X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Byłam na wizycie po AID jakies 37 h po inseminacji, robiona była na niepeknietym 22 mm pęcherzyku, po ovitrelle.
    Pęcherzyk pękł już jakiś czas temu, płyn jest odpowiednim miejscu, endometrium tez się odpowiednio zmniejsza. Wszystko jest niby ok. Dostałam luteinę 2 tabletki na 12 dni, i test mam zrobić.

Czyli czekam. Jestem optymistycznie nastawiona, nie odliczam nerwowo dni, ani nagminnie nie myśle. Co ma być to będzie.

Całe szczęście, ze mogę pozwolić sobie na drugi podejście i nie jest to stres dla mnie.
    Endo chyba się zwiększa a nie zmniejsza? ;) Trzymam kciuki :)

Norwegian_forest lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mi napisał ze torbiele moga powstać jako pozostałość po owulacji. Czyli z tego wynika ze owulacja mogla wystąpić i ze mogło dojść do zapłodnienia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Lekarz mi napisał ze torbiele moga powstać jako pozostałość po owulacji. Czyli z tego wynika ze owulacja mogla wystąpić i ze mogło dojść do zapłodnienia?
    Ja się nie znam ;) nie słyszałam o takiej teorii, ale skoro lekarz tak mówi, to widocznie tak może być

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja się nie znam ;) nie słyszałam o takiej teorii, ale skoro lekarz tak mówi, to widocznie tak może być
    No Właśnie i to jest zastanawiające. Jako pozostałość czyli logicznie myśląc musiała wystąpić....

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    No Właśnie i to jest zastanawiające. Jako pozostałość czyli logicznie myśląc musiała wystąpić....
    No tak. Może pęcherzyk pękł a z innego zrobiła się torbiel? Rozumie, że nie byłaś na monicie, żeby potwierdzić owu? Jak coś to zawsze proga możesz zbadać ok.7-9dpo podejrzewanej

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    No tak. Może pęcherzyk pękł a z innego zrobiła się torbiel? Rozumie, że nie byłaś na monicie, żeby potwierdzić owu? Jak coś to zawsze proga możesz zbadać ok.7-9dpo podejrzewanej
    Nie miałam. Chyba w poniedziałek zrobię :)

• Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Pierwsze słyszę ale może się mylę chociaż już kilka lat zmagam się z torbielami i nikt nie potrafi mi pomóc i praktycznie co miesiąc od połowy cyklu do końca czuję ból. W tym momencie jestem na chorobowym bo cudowny lekarz z kliniki mnie przestymulował i nawet nie sprawdził co się dalej dzieję tylko zostawił samej sobie (może przez to że mieliśmy podchodzić do 4 IUI ale stwierdziłam że to bez sensu skoro i tak robią się torbiele) Przepraszam że się tak rozpisałam ale mam dość i chyba do końca życia będę żyć z torbielami.

Odnośnie Twojego pytania to z tego co mi wiadomo torbiel robi się przez niepęknięty pęcherzyk i powstaje torbiel czyli owulacji nie ma no chyba że masz dwa pęcherzyki i jeden pęka a z drugiego robi się torbiel

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Pierwsze słyszę ale może się mylę chociaż już kilka lat zmagam się z torbielami i nikt nie potrafi mi pomóc i praktycznie co miesiąc od połowy cyklu do końca czuję ból. W tym momencie jestem na chorobowym bo cudowny lekarz z kliniki mnie przestymulował i nawet nie sprawdził co się dalej dzieję tylko zostawił samej sobie (może przez to że mieliśmy podchodzić do 4 IUI ale stwierdziłam że to bez sensu skoro i tak robią się torbiele) Przepraszam że się tak rozpisałam ale mam dość i chyba do końca życia będę żyć z torbielami.

Odnośnie Twojego pytania to z tego co mi wiadomo torbiel robi się przez niepęknięty pęcherzyk i powstaje torbiel czyli owulacji nie ma no chyba że masz dwa pęcherzyki i jeden pęka a z drugiego robi się torbiel
    Miałam dwa na jednym i na drugim. Po podaniu ovitrelle na drugi dzień bolal mnie lewy jajnik. Teraz boli prawy A już tydzień po .... I czasami podbrzusze

• dorot Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    A pomogło Ci to zaciazyc?
    No nie bardzo :-( W październiku będę miała druga IUI

Dorka
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Ja też piłam miovarian od dłuższego czasu :). Poleca się to pić również przy po, ja akurat nie mam, ale uznałam że nie zaszkodzi wspomóc pracę jajników inozytolem A przy okazji dostarczałam od razu folian i b6.
    I piłaś to przez cały cykl,czy robiłaś jakaś przerwę,kurde nic niewiem o tym inozytolu;-)

Dorka
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga27.30 wrote:
    Wydaje mi się, że poprawić jakość komórek jajowych pomaga też koenzym Q10. Od czasu, odkąd go stosuję regularnie, moje pęcherzyki są sporo większe (wcześniej max to 18mm, obecnie zazwyczaj mam min 21-22mm, a max to było z tego o pamiętam, około 26mm). Niestety ciąży jeszcze z tego nie ma.
    Tak..biorę też koenzym Q10 od jakiś dwóch trzech miesięcy Ale chyba poprawy nie mam,,,a badanie AMH to chyba mogę zrobić w każdym dniu cyklu,co??

