X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,

pamiętam, że ktoś kiedyś pytał o wsparcie psychologa. Może znacie tą stronkę, bo dla mnie to nowość, więc się dziele

http://www.nasz-bocian.pl

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny chwilę mnie nie było a tu znowu tyle stron do nadrobienia ;).
    Poczekalnia dobrze, że jesteś! Ja też liczę na szczęśliwy cykl po biochemicznej :). Trzeba wierzyć!
    Tupciu wiem co czujesz, jestem z Tobą. Powiedz mi jak u Ciebie wyglądał cykl po pierwszej bochemicznej? Miałaś dobre endo?
    Ja od jutra zaczynam stymulację, zaczęłam już łykać wiesiołek i zakupiłam czerwone wino także jestem przygotowana ;). Na monitoring idę 23.07.
    Owiencja Ty tam przecieraj szlaki na kolejnych wizytach, my zaraz do Ciebie dołączymy to będziesz nasz uspokajać :).
    Co do cen ovitrelle to różnice w różnych aptekach dochodzą do 50 zł! We Wrocławiu w aptece przy invimedzie jest drogi, w lege artis kupowałam właśnie ponad 40 zł taniej, czyli za ok 80 zł.

Owiencja, Poczekalnia lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    dziewczyny,

pamiętam, że ktoś kiedyś pytał o wsparcie psychologa. Może znacie tą stronkę, bo dla mnie to nowość, więc się dziele

http://www.nasz-bocian.pl
    Po obejrzeniu programi "in vitro czekając na dziecko: zalogowałam się na tą stronę, niestety nikogo nie ma tam, nikt nie odpisuje.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Ovitrelle dają w klinice i płacę za nie 80zł, więc oszczędza mi to szukania w aptekach oraz najwyraźniej cena też jest przyzwoita :)

• alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Po obejrzeniu programi "in vitro czekając na dziecko: zalogowałam się na tą stronę, niestety nikogo nie ma tam, nikt nie odpisuje.

a tak w programie chwalą się skutecznością i wsparciem na każdym etapie.
    Szkoda, myślałam, że mają kilka naprawdę mocno sprawdzonych klinik do których w ciemno warto iść.

A jak sam program Warto oglądać?

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • frustratio Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed iui miałam robione Usg, dostałam ovitrelle i zapłaciłam wtedy 200 zł, ma paragonie nie ma wyszczególnione ile za co zapłaciłam.. to wszystko zbyt dużo kosztuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:41

Starania od 2015 r.
    31 lat
    2017 AMH 1,6
    2019 AMH 0,8
    2020 AMH 1,23

KIRY bx
    08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
    02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
    3 x iui nieudane.
    Mąż- słabe nasienie
    11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
    03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
    10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
    11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek

KD Eurofertil Ostrava
    ET 29.04.2021r. I transfer
    Beta➡️
    7dpt 68,8
    9dpt 266
    12dpt 686
    14dpt 965
    19dpt 3554
    23dpt jest ❤ (6 +1)
    Cudzie trwaj...
    ✊✊✊✊
    Czekamy na córeczkę ❤
    Mamy jeszcze ❄❄❄❄

thgfleb4gmkpfdqd.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    a tak w programie chwalą się skutecznością i wsparciem na każdym etapie.
    Szkoda, myślałam, że mają kilka naprawdę mocno sprawdzonych klinik do których w ciemno warto iść.

A jak sam program Warto oglądać?

Jak najbardziej program polecam, zawsze mozna sie czehgoś nowego dowiedzieć.

alexxandra_aa lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałam kiedyś gdzieś, że po antybiotyku pogarsza się jakość nasienia. Mój M. miał rumień jakieś 3 tygodnie temu, nie pamięta żeby go kleszcz ugryzł, ale poszedł do lekarza i ten mu profilaktycznie dał antybiotyki. To było przed 3 IUI i wybiłam mu z głowy, żeby brał teraz antybiotyki, zwłaszcza, że ma niepotwierdzoną boreliozę.

teraz znowu mi wyskakuje z tymi antybiotykami, żeby jednak je wziął, bo kolega tez ma rumień i go lekarka nastraszyła. Od niedzieli zaczynam stymulacje, ale jak ma brać antybiotyk i nasienie i tak złe ma się jeszcze pogorszyć to bez sensu robić IUI.

