X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Evkill huura że jesteś.Wygląda to wszystko jak dobry plan.Walcz kochana:) Będziemy Cię wspierać.
    Dzięki kochana, a Ty kiedy 3 iui?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 19:46

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Ambriel ja histero miałam miec 1szy raz teraz a wtedy co mi wyszło endo polipowate, to miałam scratching wykonywany u nas w klinice. Wyskrobiny wysylano na histopatologię i cos długo ich nie było a mimo to dr wykonała IUI :/ nie powinna była, bo nie znała wyniku. Skoro miałaś robioną histero, to pewnie była ocena standu endometrium itd. Natomiast czy cos Ci pobierali do badania to musisz dopytać, powinnas dostac wyniki zabiegu i wszystko opisane

Selinko dziękuję że napisałaś.Czy już trochę lepiej?Ochłonęłaś?
    Ja nigdy nie miałam tego scratchingu.Kurczę.
    W szpitalach tak jest że doktorzy wpychają swoje pacjentki w pierwszej kolejności wiesz?

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dzięki kochany, a Ty kiedy 3 iui?
    Evkill 29.08 monitoring pewnie pod koniec przyszłego tygodnia, ale ja wykorzystam chyba tylko próby IUI i koniec.
    Mocno Ci kibicuję :) jesteśmy już równolatkami.

evkill lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill fajnie, że wróciłaś :) widzę, że plan jest konkretny, oby przyniósł oczekiwany skutek ;)

evkill lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja29 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie . Mam 16 dzień cyklu i progesteron wynosi 28,95. Czy jest ok ?? Nie znam norm

Bardzo dobry wynik :) Powyżej 20 uznaje się za dobry wynik.

Maja29 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie i mimo antykoncepcji mam pęcherzyk 22 mm, doktor mówi,że pewnie torbiel się zrobi. Mam nadal brać antyki przez kolejny cykl i pokazać się przed 16 września. Ponieważ mój lekarz idzie na urlop, to przy optymistycznej wersji będe miała punkcje w październiku.
    Za tydzień jade na badania immunologiczne.
    Byliśmy też u światowej sławy urologa (ponoć) i mój dostał zastrzyki Pregnyl na poprawe nasienia, ale są b. drogie, czy nie wiecie czy można je na fundusz dostać? Operacje żylaków powrózka zaplanowana ma na grudzień. No tyle u mnie.

Widzę, że się nowe osoby pojawiły, życzę udanych IUI dziewczyny. Lolka gratuluje mdłości :)
    oooo hej hej :) Dawno Cię nie widziałam
    A co to za urolog? Mozesz sie podzielić informacją? Mój musi powtorzyc wyniki badan, bo ostatnie ma z zeszłego roku.
    Pregnyl fakt, nie tani, ale i tak tańszy od ovitrelle. Ciekawe, ze hcg się mezczyznom podaje na poprawe nasienia, nie wiedziałam. Moze byc na refundacje, ale lekarz musiałby tak wpisać na recepcie.
    A którego stopnia mąż ma żylaki jesli mogę dopytać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambriel wrote:
    Selinko dziękuję że napisałaś.Czy już trochę lepiej?Ochłonęłaś?
    Ja nigdy nie miałam tego scratchingu.Kurczę.
    W szpitalach tak jest że doktorzy wpychają swoje pacjentki w pierwszej kolejności wiesz?
    Taaa, wiem, ze w szpitalu to rozne szarady są i rządzą się swoimi prawami... Dostałam tak szybko termin, ze za pieknie to wyglądało :/
    Scratching mi zlecono przed 3 IUI, to 'zadrapanie endometrium' miało pomoc w zagniezdzeniu zarodka. Jak widac nie pomogło, ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. Pogadaj ze swoją dr na ten temat, powiedz, że słyszałaś o tym zabiegu i co ona myśli by zastosować u Ciebie. Chodzisz do dr C. czy dr S.?
    Troche mi lepiej, bo sie przespałam, maz z pracy wrocił i puszcza jakies głupawe piosenki ;) Poprawia mi humor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 19:55

• Izaw Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie i mimo antykoncepcji mam pęcherzyk 22 mm, doktor mówi,że pewnie torbiel się zrobi. Mam nadal brać antyki przez kolejny cykl i pokazać się przed 16 września. Ponieważ mój lekarz idzie na urlop, to przy optymistycznej wersji będe miała punkcje w październiku.
    Za tydzień jade na badania immunologiczne.
    Byliśmy też u światowej sławy urologa (ponoć) i mój dostał zastrzyki Pregnyl na poprawe nasienia, ale są b. drogie, czy nie wiecie czy można je na fundusz dostać? Operacje żylaków powrózka zaplanowana ma na grudzień. No tyle u mnie.

Widzę, że się nowe osoby pojawiły, życzę udanych IUI dziewczyny. Lolka gratuluje mdłości :)

Evkill mam nadzieję że zacznie się układać dobrze!

