Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozmawiałam z lekarzem o IVf i chyba spróbujemy 4 iui. Przerażające rzeczy mi opowiadał. Miał ostatnio parę która się uparła że chce tylko 1 komórkę zapłodnić, przekonał ich żeby przynajmniej 3 zaplodnili. Wszystkie 3 się zaplodnily, piękne zarodki, ale każdy miał wady genetyczne i dupa, całe in vitro do kosza. Masakra. Koszty badań zarodków są kosmiczne.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Ale lekarz wam odrdzał IVf czy to wasza decyzja po tych opowieściach? Powiem szczerze że jak ja sie naczytam forum o różnych problemach jakie mają inni to jednak bardziej się dołuję niż podnoszę na duchu, nie wiem czy to dobre jednak tak czytać i dowiadywac się..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 09:53
Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
nick nieaktualny
-
Nie odradzał ani nie namawiał. Poinformował nas kiedy jest sens robić więcej iui i jakie są szanse. Jak to jest w innych krajach. Decyzja nasza.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
No właśnie, masz rację.moja historia
Freyja wrote:Jak duże znaczenie ma temperatura? Wiem, że bez sensu tak nagle jednego dnia zmierzyć, ale 36,8°C (mierzone pod pachą) w 22dc chyba nie wróży dobrze...?
jeśli nie jest mierzona od początku cyklu tylko jeden dzień to nie mówi kompletnie nic
starania od 05.2015
JA: jajowody drożne,hormony ok,owulacje ok
ON 09.2017: morfologia->2.88;ilość->9.36\ml i 33mln
ON 01.2018:morfologia->4%;ilość->23\ml i 69mln całość
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Truskawkowa90 wrote:Ojkaojka Do87 jest z Lublina ( lub okolic) więc do Poznania niestety ma mega daleko
A na Polnej niestety terminy i tak półroczne więc lipa
No to rzeczywiście trochę daleko. Co do czasu czekania na polnej, ja dostałam skierowanie na następny cykl, więc czekałam niecały miesiąc. Otrzymałam skierowanie od lekarza z poradni (na pierwsza wizytę czeka się ok 3-4 miesiące), ale szybciej jest u prywatnych, mających kontrakt ze szpitalem. Dokładnych terminów niestety nie znam
-
Dziewczyny tak na rozluźnienie mój pierwszy gin konował do którego poszłam na monitoring z niepłodnością twierdził że przecież komórka żyje 3dni a plemniki tylko kilka godzin hehe a to dr habilitowany który pracuje w szpitalu i wykłada na uczelni haha wiec nie ma się co przejmować ich gadaniem i warto zasięgnąć opinii u różnych. Ja u niego zmarnowałam rok na clo które na mnie i tak nic nie działałoMedArt 12/2018
-
evkill wrote:Rozmawiałam z lekarzem o IVf i chyba spróbujemy 4 iui. Przerażające rzeczy mi opowiadał. Miał ostatnio parę która się uparła że chce tylko 1 komórkę zapłodnić, przekonał ich żeby przynajmniej 3 zaplodnili. Wszystkie 3 się zaplodnily, piękne zarodki, ale każdy miał wady genetyczne i dupa, całe in vitro do kosza. Masakra. Koszty badań zarodków są kosmiczne.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Ojkaojka wrote:No to rzeczywiście trochę daleko. Co do czasu czekania na polnej, ja dostałam skierowanie na następny cykl, więc czekałam niecały miesiąc. Otrzymałam skierowanie od lekarza z poradni (na pierwsza wizytę czeka się ok 3-4 miesiące), ale szybciej jest u prywatnych, mających kontrakt ze szpitalem. Dokładnych terminów niestety nie znamstarania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
06.2018 histerolaparoskopia usunięty zrost macicy z przednią ścianą jamy brzusznej
-
Lolka30 wrote:Też się zastanawiam nad 4 IUI. Kolejny cykl i tak miałabym przerwy bo nie wyrobię się z badaniami wszystkimi do in vitro więc moglibyśmy jeszcze ten jeden raz podejść. Tak wogóle to od wczoraj plamię tak jak zawsze przed okresem...
