X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Motylek1313 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta odpoczynkowe miałam z duża ilością jedzonka, za dużą hehehe
    Mam dziś 4 dzień stymulacji, jutro wizyta kontrolna z rana i zobaczę moje jajeczka hehe
    Ciesze się okropnie:-) wreszcie się coś dzieję. Gosia trzymam dziś kciuki, odezwij się po wizycie.

Selina, Nathi2468 lubią tę wiadomość

3jvzzbmhlt3lv9mr.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Ja wczoraj zaczęłam Aromek i tak do piątku, oby szybko mineło.
    W przyszłym tyg usg i pod koniec tyg pewnie drugie IUI.
    Nie mam zbyt wielkich nadziei bo zbyt wiele razy było rozczarowanie choć jak patrzy się na forum jakie cuda ostatnio się zdarzają to może kiedyś i do mnei się szczęście usmiechnie ... ?

Nathi2468 lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Dziś rano właśnie rozmawialiśmy z mężem, że zaczynamy coraz mniej w niego wierzyć... Ale boimy się zmienić lekarza bo chyba każdy jedzie na kopyto... Mi dziś spadła temperatura na łeb więc nawet nie idę na betę i czekam na okres...
    Wlasnie nie kazdy robi to samo :) uwierz, ze młodzi lekarze postepuja inaczej, chce im sie szukac. On jednak jedzie schematem, bo wielki pan co to sie za granica szkolił i pracował i mysli, ze pozjadał wszystkie rozumy.
    W Parens ponoc Maduzia jest spoko, wlasnie mlody lekarz :) Albo Artvimed i Chrostowski :) - jesli nadal w Krakowie chcecie zostac.
    Ja mimo ze jestem na miejscu wolę jechac na slask, naprawde zupełnie inne podejscie i wiedza lekarzy niz tych tutaj. Moja dr wie co to mutacje, zleciła konkretne dawki metyli a nie "niech Pani łyka co uwaza" i przejzala z 10x wszystkie wyniki, ba, na kazdej wizycie to robi, bo przeciez normalne, ze nie pamieta sie wszystkiego o kazdym pacjencie. Przy zadnym lekarzu w Krk nie czulam sie tak dobrze jak przy niej i pierwszy raz czujemy z mezem, ze doprowadzi nas do celu :)
    A betę i tak musisz zrobić, nie mozesz czekac na @, takie są przepisy jak sie przystepuje do IUI. Nie mieliscie zapisane w umowie, ze musisz dac znac w klinice jaki byl wynik betaHCG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 09:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Witajcie :)

Ja wczoraj zaczęłam Aromek i tak do piątku, oby szybko mineło.
    W przyszłym tyg usg i pod koniec tyg pewnie drugie IUI.
    Nie mam zbyt wielkich nadziei bo zbyt wiele razy było rozczarowanie choć jak patrzy się na forum jakie cuda ostatnio się zdarzają to może kiedyś i do mnei się szczęście usmiechnie ... ?
    Hej :)
    Czyli jednak mozliwe, ze sie tam spotkamy
    Ja dziś 3dc i stymulacje od jutra zaczynam (bo mi za szybko rosna pecherzyki). Którego będziesz na monicie?
    Ja zaczelam wierzyc w ten cykl, czuję, że teraz się uda :)

• Meśka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Hej :)
    Czyli jednak mozliwe, ze sie tam spotkamy
    Ja dziś 3dc i stymulacje od jutra zaczynam (bo mi za szybko rosna pecherzyki). Którego będziesz na monicie?
    Ja zaczelam wierzyc w ten cykl, czuję, że teraz się uda :)

Ja bym bardzo chciala żeby mi urosły szybko żeby się nie okazało że sie nie wyrobimy z IUI do końca przyszłego tygodnia.
    Umówiłam się na 10-tego.
    A odpisała Ci cos Cygal na temat tych kroplówek ?

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Wlasnie nie kazdy robi to samo :) uwierz, ze młodzi lekarze postepuja inaczej, chce im sie szukac. On jednak jedzie schematem, bo wielki pan co to sie za granica szkolił i pracował i mysli, ze pozjadał wszystkie rozumy.
    W Parens ponoc Maduzia jest spoko, wlasnie mlody lekarz :) Albo Artvimed i Chrostowski :) - jesli nadal w Krakowie chcecie zostac.
    Ja mimo ze jestem na miejscu wolę jechac na slask, naprawde zupełnie inne podejscie i wiedza lekarzy niz tych tutaj. Moja dr wie co to mutacje, zleciła konkretne dawki metyli a nie "niech Pani łyka co uwaza" i przejzala z 10x wszystkie wyniki, ba, na kazdej wizycie to robi, bo przeciez normalne, ze nie pamieta sie wszystkiego o kazdym pacjencie. Przy zadnym lekarzu w Krk nie czulam sie tak dobrze jak przy niej i pierwszy raz czujemy z mezem, ze doprowadzi nas do celu :)
    A betę i tak musisz zrobić, nie mozesz czekac na @, takie są przepisy jak sie przystepuje do IUI. Nie mieliscie zapisane w umowie, ze musisz dac znac w klinice jaki byl wynik betaHCG?
    Nie mamy przekazywać wyników bety... Nie interesują się tym raczej... Przystępujemy teraz ostatni raz do IUI i zobaczymy co dalej... Jestem już zrezygnowana bo nie widać tak naprawdę większych problemów u nas poza tą mutacją, o której dowiedziałam się teraz a ciągle się nie udaje. Zaczynam się coraz bardziej zagłębiać w temat In Vitro