Dorka
  • evkill Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    Tak..biorę też koenzym Q10 od jakiś dwóch trzech miesięcy Ale chyba poprawy nie mam,,,a badanie AMH to chyba mogę zrobić w każdym dniu cyklu,co??
    2,3 dc

dorot lubi tę wiadomość

moja historia

"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie"
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po monicie. W śr IUI na tych 5 pęcherzykach ( choć dzisiaj dr jak zaglądnąć do komputera to powiedział „były 3 pecherzyki”, więc już sama nie wiem.
    Dzisiaj 2 urosły i nie pękły, mniejszych jest trochę, a dwa pękly i są 2 ciałka żółte. Jeden w JL drugi w JP. Czekamy więc. Piecioraczkow noe będzie, niepotrzebnie umierałam ze strachu
    Najwyżej bliźniaki i to dwujajowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 11:48

Ambriel, dorot lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    On zawiera inozytol, który dobrze wpływa na poprawę jakości komórek jajowych oraz folian i wit.B6, myślę więc, że sobie nie zaszkodzisz. Możesz dopytać lekarza co o tym myśli. Ja jestem w połowie pierwszego opakowaniaz ale mówi się, że trzeba pobrać z 2-3 miesiace, ale po 1 miesiącu można zauważyć też efekty w zmniejszeniu pms i @ też przebiega u większości łagodniej.
    Ja się napalilam na niego jeszcze bardziej jak klientka powiedziała mi tydzień temu, że zaszła w ciążę po prawie 2letnich staraniach (mimo polipa) i że uważa, że Inofem jej pomógł (to praktycznie to samo co Miovarian tylko tamten nie ma B6 i ma zwykła formę kwasu, której ja nie mogę brać). Mówiła, że piła go od maja a końcem sierpnia zaszła w ciążę. Może to przypadek a może nie. Jednak nic innego nie zmieniła i nic poza tym nie brała, nie przykładali się akurat wtedy do starań no i bęc ;)
    Dodam tylko, że jest parę lat starsza ode mnie

Jejku Selina,podniosła mnie trochę na duchu z tym Miovarinem,może faktycznie jest skuteczny :-) Dzisiaj podjadę do apteki i kupię,zaszkodzić nie zaszkodzi jak piszesz,ale może akurat coś pomoże...Tonący to się nawet brzytwy chwyta... :-) Dzięki Selina

Selina lubi tę wiadomość

Dorka
  • Aneczka2014 Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Miałam dwa na jednym i na drugim. Po podaniu ovitrelle na drugi dzień bolal mnie lewy jajnik. Teraz boli prawy A już tydzień po .... I czasami podbrzusze
    Ciężko mi się wypowiadać bo to lekarz powinien Cię zbadać ale jak miałaś dwa to może chociaż jeden pękł bo jeśli Cie boli tydzień po i boli Cię tak jak opisujesz to ja bym poszła do lekarza sprawdzić czy nie ma torbieli. A co do ovitrell to ja też miałam przed każdą IUI a miałam 3 i przy 2IUI nie pękły i zrobiła się torbiel no ale lekarz z kliniki nic na to nie powiedział i chciał robić 4 tylko ciekawe po co

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka2014 wrote:
    Ciężko mi się wypowiadać bo to lekarz powinien Cię zbadać ale jak miałaś dwa to może chociaż jeden pękł bo jeśli Cie boli tydzień po i boli Cię tak jak opisujesz to ja bym poszła do lekarza sprawdzić czy nie ma torbieli. A co do ovitrell to ja też miałam przed każdą IUI a miałam 3 i przy 2IUI nie pękły i zrobiła się torbiel no ale lekarz z kliniki nic na to nie powiedział i chciał robić 4 tylko ciekawe po co
    Zrobię wynik progesteronu w poniedziałek jeżeli będzie niski pojadę do lekarza....

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorot wrote:
    I piłaś to przez cały cykl,czy robiłaś jakaś przerwę,kurde nic niewiem o tym inozytolu;-)
    Brałam cały czas. Warto kupować miovarian w aptekach internetowych, stacjonarnie potrafi być dwa razy droższy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 12:50

dorot lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Endo chyba się zwiększa a nie zmniejsza? ;) Trzymam kciuki :)
    Chyba jednak tak :) cis złe zrozumiałam, coś lekarka mowila o trzech kreskach endometrium... ?!? Nie wiem, w każdym razie ja tez trzymam za siebie kciuki :)

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • IGA Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    W jaki sposob jak jajeczko nie peklo I z tego torbiel?

b79b4656f3.png

Luty 2018-laparoskopia, usuniety 6cm potworniak z czescia jajnika
    30.05.18 I 29.06.18- 😥, 28.08.18-3 UIU Odwolana za slabe nasienie
    13.09.18 - odwołany start z IMSI - torbiel
    I IMSI 08.10.18
    transer 8B I 7B )😢
    crio 26.11 - 2BB - cb
    II IMSI krotkie- 0 zarodkow
    III IMSI z KD luty 2019
    04.03.19- FET KD (9A I 9B) -.cb
    14.05.19- FET 2 bla(AZ)-😢
    Wrzesien 2019- FET KD 4 A 😢
    12.11.19- Fet AZ4 BB cb
    16.12.19- AZ 6.1.1 (:
    5dpt-10,1 8dpt- 51,1, 11 dpt- 154,1, 14 dpt- 649,1,17 dpt-2290 pecherzyk 7 mm, 23 dpt-13900, 26 dpt ❤+ krwiak 7 tydzien * 💔
    20.03.20 - AZ 6.1.1 cudzie trwaj :)
    badania nieprawidlowosci:Allo- z partnerem 38 % i z dawcą 15%, Ana 1 I 2i 3 dodatnie,MTHFR 6777C-T układ hetero,PAI- 1 układ homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA wrote:
    W jaki sposob jak jajeczko nie peklo I z tego torbiel?
    No mnie Tez to zastanawia

‹‹ 867 868 869 870 871 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