Lolka u was jest jakiś zdiagnozowany problem czy n. idiopatyczna?Aniołek [*] 1 czerwca 2017r.
29.06.2018 1 IUI
naturalne starania - udało się !!!
-
Truskawkowa, ja miałam laparo w pażdzierniku'17 i skierowanie dostałam od dr Podfigurnej (z poradni endokrynologii-ginekologicznej z polnej, ktora tez jest na nfz), juz sama nie wiem jak to funkcjonuje, bo jestem mega zdziwiona, że tyle czekałaś ;/
Znajoma dojeżdżała do Podfigurnej z Wrocławia i na skierowanie na odział tez czekała miesiąc.
Może od 2018 r. mają jakieś nowe zasady, nie wiemWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 10:45
-
Ojkaojka, może faktycznie jakieś nowe zasady bo jak pytałam położnej czy to moje skierowanie w czerwcu będzie jeszcze ważne jeśli zostało wystawione w styczniu i mówię do niej że to nie moja wina że mają takie terminy, a ona mi na to że to niczyja wina- taki system i wykręciła oczy( cokolwiek to miało znaczyc). Więc być może coś od tego roku się pozmieniało...starania od 05.2015
10.2017-01.2018 -> 4 IUI
-
Nie ma to jak stare dobre NFZ...a miało byc takie wsparcie diagnostyki niepłodności;/ Zawsze pozostaje jeszcze lutycka albo Raszei, może tutaj terminy będą inne?
Ale w ciąży nie będzie lepiej, ja się o skierowanie na głupią różyczke czy toxo nie mogę doprosić, wszystko będę robić prywatnie, bo mnie inaczej coś trafi -
Freyja jeden dzień mierzenia temperatury niestety nic ci nie powie...
Lolka a jaki u was jest problem?Starania od czerwca 2015r.
- 1 IUI XII 2017r. - ciąża heterotopowa
- 2 IUI III 2018r. - c.b.
- VIII 2018r. usunięty lewy jajowód i 2 mięśniaki.
- 3 IUI - X 2019
- 2020 r. 2 x IVF w Czechach nieudane
- X 2021r. IVF ICSI - 8dpt beta HCG 88,6; 11 dpt 327,5; 13 dpt 961,8 ❤️❤️
09.06.2022r. Milenka 1600g, 39cm; Martynka 1850g, 43cm -
Melpo u nas problemem jest ilość plemników. Od zeszłego roku i tak zdecydowanie się poprawiły wyniki tak że przy dwóch pierwszych IUI ilość była w normie (18-20 mln/ml), ale przy dolnej granicy, ruchliwość jest bardzo dobra. Ale już w 3 IUI ilość spadła o połowę. Generalnie zauważyłam, że wyniki pogarszają się jak zrobi się ciepło, także ewidentnie ma to związek z przegrzewaniem, ale trudno tego uniknąć bo mąż pracuje na 2 etaty i w obu siedzi po 12h za kółkiem niestety
. Innych problemów nie mamy stwierdzonych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:18
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Co do skierowań to nie mają daty ważności, są ważne dopóki ich nie wykorzystasz. W przypadku zabiegów są ważne jeśli istnieje przyczyny/powód z jakiego zostałaś skierowana, czyli czy istnieje wskazanie.
Tylko jeśli się już gdzieś zarejestrujesz to chyba w jakimś tam terminie musisz dostarczyć skierowanie (to miało być takie zabezpieczenie żeby ludzie się nie rejestrowali w kilku miejscach na to samo skierowanie i blokowali miejsca dla innych).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:17
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualnyNathi2468 wrote:Freyja jeden dzień mierzenia temperatury niestety nic ci nie powie...
Lolka a jaki u was jest problem?
Normalnie właśnie z tego powodu bym się nie przejęła, gdyby nie to, że w ostatnim cyklu owulacyjnym dokładnie w tym dniu była taka sama temperatura. Ech, a tak ładnie się nie przejmowałamNie wiem co mnie podkusiło, by otworzyć tę puszkę pandory...