Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyinka1985 wrote:I tak jest właśnie prawidłowo, przecież żel po to się nakłada, żeby łatwiej wprowadzić głowice, na ktorej już jest prezerwatywa. Selinka to nie miałoby żadnego sensu gdyby bylo odwrotnie
Poza tym w dniu IUI nie miałam dopochwowego usg, może któraś z Was tak ma. Robione miałam usg przez brzuch, więc żaden żel raczej nie spowolnił plemników -
nick nieaktualny
-
Hope2018 wrote:tak ja mialam za kazdym razem...
tak moze sie zdarzyc bo szyjka moze delikatnie byc uszkodzona...
dziewczyny ile wy maksymalnie mialyscie usg w cyklu? -
Ehh farelka może i ja se dziś drinknę jak i ty? ehh moja temp dziś rano wcale nie wzrosła jakos znacznie i od rana mam doła. Nawet mój M mi mówił żebym przestala codziennie mierzyć i robić wykres skoro mnie to tak dołuje, i kazał mi po prostu zrobić bete po 14 dniach.
To moja ostatnia iui i potem nie mamy planu co dalej. Pozatym że tylko odpuszczamy i organizujemy wyjazd na wakacje i że może kiedyś nam sie uda mieć jeszcze jedno dziecko.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Littlegirl wrote:6 myśle se to nie ma żadnego negatywnego wpływu.
dzięki Ci dobra kobieto... siedze jak na szpilkach przed jutrem:)
i chyba zaczynam wymyslac niestworzone rzeczy:)
powiedz mi jeszcze ze w tym udanym cyklu tyle mialas po owu 1 czy 2:)?
jak w ogole sie miewacie z Fasolką? -
My dzis spedzilismy mily dzien na poznym snaiadaniu na miescie z %, potem kino a teraz kocyk
Zarezerwowalismy tez wakacje Nie biore dupka, jak @ nie przyjdzie w terminie to pojde i zapytam czy brac na wywolanie i zeby zobaczyc czy ten pecherzyk sie zmniejsza. W kwietniu nie bede raczej podchodzic do IUI, moze w maju. I po wakacjach podejdziemy do in vitro.Motylek1313, Lucy2323 lubią tę wiadomość
-
Hope2018 wrote:tak ja mialam za kazdym razem...
tak moze sie zdarzyc bo szyjka moze delikatnie byc uszkodzona...
dziewczyny ile wy maksymalnie mialyscie usg w cyklu?
Ja w cyklu stymulowany mam średnio 5 razy usg.
starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
nick nieaktualnyhope- co do USG to nie ma żadnego wpływu na ciąże i dalszy rozwój dziecka:) ja najwiecej mialam 3. No w pozamaciczne chyba z 20 i wtedy dowiedzialam sie ze nic a nic dziecku nie szkodzi.
Kurcze dlaczego boli mnie brzuch jak na okres, jestem dopiero 7 dni po zastrzyku, mam nadzieje ze sie nic nie rozregulowalo i @ szybciej nie przyjdzieHope2018 lubi tę wiadomość
-
agika88 wrote:hope- co do USG to nie ma żadnego wpływu na ciąże i dalszy rozwój dziecka:) ja najwiecej mialam 3. No w pozamaciczne chyba z 20 i wtedy dowiedzialam sie ze nic a nic dziecku nie szkodzi.
Kurcze dlaczego boli mnie brzuch jak na okres, jestem dopiero 7 dni po zastrzyku, mam nadzieje ze sie nic nie rozregulowalo i @ szybciej nie przyjdzie
dziękuję:* -
Hope2018 wrote:dzięki Ci dobra kobieto... siedze jak na szpilkach przed jutrem:)
i chyba zaczynam wymyslac niestworzone rzeczy:)
powiedz mi jeszcze ze w tym udanym cyklu tyle mialas po owu 1 czy 2:)?
jak w ogole sie miewacie z Fasolką?
Za tydzień kolejna wizyta, bóle brzucha trochę minęły ale straszne mdłości cały dzień od rana do wieczora.
Ciagle stres ale i wiara ze wszystko będzie dobrze -
Dziewczynki ja robie przerwę w iui .. oczywosicie bede was podczytywać raż w czas. Po piątkowym rozczarowaniu, wylanych łzach, kupy żalu i pretensji do świata. Przemyśleliśmy sprawę z M i tak w marcu juz nie wyjdzie bo akurat 27 by wypadła a niestety M musi koniecznie być w pracy poza tym jest po grypie wiec to tez mogło by mieć nie korzystny wpływ stwierdziliśmy że skoro okoliczności nie sprzyjają to nie robimy na łapu capu. JA mam zamiar przez najbliższe miesiące odpoczywać od wizyt lekarskich, hormonów itp. oczyszczać umysł. Skupiamy się na leczeniu M mamy juz wizytę w kwietniu u androloga i działamy w celu polepszenie nasienia. Plan jest że po wakacjach (wrzesień) próbujemy iui max 2 razy a jak nie wyjdzie to in-vitro. Powiem Wam że jakoś jest mi lżej na sercu ..
Moje drogie doradźcie jeszcze z tymi andrologiem Wolski czy Dziadecki ???
Chyba że jest jeszcze jakiś inny godny polecenia ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2018, 21:12
Pionerka, inka1985 lubią tę wiadomość
Wiek 33 l | Olsztyn/ Artemida /
AMH 3,52 , drożność OK, cykle 28 d, podwyższone TSH ( euthyrox 25)
M: mała objętość plemniki mała ruchliwość, żylaki
1 IUI 28.02.2018 -
2 IUI 23.04.2018
I IVF 13.02.2021
2 mrozaczki