X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Lolka a w jakim mieście byłaś w InviMed? I tam robiłaś IUI?
    We Wrocławiu. Tak tam robiłam IUI od początku. 26.02. byliśmy na 1 wizycie, w czerwcu zaszłam w pierwszą ciążę A w sierpniu w drugą. Wcześniej przez dwa lata nigdy nawet nie drgnela beta. Także ja jestem zadowolona:).

KIM127 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Hejka Selina ,biorę DHEA i mowisz żeby jeszcze dodatkową pic ten Miovarin? ;-)
    On zawiera inozytol, który dobrze wpływa na poprawę jakości komórek jajowych oraz folian i wit.B6, myślę więc, że sobie nie zaszkodzisz. Możesz dopytać lekarza co o tym myśli. Ja jestem w połowie pierwszego opakowaniaz ale mówi się, że trzeba pobrać z 2-3 miesiace, ale po 1 miesiącu można zauważyć też efekty w zmniejszeniu pms i @ też przebiega u większości łagodniej.
    Ja się napalilam na niego jeszcze bardziej jak klientka powiedziała mi tydzień temu, że zaszła w ciążę po prawie 2letnich staraniach (mimo polipa) i że uważa, że Inofem jej pomógł (to praktycznie to samo co Miovarian tylko tamten nie ma B6 i ma zwykła formę kwasu, której ja nie mogę brać). Mówiła, że piła go od maja a końcem sierpnia zaszła w ciążę. Może to przypadek a może nie. Jednak nic innego nie zmieniła i nic poza tym nie brała, nie przykładali się akurat wtedy do starań no i bęc ;)
    Dodam tylko, że jest parę lat starsza ode mnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 15:06

dorot lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Jutro jedziemy do GC Katowice, ale nadal zostaje pod opieką mojego przybycienia.

Choć dziś po przeczytaniu dużo negatywnych opinii o tej klinice, zastanawiam się czy dobrze robimy.
    A nie chciałaś do Angeliusa? Mają super opinie. Tylko pewnie długo się czeka?
    Ja ogólnie też Invimed polecam, przepisują refundowane leki (zawsze mało płaciłam) i mają tanie wizyty, niektóre badania i dodatki do zabiegów jak np.intralipid. No mnie akurat nie pomogli, ale w sumie jakby byli w Krk, to jeździłbym do nich dalej pewnie ;)

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Ja też piłam miovarian od dłuższego czasu :). Poleca się to pić również przy po, ja akurat nie mam, ale uznałam że nie zaszkodzi wspomóc pracę jajników inozytolem A przy okazji dostarczałam od razu folian i b6.

dorot lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • kinga27.30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:

Wydaje mi się, że poprawić jakość komórek jajowych pomaga też koenzym Q10. Od czasu, odkąd go stosuję regularnie, moje pęcherzyki są sporo większe (wcześniej max to 18mm, obecnie zazwyczaj mam min 21-22mm, a max to było z tego o pamiętam, około 26mm). Niestety ciąży jeszcze z tego nie ma.

Selina, dorot lubią tę wiadomość

ibm2tv73nhk4mn1x.png
    2014.06. - start
    2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
    JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
    ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
    14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk) :(
    11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy <3 Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
    19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
    Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
    Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
    Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
    Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
    Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
    Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
    Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )

Wrzesień :

Frustratio 01.09. :-( ( 3 IUI )
    Ana ana 03.09. :-( ( 1 IUI )
    Asha35 03.09. :-( ( 1 IUI )
    Xkali 04.09. :-( ( 4 IUI )
    Do87 04.09. ( 4 IUI )
    kinga27.30 14.09. ( 1 IUI )
    Iga66 15.09. ( 1 IUI )
    Maja29 15.09. (3 IUI)
    Marilen 19.09. ( 2 IUI )
    Norwegian_forest 19.09. ( 1 AID )

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    Kariotypy OK
    2018
    4 IUI - ❤️

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Wrzesień
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    Grudzień

