Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nic nie rozumie z moich informacji jakie otrzymałam na temat podanego nasienia do iui WIĘCEJ CHYBA INFO O TYM JAKIE BYŁO PRZED PREPARATYKĄ
Liczba p przed preparatyką 10(6)/mln - 60
Ruch A 5% B 15% C 20%
Liczba w ruchu pp prepatatyce 10(6)/mln -18
Odsetek plemnikow hiperaktywnych 60%
Czyli już nie wiem ile mi podali wiem tylko ze nasienie mega słabe przed preparatyką ???
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Arcia wrote:Ja nic nie rozumie z moich informacji jakie otrzymałam na temat podanego nasienia do iui WIĘCEJ CHYBA INFO O TYM JAKIE BYŁO PRZED PREPARATYKĄ
Liczba p przed preparatyką 10(6)/mln - 60
Ruch A 5% B 15% C 20%
Liczba w ruchu pp prepatatyce 10(6)/mln -18
Odsetek plemnikow hiperaktywnych 60%
Czyli już nie wiem ile mi podali wiem tylko ze nasienie mega słabe przed preparatyką ???
no podali ci 18 mln ! których 60% ruszała się ultradobrze
Arcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi zawsze można na was liczyć.
Ja mimo wszystko myślę że ten lekarz był szary tak jak Inka napisala. Mam wewnętrzne przeczucie że nie ma sensu robić tej 3 inseminacji i chyba postanawiam in vitro w kwietniu.
Mkgk skoro Twój lekarz też tak uważa coś w tym jest . Wiadomo szans jest zawsze ale jaka mala.
Gosia ja we Wrocławiu i czytałam opinie o tym lekarzu bardzo dobre tylko że faktycznie jest bezpośredni i jeśli oczekujemy poglaskania po głowie to nie do niego.
I jeszcze odnośnie nasienia to ja mam podane przy 2 inseminacji 5 mln plemników a jak wy piszecie to macie raczej więcej większość przypadków. Więc sądzę że to jest jednak za mało te 5 mln przy pierwszej inseminacji było 9 mln a i tak się nie udalo. Wtrafilismy w owulacje.
A odnośnie pęcherzyka to dziś mnie strasznie boli lewy jajnik. Nie wiem czy to realne żeby faktycznie to był nowy pecherzyk w tym samym jajniku.... I już chciałby pekac. A moze to faktycznie jest poprzedni niepekniety i torbiel się zrobi. Echhh masakra to wszystko -
mkgk wrote:no podali ci 18 mln ! których 60% ruszała się ultradobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 13:09
mkgk lubi tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Farelka wrote:Dziewczyny dziękuję za wszystkie odpowiedzi zawsze można na was liczyć.
Ja mimo wszystko myślę że ten lekarz był szary tak jak Inka napisala. Mam wewnętrzne przeczucie że nie ma sensu robić tej 3 inseminacji i chyba postanawiam in vitro w kwietniu.
Mkgk skoro Twój lekarz też tak uważa coś w tym jest . Wiadomo szans jest zawsze ale jaka mala.
Gosia ja we Wrocławiu i czytałam opinie o tym lekarzu bardzo dobre tylko że faktycznie jest bezpośredni i jeśli oczekujemy poglaskania po głowie to nie do niego.
I jeszcze odnośnie nasienia to ja mam podane przy 2 inseminacji 5 mln plemników a jak wy piszecie to macie raczej więcej większość przypadków. Więc sądzę że to jest jednak za mało te 5 mln przy pierwszej inseminacji było 9 mln a i tak się nie udalo. Wtrafilismy w owulacje.
A odnośnie pęcherzyka to dziś mnie strasznie boli lewy jajnik. Nie wiem czy to realne żeby faktycznie to był nowy pecherzyk w tym samym jajniku.... I już chciałby pekac. A moze to faktycznie jest poprzedni niepekniety i torbiel się zrobi. Echhh masakra to wszystko
A czy jesli klinika nieplodnosci ma umowe na refundacje czesci kosztow ivf to czy te 3 iui nie sa wymagane? Orientowalyscie sie? Jakie w ogole sa statystycznie szanse z ivf?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 14:14
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
A ja odebralam 2 wynik bety i ładnie rośnie (415) jestem dużo spokojniejsza teraz czekam na pierwsze usg.
