Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Marmis będzie dobrze:) trzymam kciuki.
Marmis lubi tę wiadomość
Starania od listopada 2015
3 IUI Fertimedica Warszawa
2016 histeroskopia
2018 laparoskopia - udrożnienie jajowodów
2019 histeroskopia - usunięty polip
2019-2020 próby z naprotechnologia, stracony czas
Grudzień 2020 kwalifikacja do invitro
Invimed Warszawa
Marzec 2021 krótki protokół, punkcja
24 komórki, 16 dojrzałych, 10 zarodków, tylko jeden mrozaczek
15.04 transfer blastki
11dpt - beta 1,26
maj 2021 krótki protokół
08.06 punkcja 14 komórek, 6 dojrzałych
6 zarodków,
11.06 transfer jednego zarodka
15.06 informacja o braku mrozaczków
22.06 11dpt dwie kreski, beta 79,2
25.06 15dpt beta 513 🥰
20.08 badania prenatalne ok, 5,85 cm szczęścia 🥰 -
srebrzysta wrote:Wiecie co, nie wiem jak wy ale jak ktoś szybko zachodzi w ciążę to dla mnie jest to taka abstrakcja ze aż nie możliwe, nie mogę pojąć jak to jest nie liczyc, nie kłuć się, nie latać do lekarza 100 razy i nie brać garści leków i mimo tej olewki ktoś po prostu zachodzi od tak ,,od wlozenia'' nie wiadomo nawet w którym dniu cyklu
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Marmis wrote:Hej Dziewczyny. Własnie upuściłam sobie troche krwi:) . Zobaczymy co beta pokaże. Mam nadzieję, że wyniki będą dziś- bo cos w labie marudzili że spróbują , ale do końca nie wiedzą. Liczę jednak, że będą dziś.Jakoś nie nastawiam się - bo objawy bardzej na okres - tak jak w poprzednich cyklach. No, ale zobaczymy.... IU miałam 09.02.
Marmis, Lucy2323 lubią tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Marmis &&&
Aj kurde dziewczyny powiem Wam, że mi cholernie ciężko (wiem, Ameryki nie odkryłam, bo niestety znacie ten stan ) mimo tego, że brat mojego M przeszedł z żoną tą samą gehennę co my, w żaden sposób nie chce nam pomóc. Ani nie chcą powiedzieć jakie badania mieli robione, ani gdzie się leczyli. Qwa ja tego nie pojmuję, jak można takim być Próbowaliśmy podjąć rozmowę z nimi ze 3 razy i szybko ucinali temat, że nic nie pamiętają. Sorry ale ja w to nie wierzę... Jak można nie pamiętać gdzie się leczyło?! Masakra, już mam znowu ciśnienie. Dzisiejszy dzień jest do bani Gdyby nie to, że jestem w pracy bym się pobeczała.
PS. Testujące wyczarujcie dobry nastrój! Tak się wczoraj z Wami cieszyłam, że nie macie pojęcia31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
ON: Morfologia 2%, HBA i DFI prawidłowe
3 x IUI
06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki
03.19 - start III procedury,
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
10 tc 💔 -
tolerancyjna wrote:Marmis &&&
Aj kurde dziewczyny powiem Wam, że mi cholernie ciężko (wiem, Ameryki nie odkryłam, bo niestety znacie ten stan ) mimo tego, że brat mojego M przeszedł z żoną tą samą gehennę co my, w żaden sposób nie chce nam pomóc. Ani nie chcą powiedzieć jakie badania mieli robione, ani gdzie się leczyli. Qwa ja tego nie pojmuję, jak można takim być Próbowaliśmy podjąć rozmowę z nimi ze 3 razy i szybko ucinali temat, że nic nie pamiętają. Sorry ale ja w to nie wierzę... Jak można nie pamiętać gdzie się leczyło?! Masakra, już mam znowu ciśnienie. Dzisiejszy dzień jest do bani Gdyby nie to, że jestem w pracy bym się pobeczała.
PS. Testujące wyczarujcie dobry nastrój! Tak się wczoraj z Wami cieszyłam, że nie macie pojęcia
Niepojęte. Rozumiem, że nie chcą rozpowiadać,ale jesli pytacie mowiac, ze tez macie problem to kompletnie ich nie rozumiem.
