Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
agutelka wrote:Dziewczyny a jak myślicie czy to,że jeżdżę na skuterze może mieć jakiś negatywny wpływ?bo jednak trzęsie na nim trochę i tak się dzisiaj w drodze do pracy zastanawiałammoja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
evkill wrote:Nie sądzę, choć dmucham na zimne i staram się unikać takich rzeczy jak np. skakanie na trampolinie z siostrzenica z biegania też zrezygnowałam póki co. Jedyne co to jeżdżę rowerem do pracy.
-
agutelka wrote:No ja z roweru zawsze rezygnuję po,bo takie dostałam zalecenie i mi później brakuje moich wycieczek po kilkadziesiąt kilometrów ale czego się nie robi dla marzeń...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2018, 10:51
agutelka lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Mi lekarz zalecił żyć normalnie, więc się nie oraniczam
Freyja, Xkali lubią tę wiadomość
-
Lolka30 wrote:Większość dziewczyn jest stymulowana tabletkami, zastrzyki wchodzą dopiero jak nie ma reakcji na tabletki. Jedyny zastrzyk jaki robi większość dziewczyn to ovitrelle lub pregnyl na pęknięcie pęcherzyka.paulina19841209
-
nick nieaktualny
-
paulina1984 wrote:Lolka30 Nap mi proszę jakie tabletki miałaś będę bardzo wdzieczna
. Lepiej się to będzie czytało.
A co do tabletek to ja brałam clostibegyt i zgodnie z zaleceniami PTG od tego leku powinno się zaczynać stymulację, dopiero w przypadku braku reakcji na clostibegyt zmienia się na inne leki. Gdzie Ty się leczysz?Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Mialam od początku lamette, przy 3 iui nie było go na hurtowni i dostałam zamiennik - symletrol, a przy ostatnim miałam i symletrol i clostilbegyt. Dzień przed iui dostałam jeszcze jakiś zastrzyk , chyba na szybszy wzrost pęcherzyków bo była duża rozbieżność pomiędzy nimi. No i zastrzyk na pęknięcie.moja historia
Lolka30 wrote:Paulinka myślę, że byłoby bardziej czytelnie gdybyś pisała jedną myśl w jednym poście
. Lepiej się to będzie czytało.
A co do tabletek to ja brałam clostibegyt i zgodnie z zaleceniami PTG od tego leku powinno się zaczynać stymulację, dopiero w przypadku braku reakcji na clostibegyt zmienia się na inne leki. Gdzie Ty się leczysz?paulina19841209 -
nick nieaktualnyCiężko mi ocenić dlaczego masz zastrzyki a nie tabletki, ale jeśli lekarz podjął taką decyzję to musiał mieć jakieś argumenty ku temu
Zauważyłam, że masz mnóstwo pytań, ale pamiętaj, że najlepszym źródłem wiedzy i informacji jest Twój lekarz i on powinien Ci to wszystko wyjaśnić. W internecie ile osób tyle opinii...
Ambriel lubi tę wiadomość
-
Paulinko nie panikuj. Nie ma się czego bać. Lekarz przepisał Ci zastrzyki bo pewnie ma jakiś plan.moja historia
nick nieaktualny
-
Freyja wrote:Ciężko mi ocenić dlaczego masz zastrzyki a nie tabletki, ale jeśli lekarz podjął taką decyzję to musiał mieć jakieś argumenty ku temu
Zauważyłam, że masz mnóstwo pytań, ale pamiętaj, że najlepszym źródłem wiedzy i informacji jest Twój lekarz i on powinien Ci to wszystko wyjaśnić. W internecie ile osób tyle opinii...
paulina19841209