Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:Kto Ci kazał badać progesteron, w czasie kiedy go przyjmujesz??
chciałam wiedzieć czy owu była. A wyczytałam, że duphaston nie wpływa na wyniki.
Niepłodność idiopatyczna
19.07.2018 transfer 1 kropki -
22.08.2018 crio 1 kropki - beta 10dpt 115, 12dpt 294, 14dpt 708
-
nick nieaktualny
-
W poprzednim cyklu miałam krótką drugą fazę i w tym postanowiłam zrobić sobie hormony, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok, bo może gdzieś tu jest problem. I trochę świruję, bo jeszcze tydzień do bety, o ile @ nie przyjdzie tak jak ostatnio za wcześnie... Mam nadzieję, że dupek pomoże trochę.
Niepłodność idiopatyczna
-
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:hope- pytałam, lekarz powiedział, że czasem po prostu tak się dzieje, właśnie jeśli chodzi o bezowulacyjny to sa zazwyczaj długie cykle dlatego bierze się luteinę/ duphaston. Zaczaś już brać?agika88 wrote:hope- tak mialam podanu ovitrelle dzien wczesniej a i tak pecherzyki i endo zaczely sie kurczyc, to zupelnie co innego niż niepekniety pecherzyk, nie wiem dlaczego wszystko zaczelo sie obkurczac.
ta wczorajsza lekarka mi powiedziała ze nie mam brac nic...noz kurka...
to w przypadku cyklu bezowulacyjnego jak powinnam brac duphaston?
o dziwo dzisiaj wzrosla mi tempka i zaczynam zyc nadzieją ze jednak byla ta owulacja...a ona miala sprzęt do bani...
choc z poziomem stresu wczorajszym orzez tego babsztyla to nie wiem czy cos moglo soe zadziac.
nie wiem teraz czy zaczac duphaston brac dzisiaj czy poczekac do kontroli jutro lub we wtorek?
oszaleje...
-
agika88 wrote:Luna- rozumiem Cie doskonale, masz jakieś objawy po zastrzyku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 12:30
Niepłodność idiopatyczna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHope2018 wrote:ta wczorajsza lekarka mi powiedziała ze nie mam brac nic...noz kurka...
to w przypadku cyklu bezowulacyjnego jak powinnam brac duphaston?
o dziwo dzisiaj wzrosla mi tempka i zaczynam zyc nadzieją ze jednak byla ta owulacja...a ona miala sprzęt do bani...
choc z poziomem stresu wczorajszym orzez tego babsztyla to nie wiem czy cos moglo soe zadziac.
nie wiem teraz czy zaczac duphaston brac dzisiaj czy poczekac do kontroli jutro lub we wtorek?
oszaleje...
Ja bez brania progesteronu przez lata nie miałam w ogóle owulacji, wtedy moje cykle potrafiły ciągnąć sie po 50-60 dni. dlatego właśnie zaczęłam przyjmować duphaston/luteine, w cyklu bezowulacyjnym czy też owulacyjnym po odstawieniu po kilku dniach przychodzi @. -
nick nieaktualny
-
agika88 wrote:chodzi o ovitrelle/pregnyl
Niepłodność idiopatyczna
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:Aaaa to ja nie miałam. Wszystko na naturalnym cyklu. Pani doktor twierdzi, że to niepotrzebne. Z lh i estradiolu wyszło, że owu będzie lada moment, więc nie miałam zastrzyku.
Zazdroszę naturalnych owulacji. Wiec jak nie dostajesz zatrzyku, teraz po owulacji np bolą Cie już piersi, jajniki? -
agika88 wrote:Hope- muszę też neistety dodać że również miałam skoki temp, dlatego też myślałam że owulacja wystąpiła, gin wyprowadziła mnie z błędu że bez owulacji również występują skoki temperatury.
tak tak wiem...dlatego musze to sprawdzic jeszcze.
a kiedy sie powinno zaczac brac duphaston w cyklu bezowu?
gdyby jednak ta owu byla to gdybym wstrzymala sie do jutra z dupkiem tez bedzie ok? -
agika88 wrote:Zazdroszę naturalnych owulacji. Wiec jak nie dostajesz zatrzyku, teraz po owulacji np bolą Cie już piersi, jajniki?
Niepłodność idiopatyczna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLuna131 wrote:Bolą mnie piersi. Ale prawie zawsze mnie bolą przed okresem. Wczoraj mnie dziwnie brzuch zabolał ze dwa razy, ale nie wkręcam sobie nic, pewnie to były jelita. A tak to nic więcej się nie dzieje. Im bliżej testu tym większe obawy, że przyjdzie @ Dziś jest 23dc, a zeszly trwał 24 dni. Więc mam stracha czy ten duphaston pozwoli mi dotrwać do bety...
Ubiegly cykl byl bezowulacyjny? -
nick nieaktualny