Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ovuprzyjaciolka wrote:Dieta dietą a jak to jest z aktywnością fizyczną przed i po IUI?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Kto testuje w najbliższym czasie?
dorot lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Bardolka wrote:Tak na poważnie, serio w to wierzysz? Nie pytam sarkastycznie, tylko poważnie.
Ja myślę, że gdyby tak było, to ludzki gatunek by nie przetrwał. Już nie wspominając o licznych ciążach w rodzinach tzw patologicznych, ale o rozwijających się populacjach w krajach głodujących, w czasach wojen, gdzie nie ma zdrowych warzywek, ryb ani suplementów w tabletkach. To na pewno pomaga, ale myślę, że to nie więcej niż 5% clue sprawy.
Znasz już płeć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2018, 15:47
moja historia
Susula wrote:Z tym sportem to ja zawsze się zastanawiam.. iść na basen, rower itd ale potem jednak wymieniam i nie idę. Traktuje swój brzuch jak inkubator chociaż może nie powinnam się ograniczać
.
I jeszcze przypomnienie, zwłaszcza dla nowych dziewczyn na wątku. Jeśli chcecie żeby wasza IUI była wpisana na naszą listę miesięcznych statystyk to piszcie tutaj, że jesteście już PO zabiegu i która to była próba. Czasem zdarza się, że z jakichś powodów IUI jest przesuwana albo odwoływana, dlatego robię aktualizację listy jak piszecie że się odbyła.
Susula lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
evkill wrote:Kto testuje w najbliższym czasie?
.
Susula lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Lolka30 wrote:Susula i Paulina1984 są kolejne na liście i powinny myślę jutro testować bo to już 14 dni po
.
Susula, monik123 lubią tę wiadomość
moja historia
Ovuprzyjaciolka wrote:Nie. Ale kolezanka ciagnie mnie na fitness i tak sie zastanawiam a jestem 3 dni po Iuimoja historia
Ovuprzyjaciolka wrote:Nie. Ale kolezanka ciagnie mnie na fitness i tak sie zastanawiam a jestem 3 dni po Iui
-
Lolka30 wrote:Ja próbowałam ćwiczyć po IUI, ale zawsze mnie coś kłuło albo ciągnęło w brzuchu i odpuściłam. Dziewczyny do niczego się nie zmuszajcie, jeśli czujecie, że powinnyście wprowadzać jakieś zmiany do swojego odżywiania i stylu życia to super, ale tak jak pisała Bardolka i Evkill nie róbcie z dnia na dzień zmiany o 180 stopni bo organizm zgłupieje, a to nie jest dobry moment na to. Myslę, że trzeba stopniowo wprowadzać zmiany, zwłaszcza jeśli są znaczne. A jeśli nie macie siły ani ochoty na zmiany to się nie zmuszajcie, ale też bez przesady nie prowadzcie życia jak ta przysłowiowa patologia
.
I jeszcze przypomnienie, zwłaszcza dla nowych dziewczyn na wątku. Jeśli chcecie żeby wasza IUI była wpisana na naszą listę miesięcznych statystyk to piszcie tutaj, że jesteście już PO zabiegu i która to była próba. Czasem zdarza się, że z jakichś powodów IUI jest przesuwana albo odwoływana, dlatego robię aktualizację listy jak piszecie że się odbyła.
Proszę o dopisanie mnie do listy. Dziś jestem po 1 iui i zaczynam długie dwa tygodnie w moim życiu.
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i przepraszam za swoje zarzuty.
Lekarz nie zalecił mi żadnych leków a czytałam że są zalecane, dziwne jest to że ja nic nie dostałam.dorot lubi tę wiadomość
starania od 06.2015
hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
CLO (10 cykli)
IUI 03.09.2018
IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB
IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
❄❄ -
evkill wrote:No to dziewczyny, poprawiajcie ten sierpień, przecież nie może tak być. Trzymam za Was&&&MedArt 12/2018
-
kalade wrote:Tak jak myślałam. Beta negatywnaStarania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Susula wrote:No strach testować, od kilku dni kłuje mnie delikatnie w macicy i raz się cieszę że może się udało a raz myślę że to na okres. Eh wolę nie wiedziec
Susula 3mam kciuki żeby było dobrze!
Ana, jeśli ogólnie u Ciebie wszystko w porządku, to może nic nie potrzeba, zwykle dają luteine czy duphaston gdyby był problem z progesteronem, ale nie każdy potrzebujeSusula lubi tę wiadomość
27 lat
9cs -
Ana ana wrote:Proszę o dopisanie mnie do listy. Dziś jestem po 1 iui i zaczynam długie dwa tygodnie w moim życiu.
Dzięki dziewczyny za ciepłe słowa i przepraszam za swoje zarzuty.
Lekarz nie zalecił mi żadnych leków a czytałam że są zalecane, dziwne jest to że ja nic nie dostałam.moja historia
evkill wrote:Nie wszystkie miały. Mój dr profilaktycznie zawsze przepisywał duphaston i progesteron besins.Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
Sierpień :
Ovuprzyjaciolka 01.08.( 2 IUI )
Kasiak621 02.08.( 3 IUI )
Ambriel 03.08( 2 IUI )
aksb 03.08 ( 1 IUI )
Eve89la 03.08( 2 IUI )
frustratio 04.08( 2 IUI )
sucharek85 08.08.( 1 IUI )
HanaMontanta 08.08.( 3 IUI )
Milka 87 09.08(1 IUI )
Xkali 12.08.( 3 IUI )
Monik123 14.08.( 2 IUI )
Maja29 17.08.( 2 IUI )
Susula 21.08. ( 3 IUI )
Paulina1984 21.08. ( 1 IUI )
Polcia87 23.08. ( 2 IUI)
LolaWhite 24.08. ( 1 IUI )
kasiasiasia28 24.08. ( 1 IUI )
Anielkaa 24.08. ( 2 AID )
Freyja 25.08. ( 2 IUI )
Marilen 25.08. ( 1 IUI )
Borowkowa 26.08. ( 2 IUI )
Madixxx 28.08. ( 2 IUI )
Dorot 28.08. ( 1 IUI)
Eve89la 31.08 ( 3 IUI )
KIM127 31.08. ( 1 IUI )
Ovuprzyjaciolka 31.08. ( 3 IUI )
Wrzesień :
Frustratio 01.09. ( 3 IUI )
Ana ana 03.09. ( 1 IUI )
Ana ana jeśli chodzi Ci o duphaston to ja nie brałam też po IUI, miałam zalecenie żeby zbadać np. 7 dni po IUI i dopiero jeśli wynik byłby niski to miałam brać, ale nigdy nie było takiej potrzeby. Co do innych leków to jeśli nie masz problemów z krzepliwością, albo podejerzeń takich problemów, jeśli nie masz chorób autoimmunologicznych to nie ma potrzeby żebyś brała jakieś dodatkowe leki. Macie w ogóle postawioną jakąś diagnozę? Nasienie jest ok?Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Lolka30 wrote:Przykro mi kochana, ale masz jeszcze trójkę pięknych dzieciaczków na zimowisku. Kiedy planujesz podchodzić do kolejnego transferu? Nie myślałaś żeby zrobić przed kolejnym histeroskopię, żeby sprawdzić co tam słychać w środku? Mi lekarz mówił, że w cyklu po histero jest najlepsze endometrium do zagnieżdżania.
Histeroskopie miałam robiona rok temu podczas laparoskopii. Jest sens robić kolejnych raz?
Muszę porozmawiać z doktorka, może to problem z zagnieżdżeniem bardziej? Bo komórki ładnie się zaplodniły i rozwijały.