X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
    Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
    Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
    Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
    Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
    Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
    Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )

Sierpień :

Ovuprzyjaciolka 01.08. :-( ( 2 IUI )
    Kasiak621 02.08. :-( ( 3 IUI )
    Ambriel 03.08 :-( ( 2 IUI )
    aksb 03.08 ( 1 IUI )
    Eve89la 03.08 :-( ( 2 IUI )
    frustratio 04.08 :-( ( 2 IUI )
    sucharek85 08.08. :-( ( 1 IUI )
    HanaMontanta 08.08. :-( ( 3 IUI )
    Milka 87 09.08 :-( (1 IUI )
    Xkali 12.08. :-( ( 3 IUI )
    Monik123 14.08. :-( ( 2 IUI )
    Maja29 17.08. :-( ( 2 IUI )
    Susula 21.08. :-( ( 3 IUI )
    Paulina1984 21.08. :-( ( 1 IUI )
    Polcia87 23.08. :-( ( 2 IUI)
    LolaWhite 24.08. :-( ( 1 IUI )
    kasiasiasia28 24.08. :-( ( 1 IUI )
    Anielkaa 24.08. :-( ( 2 AID )
    Freyja 25.08. :-( ( 2 IUI )
    Marilen 25.08. :-( ( 1 IUI )
    Borowkowa 26.08. :-( ( 2 IUI )
    Madixxx 28.08. :-( ( 2 IUI )
    Dorot 28.08. :-( ( 1 IUI)
    Eve89la 31.08. ( 3 IUI )
    KIM127 31.08. :-( ( 1 IUI )
    Ovuprzyjaciolka 31.08. :-( ( 3 IUI )

Wrzesień :

Frustratio 01.09. ( 3 IUI )
    Ana ana 03.09. ( 1 IUI )
    Asha35 03.09. ( 1 IUI )
    Xkali 04.09. ( 4 IUI )
    Do87 04.09. ( 4 IUI )

Matko jak dobrze, że zaraz zamkniemy listę sierpniową bo strach patrzeć na nią. Bardzo mi przykro, że końcówka nie okazała się lepsza, ale trzymamy kciuki za kolejne podejścia. Dziewczyny nie można się poddawać, 1-2 dni na wyrzucenie złych emocji i wracamy do boju!

Do87 pozwól, że jeszcze się wstrzymam z wpisywaniem Tobie negatywa, bo jeśli mnie pamięć nie myli to były u nas na wątki takie historie, że na monitoringu po IUI wychodziła torbiel i miała być klapa a okazywało się, że guzik prawda i ciąża :). Też mi się wydaje że 5cm torbiel może być po wcześniejszym cyklu.

Kiara mocno wierzę, że z serduszkiem też wszystko będzie dobrze <3. Kiedy masz wizytę u tego specjalisty?

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Asha35 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiara1992. wrote:
    Tak znalazłam w Warszawie kardiologa prenatalnego . Ale z dobrych wiadomości to dzidziuś już nie ma tej przeziornosci karkowej także jest na prawdę dużo lepiej . Nerki też się naprawily A z serduszkiem nie wiadomo ale musi być dobrze . Miło że pytasz .

Widzisz Kochana, mówiłam, że będzie dobrze. Ważne, żeby mamusia była silna i wierzyła, że będzie dobrze. A co do serduszka to też na pewno będzie wszystko ok. Nie ma innej opcji!

03.09.2018 1 IUI :-(

05.2011 początek drogi
    Słaba morfologia (2%)
    35 lat, niepłodność wtórna
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evkill kochana a pamiętasz jak się zastanawiałas nad histeroskopią przed in vitro ;)? Myślę, że to znak że powinnaś ją wykonać, zrobią Ci porządek w środku i będziesz gotowa na przyjęcie fasolki w optymalne warunki. Mój lekarz mówił, że najlepiej cała procedura lub transfer w pierwszym cyklu po histero, wtedy są najlepsze warunki. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć gdzieś termin na nfz.

evkill, Ambriel lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Ana ana Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha35 wrote:
    Ana ana obie w tym samym dniu miałyśmy IUI i ja mam zalecone od lekarza wykonanie bety w 11dpo, czyli 14.09.

Mi mój mówił 10 dpo ale będę twarda i wytrzymam do 14.09. testujemy w ten sam dzień :) oby szczęśliwie :)

KIM127, Asha35 lubią tę wiadomość

starania od 06.2015
    hsg - lewy jajowód niedrożny, histeroskopia ok, czynnik męski ok
    CLO (10 cykli)
    IUI 03.09.2018 :(
    IVF I 10.2018 - 2 zarodki 8A CB :(
    IVF II 02.2019 - 2 kruszynki ze mną, beta 22.02 - 4,9
    ❄❄
  • Kiara1992. Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    27.09 mam wizytę.