Styczeń 2025
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie właśnie rosną b.duze pęcherzyki same a jak jeszcze mam stymulację to już w 10dc miałam po 20mm, więc zwykle zaczynałam ja w 5dc. Im dalej w las że stymulacją tym było gorzej. Do tego lekarze twierdzą, że za długo byłam stymulowana i stąd mogło mi się zrobiło polipowate endometrium.
    Tak w sumie to jestem zawieszona w próżni trochę, czekam nie wiem na co i co dalej :P Opinie co do mojego obecnego dr z kliniki są podzielone a ja poszłam w sumie z głupa do niego jak się źle czułam przy antykach i plamilam. Nie wiem czy kontynuować leczenie u niego czy iść innego dr... Ale może nie ma co rozmyślać, może samo się wyklaruje

Oo i właśnie tak jak Kinga też pisze, koenzym Q10, ale w formie ubichinonu, też daje poprawę jakości komórek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 17:36

kinga27.30, dorot lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mimo stosowania duphastonu mogą pojawić się torbiele??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Czy mimo stosowania duphastonu mogą pojawić się torbiele??
    Mogą

• evkill Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    A nie chciałaś do Angeliusa? Mają super opinie. Tylko pewnie długo się czeka?
    Ja ogólnie też Invimed polecam, przepisują refundowane leki (zawsze mało płaciłam) i mają tanie wizyty, niektóre badania i dodatki do zabiegów jak np.intralipid. No mnie akurat nie pomogli, ale w sumie jakby byli w Krk, to jeździłbym do nich dalej pewnie ;)
    Właśnie wrocilam z tych zakorkowanych po brzegi Katowic, te dojazdy nas wykończą. Myślałam o Provicie i nawet tam dzwoniłam, termin najbliższy 15 listopad no i są drożsi niż GC, jakbym chciała drogą klinikę to zostałabym w macierzyństwie.

Najgorsze, że ta torbiel mi jeszcze urosla, myślałam, że po tych 3 dniach mocnych krwawień już po torbieli a ta hadra ma już podad 4 cm. Zaproponował mi punkcję tej torbieli, ale poki co wole czekać na @.

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Wrzesień :

Frustratio 01.09. :-( ( 3 IUI )
    Ana ana 03.09. :-( ( 1 IUI )
    Asha35 03.09. :-( ( 1 IUI )
    Xkali 04.09. :-( ( 4 IUI )
    Do87 04.09. ( 4 IUI )
    kinga27.30 14.09. ( 1 IUI )
    Iga66 15.09. ( 1 IUI )
    Maja29 15.09. (3 IUI)
    Marilen 19.09. ( 2 IUI )
    Norwegian_forest 19.09. ( 1 AID )

Jestem na wrześniowej liście, to bardzo ekscytujące. Prawie 4 lata starań o dziecko, a tym rok wiedzy, ze mąż jest bezpłodny.
    We wrześniu mam urodziny, liczę, ze to szczęśliwy wrzesień :)))

Nie wiem co to za uczucie, bo ewentualna ciąża to dla mnie zupełna nowość, czuje jakies lekkie rozpieranie w podbrzuszu..:)

Xkali, Lolka30 lubią tę wiadomość

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Właśnie wrocilam z tych zakorkowanych po brzegi Katowic, te dojazdy nas wykończą. Myślałam o Provicie i nawet tam dzwoniłam, termin najbliższy 15 listopad no i są drożsi niż GC, jakbym chciała drogą klinikę to zostałabym w macierzyństwie.

Najgorsze, że ta torbiel mi jeszcze urosla, myślałam, że po tych 3 dniach mocnych krwawień już po torbieli a ta hadra ma już podad 4 cm. Zaproponował mi punkcję tej torbieli, ale poki co wole czekać na @.
    Ja jakbym miała wracać do Kato, to tylko do Provity. Skuteczność moim zdaniem jest ważniejsza od ceny, aczkolwiek rozumiem powody. Fakt, Macierzyństwo jest drogie :/
    My do Kato jeździliśmy od października do czerwca, często jeździłam sama autobusami. Podróż w 1str.zajmowala mi 3h (od wyjścia z mieszkania do dotarcia do kliniki) a potem powrót... Matko, że mnie się chciało :P Za to z mężem jak autem jechaliśmy to 40-50min max przez A4 i na miejscu :D

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja jakbym miała wracać do Kato, to tylko do Provity. Skuteczność moim zdaniem jest ważniejsza od ceny, aczkolwiek rozumiem powody. Fakt, Macierzyństwo jest drogie :/
    My do Kato jeździliśmy od października do czerwca, często jeździłam sama autobusami. Podróż w 1str.zajmowala mi 3h (od wyjścia z mieszkania do dotarcia do kliniki) a potem powrót... Matko, że mnie się chciało :P Za to z mężem jak autem jechaliśmy to 40-50min max przez A4 i na miejscu :D
    Ty dojerzdzalas z Krakowa? A teraz jesteś w parens?

