X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha35 wrote:
    Dziewczyny dzisiaj o 7:15 (dokładnie 36h od podania zastrzyku) zaczął mnie boleć jajnik (ból owulacyjny, mam je zawsze więc jestem pewna). Zabieg mam dopiero o 12. To dobrze czy źle? Nie za późno tą IUI?
    Pozdrawiam z drogi do kliniki ;-)
    Myślę, że nie za późno. Zawsze przed IUI możesz poprosić jeszcze dr o wykonanie usg przez brzuch czy pęcherzyk jest czy go nie ma. Kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 09:21

Asha35 lubi tę wiadomość

• Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miło mi że mnie wspieracie. Po dwudniowej fali płaczu i rozpaczy wzięłam się w garść ( w sumie dzięki mezowi, który mi zaczął tłumaczyć że jak ma dzidziuś wyzdrowieć to mama musi być silna i zadowolona bo dzidziuś wszystko czuje . Więc jak tylko mogę staram się normalnie funkcjonować wierząc że w czwartek moje maleństwo dalej będzie z nami i że będzie zdrowiec .

Selina, Lolka30, Marilen, Xkali, kinga27.30, Izaw, Hipp, Ambriel, Nathi2468 lubią tę wiadomość

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Dziewczyny miło mi że mnie wspieracie. Po dwudniowej fali płaczu i rozpaczy wzięłam się w garść ( w sumie dzięki mezowi, który mi zaczął tłumaczyć że jak ma dzidziuś wyzdrowieć to mama musi być silna i zadowolona bo dzidziuś wszystko czuje . Więc jak tylko mogę staram się normalnie funkcjonować wierząc że w czwartek moje maleństwo dalej będzie z nami i że będzie zdrowiec .
    Kiara jesteś bardzo silna, brawo za podejście! Wszystkie tutaj będziemy trzymać kciuki za Was i modlić się :)

Kiara1992., Monika85 lubią tę wiadomość

Starania od 02.2016
    Nk 24->10% HBA 52% morfologia 2%-4%
    2xIUI :(
    02.2019 pICSI - 4 zarodki - 1xcb
    06.2020 pICSI - 8 zarodków
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    01.2021 - crio 1 x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Chociaż ciągle się waham czy jest sens wydawać tyle kasy na tą immunologie, czy nie lepiej zrobić kariotyp i HBA?

Ja zrobiłabym HBA i Mar. Te badania mają znaczenie, zwłaszcza przy naturalnych staraniach. U nas wyszły kiepsko, stąd prawdopodobnie słaba jakość nasienia i wskazanie do IUI, przy której oczyszczają nasienie.

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara mąż ma rację, mama musi być silna aby i dzidzia byla :) Wszystkie jesteśmy myślami z Tobą :*

Dziewczyny u mnie przecież nie może być za łatwo ;) Czekałam sobie grzecznie na @ po antykach, wzięłam dupka na wywołanie i cisza. Dziś 33dc i ani wody ani slychu małpy. Coś mnie brzuch pobolewal i nic.
    Wczoraj coś mnie tknęło i sprawdzam wymazy z bo jeden na chlamydie miałam z marca i akurat wczoraj wygasła ważność... Więc dziś biegiem do labo na wymaz ;) Zbadałam od razu prolaktynę, by a można tak w 33dc nie? Mam wrażenie, że to przez to, że Bromka przestałam brać od lipca to mam takie jajca że spozniajaca się @, w końcu prl wpływa na progesteron.
    Teraz nie wiadomo kiedy ta @ dostanę a dziś miałam ustalać nowy termin histero a trzeba ją zrobić jakoś w 10dc. Jak dostanę za 2-3dni to wypadałoby bym zrobiła zabieg 14.09. a wtedy idziemy na wesele, no zwariować idzie :P
    Przepraszam Was, że ja tak nie w temacie, ale jakoś zżyłam się z Wami :) i do IUI chyba jeszcze powrócimy z mężem i tak

• evkill Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest HBA wychodzi słabo to jest to wskazanie do zapłodnienia in vitro metodą PICSI. HBA to nie zanieczyszczenie tylko brak tej otoczki, która pozwala się przebić do jajeczka. Przygotowanie nasienia do iui nie naprawi tego problemu. Tak mi się wydaje z tego co wyczytałam

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Kiara mąż ma rację, mama musi być silna aby i dzidzia byla :) Wszystkie jesteśmy myślami z Tobą :*