Selina lubi tę wiadomość

3jgxdqk3y4vemaw3.png

2018- 3 inseminacje AID
    05.03.2019 - urodzony synuś Wojtuś
    04.04.2019- Wojtuś został aniolkiem 😭
    30.09.2020- termin w klinice novum
    14.10.2020- 1 AID 🥳
    beta 360
    13.11.2020 Mamy bijące serduszko ♡
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Evkill kochana a pamiętasz jak się zastanawiałas nad histeroskopią przed in vitro ;)? Myślę, że to znak że powinnaś ją wykonać, zrobią Ci porządek w środku i będziesz gotowa na przyjęcie fasolki w optymalne warunki. Mój lekarz mówił, że najlepiej cała procedura lub transfer w pierwszym cyklu po histero, wtedy są najlepsze warunki. Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć gdzieś termin na nfz.
    Już się rozeznalam i w Dębicy jest dobry gin, czeka się tydzień. Jednak to prawda, że ivf uczy cierpliwości. Zawsze coś wyskoczy.

Nathi2468 lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wasi partnerzy trzymają jakąś dietę? Próbuje mojemu wytłumaczyć, że to co je teraz odbije się na jakości nasienia za 3 miesiące, ale nie dociera do niego. Jest to zazwyczaj powód kłótni. Witaminy owszem bierze i stara się jeść warzywa, ale denerwuje się jak je kebaba, chipsy, ciastka itp. albo pije piwo. Ja się martwię tym strasznie, bo to zazwyczaj przez nasienie niezapłodniaja się jajeczka. Jak to jest u Was?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Asha35 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Mi mój mówił 10 dpo ale będę twarda i wytrzymam do 14.09. testujemy w ten sam dzień :) oby szczęśliwie :)
    A jak się czujesz Ana Ana? Masz jakieś przeczucia, objawy?

Ana ana lubi tę wiadomość

05.2011 początek drogi
    Słaba morfologia (2%)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Dziewczyny, czy wasi partnerzy trzymają jakąś dietę? Próbuje mojemu wytłumaczyć, że to co je teraz odbije się na jakości nasienia za 3 miesiące, ale nie dociera do niego. Jest to zazwyczaj powód kłótni. Witaminy owszem bierze i stara się jeść warzywa, ale denerwuje się jak je kebaba, chipsy, ciastka itp. albo pije piwo. Ja się martwię tym strasznie, bo to zazwyczaj przez nasienie niezapłodniaja się jajeczka. Jak to jest u Was?
    Mój mąż ma dietę, bo ma nietolerancje na kazeinę z mleka krowiego (zero nabiału). Już dawno usłyszał od lekarza (ginekolog akurat u którego byłam), że ma ograniczyć nabiał, bo on w dużej ilości źle wpływa na spermatogenezę. Odżywia się ogólnie zdrowo bardzo, słodyczy nie je a fast foody rzadko od aczej te "zdrowsze" ;)
    Piwo może faktycznie nie być dobre przy staraniach, ale zależy ile go pije? Często? Mój tak raz w tygodniu zwykle 2-3 wypije naraz

• evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mój mąż ma dietę, bo ma nietolerancje na kazeinę z mleka krowiego (zero nabiału). Już dawno usłyszał od lekarza (ginekolog akurat u którego byłam), że ma ograniczyć nabiał, bo on w dużej ilości źle wpływa na spermatogenezę. Odżywia się ogólnie zdrowo bardzo, słodyczy nie je a fast foody rzadko od aczej te "zdrowsze" ;)
    Piwo może faktycznie nie być dobre przy staraniach, ale zależy ile go pije? Często? Mój tak raz w tygodniu zwykle 2-3 wypije naraz
    Piwo raczej rzadko, raz na miesiac lub rzadziej, ale whisky, rum itp, to tak co tydzień lub dwa.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Piwo raczej rzadko, raz na miesiac lub rzadziej, ale whisky, rum itp, to tak co tydzień lub dwa.
    Myślę że jeżeli pije z umiarem w sensie 1-2 drinki co tydzień, to jest ok. Gorzej jakby pijał parę razy w tygodniu piwo i inne alko. Czy kebaby i niezdrowe żywienie mają taki wpływ u faceta, to nie wiem, choc niektórzy lekarze twierdzą, że na pewno ma. Zależy też jaką mąż ma wagę, czy uprawia jakiś sport do tego itd.

• Ambriel Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borówkowa wrote:
    Selina tak na prawdę to nie wiem jak z tą inseminacja jest w Koperniku, za tydzień idę na pierwszą wizytę u dr Pabiana i wszystkiego się dowiem, co tam nfz oferuje :-) czy któraś z Was była w szpitalu na Kopernika na diagnostyce lub inseminacji?
    Borówkowa napiszesz nam jak to wszystko wygląda?
    Ja tylko się urodziłam tam :)

KIM127 najgorzej jest jak się dowiesz potem powoli czlowiek z tym się godzi.masz już plan będzie lepiej.

Evkill i Selinka u nas męża mojego nie można do diety namówić za nic.Nie wytłumaczy mu się za nic, że to też ma wpływ.

do87 nie martw się tą torbielą tak bardzo kochana miały już tak dziewczyny na naszym wątku i szybko się wchłaniały.