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż wiesz Selina chyba jeszcze raz to wszystko sobie poprzedniczkami, może lepiej wydać trochę więcej za udane ivf niż mniej za nieudane.

Selina lubi tę wiadomość

moja historia

• IGA Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:

Przykro mi ze to dziadostwo nie znika. Ja tez caly czas przy zginaniu czuje lekki ucisk I boje sie ze tez sie nie wchlonie.

evkill lubi tę wiadomość

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    Przykro mi ze to dziadostwo nie znika. Ja tez caly czas przy zginaniu czuje lekki ucisk I boje sie ze tez sie nie wchlonie.
    Rozumiem, jak nie wchłonie się po @ to zrobie punkcję.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    Ty dojerzdzalas z Krakowa? A teraz jesteś w parens?
    Tak, póki co tak, ale nie wiem czy tam zostanę. Wylądowałam ram u jednego dr, bo mialam straszne plamienia przy antykach i ten dr, który mi je przepisał i na histero skierował nie odpisywał mi na smsy był na urlopie. Tego z Parens parę dziewczyn z forum mi poleciło, ale słaby jest raczej do głębszych problemów. Jak ktoś nie ma owulacji i to jest przeszkodą w zajściu, to sobie poradzi ;) a tak nie sądzę by nam mógł pomóc.
    Czekam na ten zabieg i później zdecyduję gdzie idę dalej. Zaczynam myśleć o dr Ch. lub dr Knafel, tylko ona chyba w klinice już nie przyjmuje. Zajmuje się niepłodnością i ciekawa jestem co robi i jak kieruje jak pacjentka chce zrobić np.IUI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:36

• evkill Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tak, póki co tak, ale nie wiem czy tam zostanę. Wylądowałam ram u jednego dr, bo mialam straszne plamienia przy antykach i ten dr, który mi je przepisał i na histero skierował nie odpisywał mi na smsy był na urlopie. Tego z Parens parę dziewczyn z forum mi poleciło, ale słaby jest raczej do głębszych problemów. Jak ktoś nie ma owulacji i to jest przeszkodą w zajściu, to sobie poradzi ;) a tak nie sądzę by nam mógł pomóc.
    Czekam na ten zabieg i później zdecyduję gdzie idę dalej. Zaczynam myśleć o dr Ch. lub dr Knafel, tylko ona chyba w klinice już nie przyjmuje. Zajmuje się niepłodnością i ciekawa jestem co robi i jak kieruje jak pacjentka chce zrobić np.IUI
    dzwoniłam właśnie do provity i nie zapisują już na ten rok.

moja historia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evkill wrote:
    dzwoniłam właśnie do provity i nie zapisują już na ten rok.
    Rok temu miałam identyko sytuację. Zadzwoniłam we wrześniu i dr Paliga miała terminy na styczeń :P Oczywiście byłam niecierpliwa i szukałam dalej, stąd się zapisałam do Invimedu i w październiku już tam byłam. Może pomysl o Invimedzie? Dr C.lub dr.S są bardzo dobre e tym co robią a jak idziesz typowo na ivf, to mają dobre statystyki i cenowo to też wiem że różne programy mieli korzystne

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie po AID jakies 37 h po inseminacji, robiona była na niepeknietym 22 mm pęcherzyku, po ovitrelle.
    Pęcherzyk pękł już jakiś czas temu, płyn jest odpowiednim miejscu, endometrium tez się odpowiednio zmniejsza. Wszystko jest niby ok. Dostałam luteinę 2 tabletki na 12 dni, i test mam zrobić.

Czyli czekam. Jestem optymistycznie nastawiona, nie odliczam nerwowo dni, ani nagminnie nie myśle. Co ma być to będzie.

Całe szczęście, ze mogę pozwolić sobie na drugi podejście i nie jest to stres dla mnie.

Ambriel lubi tę wiadomość

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