Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuka2018 wrote:Trochę dziwne że doktor nie zobaczyła w jakim stanie pęcherzyk...
Mi sprawdził w 12 dniu i miał 21 mm,to był on, pan doktor powiedział że robić iui albo we wtorek albo w środę, i dobrze że się uparłam na wtorek,bo zawsze czuje jak pęka mi...i akurat tak się zdarzyło,że w tym samym momencie jak pękał pan doktor robił iui)) -
Ja przed IUI miałam monitoring, pecherzyk 18mm i wtedy decyzja o zabiegu. Powiedziała, że bez znaczenia czy zrobimy dzisiaj czy jutro. Jutro pójdę do lekarza u siebie i sprawdze czy pękł.
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Poradzcie...miałam stymulacje owulacji Clostilbegyt i zawsze ta owulacja była. Teraz przygotowuje się do inseminacji pierwszej i lekarz zaproponowal mi inny lek na stymulacje,tylko 4razy drożdży ,cos kolo 400zl. Jak z waszego doświadczenia?4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;(
-
Witam się po raz kolejny w gronie dziewczyn z niepeknietym pęcherzykiem,. Byłam dziś na kontroli 3,5 cm dziad !! Już wiem skąd te kłucia mocne w jajnikach i to obu! Na szczęście były dwa pęcherzyki i jeden pękł przy iui. Pozostaje czekać i żyć nadzieja
Littlegirl lubi tę wiadomość
-
agaciucha wrote:Poradzcie...miałam stymulacje owulacji Clostilbegyt i zawsze ta owulacja była. Teraz przygotowuje się do inseminacji pierwszej i lekarz zaproponowal mi inny lek na stymulacje,tylko 4razy drożdży ,cos kolo 400zl. Jak z waszego doświadczenia?
A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin? -
Cześć Dziewczyny, chętnie dołączę do wątku. Moja pierwsza IUI była 5lutego no i czekam obecnie na pozytywne wieści
Luna131, Motylek1313 lubią tę wiadomość
30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Nie wkleiła mi się cała wiadomość, a chciałam zapytać czy jest tu może ktoś z allo-mlr 0 i podchodzi do inseminacji bez szczepień?? Powodzenia wszystkim Wam i szybkiego efektu w postaci upragnionego dzidziusia30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Jaszmurka wrote:A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin?
Tak,to ten lek. Czy lepszy?Dla mnie liczy sie kazdy procent szansy. Tracę już siły na walkę;(4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;( -
EMka :) wrote:Nie wkleiła mi się cała wiadomość, a chciałam zapytać czy jest tu może ktoś z allo-mlr 0 i podchodzi do inseminacji bez szczepień?? Powodzenia wszystkim Wam i szybkiego efektu w postaci upragnionego dzidziusia
-
agaciucha wrote:Tak,to ten lek. Czy lepszy?Dla mnie liczy sie kazdy procent szansy. Tracę już siły na walkę;(
-
srebrzysta wrote:Witam się po raz kolejny w gronie dziewczyn z niepeknietym pęcherzykiem,. Byłam dziś na kontroli 3,5 cm dziad !! Już wiem skąd te kłucia mocne w jajnikach i to obu! Na szczęście były dwa pęcherzyki i jeden pękł przy iui. Pozostaje czekać i żyć nadzieja
Ważne ze ten jeden pękł wiec jest szansa trzymam dalej kciuki &&& -
EMka :) wrote:Cześć Dziewczyny, chętnie dołączę do wątku. Moja pierwsza IUI była 5lutego no i czekam obecnie na pozytywne wieści
Cześć EMka Witamy, jak samopoczucie?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin?
Z ciekawostek, Fostimon na refuncację kosztuje 3,70 zł za zastrzyk...... no idea, czemu dostałam lek pełnpłatny, może dlatego, że klinika prywatna. Cholera wie, bo dowiedziałam się o tym dopiero w aptece, zastrzyk musiałam wziąć tego samego dnia, więc nie było już opcji na konsultację z lekarzem, ale jeśli tym razem sie nie uda i kolejny cykl będe miała na Fostimonie, to będe musiala sie dopytać, bo kasa to mała nie jest.
Jakie różnice? Po Fostimonie miałam dużo lepsze endometrium i po raz pierwszy od bóg wie jakiego czasu miałam płodn śluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 22:19
-
Marysia30 bardzo mi przykro, jednak tak jak Dzuewczyny piszą jest duża szansa przy kolejnym cyklu! :*
-
srebrzysta wrote:Tego badania jeszcze nie miałam ale przeciwciała przeciw plemnikowe i łykami enkorton od kwietnia 2017 ale bez żadnych efektów30 lat; starania od 2015r.
Littlegirl wrote:Co to za lek? Puregon?
Nie mówił dokladnie który,ale z tej grupy właśnie. Powiedział,ze decyzja nalezy ostatecznie do mnie i nie mam pojęcia co wybrać. Gdyby któraś miala juz doczynienia z tymi lekami to prosze o rady.4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;( -
MariaM wrote:Cześć EMka Witamy, jak samopoczucie?30 lat; starania od 2015r.
nick nieaktualnyagaciucha wrote:Nie mówił dokladnie który,ale z tej grupy właśnie. Powiedział,ze decyzja nalezy ostatecznie do mnie i nie mam pojęcia co wybrać. Gdyby któraś miala juz doczynienia z tymi lekami to prosze o rady.