Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie.
Czekam na okres i w 3dc wybieram się na wizytę do mojej lekarki w novum. Mam mieć tym razem stymulacje już taka normalną, ostatnio miałam tylko 5dni cło po 1/2 tabletki.
Może za drugim razem chociaż ze 2komorki się pojawią... zawsze to większe szanse na AID....
Trzymam kciuki za wszystkiego dopiero testujące, i te po już negatywnych wynikach za kolejne szanse!!!
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Lenka9419 wrote:Powodzenia. Ja do 3 AID tez w październiku będę podchodzila
Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....
A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/
16.03 blastka 5AA =Ignaś| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Xkali wrote:Bardolka ja tez tak mysle. Z tego co pamietam to Marilen miala IUI na 5 pecherzykach dominujacych.
Ja tez mam w tym miesiacu zespół hiperstymulacji i nie ma z tym żadnych żartów.
Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.
Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....
A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/ -
nick nieaktualnyMarilen wrote:Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.
Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️
I właśnie dlatego nie powinno się robić IUI przy tak dużej ilości pęcherzyków, pomijając ryzyko ciąży mnogiej. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Oczywiście masz rację z tym, żę b-hcg podkręca, ale ja byłam tak przestymulowana, że miałam >20 pęcherzyków w jajnikach, więc też wiem co to ból przy hiperceTrzymam kciuki.
Selina, Xkali lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melpo okaże się 9.10. mam nadzieję i u Ciebie i u mnie
. Ja wczoraj byłam na wizycie po przedłużenie L4, ale podejrzelismy też malucha przez brzuch już, leżał sobie na plecach z nogami do góry i machal rękami;).
Taśta jak masz jakieś wątpliwości to zadzwoń albo napisz do naszego dr SMS, to na pewno Ci odpowie, a w razie czego już byś zaczęła leczenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:03
martusiawp lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół
Punkcja 14.02. -
a.a.90 wrote:Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych
Ins3minacja za którym razem wam się udało. Jakie badanie trzeba wykonać. I czy któraś z badań można wykonać na NFZ.Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół
Punkcja 14.02. -
Spadła temp dowpiero 17 dni po owulacji . Idzie @ .
Bozesz co za życie21.11.2018 mamy serduszko ❤️
6.11.2018r beta 11841 ❤️
3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
15.09.18r 3 IUI bez clo
Wrzesień HSG jajowody drożne
17.08.18 2 IUI z clo
18.07.18 1 IUI
2017 sierp Laparoskopia
Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
Endometrioza 2 stopnia
Starania od wrzesień 2016r -
Lolka30 wrote:Hej, mi udało się przy 4 IUI. Przy 3 miałam ciążę biochemiczna. Jeżeli chodzi o badania to musisz dowiadywać się w klinice w której chcesz się leczyć bo te listy badań różnie wyglądają. Albo napisz jaka klinika Cię interesuje to może któraś z nas się tam leczy i będziemy mogły napisać dokladnie. Cześć badań na pewno można zrobić na NFZ pod warunkiem że dostaniesz skierowanie od lekarza na NFZ.
A ty skąd jesteś? Interesuje mnie jakąś klinika godna polecenia w Warszawie? -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałam -
Karolina2787 wrote:Cześć dziewczyny
Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałammyślę że wszystko zależy od problemu
Karolina2787, martusiawp, kinga27.30 lubią tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasyzero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualny
-
Karolina2787 wrote:Dajesz nadzieję
A jakie u Was były problemy?
Karolina2787 lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasyzero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnyJa się chyba przeziębiłam
bolą mnie zatoki, oczy trochę lzawia. Jadę zrobić morfologię i elektrolity przed piątkową histero i chyba znów z tego dupa będzie... Przecież jak coś źle wyjdzie, bo jest jakaś infekcja to nie zrobią mi zabiegu
Wiecie co już nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo kurwa mać ileż można. W kolko coś.
Mąż dziś był u anrdologa nowego. Ogólnie wyniki ma ok, ale nie podoba mu się ta ciągła lepkość w nasieniu. Dostał antybiotyk na 21dni, bo to może być przez jakiś stan zapalny i Agapurin na poprawę krążenia w jądrach. Czy mąż którejś z Was miał takie leczenie? -
nick nieaktualnytaśta wrote:U nas czynnik meski, nasienie bardzo bardzo słabe, u mnie nie było żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie tym razem
U nas nasienie też jest słabe a głównie ilość. U mnie z tego co wiem owulka jest jednak mam 50% szans ze względu na jeden drożny jajowód, drugi uciska mięśniak i to też jest problemz tego właśnie względu musiałam przełożyć iui o jeden miesiąc bo owulka z lewej strony nic nie wnosi. Teraz będzie z prawej więc jest szansa no oczywiście jeśli wyniki badań będą ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:10