Co myślicie mądre głowy?

moja historia

• Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 117, jestem w takim szoku że aż cała się trzęse

evkill, Lolka30, Susula, Selina, Freyja, Paula83, Ambriel, monik123, alexxandra_aa, frustratio, martusiawp, Hipp, agutelka, Owiencja, AnnMari, malinowo, Poczekalnia, kalade, Pionerka, SylwiaLu, do87, ja1986, tupciu, Maju lubią tę wiadomość

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:

To wspaniale. Cieszę się bardzo.

moja historia

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Fantastyczna wiadomość!!! Teraz niech tylko idzie pięknie o góry! :)

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Susula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Piękna beta!! Gratulacje!

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fantastyczna wiadomość!!! Teraz niech tylko idzie pięknie o góry! :)
    Następna wizyta dopiero w przyszły piątek . Mam nadzieję że wszystko będzie ok bo jak mi lekarka powiedziała to aż się poplakalam że nie byłam w stanie mówić .
    Objawów żadnych nie mam kompletnie . Jedynie co mogło by się wydać podejrzane to to że miałam taka fazę na buraki że w tym tygodniu moje zupy to botwinka, kalafiorowa z burakami i kapuśniak nawet z burakami . A i kot często leżał mi na brzuchu myślałam że mnie polubił bo długo go nie mamy

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara wow pięknie! :D gratulacje!

Dziewczyny ale miałam sen głupi... Najpierw śniło mi się, że wyjeżdżałam winda wysoko w szpitalu na oddział onkologii, kogoś odwiedzałam, chyba koleżankę. To było głupie, bo ona była pogryziona przez jakiegoś owada, ekhm ;)
    Później sen, że podchodzę do in vitro, miałam 8 zarodków i widziałam na jakimś ekranie (jak w kinie :D ) jak oni komórki moje zapładniają i jak się dzielą :D no niesamowite to było! I tak siedziałam w szpitalnej piżamce i się modliłam, żeby się ładnie podzieliły. Minęła chwila i już mnie na transfer brali ;) i że podają mi te 8 zarodków haha a ja głupia tylko myśl w głowie, obym czworaczków nie miała :D No matko co za głupoty! Te nasze głowy za dużo myślą i kombinują zdecydowanie ;) bo o ivf w ogóle nie myślimy

Ambriel, Poczekalnia lubią tę wiadomość

• Susula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A swoją drogą to zobaczcie że na teście siekanym cień cienia a beta ponad 100!

Selina.. ile razy mi się śniło że w ciąży jestem itd nieraz te sny są tak dziwne że aż mi głupio :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 12:18

MedArt 12/2018
    0d1y3e3kubh4ex0j.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kiara wow pięknie! :D gratulacje!

Dziewczyny ale miałam sen głupi... Najpierw śniło mi się, że wyjeżdżałam winda wysoko w szpitalu na oddział onkologii, kogoś odwiedzałam, chyba koleżankę. To było głupie, bo ona była pogryziona przez jakiegoś owada, ekhm ;)
    Później sen, że podchodzę do in vitro, miałam 8 zarodków i widziałam na jakimś ekranie (jak w kinie :D ) jak oni komórki moje zapładniają i jak się dzielą :D no niesamowite to było! I tak siedziałam w szpitalnej piżamce i się modliłam, żeby się ładnie podzieliły. Minęła chwila i już mnie na transfer brali ;) i że podają mi te 8 zarodków haha a ja głupia tylko myśl w głowie, obym czworaczków nie miała :D No matko co za głupoty! Te nasze głowy za dużo myślą i kombinują zdecydowanie ;) bo o ivf w ogóle nie myślimy

Po pierwszej IUI non stop mi się głupoty śniły. Np. że mój doktor zapładnia mnie na fotelu ginekologicznym swoim nasieniem. :) :) :)

