Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ambriel wrote:Evkill huura że jesteś.Wygląda to wszystko jak dobry plan.Walcz kochana:) Będziemy Cię wspierać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 19:46
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Selina wrote:
Ambriel ja histero miałam miec 1szy raz teraz a wtedy co mi wyszło endo polipowate, to miałam scratching wykonywany u nas w klinice. Wyskrobiny wysylano na histopatologię i cos długo ich nie było a mimo to dr wykonała IUInie powinna była, bo nie znała wyniku. Skoro miałaś robioną histero, to pewnie była ocena standu endometrium itd. Natomiast czy cos Ci pobierali do badania to musisz dopytać, powinnas dostac wyniki zabiegu i wszystko opisane
Selinko dziękuję że napisałaś.Czy już trochę lepiej?Ochłonęłaś?
Ja nigdy nie miałam tego scratchingu.Kurczę.
W szpitalach tak jest że doktorzy wpychają swoje pacjentki w pierwszej kolejności wiesz?
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
evkill wrote:Dzięki kochany, a Ty kiedy 3 iui?
Mocno Ci kibicujęjesteśmy już równolatkami.
evkill lubi tę wiadomość
36 lat
5 lat starań
endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
3x IUI nie udane
09.2019 start IV -
Evkill fajnie, że wróciłaś
widzę, że plan jest konkretny, oby przyniósł oczekiwany skutek
evkill lubi tę wiadomość
Starania od 02.2016
Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
2xIUI
02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
06.2020 pICSI - 8 zarodków
08.2020 - crio 1x 2BB ;(
11.2020 - crio 2x 3AA ;(
01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
Zostały 4❄ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyevkill wrote:Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie i mimo antykoncepcji mam pęcherzyk 22 mm, doktor mówi,że pewnie torbiel się zrobi. Mam nadal brać antyki przez kolejny cykl i pokazać się przed 16 września. Ponieważ mój lekarz idzie na urlop, to przy optymistycznej wersji będe miała punkcje w październiku.
Za tydzień jade na badania immunologiczne.
Byliśmy też u światowej sławy urologa (ponoć) i mój dostał zastrzyki Pregnyl na poprawe nasienia, ale są b. drogie, czy nie wiecie czy można je na fundusz dostać? Operacje żylaków powrózka zaplanowana ma na grudzień. No tyle u mnie.
Widzę, że się nowe osoby pojawiły, życzę udanych IUI dziewczyny. Lolka gratuluje mdłościDawno Cię nie widziałam
A co to za urolog? Mozesz sie podzielić informacją? Mój musi powtorzyc wyniki badan, bo ostatnie ma z zeszłego roku.
Pregnyl fakt, nie tani, ale i tak tańszy od ovitrelle. Ciekawe, ze hcg się mezczyznom podaje na poprawe nasienia, nie wiedziałam. Moze byc na refundacje, ale lekarz musiałby tak wpisać na recepcie.
A którego stopnia mąż ma żylaki jesli mogę dopytać? -
nick nieaktualnyAmbriel wrote:Selinko dziękuję że napisałaś.Czy już trochę lepiej?Ochłonęłaś?
Ja nigdy nie miałam tego scratchingu.Kurczę.
W szpitalach tak jest że doktorzy wpychają swoje pacjentki w pierwszej kolejności wiesz?
Scratching mi zlecono przed 3 IUI, to 'zadrapanie endometrium' miało pomoc w zagniezdzeniu zarodka. Jak widac nie pomogło, ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. Pogadaj ze swoją dr na ten temat, powiedz, że słyszałaś o tym zabiegu i co ona myśli by zastosować u Ciebie. Chodzisz do dr C. czy dr S.?
Troche mi lepiej, bo sie przespałam, maz z pracy wrocił i puszcza jakies głupawe piosenkiPoprawia mi humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 19:55
-
evkill wrote:Cześć dziewczyny, byłam dziś na wizycie i mimo antykoncepcji mam pęcherzyk 22 mm, doktor mówi,że pewnie torbiel się zrobi. Mam nadal brać antyki przez kolejny cykl i pokazać się przed 16 września. Ponieważ mój lekarz idzie na urlop, to przy optymistycznej wersji będe miała punkcje w październiku.
Za tydzień jade na badania immunologiczne.
Byliśmy też u światowej sławy urologa (ponoć) i mój dostał zastrzyki Pregnyl na poprawe nasienia, ale są b. drogie, czy nie wiecie czy można je na fundusz dostać? Operacje żylaków powrózka zaplanowana ma na grudzień. No tyle u mnie.
Widzę, że się nowe osoby pojawiły, życzę udanych IUI dziewczyny. Lolka gratuluje mdłości
Evkill mam nadzieję że zacznie się układać dobrze!
Mój mąż też miał pregnyl, płaciliśmy ok. 40 zł za opakowanie (bez refundacji), i wyniki się poprawiły. Czy możesz zdradzić jak się nazywał urolog którego odwiedziliście? Na wszelki wypadek gdybyśmy jeszcze potrzebowali konsultacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:10
27 lat
9cs -
Selina wrote:oooo hej hej
Dawno Cię nie widziałam
A co to za urolog? Mozesz sie podzielić informacją? Mój musi powtorzyc wyniki badan, bo ostatnie ma z zeszłego roku.
