X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Truskawkowa90 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika w 2 tyg niestety nie jesteście w stanie poprawić wyników. Proces spermogenezy trwa ok 90 dni także suple które teraz Twój M będzie brać dadzą efekt za 3 miesiące dopiero :/
    Jeśli chodzi o koncentrację to mój M kiedy robił pierwsze badanie nasienia miał 4,3!!!w całości było wtedy 12.9 mln a morfologia 1% . To było 1.5 roku temu, aktualne wyniki możesz zobaczyć w stopce, zmiana jest ogromna. Ale generalnie M całkiem zmienił swoje nawyki, niemal od razu po odebraniu wyników rzucił palenie, zaczął się zdrowiej odżywiać i ruszać się, nie nosi tel w kieszeni od spodni i ograniczył alkohol. Na początku brał Permen Repro teraz po rekomendacjach gina i androloga bierze Fertilman plus. I podczas ostatniej IUI pierwszy raz od 1.5 roku usłyszałam że M ma ładne wyniki, ależ to byl szok :D

nika77 lubi tę wiadomość

starania od 05.2015
    JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
    ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
    ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
    10.2017-01.2018 -> 4 IUI :(
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• Farelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny mam strasznego dola. Wypadły mi koszmarnie włosy e ciągu 2 tyg aż widzę takie przerzedzone miejsca. Ogólnie mam gęste długie włosy i od rana nie mam humoru przez to a teraz wyczytałam się że skutkiem ubocznym po clo jest wypadanie włosów a ja teraz brałam 1 cykl clo. :-( mialyscie tak moze ??? Jestem załamana jeśli to tak na mnie wpłynęło i jeśli się teraz nie uda i znów bym musiała wziąć to nie wiem co ja zrobię. Odechciewa mi się wszystkiego :-(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Cześć dziewczyny mam strasznego dola. Wypadły mi koszmarnie włosy e ciągu 2 tyg aż widzę takie przerzedzone miejsca. Ogólnie mam gęste długie włosy i od rana nie mam humoru przez to a teraz wyczytałam się że skutkiem ubocznym po clo jest wypadanie włosów a ja teraz brałam 1 cykl clo. :-( mialyscie tak moze ??? Jestem załamana jeśli to tak na mnie wpłynęło i jeśli się teraz nie uda i znów bym musiała wziąć to nie wiem co ja zrobię. Odechciewa mi się wszystkiego :-(
    Farelka ja tak nie mialam po clo, ale w zeszłym roku walnęłam sobie detoks dr Dąbrowskiej i mimo że wyniki krwi miałam po nim zajebiste, to na wlosach to się bardzo odbiło. Weź walnij sobie jakieś suple. Solgar ma dobre. Jest też taki indyjski olejek do wcierania - sesa. Też mi wtedy humor siadł, bo co z tego, że nie mialam fałdki, jak włosy w opłakanym stanie :( inna sprawa, że w okresie przesilenia (przed wiosną) często włosy bardziej wypadają, a jak ma się dlugie to jest wrażenie, że jest tego bardzo dużo.

MariaM lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Ale generalnie M całkiem zmienił swoje nawyki, niemal od razu po odebraniu wyników rzucił palenie, zaczął się zdrowiej odżywiać i ruszać się, nie nosi tel w kieszeni od spodni i ograniczył alkohol.
    Truskawka z tymi wynikami naszych M/NM to najgorsze jest to, jak odbierasz i nie wiesz o co cho, bo masz przed sobą młodego (a przynajmniej młodszego od siebie), szczupłego, wysportowanego człowieka bez żadnych nałogów. Mało tego od lat oboje jemy zdrowo, dużo warzyw itd. Ja miałam konktetny wtf jak odebraliśmy wyniki, więc jedynie co dołożyliśmy dietę wyłączającą pszenicę i laktozę. Do tego NM trochę ograniczył sport (z 5 treningów na 3 w tygodniu), bo ponoć co za duzo, to tez nie zdrowo, bo się jajka przegrzewają :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 10:00