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:00

• mkgk Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nasza aktualna lista poniewaz ost. nie za bardzo jestem w stanie nad nia czuwac moze jedna osoba by to przejela. Ja oczywiscie was czytam i trzymam kciuki rozsiewajac wiruski. Ale juz nie tak plynnie.

Styczeń 2 udane IUI
    Luty 7 udanych IUI

Marzec:
    Yaminka 02.03 Udało się!!!
    Ewi28 02.03 :(
    Chmielełke 03.03
    Pionierka 05.03 :(
    Nika77 06.03 :(
    Mariam 08.03
    Juka2018 08.03
    Mkgk 09.03 Udało się !!!
    Luna 131 10.03 :(
    gosia1992 12.03 :(
    Gaja88 12.03 :(
    Lucy2323 12.03 :(
    Malinowa5 15.03 :(
    Selina 16.03 :(
    Meśka 16.03 :(
    Alaw87 17.03 :(
    Aska32 17.03 :(
    Izabel_ka 22.03
    Nathi2468 22.03
    Neli12 25.03
    Spineczka 26.03
    Pyszczek 27.03
    Poczekalnia 29.03

zi13rjjgy7oea2if.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszmurka tak czułam! :P Czekamy na piękną betę

Meśka nie odpisała, ale w sumie nie musi ;) I tak o nią poproszę. Ja będę dzień po Tobie :)

Izabelka masakra jakaś, wszędzie co słyszę, to kliniki sobie zastrzegają w umowach, że wynik bety ma być im podany do wiadomości. Tak też mi gin mówiła, pisałam jej wynik smsem. Leciałabym na tą betę na Twoim miejscu, tak jak dziewczyny mówią, widzisz jakie tu cuda się zdarzają! :)

Meśka, Jaszmurka lubią tę wiadomość

• tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    &&& za testujące! :-*

3 x IUI :(
    06.18 - I PICSI, z 14 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    08.18 - II PICSI, z 15 pobranych żadnej zapłodnionej komórki :(
    03.19 - start III procedury,
    19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    08.06.20 - transfer AZ :(
    07.07.20 - transfer AZ, 7dpt - beta 75.05, 9dpt - 188.06, 13dpt - 1115
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
    KD - świeże komórki - 3 blastki z czego mamy ciążę 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Jaszmurka tak czułam! :P Czekamy na piękną betę

Meśka nie odpisała, ale w sumie nie musi ;) I tak o nią poproszę. Ja będę dzień po Tobie :)

Izabelka masakra jakaś, wszędzie co słyszę, to kliniki sobie zastrzegają w umowach, że wynik bety ma być im podany do wiadomości. Tak też mi gin mówiła, pisałam jej wynik smsem. Leciałabym na tą betę na Twoim miejscu, tak jak dziewczyny mówią, widzisz jakie tu cuda się zdarzają! :)
    U nas tak nie ma ;/ Widocznie i tak wiedzą, że nic z tego... Szyjka otwarta, temperatura 36,7 (podstawowa 36,5) - cuda się w tym wypadku nie wydarzą ;( Jeśli jutro nie przyjdzie @ to pójdę na betę dla świętego spokoju ale skreśliłam już tą IUI

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się nad tym lekarzem Chrostowskim. Ma dużo więcej dobrych opinii niż Janeczko. Janeczko totalnie olał moją mutację, uznał że nie potrzebnie robilam te badania i mam brać Acard ale bardziej jako placebo bo to i tak niczego nie zmieni... Znowuż mój dobry znajomy, który jest ginekologiem mówił mi, że przy homozygocie powinnam brać od razu zastrzyki, żeby zarodek wogole się zagnieździł... Już sama nie wiem co robić