Susula, Selina lubią tę wiadomość

moja historia

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Następna wizyta dopiero w przyszły piątek . Mam nadzieję że wszystko będzie ok bo jak mi lekarka powiedziała to aż się poplakalam że nie byłam w stanie mówić .
    Objawów żadnych nie mam kompletnie . Jedynie co mogło by się wydać podejrzane to to że miałam taka fazę na buraki że w tym tygodniu moje zupy to botwinka, kalafiorowa z burakami i kapuśniak nawet z burakami . A i kot często leżał mi na brzuchu myślałam że mnie polubił bo długo go nie mamy
    Z kotami to prawda! Ja miałam to samo przez tą chwilę ciąży moje dwie kotki na zmianę leżały mi na brzuchu, albo nawet we dwie razem ;). Mąż się śmiał że opiekują się młodym ;).

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Olkaaaa Ekspertka

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny czytałam kiedyś gdzieś, że po antybiotyku pogarsza się jakość nasienia. Mój M. miał rumień jakieś 3 tygodnie temu, nie pamięta żeby go kleszcz ugryzł, ale poszedł do lekarza i ten mu profilaktycznie dał antybiotyki. To było przed 3 IUI i wybiłam mu z głowy, żeby brał teraz antybiotyki, zwłaszcza, że ma niepotwierdzoną boreliozę.

teraz znowu mi wyskakuje z tymi antybiotykami, żeby jednak je wziął, bo kolega tez ma rumień i go lekarka nastraszyła. Od niedzieli zaczynam stymulacje, ale jak ma brać antybiotyk i nasienie i tak złe ma się jeszcze pogorszyć to bez sensu robić IUI.

Co myślicie mądre głowy?
    Evkill moim zdaniem IUI po antybiotyku to nie jest dobry pomysl. Najlepiej przystapic przy jak najlepszych parametrach zeby piznoej nie rizmyskac jesli cos nie wyjdzue czy to z powodu antybiotyku czy z innego powodu. A rozmawialas o tym z lekarzem?
    Moj maz przed sama IUI byl przeziebiony a ja bylam juz po zastrzykach etc. Lekarz pow. ze takie przeziebienie nie ma znaczacego wplywu i robimy IUI , wplyw jednak jakis byl bk ostatnio mial morfologie 18% a teraz 6%. Na szczescie plemnikow w ejakulacie bylo wiecej i suma sumarum liczba dobrych plemnikow podobna.

evkill lubi tę wiadomość

Olka

Ponad 4 lata starań (w tym 2 spontaniczne)
    Hashimoto :(
    Wysoka PRL
    Jajowody drożne
    Słabe nasienie (morfologia od 6 do 18% w zależnosci od badania, ruch postepowy ok 25%)
    I IUI - 12.2017 - nieudana
    II IUI - 07.2018 - we will see :) od 02.07. luteina, duphaston i aspirin cardio
  • evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda koty to wyczuwają, ale ja bym się trzymała z dala od nich w ciąży.

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olkaaaa wrote:
    Evkill moim zdaniem IUI po antybiotyku to nie jest dobry pomysl. Najlepiej przystapic przy jak najlepszych parametrach zeby piznoej nie rizmyskac jesli cos nie wyjdzue czy to z powodu antybiotyku czy z innego powodu. A rozmawialas o tym z lekarzem?
    Moj maz przed sama IUI byl przeziebiony a ja bylam juz po zastrzykach etc. Lekarz pow. ze takie przeziebienie nie ma znaczacego wplywu i robimy IUI , wplyw jednak jakis byl bk ostatnio mial morfologie 18% a teraz 6%. Na szczescie plemnikow w ejakulacie bylo wiecej i suma sumarum liczba dobrych plemnikow podobna.
    Nie rozmawiałam, bo idę do niego dopiero na monitoring przed IUI. Jeśli przy przeziębieniu występuje wysoka temperatura to może mieć to wpływ na jakoś. Przy IUI robią morfologie nasienia?

moja historia

‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