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Mój tez brał Salfazin i co? brał brał a morfo spadła z 4% na poniżej 1%. Tego samego dnia w sumie dowiedzialam sie, z emój pęcherzyk w końcu pękł, bo po jednym ovitrelle nie pękał, więc załadowalam póltorej dawki. Więc najpierw się ucieszyłam, że jestesmy na prostej, a potem jak otworzylam koperte z jego wynikami dół i kilo mułu. No ale działamy. Natomiast w 2 tygodnie to się chyba niczym nie poprawi. Próbowaliście z dietą? nam androlog powiedział, że to podstawa, bo w jedzeniu są hormony.
    Inka mój M bierze już od ok trzech mies suplementy typu L karnityna,L arginina,Parenton i salfazin,w sumie w składzie Parenton też jest cynk i selen to tak jak w salfazinie,a oprócz tego jest tam Maca i jeszcze jakieś zielska.Macę to dawałam mu wcześniej chyba przez msc w proszku,było okropne w smaku ale pił.
    My jak odebraliśmy wyniki i zobaczyłam morfo 2% i ile jest nieprawidłowych to też szczena mi opadła,bo nie pali,alko okazjonalnie,jeszcze rok temu biegał i sam i w kilku półmaratonach poleciał i rowerem sporo jeździł.Teraz sportu zaniechał z braku czasu,taka głupia wymówka,ale generalnie ruchu ma sporo.
    A o poprawę w dwa tyg to bardziej chodzi mi o rozrzedzenie nasienia,bo ma dwa plusy przy aglutynacji,myślę o dawaniu mu jeszcze syropu na kaszel...zresztą kiedyś już pił a ciąży nie było.Może przed IUI by ten syrop pomógł?

nika77
  • nika77 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Nika w 2 tyg niestety nie jesteście w stanie poprawić wyników. Proces spermogenezy trwa ok 90 dni także suple które teraz Twój M będzie brać dadzą efekt za 3 miesiące dopiero :/
    Jeśli chodzi o koncentrację to mój M kiedy robił pierwsze badanie nasienia miał 4,3!!!w całości było wtedy 12.9 mln a morfologia 1% . To było 1.5 roku temu, aktualne wyniki możesz zobaczyć w stopce, zmiana jest ogromna. Ale generalnie M całkiem zmienił swoje nawyki, niemal od razu po odebraniu wyników rzucił palenie, zaczął się zdrowiej odżywiać i ruszać się, nie nosi tel w kieszeni od spodni i ograniczył alkohol. Na początku brał Permen Repro teraz po rekomendacjach gina i androloga bierze Fertilman plus. I podczas ostatniej IUI pierwszy raz od 1.5 roku usłyszałam że M ma ładne wyniki, ależ to byl szok :D
    Truskawkowa wiem,że w dwa tyg to się nic dobrego z nasienia nie wskrzesi,chodzi mi tylko o odrobinę rozrzedzenia,bo jak już pisałam powyżej,ma dwa plusy przy aglutynacji,a czytałam,że Mucosolwan niby może rozrzedzić nasienie,a skoro miałabym za dwa tyg iui,to może warto,żeby ten syrop pił przez te dwa tyg?

nika77
  • Farelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka właśnie zamierzam pojechać do apteki po jakieś ampulki. Najchętniej to zrobilabym mezoterapie igłowa skóry głowy - to bardzo pomaga rok temu jak miałam problem z wypadaniem to właśnie mezoterapia pomogła to dość bolesne i kosztowne Ale warto. Tylko że jeśli teraz jestem w ciąży to nie mogę zrobić tego zabiegu(znowu to samo ....) także jadę po ampułki i liczę że będzie lepiej...