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izabel_ka wrote:
    Zastanawiam się nad tym lekarzem Chrostowskim. Ma dużo więcej dobrych opinii niż Janeczko. Janeczko totalnie olał moją mutację, uznał że nie potrzebnie robilam te badania i mam brać Acard ale bardziej jako placebo bo to i tak niczego nie zmieni... Znowuż mój dobry znajomy, który jest ginekologiem mówił mi, że przy homozygocie powinnam brać od razu zastrzyki, żeby zarodek wogole się zagnieździł... Już sama nie wiem co robić
    Też mam pai homo, ale heparyny od owu nie dostalam. Bede chciala o niej porozmawiac teraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabelka- ja do Chrostowskiego chodzę już ponad rok.. w Artvimedzie nie podoba mi sie za bardzo to, że nie masz jednego lekarza tylk w ciągu jednego cyklu zajmuje sie Tobanawet 3 lekarzy na zmiane z tej kliniki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2018, 10:58

• Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka dla mnie Katowice to drugi koniec Polski. No nie bardzo nam pasuje tak jedzdzic i brac urlopy. Nie mam pomysłu na siebie. Dobrej kliniki brak w moim Rzeszowie :( ehh
    Iui też już nie chcę. Skoro 3 sie nie udały to nie wierzę że kolejne by się udały.
    Święta też nie były dla mnie wesołe, a tak liczyłam na tą trzecią iui bo wszystko było idealnie.

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 Kochana nie poddawaj się. To najgorsze co teraz możesz zrobić. Porozmawiaj wspólnie z mężem, zrób research i na pewno coś wspólnie ustalicie. Wierzę w to bardzo mocno. 3 mam za Ciebie kciuki.
    Dla mnie święta tez nie były łatwe... Ale nie poddam się za chiny ludowe. Będę próbować, dopóki wystarczy mi kasy, jest o co walczyć.

Lucy2323 lubi tę wiadomość

19.06.19 - IMSI + Fertile Chip, 21 pęcherzyków/10 komórek, w pierwszej dobie zero zapłodnień... I nagle cud! Transfer w 3 dobie zarodka 8a, beta 9 dtp 1,97; 10 dpt 1,34 :(
    10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
  • alaw87 Ekspertka

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Selinka dla mnie Katowice to drugi koniec Polski. No nie bardzo nam pasuje tak jedzdzic i brac urlopy. Nie mam pomysłu na siebie. Dobrej kliniki brak w moim Rzeszowie :( ehh
    Iui też już nie chcę. Skoro 3 sie nie udały to nie wierzę że kolejne by się udały.
    Święta też nie były dla mnie wesołe, a tak liczyłam na tą trzecią iui bo wszystko było idealnie.

Ja tez mam takie zdanie juz nie chce więcej iui a nadzieje miałam dużą
    Ja myślę o klinice Gameta Łódź mam tylko 100 km do niej ochlone i będziemy dzialac

III IUI nie udane
    I et 😢
    II et 😢
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do87 jaki plan teraz u Ciebie? Byłaś u gina? Bierzesz teraz leki na stymulację?

Inka1985 a jak u Ciebie? Gdzie się od nas wyprowadziłaś???

Nathi, ciężko jest mi wytrzymać do wieczora. Tyle we mnie wiary w to, że się udało. Ale tfu, tfu, tfu - nie zapeszam!!!

10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
  • Lucy2323 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wam za wsparcie bo mam już takiego doła że głębiej już nie może być.
    Moj M zgadza sie na wszystko co powiem. No i tak siedzę i szukam jakiegoś lekarza bo tam gdzie miałam iui to juz nie chcę.
    Ehh przepraszam was za to marudzenie...

34bws65gwd3m3jlj.png
    Oboje 36 lat
    2014 - synek na świecie ♥️
    2017 - córcia w niebie*
    2018-2020 - 4x nieudane IUI :(
    11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
    On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość

in vitro Kraków Macierzyństwo
    21.09.2020 - stymulacja
    30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
    12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
    7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
    20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰
  • tolerancyjna Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy2323 wrote:
    Dzięki wam za wsparcie bo mam już takiego doła że głębiej już nie może być.
    Moj M zgadza sie na wszystko co powiem. No i tak siedzę i szukam jakiegoś lekarza bo tam gdzie miałam iui to juz nie chcę.
    Ehh przepraszam was za to marudzenie...

Nie marudzisz Kochana! Każda z nas zna doskonale te uczucia. Masz do nich święte prawo! Ja do dotychczasowej kliniki dojeżdżałam ok 100 km w jedną stronę, teraz zmieniam i będę dojeżdżać 200. Trochę się tym martwię, ale trudno, dam radę. MUSZĘ.

10 tc 💔
    KD - zero zapłodnień
  • Jaszmurka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy z doświadczenia wiem, że lepiej pomarudzić tu niż facetowi w domu :*

Ja mam to "szczescie", ze mieszkam w wawie, wiec wybor spory a i tak okazuje sie, ze nawet gin z polecenia nie gwarantuje satysfakcji...

No wlasnie gdzie czesc Dziewczyn sie zgubila?

Motylek1313 lubi tę wiadomość

thgfugpjfonf59xe.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