Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny,
pamiętam, że ktoś kiedyś pytał o wsparcie psychologa. Może znacie tą stronkę, bo dla mnie to nowość, więc się dziele
http://www.nasz-bocian.plStarania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Ej dziewczyny chwilę mnie nie było a tu znowu tyle stron do nadrobienia
.
Poczekalnia dobrze, że jesteś! Ja też liczę na szczęśliwy cykl po biochemicznej. Trzeba wierzyć!
Tupciu wiem co czujesz, jestem z Tobą. Powiedz mi jak u Ciebie wyglądał cykl po pierwszej bochemicznej? Miałaś dobre endo?
Ja od jutra zaczynam stymulację, zaczęłam już łykać wiesiołek i zakupiłam czerwone wino także jestem przygotowana. Na monitoring idę 23.07.
Owiencja Ty tam przecieraj szlaki na kolejnych wizytach, my zaraz do Ciebie dołączymy to będziesz nasz uspokajać.
Co do cen ovitrelle to różnice w różnych aptekach dochodzą do 50 zł! We Wrocławiu w aptece przy invimedzie jest drogi, w lege artis kupowałam właśnie ponad 40 zł taniej, czyli za ok 80 zł.Owiencja, Poczekalnia lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
alexxandra_aa wrote:dziewczyny,
pamiętam, że ktoś kiedyś pytał o wsparcie psychologa. Może znacie tą stronkę, bo dla mnie to nowość, więc się dziele
http://www.nasz-bocian.plmoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualny
-
evkill wrote:Po obejrzeniu programi "in vitro czekając na dziecko: zalogowałam się na tą stronę, niestety nikogo nie ma tam, nikt nie odpisuje.
a tak w programie chwalą się skutecznością i wsparciem na każdym etapie.
Szkoda, myślałam, że mają kilka naprawdę mocno sprawdzonych klinik do których w ciemno warto iść.
A jak sam program Warto oglądać?Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Ja przed iui miałam robione Usg, dostałam ovitrelle i zapłaciłam wtedy 200 zł, ma paragonie nie ma wyszczególnione ile za co zapłaciłam.. to wszystko zbyt dużo kosztuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 11:41
Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek
KD Eurofertil Ostrava
ET 29.04.2021r. I transfer
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
alexxandra_aa wrote:a tak w programie chwalą się skutecznością i wsparciem na każdym etapie.
Szkoda, myślałam, że mają kilka naprawdę mocno sprawdzonych klinik do których w ciemno warto iść.
A jak sam program Warto oglądać?
Jak najbardziej program polecam, zawsze mozna sie czehgoś nowego dowiedzieć.alexxandra_aa lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Dziewczyny czytałam kiedyś gdzieś, że po antybiotyku pogarsza się jakość nasienia. Mój M. miał rumień jakieś 3 tygodnie temu, nie pamięta żeby go kleszcz ugryzł, ale poszedł do lekarza i ten mu profilaktycznie dał antybiotyki. To było przed 3 IUI i wybiłam mu z głowy, żeby brał teraz antybiotyki, zwłaszcza, że ma niepotwierdzoną boreliozę.
teraz znowu mi wyskakuje z tymi antybiotykami, żeby jednak je wziął, bo kolega tez ma rumień i go lekarka nastraszyła. Od niedzieli zaczynam stymulacje, ale jak ma brać antybiotyk i nasienie i tak złe ma się jeszcze pogorszyć to bez sensu robić IUI.
Co myślicie mądre głowy?
moja historia
Beta 117, jestem w takim szoku że aż cała się trzęse
evkill, Lolka30, Susula, Selina, Freyja, Paula83, Ambriel, monik123, alexxandra_aa, frustratio, martusiawp, Hipp, agutelka, Owiencja, AnnMari, malinowo, Poczekalnia, kalade, Pionerka, SylwiaLu, do87, ja1986, tupciu, Maju lubią tę wiadomość
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
Kiara1992. wrote:Beta 117, jestem w takim szoku że aż cała się trzęse
To wspaniale. Cieszę się bardzo.moja historia
Kiara1992. wrote:Beta 117, jestem w takim szoku że aż cała się trzęseStarania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Lolka30 wrote:Fantastyczna wiadomość!!! Teraz niech tylko idzie pięknie o góry!
Objawów żadnych nie mam kompletnie . Jedynie co mogło by się wydać podejrzane to to że miałam taka fazę na buraki że w tym tygodniu moje zupy to botwinka, kalafiorowa z burakami i kapuśniak nawet z burakami . A i kot często leżał mi na brzuchu myślałam że mnie polubił bo długo go nie mamy
2018- 3 inseminacje AID
05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
30.09.2020- termin w klinice novum
14.10.2020- 1 AID 🥳
beta 360
13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡ -
nick nieaktualnyKiara wow pięknie!
gratulacje!