inka1985 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Truskawkowa wiem,że w dwa tyg to się nic dobrego z nasienia nie wskrzesi,chodzi mi tylko o odrobinę rozrzedzenia,bo jak już pisałam powyżej,ma dwa plusy przy aglutynacji,a czytałam,że Mucosolwan niby może rozrzedzić nasienie,a skoro miałabym za dwa tyg iui,to może warto,żeby ten syrop pił przez te dwa tyg?
    Na syropach się nie znam zupełnie nie pmoga :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Inka właśnie zamierzam pojechać do apteki po jakieś ampulki. Najchętniej to zrobilabym mezoterapie igłowa skóry głowy - to bardzo pomaga rok temu jak miałam problem z wypadaniem to właśnie mezoterapia pomogła to dość bolesne i kosztowne Ale warto. Tylko że jeśli teraz jestem w ciąży to nie mogę zrobić tego zabiegu(znowu to samo ....) także jadę po ampułki i liczę że będzie lepiej...
    Dobra i tania jest wcierka z Jantara Bursztyn, czy jakoś tak. Ja kupowałam i droższe w aptece za miliony monet, a efekt zazwyczaj ten sam. Poprawia się po każdych wcierkach/ ampułkach, bo poprawia się ukrwienie skóy głowy :) resztę trzeba załatwić od wewnątrz, bo to może być np niedobor żelaza. Pamiętajcie, ze stres tez ma ogromny wpływ na włosy, więc z góry jesteśmy skazane na jakąś suplementacje. Jak ja poszłam rok temu do pani dermatolog, to zalecila mi najlepsza kurację na włosy - ciążę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 10:37

MariaM lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nika77 wrote:
    Jeśli chodzi o rozrzedzenie to nie zaszkodzi jak będzie pił syrop przez te 2 tyg, a może pomoże:) gdzieś na forum czytałam na ten temat i dziewczyny pisały o Flegaminie( mucosolwan pewnie ma podobny sklad) ale niestety nie pamiętam o jakim czasie przyjmowania syropu wtedy było napisane... ja tam bym spróbowała z tym syropem :)

starania od 05.2015
    06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej

• monik88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka1985 wrote:
    Mój tez brał Salfazin i co? brał brał a morfo spadła z 4% na poniżej 1%. Tego samego dnia w sumie dowiedzialam sie, z emój pęcherzyk w końcu pękł, bo po jednym ovitrelle nie pękał, więc załadowalam póltorej dawki. Więc najpierw się ucieszyłam, że jestesmy na prostej, a potem jak otworzylam koperte z jego wynikami dół i kilo mułu. No ale działamy. Natomiast w 2 tygodnie to się chyba niczym nie poprawi. Próbowaliście z dietą? nam androlog powiedział, że to podstawa, bo w jedzeniu są hormony.

Wiecie co? My pierwsze wyniki jak robiliśmy to morfo było 6% i stwierdziłam wtedy, że coś kiepskawo...wiec tez selen, salfazin, wit D. Miesiac temu wyniki powtórzone i co? Morfo 4%...
    Mam wrazenie, że to nie działa.
    Ale...i tu gwóźdź programu! Moj mąz przyznał się, że jak oddawał próbkę do drugiego badania to "pierwszym strzałem" nie trafił w kubeczek...facepalm... więc pocieszam się, że może i objętość i morfo byłyby większe, gdyby zbadana była całość.
    Myślalam, że go zabije, że powiedział mi to po dwoch tygodniach dopiero :P

starania od 04.2016

Walczymy dalej! <3

Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
    AMH 0,95
    HSG - Oba jajowody drożne