KIM127 lubi tę wiadomość

16ud3e3kawcg16cq.png
    36 lat
    5 lat starań
    endometrioza I stopień, hiperprolaktynemia, MTHFR C677 T hetero PAI I hetero immunologia
    3x IUI nie udane
    09.2019 start IV
  • Ana ana Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha35 wrote:
    A jak się czujesz Ana Ana? Masz jakieś przeczucia, objawy?

Czuję się jak zawsze, nie napawam się nadzieją i czuję, że nic z tego nie będzie. Mam łzy w oczach jak pomyślę że znowu porażka. Ale póki co staram się być optymistą. A co u Ciebie?

starania od 06.2015
    CLO (10 cykli)
    ❄❄
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Myślę że jeżeli pije z umiarem w sensie 1-2 drinki co tydzień, to jest ok. Gorzej jakby pijał parę razy w tygodniu piwo i inne alko. Czy kebaby i niezdrowe żywienie mają taki wpływ u faceta, to nie wiem, choc niektórzy lekarze twierdzą, że na pewno ma. Zależy też jaką mąż ma wagę, czy uprawia jakiś sport do tego itd.
    Z umiarem, bardziej latem, zima prawie w ogóle nie pije. 204 cm i 110 kg. No i niestety jeździ codziennie rowerem. Ale chyba lepiej żeby jeździł rowerem niż nic nie robił.

Ambriel lubi tę wiadomość

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Z umiarem, bardziej latem, zima prawie w ogóle nie pije. 204 cm i 110 kg. No i niestety jeździ codziennie rowerem. Ale chyba lepiej żeby jeździł rowerem niż nic nie robił.
    Pewnie że każdy ruch lepszy od żadnego ;) ale fakt, rower facetom nie służy
    To wagę ma chyba do da do wzrostu prawda? Nie znam się za bardzo

• Ana ana Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Dziękuje moje drogie za ogromne wsparcie..nic tylko bym was wszystkie przytuliła!!
    Nie powiem uroniła trochę łez zaraz po tym jak Dr zadzwonił poinformować mnie o wyniku :( ale już umówiliśmy się na 22 na monitoring i pewnie 24 IUI - runda druga!!

Wieczorkiem jeszcze rozmowa z M gdzie znów się pewnie rozkleje ale co nas nie zabije to nas wzmocni!!

Trzymaj się ciepło. Ogromny szacun za Twoje podejście, ducha walki. Trzymam kciuki za Ciebie i powodzenia w rozmowie z M.

Ambriel lubi tę wiadomość

starania od 06.2015
    CLO (10 cykli)
    ❄❄
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, co za beznadziejny miesiąc ten sierpień :(

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Asha35 Koleżanka

Wysłany: 12 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ana wrote:
    Czuję się jak zawsze, nie napawam się nadzieją i czuję, że nic z tego nie będzie. Mam łzy w oczach jak pomyślę że znowu porażka. Ale póki co staram się być optymistą. A co u Ciebie?
    Ja czuję się inaczej niż zwykle. Zawsze przed okresem bolą mnie piersi, mam sucho jeśli chodzi o śluz i bóle przed @ mam już na tydzień przed. A teraz piersi nie bolą, zalewa mnie od ponad tygodnia fala śluzu i do tego co dziwne nie boli mnie brzuch. Ale staram się nie nastawiać i tłumaczę sobie, że to przez Dupka pewnie. Gdzieś wewnątrz czuję, że nic z tego. Dlaczego po 7 latach miałoby się udać i to po pierwszej IUI. Jest to dla mnie jakieś nierealne. Choć nie ukrywam nadzieja umrze dopiero w piątek po otrzymaniu wyników bety.

Ana ana, Nathi2468 lubią tę wiadomość

05.2011 początek drogi
    Słaba morfologia (2%)
  • Ana ana Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asha35 wrote:
    Ja czuję się inaczej niż zwykle. Zawsze przed okresem bolą mnie piersi, mam sucho jeśli chodzi o śluz i bóle przed @ mam już na tydzień przed. A teraz piersi nie bolą, zalewa mnie od ponad tygodnia fala śluzu i do tego co dziwne nie boli mnie brzuch. Ale staram się nie nastawiać i tłumaczę sobie, że to przez Dupka pewnie. Gdzieś wewnątrz czuję, że nic z tego. Dlaczego po 7 latach miałoby się udać i to po pierwszej IUI. Jest to dla mnie jakieś nierealne. Choć nie ukrywam nadzieja umrze dopiero w piątek po otrzymaniu wyników bety.

Trzymam kciuki, skoro masz inne odczucia to może akurat :) może wlasnie Ty przełamiesz fatum choć w serduszku i ja mam nadzieję :)

Asha35 lubi tę wiadomość

starania od 06.2015
    CLO (10 cykli)
    ❄❄
  • evkill Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Pewnie że każdy ruch lepszy od żadnego ;) ale fakt, rower facetom nie służy
    To wagę ma chyba do da do wzrostu prawda? Nie znam się za bardzo
    Jakieś 10 kilo nadwagi ma. Postanowiłam dzisiaj, że już mu nie będę truć. Niech sobie je co chce. Jak się będzie stresować to nasienie też będzie słabe.

Ambriel, Selina lubią tę wiadomość

moja historia

‹‹ 849 850 851 852 853 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