A ile ma to ich dziecko, ze niby nie pamietaja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 11:58
-
nick nieaktualnytolerancyjna wrote:Marmis &&&
PS. Testujące wyczarujcie dobry nastrój! Tak się wczoraj z Wami cieszyłam, że nie macie pojęcia
Mi nadal nie jest za wesoło. Pokłóciłam się z NM już drugi dzień pod rząd, mam wrażenie, że rozmowy z nim tylko i wyłącnzie pogarszają moje samopoczucie, bo pocieszanie w stylu "rozumiem jak się czujesz" jest strzałem w kolano. Bo co on kur*a może rozumieć? ehhh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2018, 12:00
-
Inka Kochana - wiem, że słowa typu "trzymaj sie" - w tym wypadku mało pocieszające - no, ale jakos musimy zyć i nie zwariować. Jak też z moim M często wczęsniej się kłociłam i miałam wrażenie że on nic nie kuma. Ale jakoś powoli wzięlam na wstrzymanie i zaczęłam dochodzić do wniosku, że oni sa jacyś inni. Bardziej oszczędni w słowach, mniej emocjonalni , jakoś tez inaczej niż my odczuwają. My - zawsze byśmy chciały więcej, lepiej - inaczej to pocieszanie - ale wiem z doświadczenia, że oni często po prostu nie umieją, nie wiedzą - bo trochę inaczej odczuwają.Staram sie o tym pamiętac, kiedy mi żle - a M znowu wypala "rozumiem jak się czujesz". Bo mimo, że to my więcje musimy przechodzić- leki, igły, rozkłądanie nóg etc - to jednak oni to to przezywają, tyle że na swój sposób.Marmis
-
Jaszmurka Mały ma 5 miesięcy. Starali się o niego 7 lat.
Oni oczywiście wiedzą o naszym problemie, mało tego M przystępując do pierwszej rozmowy z bratem opowiedział o nas wszystko - to było przed przystąpieniem do 1 IUI. Chciał wypytać jakie badania mieli robione itp. Nic w odp nie uzyskał
Normalnie wierzcie mi, że piszę Wam to wszystko i sama się za nich wstydzę. Wstydzę się, że jestem zmuszona otaczać się takimi ludźmi - niestety, rodziny się nie wybiera
Próbę uzyskania jakichkolwiek informacji od nich podejmowaliśmy jeszcze 2 razy. Ale nie myślcie sobie, że też pytaliśmy po chamsku czy coś. Robiliśmy to bardzo delikatnie. Boże nam nie chodzi o to żeby powiedzieli, że mały jest z IVF (a nawet jeśli to co?!) tylko żeby powiedzieli co mieli badane, może tu jest jakiś punkt zaczepienia.
Pół roku temu uniosłam się honorem i powiedziałam M, że nie mam zamiaru już o nic pytać ani nic. Chciałam uszanować ich beznadziejną decyzję. Ale wiecie, tonący brzytwy się chwyta i zastanawiam się nad kolejną próbą rozmowy
Normalnie mam doła i 100 metrów mułu. I tak wiem, że nic się nie dowiem Jestem beznadziejna, nie będę się kolejny raz poniżała. Bez sensu.
Wybaczcie mi te moje dywagacje.31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
3 x IUI
19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔 -
inka1985 wrote:Mi nadal nie jest za wesoło. Pokłóciłam się z NM już drugi dzień pod rząd, mam wrażenie, że rozmowy z nim tylko i wyłącnzie pogarszają moje samopoczucie, bo pocieszanie w stylu "rozumiem jak się czujesz" jest strzałem w kolano. Bo co on kur*a może rozumieć? ehhh.31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔 -
srebrzysta wrote:U mnie w rodzinie i u męża żadnych takich problemów nikt nie miał, jestem pierwszą... I oczywiście udaje że wcale dzieci jeszcze nie chce...
U nas w rodzinie tez nikt inny nie ma takich problemów, wszyscy maja już dzieci.