10.02.2018 - 1 IUI :(

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka no właśnie dziwne to takie, spójrz sobie na te patologiczne rodziny- piją, palą, jedzą byle co, sport to tylko widzą w telewizji i Co? I mnożą się na potęgę! Dobrze gaci nie sciagną a kobieta znów z brzuchem chodzi! O co kaman w ogóle?! A my tu na rzęsach prawie stajemy i dupa! No kurde! :/

nika77 lubi tę wiadomość

starania od 05.2015

• monik88 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lutego 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 20 dc, jajnik lewy od wczoraj mnie tak nawala (z przerwami), że umieram. Dzisiaj rano ochoczo dołączył prawy i coś ćmi dół brzucha, czyli @ niebawem stanie w drzwiach pewnie :( Aaa...i najlepsze jest to że boli mnie tylko lewy cycek :D
    U mnie dupek działa jak chce, co cykl inaczej, albo wszystko mnie boli albo nic nie czuje :D

starania od 04.2016

Walczymy dalej! <3

Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
    AMH 0,95
    HSG - Oba jajowody drożne

10.02.2018 - 1 IUI :(

• nika77 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Inka no właśnie dziwne to takie, spójrz sobie na te patologiczne rodziny- piją, palą, jedzą byle co, sport to tylko widzą w telewizji i Co? I mnożą się na potęgę! Dobrze gaci nie sciagną a kobieta znów z brzuchem chodzi! O co kaman w ogóle?! A my tu na rzęsach prawie stajemy i dupa! No kurde! :/
    Właśnie to jest ten fenomen takich rodzin,o których napisałaś!!!ja tego nie mogę ogarnąć o co w tym chodzi???jaki oni mają patent na ciążę???

nika77
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farelka wrote:
    Kochana ja biorę clo 5 cylk i wlosy mi nie wypadają wiec nie sądzę że to przez clo. Za to 2 lata temu tak wlasnie straciłam bardzo dużo włosów a do tego czulam sie trochę gorzej i chudlam. Rofzinna mi kazala zbadac tsh i miałam tsh 0,006. Bylo to zapalenie tarczycy i nadczynność. Byc może tarczyca ci sie odezwala a to hormony regulują większością naszego ciała. Także zdrowymi wlosami.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik88 wrote:
    U mnie dzisiaj 20 dc, jajnik lewy od wczoraj mnie tak nawala (z przerwami), że umieram. Dzisiaj rano ochoczo dołączył prawy i coś ćmi dół brzucha, czyli @ niebawem stanie w drzwiach pewnie :( Aaa...i najlepsze jest to że boli mnie tylko lewy cycek :D
    U mnie dupek działa jak chce, co cykl inaczej, albo wszystko mnie boli albo nic nie czuje :D
    Dopiero masz 20dc to jeszcze troche do @. Moze to objawy implantacji :)

Luna131 lubi tę wiadomość

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monik88 ja też tak często mam że tylko lewy cycek mnie boli i już myślałam że jakaś dziwna jestem ale skoro nie tylko ja tak mam to luz :D
    Nika może jakiś eksperyment trzeba by było zrobić i przestać dbać o siebie na jakiś czas, może wtedy by się udało?Chyba Byłabym w stanie w ramach eksperymentu pić więcej wina :P

Luna131, Motylek1313, Lucy2323, nika77 lubią tę wiadomość

starania od 05.2015

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    "Wielodzietne patole" to ulubiony argument moje NM, że stoi taki w bramie , chleje caly dzień wino za 3,80 zł, a ma 8 dzieci, w tym 7 swoich a to 8 to z przypadku, bo wisial koledze za flaszkę, nie mial jak oddać, więc żoną w naturze rozliczył. To się w głowie nie mieści :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2018, 11:19

Luna131, Motylek1313, nika77 lubią tę wiadomość

• Farelka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja chyba jednak myślę że po prostu na mnie clo tak zadziałało... tarczyce badalam wielokrotnie i zawsze wszystko było ok . Sama już nie wiem. Do dupy to wszystko :-(

f2w3rjjgtc46j0xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawkowa90 wrote:
    Nika może jakiś eksperyment trzeba by było zrobić i przestać dbać o siebie na jakiś czas, może wtedy by się udało?Chyba Byłabym w stanie w ramach eksperymentu pić więcej wina :P
    Mądrze gada, polać jej! hahaha :P

Luna131, Truskawkowa90, Motylek1313, MariaM lubią tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