X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam zle doczytalam!:) myślę że nei masz się czym martwić jesli progesteron wynosi 10+ to wszystko jest ok:)

Luna131, Selina lubią tę wiadomość

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Kto Ci kazał badać progesteron, w czasie kiedy go przyjmujesz??
    Sama sobie zleciłam ;) chciałam wiedzieć czy owu była. A wyczytałam, że duphaston nie wpływa na wyniki.

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
    19.07.2018 transfer 1 kropki - :(
    22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708 :)
  • Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :)

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna więc nie masz się czym martwić, z tego c wiem prog ponizej 3 mowi nam o nieprzebytej owu! wszystko jest ok:)

Luna131 lubi tę wiadomość

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzednim cyklu miałam krótką drugą fazę i w tym postanowiłam zrobić sobie hormony, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, bo może gdzieś tu jest problem. I trochę świruję, bo jeszcze tydzień do bety, o ile @ nie przyjdzie tak jak ostatnio za wcześnie... Mam nadzieję, że dupek pomoże trochę.

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- rozumiem Cie doskonale, masz jakieś objawy po zastrzyku?

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    hope- pytałam, lekarz powiedział, że czasem po prostu tak się dzieje, właśnie jeśli chodzi o bezowulacyjny to sa zazwyczaj długie cykle dlatego bierze się luteinę/ duphaston. Zaczaś już brać?
    agika88 wrote:
    hope- tak mialam podanu ovitrelle dzien wczesniej a i tak pecherzyki i endo zaczely sie kurczyc, to zupelnie co innego niż niepekniety pecherzyk, nie wiem dlaczego wszystko zaczelo sie obkurczac.

ta wczorajsza lekarka mi powiedziała ze nie mam brac nic...noz kurka...
    to w przypadku cyklu bezowulacyjnego jak powinnam brac duphaston?

o dziwo dzisiaj wzrosla mi tempka i zaczynam zyc nadzieją ze jednak byla ta owulacja...a ona miala sprzęt do bani...
    choc z poziomem stresu wczorajszym orzez tego babsztyla to nie wiem czy cos moglo soe zadziac.

nie wiem teraz czy zaczac duphaston brac dzisiaj czy poczekac do kontroli jutro lub we wtorek?
    oszaleje...

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Luna- rozumiem Cie doskonale, masz jakieś objawy po zastrzyku?
    Yyyy... Nie bardzo wiem o jaki zastrzyk chodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 12:30

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Yyyy... Nie bardzo wiem o jaki zastrzyk chodzi.

chodzi o ovitrelle/pregnyl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope2018 wrote:
    ta wczorajsza lekarka mi powiedziała ze nie mam brac nic...noz kurka...
    to w przypadku cyklu bezowulacyjnego jak powinnam brac duphaston?

o dziwo dzisiaj wzrosla mi tempka i zaczynam zyc nadzieją ze jednak byla ta owulacja...a ona miala sprzęt do bani...
    choc z poziomem stresu wczorajszym orzez tego babsztyla to nie wiem czy cos moglo soe zadziac.

nie wiem teraz czy zaczac duphaston brac dzisiaj czy poczekac do kontroli jutro lub we wtorek?
    oszaleje...

Ja bez brania progesteronu przez lata nie miałam w ogóle owulacji, wtedy moje cykle potrafiły ciągnąć sie po 50-60 dni. dlatego właśnie zaczęłam przyjmować duphaston/luteine, w cyklu bezowulacyjnym czy też owulacyjnym po odstawieniu po kilku dniach przychodzi @.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- muszę też neistety dodać że również miałam skoki temp, dlatego też myślałam że owulacja wystąpiła, gin wyprowadziła mnie z błędu że bez owulacji również występują skoki temperatury.

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    chodzi o ovitrelle/pregnyl :)
    Aaaa to ja nie miałam. Wszystko na naturalnym cyklu. Pani doktor twierdzi, że to niepotrzebne. Z lh i estradiolu wyszło, że owu będzie lada moment, więc nie miałam zastrzyku.

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Aaaa to ja nie miałam. Wszystko na naturalnym cyklu. Pani doktor twierdzi, że to niepotrzebne. Z lh i estradiolu wyszło, że owu będzie lada moment, więc nie miałam zastrzyku.

Zazdroszę naturalnych owulacji. Wiec jak nie dostajesz zatrzyku, teraz po owulacji np bolą Cie już piersi, jajniki?

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Hope- muszę też neistety dodać że również miałam skoki temp, dlatego też myślałam że owulacja wystąpiła, gin wyprowadziła mnie z błędu że bez owulacji również występują skoki temperatury.

tak tak wiem...dlatego musze to sprawdzic jeszcze.
    a kiedy sie powinno zaczac brac duphaston w cyklu bezowu?
    gdyby jednak ta owu byla to gdybym wstrzymala sie do jutra z dupkiem tez bedzie ok?

• Luna131 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Zazdroszę naturalnych owulacji. Wiec jak nie dostajesz zatrzyku, teraz po owulacji np bolą Cie już piersi, jajniki?
    Bolą mnie piersi. Ale prawie zawsze mnie bolą przed okresem. Wczoraj mnie dziwnie brzuch zabolał ze dwa razy, ale nie wkręcam sobie nic, pewnie to były jelita. A tak to nic więcej się nie dzieje. Im bliżej testu tym większe obawy, że przyjdzie @ Dziś jest 23dc, a zeszly trwał 24 dni. Więc mam stracha czy ten duphaston pozwoli mi dotrwać do bety...

p19udqk3lzbhhr0f.png

Niepłodność idiopatyczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope- najlepiej by twoja gin Cię obejrzała, jasne lepiej się wstrzymaj do jutra, nic się nie stanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna131 wrote:
    Bolą mnie piersi. Ale prawie zawsze mnie bolą przed okresem. Wczoraj mnie dziwnie brzuch zabolał ze dwa razy, ale nie wkręcam sobie nic, pewnie to były jelita. A tak to nic więcej się nie dzieje. Im bliżej testu tym większe obawy, że przyjdzie @ Dziś jest 23dc, a zeszly trwał 24 dni. Więc mam stracha czy ten duphaston pozwoli mi dotrwać do bety...

Ubiegly cykl byl bezowulacyjny?

• Hope2018 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agika88 wrote:
    Hope- najlepiej by twoja gin Cię obejrzała, jasne lepiej się wstrzymaj do jutra, nic się nie stanie

niestety mój lekarz prowadzacy jest na urlopie...
    dlatego tak szaleje:(
    i posilkuje sie Wami.
    bo innym lekarzom nie ufam poki co

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope wiec czy owulacja wystapila czy nie to progesteron jest wskazany i nie zaszkodzi:)

• alaw87 Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy też mialyscie bóle brzucha po inse kurcze wczoraj nie mogłam chodzić dzisiaj jest ciut lepiej...
    Jak miałam poprzednie to nie bolało nic

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
‹‹ 310 311 312 313 314 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