Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nina13 wrote:Wiem wiem że powinnam się nie nakręcać i olać to co się dzieje ze mną, to czy coś czuję czy nie itd ale powiem Wam że tak bolesnej owulacji to ja nie miałam chyba nigdy. Tak mnie naparzala prawa strona że chodzić nie mogłam od 14:30 do 17:00 tak mniej więcej
Za to jak nigdy ja w tym miesiącu nie czułam nic nie miałam tez usg po iui więc nawet nie wiem czy wogole pękł eiec też nie nastawiam sie na ten cykl
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Aj dziewczyny to wszystko jest dla nas diabelnie trudną lekcją życia
I wcale nie pociesza mnie to, że inni mają gorzej. To dla mnie żaden argument, bo przecież są też tacy, którzy mają lepiej
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
nick nieaktualnyMariaM wrote:To prawda, sprowadzają nas na ziemie i chwała im za to czasami.
Ja mojego NM przygotowuję na to, co może go zaskoczyć. Mówię mu, że jak zaskoczy i zajdziemy, to będę zmierzła, wredna i będę wymagała ogromnych pokładów cierpliwości i miłości.. No bo wiadomo hormonyMotylek1313 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Aj dziewczyny to wszystko jest dla nas diabelnie trudną lekcją życia
I wcale nie pociesza mnie to, że inni mają gorzej. To dla mnie żaden argument, bo przecież są też tacy, którzy mają lepiej -
Inka 1985 ja też mam testować we wtorek miałyśmy tak samo IUI ale kurde nie zrobie tego nie mam odwagi poczekam na okres zwłaszcza że nie mam i nie miałam żadnych bóli jajnika może nic nie pękło piersi też nic więc na bank klapa2009 - synek po clo za 1 razem z jedną torbielą endometrialną (potworniak) na stanie
Letrox
starania od 2015 roku - 6 mies. z clo i nic i
grudzień 2017 - HSG - oba drożne
2% morfologia męża poza tym parametry ok
6.02.2018 IUI clo + zastrzyk
05.03.2018 clo + zastrzyk druga ? -
Sasha wrote:Inka 1985 ja też mam testować we wtorek miałyśmy tak samo IUI ale kurde nie zrobie tego nie mam odwagi poczekam na okres zwłaszcza że nie mam i nie miałam żadnych bóli jajnika może nic nie pękło piersi też nic więc na bank klapa1.07.2017 początek
1.10.17 wyrok- azoospermia
1.01.2018 - decyzja AID
ona- badania ok, tylko podwyższona prolaktyna
17.02.18.- I AID
15.03.18- II AID - ale dlaczego??
14.05.18- III AID -
5.07.18 - in vitro- 2 maluchy podane
-
nick nieaktualnySasha wrote:Inka 1985 ja też mam testować we wtorek miałyśmy tak samo IUI ale kurde nie zrobie tego nie mam odwagi poczekam na okres zwłaszcza że nie mam i nie miałam żadnych bóli jajnika może nic nie pękło piersi też nic więc na bank klapa
-
nick nieaktualnyMalinowa5 wrote:Sasha ja mam dokładnie tak samo żadnych boli jajników. Dlaczego tak jest?? A miałaś monitoring po? Dali ci jakieś leki?
-
inka1985 wrote:Co do męskich frustracji, to ja swoje pierwsze IUI miałam mieć o 18:00. Kazali mi przyjechać pół godziny wcześniej, żebym się przygotowała. No to przyjechałam i czekałam, czekalam, czekalam........ było już po 18:00 jak z recepcji wywołali moje imię, napisałam NM, że wchodzę, ale wstałam ja i inna babka. Okazało się, że jednak ktoś jeszcze jest przede mną, mimo, że to już moja godzina. A ten do mnie pisze, że jak zaaplikują jakiejś babie jego nasienie, bo im się coś pomyliło, to ich kur*a puści z dymem hahaha. Teraz się z tego śmieję, ale wtedy zdalam sobie sprawę, że dla naszych facetów to też nie jest łatwe. Z drugiej strony, ze tez mu coś takiego do glowy przyszło, takmi ciśnienie podniósł, chyba za dużo seriali prawniczych się chłopak naoglądał hahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 22:42
inka1985 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualnyLucy2323 wrote:Kochana ja takie właśnie mega bolesne owulacje mam podczas stymulacji od 5 mcy. Dokładnie cie rozumiem, nie mozna chodzic siedzieć ani stawać na nogę. I to właśnie tak trzyma ok 2-3 godz a potem totalne zero dolegliwości. Także masz pewnosc że wtedy była owulka i pękł.
Za to jak nigdy ja w tym miesiącu nie czułam nic nie miałam tez usg po iui więc nawet nie wiem czy wogole pękł eiec też nie nastawiam sie na ten cykl
Lucy wiesz co ja to czułam tylko z prawej strony dokładnie tak jak piszesz a pęcherzyki miałam 2, w prawym i w lewym więc tego lewego nie czułam wogole- no więc co nie pękł? Pisze to tak w nawiązaniu do Ciebie, może właśnie z jednej strony się czuję a z drugiej nie? Tzn może akurat tak mamy.