Ja niedawno straciłam cierpliwość, nie chciało mi się słuchać dogryzania i odpowiadać setny raz na pytania dlaczego jeszcze nie mamy dzieci, teraz jak ktoś z rodziny pyta odpowiadam prawdę (oczywiście bez szczegółów) i wiecie co, już drugi raz ta osoba nie zapyta bo jej głupio. Mam wrażenie, że wszyscy myśleli że mamy super życie, podróże, wolność i bez dzieci jest nam wygodnie. Jest mi teraz o wiele lżej, polecam takie rozwiązanietolerancyjna, inka1985 lubią tę wiadomość
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
srebrzysta wrote:Nie mogę wyjść z podziwu jak to jest jak cycki nie bola ja już moich mam dość, zaczęły boleć 2 dni po iui i bola okropnie, dziś już mnie bolał brzuch okresowo ale przeszło całkiem, farelka jak u ciebie bo jesteśmy z tego samego dnia ?31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔 -
czekam na wyniki dzisiejszych bet
litel girl trzymam kciuki
tolerancyjna nie dziwie się że masz do nich takie podejście bo zachowują się po chamsku , przecież nie pytasz bo jesteś ciekawa i chcesz wszystkim rozpowiedziec wokół , tylko masz problem i chcesz go rozwiązac , chyba ze złości bym się do nich nie odezwałaLittlegirl lubi tę wiadomość
16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
ja1986 wrote:czekam na wyniki dzisiejszych bet
litel girl trzymam kciuki
tolerancyjna nie dziwie się że masz do nich takie podejście bo zachowują się po chamsku , przecież nie pytasz bo jesteś ciekawa i chcesz wszystkim rozpowiedziec wokół , tylko masz problem i chcesz go rozwiązac , chyba ze złości bym się do nich nie odezwała31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od wczorajszych pozytywnych bet gratulacje!!! przyjemnie się czyta takie wiadomości:) dziewczyny mam pytanie do tych co biorą progesteron. Jaką macie dawkę po inseminacji? Ja mam 200 mg i nie wiem czy to nie za mało...Boże, daj mi te łaskę
Bym przyjęła to, czego nie mogę zmienić,
Daj odwagę, bym zmieniła to, co zmienić mogę,
I mądrość, bym odróżniła jedno od drugiego. -
nick nieaktualny
-
tolerancyjna wrote:Marmis &&&
Tolerancyjna wiem, że to się wydaje niepojęte, ale może oni taką mają taktykę, tak im łatwiej, nie rozmawiać. Ja wolę się uzewnętrznić, ale wiem, że są ludzie, którzy o trudnych sprawach nie rozmawiają, tak im łatwiej. Nie myśl, że ich bronię, chcę po prostu powiedzieć, że czasami to co nam się w głowie nie mieści, u innych się sprawdza.
U nas po stronie męża był podobny problem, co prawda się doczekali dwójki dzieciaczków, ale dzielą się doświadczeniami, w ogóle rodzina (ci co wiedzą) stara się wspierać, ale nie dopytują za bardzo.
Po mojej stronie wiedzą tylko rodzice i siostra na jakim jesteśmy etapie. Reszta wie "że nie zawsze jest tak łatwo jakby się wydawało" i koniec. Znajomym też mówimy wybiórczo, niektórzy są wtajemniczeni w co nieco (o inseminacji nie mówimy), przed niektórymi udajemy, że jeszcze o dzieciach nie myślimy.
Cholernie to wsztstko ciężkie i zagmatwane...
starania od 04.2016
Walczymy dalej!
Nasienie bez rewelacji (morfo 4%)
AMH 0,95
HSG - Oba jajowody drożne
10.02.2018 - 1 IUI
-
Dzięki monik88
Staram się ich zrozumieć, ale nie potrafię
Ja należę do takich osób, że nieba bym wszystkim uchyliła (haha wyłazi ze mnie moja skromność ) i pomagała jak tylko się da. Dlatego tak trudno mi zrozumieć, jak brat bratu nie chce pomóc - doskonale wiedząc przez co przechodzimy. Przecież zna to z autopsji. Ale dobra kończę, bo Was Dziewczynki zamęczę.
Sama się jeszcze pewnie kilka dni z tym pogryzę i znowu na jakiś czas mi przejdzie.
31 lat; hiperprolaktynemia, niedoczynność, PCOS, plastyka macicy; AMH 3,03; kariotypy ok
3 x IUI
08.06.20 - transfer AZ
10 tc 💔