Dziewczyny u mnie przecież nie może być za łatwo ;) Czekałam sobie grzecznie na @ po antykach, wzięłam dupka na wywołanie i cisza. Dziś 33dc i ani wody ani slychu małpy. Coś mnie brzuch pobolewal i nic.
    Wczoraj coś mnie tknęło i sprawdzam wymazy z bo jeden na chlamydie miałam z marca i akurat wczoraj wygasła ważność... Więc dziś biegiem do labo na wymaz ;) Zbadałam od razu prolaktynę, by a można tak w 33dc nie? Mam wrażenie, że to przez to, że Bromka przestałam brać od lipca to mam takie jajca że spozniajaca się @, w końcu prl wpływa na progesteron.
    Teraz nie wiadomo kiedy ta @ dostanę a dziś miałam ustalać nowy termin histero a trzeba ją zrobić jakoś w 10dc. Jak dostanę za 2-3dni to wypadałoby bym zrobiła zabieg 14.09. a wtedy idziemy na wesele, no zwariować idzie :P
    Przepraszam Was, że ja tak nie w temacie, ale jakoś zżyłam się z Wami :) i do IUI chyba jeszcze powrócimy z mężem i tak
    Jakie nie w temacie, diagnostyka przy IUI jest bardzo w temacie ;). Mam nadzieję, że dostaniesz @ w końcu w takim terminie żeby wszystko się dobrze złożyło do histero.

Kiara cały czas myślę o Tobie, cieszę się że udało Ci się wyjść z pierwszego szoku. Bądź silna dla swojego Maleństwa.

Kalade trzymamy kciuki za dzisiejszą betę! Daj znać koniecznie. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kalade, Selina lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jest HBA wychodzi słabo to jest to wskazanie do zapłodnienia in vitro metodą PICSI. HBA to nie zanieczyszczenie tylko brak tej otoczki, która pozwala się przebić do jajeczka. Przygotowanie nasienia do iui nie naprawi tego problemu. Tak mi się wydaje z tego co wyczytałam
    Też tak wyczytałam...dlatego kolejnym badaniem mojego męża będzie właśnie HBA, żebyśmy wiedzieli czy jest w ogóle sens podchodzić do kolejnych IUI

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Selina jak widać bez przebojów się nie obędzie...chyba zazwyczaj jest tak, że jak nam na czymś zależy to los nam robi na złość...oby jednak w tym przypadku było inaczej i histeroskopia odbyła się w terminie ;)

Selina lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • evkill Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba dla świętego spokoju zrobię i immunologie i kariotypy i HBA. Albo popi...le już to wszystko i z pieniędzy przeznaczonych na ivf kupimy sobie kampera i pojedziemy w świat. Serio, często ostatnio o tym myślę.

kinga27.30, Izaw, Selina lubią tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • kalade Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Jakie nie w temacie, diagnostyka przy IUI jest bardzo w temacie ;). Mam nadzieję, że dostaniesz @ w końcu w takim terminie żeby wszystko się dobrze złożyło do histero.

Kiara cały czas myślę o Tobie, cieszę się że udało Ci się wyjść z pierwszego szoku. Bądź silna dla swojego Maleństwa.

Kalade trzymamy kciuki za dzisiejszą betę! Daj znać koniecznie. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Dam, dam. Wyniki pewnie po 17, ale nic nie czuję:( od piątku boli mnie głowa, cycki nic, brzuch trochę pobolewa. Raczej nic z tego, ale czekam cierpliwie:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    A ja chyba dla świętego spokoju zrobię i immunologie i kariotypy i HBA. Albo popi...le już to wszystko i z pieniędzy przeznaczonych na ivf kupimy sobie kampera i pojedziemy w świat. Serio, często ostatnio o tym myślę.
    A jakie badania z immunologii masz jeszcze zlecone oprócz imk?

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • monik123 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Dam, dam. Wyniki pewnie po 17, ale nic nie czuję:( od piątku boli mnie głowa, cycki nic, brzuch trochę pobolewa. Raczej nic z tego, ale czekam cierpliwie:)
    Kciuki zaciśnięte Kalade!

kalade lubi tę wiadomość

Starania od 02.2016
    08.2020 - crio 1x 2BB ;(
    11.2020 - crio 2x 3AA ;(
    Zostały 4❄
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja Wam powiem, że jestem ponad tydzień po IUI ( sb ) a czuję, że dupa z tego. O tej porze cyklu już cycuchy się robiły jak talala, a teraz jakieś dziwnie skapciałe, brzuch przestał boleć, i ogólnie zero objawów, które dawałyby nadzieję ( poza ogromną ilością śluzu, ale to bywało w innych cyklach). Czuję się bosko, mimo dupka, piersi nie bolą. Najbardziej dobija mnie myśl, że od nowa to samo zaraz. zastrzyki za 5 stów, później ovitrelle, monitoringi co chwilę itd...