Mój mąż też miał pregnyl, płaciliśmy ok. 40 zł za opakowanie (bez refundacji), i wyniki się poprawiły. Czy możesz zdradzić jak się nazywał urolog którego odwiedziliście? Na wszelki wypadek gdybyśmy jeszcze potrzebowali konsultacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:10

27 lat
    9cs
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    oooo hej hej :) Dawno Cię nie widziałam
    A co to za urolog? Mozesz sie podzielić informacją? Mój musi powtorzyc wyniki badan, bo ostatnie ma z zeszłego roku.
    Pregnyl fakt, nie tani, ale i tak tańszy od ovitrelle. Ciekawe, ze hcg się mezczyznom podaje na poprawe nasienia, nie wiedziałam. Moze byc na refundacje, ale lekarz musiałby tak wpisać na recepcie.
    A którego stopnia mąż ma żylaki jesli mogę dopytać?
    A jaki lekarz? urolog? pewnie od ogólnego się nie da, a zarejestrować sie do urologa na fundusz, to już chyba prędzej babcią zostanę:)
    Ten urolog to Andrzej Wrona, jest ordynatorem w Mielcu, a przyjmuje w Dębicy. Chyba 3 stopnia.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:

Mój mąż też miał pregnyl, płaciliśmy ok. 40 zł za opakowanie (bez refundacji), i wyniki się poprawiły. Czy możesz zdradzić jak się nazywał urolog którego odwiedziliście? Na wszelki wypadek gdybyśmy jeszcze potrzebowali konsultacji.
    Tez 2 x w tygodniu miał zastrzyki przez 3 miesiące?

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izaw wrote:

Moj M. pyta się czy miał jakieś skutki uboczne po tym?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:46

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A jaki lekarz? urolog? pewnie od ogólnego się nie da, a zarejestrować sie do urologa na fundusz, to już chyba prędzej babcią zostanę:)
    Ten urolog to Andrzej Wrona, jest ordynatorem w Mielcu, a przyjmuje w Dębicy. Chyba 3 stopnia.
    Ja miałam receptę na pregnyl dla siebie na refundację od gin, ale jakt o wygląda dla facetów to nie wiem, moze faktycznie wtedy nie dają.
    Dzięki za info dot.urologa, jak mężowi dalej coś nie halo wyjdzie w wynikach, to go wyślę tam ;)
    Kontynuujesz wizyty w Macierzyńtwie czy przenosisz się do Artvimedu?

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja miałam receptę na pregnyl dla siebie na refundację od gin, ale jakt o wygląda dla facetów to nie wiem, moze faktycznie wtedy nie dają.
    Dzięki za info dot.urologa, jak mężowi dalej coś nie halo wyjdzie w wynikach, to go wyślę tam ;)
    Wizyty mam w Tarnowie, do macierzyństwa jeździłam tylko na IUI. Nie bardzo chce zmieniać lekarza, ufam mu, on już zna mnie i wie jak reaguje na stymulację, no i mam do niego dostęp kiedy tylko potrzebuje przez 7 dni w tygodniu.

moja historia

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A może ja się zapisze do gina na fundusz i wezme recepte na siebie? Tylko czy mi tak da.

moja historia

• Izaw Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Moj M. pyta się czy miał jakieś skutki uboczne po tym?

Tak, taka dawka, zastrzyk wiadomo nieprzyjemny, paliło przy wstrzykiwaniu, ale poza tym to żadnych skutków ubocznych, czuje się bardzo dobrze. w ciągu miesiąca wynik poprawił się z 10 mln/ml do 24 mln/ml, więc super.

Myślę że z refundacją może być ciężko, bo właśnie przy prywatnej wizycie to tylko 100% płatne recepty, a zwykły lekarz nie przepisze...

27 lat
    9cs
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A może ja się zapisze do gina na fundusz i wezme recepte na siebie? Tylko czy mi tak da.

W sumie warto spróbować, pokażesz tą receptę którą masz, i wytłumaczysz że chcesz obniżyć koszty tego całego leczenia, powinien zrozumieć, co mu zależy :)

27 lat
    9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A moze swojego gina poproś? Moze zrozumie sytuację
    Ja nigdy u gina na nfz nie byłamw sumie, same złe historie słyszałam ;)
    Jak masz jednak taka mozliwosc i niedługi termin, to się zapisz na nfz i poproś :)

evkill lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą jeśli chodzi o działanie u kobiet to pregnyl jest lepszy? Wiem czym się różnią, ale nie wiem co wynika z tych różnic.

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A moze swojego gina poproś? Moze zrozumie sytuację
    Ja nigdy u gina na nfz nie byłamw sumie, same złe historie słyszałam ;)
    Jak masz jednak taka mozliwosc i niedługi termin, to się zapisz na nfz i poproś :)
    Mój nie przyjmuje na NFZ.

moja historia

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Taaa, wiem, ze w szpitalu to rozne szarady są i rządzą się swoimi prawami... Dostałam tak szybko termin, ze za pieknie to wyglądało :/
    Scratching mi zlecono przed 3 IUI, to 'zadrapanie endometrium' miało pomoc w zagniezdzeniu zarodka. Jak widac nie pomogło, ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. Pogadaj ze swoją dr na ten temat, powiedz, że słyszałaś o tym zabiegu i co ona myśli by zastosować u Ciebie. Chodzisz do dr C. czy dr S.?
    Troche mi lepiej, bo sie przespałam, maz z pracy wrocił i puszcza jakies głupawe piosenki ;) Poprawia mi humor
    Selinka już chyba wiem o co chodzi coś kojarzę, że niedobrze jest robić scratching przy endometriozie i immunologii, ale nie wiem dlaczego.Dziękuję, że o tym napisałaś.Jestem u dr S.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:32

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