Pregnyl fakt, nie tani, ale i tak tańszy od ovitrelle. Ciekawe, ze hcg się mezczyznom podaje na poprawe nasienia, nie wiedziałam. Moze byc na refundacje, ale lekarz musiałby tak wpisać na recepcie.
A którego stopnia mąż ma żylaki jesli mogę dopytać?
Ten urolog to Andrzej Wrona, jest ordynatorem w Mielcu, a przyjmuje w Dębicy. Chyba 3 stopnia.moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Izaw wrote:Evkill mam nadzieję że zacznie się układać dobrze!
Mój mąż też miał pregnyl, płaciliśmy ok. 40 zł za opakowanie (bez refundacji), i wyniki się poprawiły. Czy możesz zdradzić jak się nazywał urolog którego odwiedziliście? Na wszelki wypadek gdybyśmy jeszcze potrzebowali konsultacji.moja historia
Izaw wrote:Evkill mam nadzieję że zacznie się układać dobrze!
Mój mąż też miał pregnyl, płaciliśmy ok. 40 zł za opakowanie (bez refundacji), i wyniki się poprawiły. Czy możesz zdradzić jak się nazywał urolog którego odwiedziliście? Na wszelki wypadek gdybyśmy jeszcze potrzebowali konsultacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 20:46
moja historia
nick nieaktualnyevkill wrote:A jaki lekarz? urolog? pewnie od ogólnego się nie da, a zarejestrować sie do urologa na fundusz, to już chyba prędzej babcią zostanę
Ten urolog to Andrzej Wrona, jest ordynatorem w Mielcu, a przyjmuje w Dębicy. Chyba 3 stopnia.
Dzięki za info dot.urologa, jak mężowi dalej coś nie halo wyjdzie w wynikach, to go wyślę tam
Kontynuujesz wizyty w Macierzyńtwie czy przenosisz się do Artvimedu? -
Selina wrote:Ja miałam receptę na pregnyl dla siebie na refundację od gin, ale jakt o wygląda dla facetów to nie wiem, moze faktycznie wtedy nie dają.
Dzięki za info dot.urologa, jak mężowi dalej coś nie halo wyjdzie w wynikach, to go wyślę tam
Kontynuujesz wizyty w Macierzyńtwie czy przenosisz się do Artvimedu?moja historia
Selina wrote:Ja miałam receptę na pregnyl dla siebie na refundację od gin, ale jakt o wygląda dla facetów to nie wiem, moze faktycznie wtedy nie dają.
Kontynuujesz wizyty w Macierzyńtwie czy przenosisz się do Artvimedu?moja historia
evkill wrote:Moj M. pyta się czy miał jakieś skutki uboczne po tym?
Tak, taka dawka, zastrzyk wiadomo nieprzyjemny, paliło przy wstrzykiwaniu, ale poza tym to żadnych skutków ubocznych, czuje się bardzo dobrze. w ciągu miesiąca wynik poprawił się z 10 mln/ml do 24 mln/ml, więc super.
Myślę że z refundacją może być ciężko, bo właśnie przy prywatnej wizycie to tylko 100% płatne recepty, a zwykły lekarz nie przepisze...27 lat
9cs -
evkill wrote:A może ja się zapisze do gina na fundusz i wezme recepte na siebie? Tylko czy mi tak da.
W sumie warto spróbować, pokażesz tą receptę którą masz, i wytłumaczysz że chcesz obniżyć koszty tego całego leczenia, powinien zrozumieć, co mu zależy27 lat
9cs -
nick nieaktualnyevkill wrote:A może ja się zapisze do gina na fundusz i wezme recepte na siebie? Tylko czy mi tak da.
Ja nigdy u gina na nfz nie byłamw sumie, same złe historie słyszałam
Jak masz jednak taka mozliwosc i niedługi termin, to się zapisz na nfz i poprośevkill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Selina wrote:A moze swojego gina poproś? Moze zrozumie sytuację
Ja nigdy u gina na nfz nie byłamw sumie, same złe historie słyszałam
Jak masz jednak taka mozliwosc i niedługi termin, to się zapisz na nfz i poprośmoja historia
Selina wrote:Taaa, wiem, ze w szpitalu to rozne szarady są i rządzą się swoimi prawami... Dostałam tak szybko termin, ze za pieknie to wyglądało
Scratching mi zlecono przed 3 IUI, to 'zadrapanie endometrium' miało pomoc w zagniezdzeniu zarodka. Jak widac nie pomogło, ale przynajmniej czegoś się dowiedziałam. Pogadaj ze swoją dr na ten temat, powiedz, że słyszałaś o tym zabiegu i co ona myśli by zastosować u Ciebie. Chodzisz do dr C. czy dr S.?
Troche mi lepiej, bo sie przespałam, maz z pracy wrocił i puszcza jakies głupawe piosenkiPoprawia mi humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 21:32
36 lat
5 lat starań
3x IUI nie udane
09.2019 start IV