Dołują mnie te starania, druga faza cyklu powinna trwać 3 dni: jeden jeszcze dla nadziei, drugi na płacze i lamenty nad swoją niedolą, trzeci na planowanie badań i wizyt w przyszłym cyklu :D

Niech ktoś wreszcie walnie dwoma krechami, bo złapiemy doła wszystkie!!! Freyja? :)

dorot lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • evkill Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 wrote:
    A jakie badania z immunologii masz jeszcze zlecone oprócz imk?
    NK
    Test cytotoksyczny
    Allo-mlr
    Kir
    Ana3

moja historia

• kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik123 Ja jestem z okolic trójmiasta więc do Łodzi mam 3/4 Polski do przejechania :P Chodzę do dr Suchanek w gdańskiej Invicta. Jeżeli do końca roku się nie uda, planuję się umówić do Paśnika na konsultację po nowym roku. Dziękuję :*

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • frustratio Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

PRL bada się w pierwszej fazie cyklu. Chyba od 3dc do 5dc.

kasiasiasia28 lubi tę wiadomość

Starania od 2015 r.
    31 lat
    2017 AMH 1,6
    2019 AMH 0,8
    2020 AMH 1,23

KIRY bx
    08.2017 sono HSG- lewy jajowody drozny, prawy niewiadomo.
    02.2018 histeroskopia- oba jajowody drożne.
    3 x iui nieudane.
    Mąż- słabe nasienie
    11. 2018 - pierwsze ivf nieudane. Artvimed
    03.2019 - drugie ivf nieudane. Artvimed
    10.2019 dr Przybycień - trzecie ivf nieudane. Macierzyństwo
    11.2020 stymulacja do ivf w Eurofertil w Czechach- brak komórek

KD Eurofertil Ostrava
    ET 29.04.2021r. I transfer
    Beta➡️
    7dpt 68,8
    9dpt 266
    12dpt 686
    14dpt 965
    19dpt 3554
    23dpt jest ❤ (6 +1)
    Cudzie trwaj...
    ✊✊✊✊
    Czekamy na córeczkę ❤
    Mamy jeszcze ❄❄❄❄

thgfleb4gmkpfdqd.png
  • kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 3 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Dziewczyny ja Wam powiem, że jestem ponad tydzień po IUI ( sb ) a czuję, że dupa z tego. O tej porze cyklu już cycuchy się robiły jak talala, a teraz jakieś dziwnie skapciałe, brzuch przestał boleć, i ogólnie zero objawów, które dawałyby nadzieję ( poza ogromną ilością śluzu, ale to bywało w innych cyklach). Czuję się bosko, mimo dupka, piersi nie bolą. Najbardziej dobija mnie myśl, że od nowa to samo zaraz. zastrzyki za 5 stów, później ovitrelle, monitoringi co chwilę itd...

Dołują mnie te starania, druga faza cyklu powinna trwać 3 dni: jeden jeszcze dla nadziei, drugi na płacze i lamenty nad swoją niedolą, trzeci na planowanie badań i wizyt w przyszłym cyklu :D

Niech ktoś wreszcie walnie dwoma krechami, bo złapiemy doła wszystkie!!! Freyja? :)
    Może to cisza przed burza? Tzn. ciążą? :)

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 3 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiasiasia28 wrote:
    Może to cisza przed burza? Tzn. ciążą? :)

Chciałabym żeby tak było, ale zapewniam, jeśli tyle z nas podchodziło i wszystkim się nie udało na razie, to ja z moim szczęściem a raczej jego brakiem, nie zmienię tego wyniku.

A jak u Ciebie? miałaś dzień przede mną IUI :) Jakieś widoki na ciążę? coś się dzieje? coś czujesz? :)

dorot lubi tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frustratio wrote:
    PRL bada się w pierwszej fazie cyklu. Chyba od 3dc do 5dc.
    Zawsze tak robiłam wlasnie i dr w klinice Invimed powiedziała, że to stara szkoła. Że powinno się badać w dniu w którym nie ma @, bo na chłopski rozum w dniach z @ może być prl podwyższona ze względu na skurcze i ból ajki temu towarzyszy i ogólne rozdrażnienie ;) heh No nic, teraz 1szy raz Zbadałam inaczej, zobaczymy co wyjdzie :)

‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