ok 20mm na lewym i 1 na prawym. Endo 11mm, LH badane rano ponad 70.
Dzis na IUI o 10.00 były już tylko dwa pęcherzyki na lewym i zaczęły pękać.
IUI robił mi obcy doktor.
Podali 0,3ml w którym po obróbce było 41mln o ruchu 92%
Testujemy w sylwestra.
Trzymać kciuki (jestem po clo)Meggie1, RudaAnna, Izaw, Salma, Miła27 lubią tę wiadomość
-
Mam jeszcze do Was pytanie. Ile dni po IUI macie zalecenia zacząć brać progesteron?