Aśka32, yaminka, Poczekalnia, Luna131, Nathi2468, Farelka, Anonimek, Gaja88, Littlegirl, Motylek1313, ja1986, insulinka, monik123, marysia7812, Cudaczka 333, Lucy2323, mkgk lubią tę wiadomość
-
Red Head wrote:A ja odebralam 2 wynik bety i ładnie rośnie (415) jestem dużo spokojniejsza teraz czekam na pierwsze usg.Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki -
Wg mnie przy kazdej metodzie jest 50% szans. Albo sie uda albo sie nie uda.
Z moich doswiadczen i rozmow z 4 lekarzami: jest 50% za IUI i tyle samo za IVF. I badz tu madry czlowieku...
A co do ilosci nasienia. Nie ma co rozpatrywac tego pod katem, ze jedna dostala wiecej a druga mniej. Pamietajcie, ze liczy sie ten jeden.Gaja88, Motylek1313, Farelka lubią tę wiadomość
-
Farelka wrote:Mój doktor o in vitro powiedział, że jest 40 % szans... chyba muszę zajrzeć na wątek in vitro jednak...
Motylek1313, Farelka lubią tę wiadomość
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
nick nieaktualny
-
inka1985 wrote:Ja już tam siedzę, więc jakby co to zapraszam
Motylek1313 lubi tę wiadomość
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
Ja znalazłam opracowanie naukowe skuteczności iui w zależności od metody stymulacji ilości jakeczek etc. Ale jest z innego forum więc nie wiem czy mogę wkleić link. Najwyżej jeśli usuną to wkleję treść,bo jest w moim odczuciu istotna.
https://www.babyboom.pl/forum/temat/iui-inseminacja-w-walce-o-pierwsza-dzidzie.40458/page-23
Tylko tutaj jest napisane,że przy teratospermii powyżej 80% nie powinno się podchodzić do iui, a przecież wf who teraz 4% to jest spoko ilość więc chyba to dość wiekowe opracowanie - no ale daje pewien pogląd na to jak wyglądają % przy inseminacjachWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:25
Jaszmurka lubi tę wiadomość
Dziewczyny są z nami! 30.10.2018 -
Dziewczyny byłam dzisiaj na pierwszym USG. Na pęcherzyk jeszcze za wcześnie, bo praktycznie okres powinnam dostać 2 dni temu. Beta ładnie przyrosła, ale... Doktor powiedział że mam torbiel na jajniku, z nie pękniętego pęcherzyka.Tak mi się chciało wyć i tak się przestraszyłam że nawet nie wiem jaka wielka jest. Lekarz powiedział, że muszę się przygotować na poronienie, biorę juz Duphaston 2x dziennie, teraz mam jeszcze brać Encorton. Pobrali mi dzisiaj krew, jeśli wyjdzie źle to mam się przygotować na jakieś bardzo drogie kroplowke. Jestem załamana. Płacze cały dzień. Zastanawiam się, czy nie iść do innego lekarza na konsultacje, mam wrażenie, że ten doktor strasznie naciąga na kasę. Co robić kochane? ;(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 15:33
32 lata
mąż - azoospermia
19.02 I AID w 15dc 10dpo beta 23,55
12dpo beta 72,8, 17dpo beta 618
Torbiel z niepeknietego pęcherzyka ;( -
Farelka wrote:Mój doktor o in vitro powiedział, że jest 40 % szans... chyba muszę zajrzeć na wątek in vitro jednak...
Zdecydowaliśmy sie na in vitro. Ja już zaczęłam protokól - ide długim niestety(bo mi sie torbiel po IU zrobiła, nie pękł pęcherzyk) - więc teraz jestem drugi tydzień na antykach. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy co dalej.Jestem na wątku In vitro.gdybyś miała jakies pytania, pisz śmiało:)Marmis