A co do mojej IUI tzn czasu kiedy była zrobiona czyli o 11 a ten ból od 14 no można powiedzieć że do 18 - nie za wcześnie było IUI?
Nie idę na usg. Mam zrobić bete 14 dni po IUI i od wtorku duphaston -
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:No i w sumie nawet tego nie ma, tylko parametry podanego nasienia, ale może przynajmniej mnie oświecicie, czy są ok.
Objętość w ml 0,5
Koncentacja (10 do potęgi 6/ml) 140
Plemniki ruchliwe 90%
Ruchliwośc postępowa 85%
Dawka inseminacyjna 59,5 x 10 do potęgi 6 (o co cho?)
I u nas już po obróbce nasienia było tak:
Objętość w ml 0,5
Koncentracja 8 !!!więc w porównaniu do waszego wyniku,to u nas tragedia!!!
Plemniki ruchliwe 75
Ruchliwość postępowa 70
Dawka inseminacyjna 2,8 x 10 do potęgi 6 - to też w porównaniu do waszej dawki,to tragedia u nas!
Dziewczyny o co chodzi z tą koncentracją???dlaczego mogła być taka niska,można ją czymś zwiększyć?
A dawka inseminacyjna,to pewnie ilość plemników w nasieniu tak???
To jeśli mi podano ok 3 mln,to nawet jeśli to mało w porównaniu do innych wyników,to kurde przecież teoretycznie wystarczy ten jeden właściwy plemnik,a tu się okazuje,że nawet te 3mln były kiepskie???!!!
Co by warto dać M,żeby tak w trybie przyspieszonym w ciągu dwóch tygodni poprawić tu cokolwiek?dodam,że mój M,wcina L argininę,Lkarnitynę,Salfazin,Parenton,Wit D i kwas foliowy.
Mój M oprócz zwiększonej aglutynacji ma teratozoospermię,morfologia w grudniu 3%do87 lubi tę wiadomość
nika77 -
Nina13, o ile dobrze pamiętam to jesteśmy w tym samym dniu cyklu. Miałam kontrolę wczoraj, 2 pęcherzyki na prawym, 3 na lewym. Największe mają 17-18, endo 11 o ile dobrze pamiętam. Jutro rano mam sobie zrobić zastrzyk z Ovitrelle, a AID w poniedziałek o 11 dopiero ;( umieram że strachu...32 lata
mąż - azoospermia
19.02 I AID w 15dc 10dpo beta 23,55
12dpo beta 72,8, 17dpo beta 618
Torbiel z niepeknietego pęcherzyka ;( -
Malinowa5 nie miałam monitoringu po dr kazał przed wizyta zrobic lh i estradiol po czym stwierdził że owulacja będzie i potem dał zastrzyk i za 2 godziny miałam IUI potem cisza lekkie pobolewanie podbrzusza wieczorem po a tak nic a nic do dziś a i nie biore luteiny dr stwierdził ze nie potrzeba
Inka1985 trzymam kciuki mi kazali 20 zrobic test ale tak jak pisałam nie mam odwagi i jakoś nadzieji bo żeby nic a nic nie czuć ......pozdrawiam2009 - synek po clo za 1 razem z jedną torbielą endometrialną (potworniak) na stanie
Letrox
starania od 2015 roku - 6 mies. z clo i nic i
grudzień 2017 - HSG - oba drożne
2% morfologia męża poza tym parametry ok
6.02.2018 IUI clo + zastrzyk
05.03.2018 clo + zastrzyk druga ? -
nick nieaktualny
-
W środę lekarz stwierdził że IUI będzie sobota-niedziela, a wczoraj powiedział, że w poniedziałek... A według moich wyliczeń owulację powinnam mieć właśnie w poniedziałek. Boję się, żeby nie było za późno. Jeszcze Ovitrelle o 9 rano. Ehhh dawaj znać jak u Ciebie z objawami. Mnie jajniki bolą póki co.32 lata
mąż - azoospermia
19.02 I AID w 15dc 10dpo beta 23,55
12dpo beta 72,8, 17dpo beta 618
Torbiel z niepeknietego pęcherzyka ;( -
nick nieaktualnynika77 wrote:
Co by warto dać M,żeby tak w trybie przyspieszonym w ciągu dwóch tygodni poprawić tu cokolwiek?dodam,że mój M,wcina L argininę,Lkarnitynę,Salfazin,Parenton,Wit D i kwas foliowy.
Mój M oprócz zwiększonej aglutynacji ma teratozoospermię,morfologia w grudniu 3%
nika77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySasha wrote:a i nie biore luteiny dr stwierdził ze nie potrzeba
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:przecież nie ta pani taka drobna pomyłeczka. No to gacie na dupsko i powrót do poczekalni. Śmieszne nieśmieszne. O pomyłkę raczej trudno, bo 10 razy jeszcze dowody sprawdzają, ale kto wie...