Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Chodzi i sprawdzenie drożności, więc HSG wystarczy, ja jednak wolałam sobie laparo zrobić, bo można wykryć endometrioza, a przy HSG chyba nie da się tego sprawdzić.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Niestety, ale już oficjalnie muszę napisać, że pierwsza iui się nie udała
. Beta to potwierdziła. Okres mi się spóźnia 2 dni. Pewnie stymulacja, ovitrelle i dupek mi przesunął cykl.
Zastanawiam się czy robić przerwę w sierpniu bo dr Chrostowski ma urlop czy próbować z innym lekarzem w Artvimedzie. Co doradzacie? Może przerwa dobrze zrobi? Jakie macie doświadczenia?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 12:26
Starania od 2015 r.
31 lat
2017 AMH 1,6
2019 AMH 0,8
2020 AMH 1,23
KIRY bx
08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
3 x iui nieudane.
Mąż- słabe nasienie
11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek
KD Eurofertil Ostrava
ET 29.04.2021r. I transfer
Beta➡️
7dpt 68,8
9dpt 266
12dpt 686
14dpt 965
19dpt 3554
23dpt jest ❤ (6 +1)
Cudzie trwaj...
✊✊✊✊
Czekamy na córeczkę ❤
Mamy jeszcze ❄❄❄❄
-
frustratio wrote:Niestety, ale już oficjalnie muszę napisać, że pierwsza iui się nie udała
. Beta to potwierdziła. Okres mi się spóźnia 2 dni. Pewnie stymulacja, ovitrelle i dupek mi przesunął cykl.
Zastanawiam się czy robić przerwę w sierpniu bo dr Chrostowski ma urlop czy próbować z innym lekarzem w Artvimedzie. Co doradzacie? Może przerwa dobrze zrobi? Jakie macie doświadczenia?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
frustratio wrote:Niestety, ale już oficjalnie muszę napisać, że pierwsza iui się nie udała
Zastanawiam się czy robić przerwę w sierpniu bo dr Chrostowski ma urlop czy próbować z innym lekarzem w Artvimedzie. Co doradzacie? Może przerwa dobrze zrobi? Jakie macie doświadczenia?Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
Dziś 12dc, miałam dziś moja trzecia m iui.
Podano mi 14 milionów dobrych plemników.
Przy ostatnim usg w 10 dc mój pęcherzyk miał 20 mm.
Dziś obsługiwała mnie lekarka której nie znoszę, starała się być miła, ale bardzo mnie bolało tym razem. Niestety tutaj przy iui nie robią już monitoringu, wiec nie wiem czy pęcherzyk pękł.
W poniedziałek mam usg u mojej prywatnej gin. Mój plan to relacje z mezem cały weekend i wzięłabym progesteron w niedziele czyli 3 dni po iui, jak myślicie? -
Ambriel wrote:Kobietki czy któraś miała stymulację Lamettą?Jak mam napisane po dwie tabletki dziennie.To rozumiecie to, że można je brać jedną rano jedną wiecorem czy dwie na raz też (raz dziennie np rano).
Rebe przykro mi bardzo z powodu kotka. Ale wiesz że w schroniskach czeka mnóstwo kociakow aż ich ktoś przygarnie i da im nowy dom. Wiem że tamtego nic nie zastąpi ale na pewno się zakochacie w niwym małym kociaku.
Ja jakbym mogła to bym wszystkie psiaki ze schroniska zabrała do domu
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Cześć Dziewczyny
Nic a nic się nie wyjaśniłam, mojego lekarza dzisiaj nie było a ja nie chciałam dalej czekać. Pojechałam więc na wizytę do jakieś młodej laski, która nie umiała odpowiedzieć mi na żadne pytanie. Jedyne co powiedziała po usg, że nie widzi nic niepokojàcego. No moje pytanie czy widzi nadchodzącą miesiączkę albo ciąże powiedziala ze musze czekac .... a ze wszystkimi pytaniami mudzę iść do lekarza prowadzącego !!! No taka byłam wściekła, jedyne co na niej wymusiłam to beta z krwi. Więc jutro ma dzwonić mój lekarz między 16-17 i podać wyniki (ktore oczywiscie beda negatywne, po prostu nie chce miec ani 1% nadzieji). No i moze powie mi cos wiecej, co dalej ??!! Bo ja juz naprawde nie mam sil !!!!———————————
Nicola 23.02.2018 (*) 26 tc
niepłodność idiopatyczna, starania od lipiec 2015
IVF: 25.02 punkcja 28.02 transfer!!! 9 x ❄️
IUI:
kwiecień 2017 1 UIUmaj 2017 2 IUI
Czerwiec 2017 3 IUILipiec 2017 4 UIU
Sierpień 2017 5 IUI Nicola
Czerwiec 2018 1 uiuLipiec 2018 2 iui CB
Sierpień 2018 3 IUIWrzesień 2018 4 IUI
Listopad 2018 5 IUIGrudzień 2018 6 IUI
-
rebe wrote:Dziś 12dc, miałam dziś moja trzecia m iui.
Dziś obsługiwała mnie lekarka której nie znoszę, starała się być miła, ale bardzo mnie bolało tym razem. Niestety tutaj przy iui nie robią już monitoringu, wiec nie wiem czy pęcherzyk pękł.
W poniedziałek mam usg u mojej prywatnej gin. Mój plan to relacje z mezem cały weekend i wzięłabym progesteron w niedziele czyli 3 dni po iui, jak myślicie?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Xkali przynajmniej jutro już będziesz wiedzieć. A tak swoją drogą to co to za lekarka?? Nie wiem jakie są standardy w Holandii ale takiej lekarce odebrałbym uprawnienia. Czy oni nie wiedzą przez co my przechodzimy!!?? Co za ludzie.moja historia
rebe wrote:Dziś 12dc, miałam dziś moja trzecia m iui.
W poniedziałek mam usg u mojej prywatnej gin. Mój plan to relacje z mezem cały weekend i wzięłabym progesteron w niedziele czyli 3 dni po iui, jak myślicie?