Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuka2018 wrote:Trochę dziwne że doktor nie zobaczyła w jakim stanie pęcherzyk...
Mi sprawdził w 12 dniu i miał 21 mm,to był on, pan doktor powiedział że robić iui albo we wtorek albo w środę, i dobrze że się uparłam na wtorek,bo zawsze czuje jak pęka mi...i akurat tak się zdarzyło,że w tym samym momencie jak pękał pan doktor robił iui))a nie spytalam, bo myślałam, że dzięki temu będę żyć spokojniej. Ale takie podejście tez sie chyba do końca nie sprawdza hahahaha, także tak
-
Ja przed IUI miałam monitoring, pecherzyk 18mm i wtedy decyzja o zabiegu. Powiedziała, że bez znaczenia czy zrobimy dzisiaj czy jutro. Jutro pójdę do lekarza u siebie i sprawdze czy pękł.
Starania od listopada 2015
3 IUIFertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
Poradzcie...miałam stymulacje owulacji Clostilbegyt i zawsze ta owulacja była. Teraz przygotowuje się do inseminacji pierwszej i lekarz zaproponowal mi inny lek na stymulacje,tylko 4razy drożdży ,cos kolo 400zl. Jak z waszego doświadczenia?4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;(
-
Witam się po raz kolejny w gronie dziewczyn z niepeknietym pęcherzykiem,. Byłam dziś na kontroli 3,5 cm dziad !! Już wiem skąd te kłucia mocne w jajnikach i to obu! Na szczęście były dwa pęcherzyki i jeden pękł przy iui. Pozostaje czekać i żyć nadzieja
Littlegirl lubi tę wiadomość
-
agaciucha wrote:Poradzcie...miałam stymulacje owulacji Clostilbegyt i zawsze ta owulacja była. Teraz przygotowuje się do inseminacji pierwszej i lekarz zaproponowal mi inny lek na stymulacje,tylko 4razy drożdży ,cos kolo 400zl. Jak z waszego doświadczenia?
A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin? -
Cześć Dziewczyny, chętnie dołączę do wątku. Moja pierwsza IUI była 5lutego no i czekam obecnie na pozytywne wieści
Luna131, Motylek1313 lubią tę wiadomość
30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Hashimoto, niedoczynność; ANA+; anty-kardiolipinowe IgA - niejednoznaczne;
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Nie wkleiła mi się cała wiadomość, a chciałam zapytać czy jest tu może ktoś z allo-mlr 0 i podchodzi do inseminacji bez szczepień?? Powodzenia wszystkim Wam i szybkiego efektu w postaci upragnionego dzidziusia30 lat; starania od 2015r.
[*] 05.2015 - 5tc; [*] 09.2016 - 5tc;[*] 6.2017 - 6tc; [*] 03.2018 ciąża obumarła w 6tc, [*]
Mutacje: V R2, MTHFR*, PAI-1**; HSG, laparoskopia, allo-mlr 11.2018 po szczepieniach 39%, testPCT-negatywny, u męża przeciwciała przecieplemnikowe. -
Jaszmurka wrote:A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin?
Tak,to ten lek. Czy lepszy?Dla mnie liczy sie kazdy procent szansy. Tracę już siły na walkę;(4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;( -
EMka :) wrote:Nie wkleiła mi się cała wiadomość, a chciałam zapytać czy jest tu może ktoś z allo-mlr 0 i podchodzi do inseminacji bez szczepień?? Powodzenia wszystkim Wam i szybkiego efektu w postaci upragnionego dzidziusia
-
agaciucha wrote:Tak,to ten lek. Czy lepszy?Dla mnie liczy sie kazdy procent szansy. Tracę już siły na walkę;(
-
srebrzysta wrote:Witam się po raz kolejny w gronie dziewczyn z niepeknietym pęcherzykiem,. Byłam dziś na kontroli 3,5 cm dziad !! Już wiem skąd te kłucia mocne w jajnikach i to obu! Na szczęście były dwa pęcherzyki i jeden pękł przy iui. Pozostaje czekać i żyć nadzieja
Ważne ze ten jeden pękł wiec jest szansatrzymam dalej kciuki &&&
-
EMka :) wrote:Cześć Dziewczyny, chętnie dołączę do wątku. Moja pierwsza IUI była 5lutego no i czekam obecnie na pozytywne wieści
Cześć EMkaWitamy, jak samopoczucie?
Kalendarz ciąży BellyBestFriend
Starania od 2013.
* podwójna IUI 07.02+08.02.2018
* II IUI - 03.2018
IV2018 - IVF krótki protokół - dwa bobaski
V2018 IVF drugie podejście:(
IX CET
XII CET -
nick nieaktualnyJaszmurka wrote:A co to ma byc za lek i jaka ma miec przewage nad Clo?
Jak dla mnie jesli na clo masz owulacje to niepotrzebne wyrzucanie pieniedzy i to duzych. A moze te 400 zl to cena bez refundacji?Czy to nie jest lek z gamy gonadotropin?
Z ciekawostek, Fostimon na refuncację kosztuje 3,70 zł za zastrzyk...... no idea, czemu dostałam lek pełnpłatny, może dlatego, że klinika prywatna. Cholera wie, bo dowiedziałam się o tym dopiero w aptece, zastrzyk musiałam wziąć tego samego dnia, więc nie było już opcji na konsultację z lekarzem, ale jeśli tym razem sie nie uda i kolejny cykl będe miała na Fostimonie, to będe musiala sie dopytać, bo kasa to mała nie jest.
Jakie różnice? Po Fostimonie miałam dużo lepsze endometrium i po raz pierwszy od bóg wie jakiego czasu miałam płodn śluz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2018, 22:19
-
Marysia30 bardzo mi przykro, jednak tak jak Dzuewczyny piszą jest duża szansa przy kolejnym cyklu! :*
-
srebrzysta wrote:Tego badania jeszcze nie miałam ale przeciwciała przeciw plemnikowe i łykami enkorton od kwietnia 2017 ale bez żadnych efektów30 lat; starania od 2015r.
Littlegirl wrote:Co to za lek? Puregon?
Nie mówił dokladnie który,ale z tej grupy właśnie. Powiedział,ze decyzja nalezy ostatecznie do mnie i nie mam pojęcia co wybrać. Gdyby któraś miala juz doczynienia z tymi lekami to prosze o rady.4 lata, stymulacje, drożność...czas na inseminscje ;( -
MariaM wrote:Cześć EMka
Witamy, jak samopoczucie?
30 lat; starania od 2015r.
nick nieaktualnyagaciucha wrote:Nie mówił dokladnie który,ale z tej grupy właśnie. Powiedział,ze decyzja nalezy ostatecznie do mnie i nie mam pojęcia co wybrać. Gdyby któraś miala juz doczynienia z tymi lekami to prosze o rady.