Dziewczyny ale miałam sen głupi... Najpierw śniło mi się, że wyjeżdżałam winda wysoko w szpitalu na oddział onkologii, kogoś odwiedzałam, chyba koleżankę. To było głupie, bo ona była pogryziona przez jakiegoś owada, ekhm
Później sen, że podchodzę do in vitro, miałam 8 zarodków i widziałam na jakimś ekranie (jak w kinie) jak oni komórki moje zapładniają i jak się dzielą
no niesamowite to było! I tak siedziałam w szpitalnej piżamce i się modliłam, żeby się ładnie podzieliły. Minęła chwila i już mnie na transfer brali
i że podają mi te 8 zarodków haha a ja głupia tylko myśl w głowie, obym czworaczków nie miała
No matko co za głupoty! Te nasze głowy za dużo myślą i kombinują zdecydowanie
bo o ivf w ogóle nie myślimy
Ambriel, Poczekalnia lubią tę wiadomość
-
Selina wrote:Kiara wow pięknie!
gratulacje!
Dziewczyny ale miałam sen głupi... Najpierw śniło mi się, że wyjeżdżałam winda wysoko w szpitalu na oddział onkologii, kogoś odwiedzałam, chyba koleżankę. To było głupie, bo ona była pogryziona przez jakiegoś owada, ekhm
Później sen, że podchodzę do in vitro, miałam 8 zarodków i widziałam na jakimś ekranie (jak w kinie) jak oni komórki moje zapładniają i jak się dzielą
no niesamowite to było! I tak siedziałam w szpitalnej piżamce i się modliłam, żeby się ładnie podzieliły. Minęła chwila i już mnie na transfer brali
i że podają mi te 8 zarodków haha a ja głupia tylko myśl w głowie, obym czworaczków nie miała
No matko co za głupoty! Te nasze głowy za dużo myślą i kombinują zdecydowanie
bo o ivf w ogóle nie myślimy
Po pierwszej IUI non stop mi się głupoty śniły. Np. że mój doktor zapładnia mnie na fotelu ginekologicznym swoim nasieniem.Susula, Selina lubią tę wiadomość
moja historia
Kiara1992. wrote:Następna wizyta dopiero w przyszły piątek . Mam nadzieję że wszystko będzie ok bo jak mi lekarka powiedziała to aż się poplakalam że nie byłam w stanie mówić .
Objawów żadnych nie mam kompletnie . Jedynie co mogło by się wydać podejrzane to to że miałam taka fazę na buraki że w tym tygodniu moje zupy to botwinka, kalafiorowa z burakami i kapuśniak nawet z burakami . A i kot często leżał mi na brzuchu myślałam że mnie polubił bo długo go nie mamy. Mąż się śmiał że opiekują się młodym
.
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
evkill wrote:Dziewczyny czytałam kiedyś gdzieś, że po antybiotyku pogarsza się jakość nasienia. Mój M. miał rumień jakieś 3 tygodnie temu, nie pamięta żeby go kleszcz ugryzł, ale poszedł do lekarza i ten mu profilaktycznie dał antybiotyki. To było przed 3 IUI i wybiłam mu z głowy, żeby brał teraz antybiotyki, zwłaszcza, że ma niepotwierdzoną boreliozę.
teraz znowu mi wyskakuje z tymi antybiotykami, żeby jednak je wziął, bo kolega tez ma rumień i go lekarka nastraszyła. Od niedzieli zaczynam stymulacje, ale jak ma brać antybiotyk i nasienie i tak złe ma się jeszcze pogorszyć to bez sensu robić IUI.
Co myślicie mądre głowy?
Moj maz przed sama IUI byl przeziebiony a ja bylam juz po zastrzykach etc. Lekarz pow. ze takie przeziebienie nie ma znaczacego wplywu i robimy IUI , wplyw jednak jakis byl bk ostatnio mial morfologie 18% a teraz 6%. Na szczescie plemnikow w ejakulacie bylo wiecej i suma sumarum liczba dobrych plemnikow podobna.evkill lubi tę wiadomość
Olka
Ponad 4 lata starań (w tym 2 spontaniczne)
Hashimoto
Wysoka PRL
Jajowody drożne
Słabe nasienie (morfologia od 6 do 18% w zależnosci od badania, ruch postepowy ok 25%)
I IUI - 12.2017 - nieudana
II IUI - 07.2018 - we will seeod 02.07. luteina, duphaston i aspirin cardio
-
To prawda koty to wyczuwają, ale ja bym się trzymała z dala od nich w ciąży.moja historia
Olkaaaa wrote:Evkill moim zdaniem IUI po antybiotyku to nie jest dobry pomysl. Najlepiej przystapic przy jak najlepszych parametrach zeby piznoej nie rizmyskac jesli cos nie wyjdzue czy to z powodu antybiotyku czy z innego powodu. A rozmawialas o tym z lekarzem?
Moj maz przed sama IUI byl przeziebiony a ja bylam juz po zastrzykach etc. Lekarz pow. ze takie przeziebienie nie ma znaczacego wplywu i robimy IUI , wplyw jednak jakis byl bk ostatnio mial morfologie 18% a teraz 6%. Na szczescie plemnikow w ejakulacie bylo wiecej i suma sumarum liczba dobrych plemnikow podobna.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"