X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz, okropnie bolał mnie brzuch. Teraz nawet przy tych trzech torbielach potrafi mnie złapać straszny ból... A do tego jestem przeziębiona, więc w ogóle słabe samopoczucie.

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. :)
    Czekam na okres i w 3dc wybieram się na wizytę do mojej lekarki w novum. Mam mieć tym razem stymulacje już taka normalną, ostatnio miałam tylko 5dni cło po 1/2 tabletki.

Może za drugim razem chociaż ze 2komorki się pojawią... zawsze to większe szanse na AID....

Trzymam kciuki za wszystkiego dopiero testujące, i te po już negatywnych wynikach za kolejne szanse!!!

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fraya a ty już testowałas po IUI ze smutna buzka??

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Powodzenia. Ja do 3 AID tez w październiku będę podchodzila

Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....

A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkali wrote:
    Bardolka ja tez tak mysle. Z tego co pamietam to Marilen miala IUI na 5 pecherzykach dominujacych.
    Ja tez mam w tym miesiacu zespół hiperstymulacji i nie ma z tym żadnych żartów.

Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
    Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.

Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Taśka napewno bedzie ok bo to są ogolnie przyjęte wytyczne do IUI:) a gdzie robisz ,
    A ja takich badań nie miałam po za posiewem :ooo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....

A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/
    Dokładnie. Ciężko było poruszyć temat dawcy.... Ale w końcu się zgodził i czasami mam wrażenie że on bardziej tym AID się przejmuje(czy sie uda i wgl )niż ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
    Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.

Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️

I właśnie dlatego nie powinno się robić IUI przy tak dużej ilości pęcherzyków, pomijając ryzyko ciąży mnogiej. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Oczywiście masz rację z tym, żę b-hcg podkręca, ale ja byłam tak przestymulowana, że miałam >20 pęcherzyków w jajnikach, więc też wiem co to ból przy hiperce ;) Trzymam kciuki.

Selina, Xkali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Fraya a ty już testowałas po IUI ze smutna buzka??

Moje pęcherzyki nie pękły, z powietrza ciąży nie będzie ;)

• a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych
    Ins3minacja za którym razem wam się udało. Jakie badanie trzeba wykonać. I czy któraś z badań można wykonać na NFZ.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo okaże się 9.10. mam nadzieję i u Ciebie i u mnie ;). Ja wczoraj byłam na wizycie po przedłużenie L4, ale podejrzelismy też malucha przez brzuch już, leżał sobie na plecach z nogami do góry i machal rękami;).

Taśta jak masz jakieś wątpliwości to zadzwoń albo napisz do naszego dr SMS, to na pewno Ci odpowie, a w razie czego już byś zaczęła leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:03

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
    Punkcja 14.02.
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.a.90 wrote:
    Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych
    Ins3minacja za którym razem wam się udało. Jakie badanie trzeba wykonać. I czy któraś z badań można wykonać na NFZ.
    Hej, mi udało się przy 4 IUI. Przy 3 miałam ciążę biochemiczna. Jeżeli chodzi o badania to musisz dowiadywać się w klinice w której chcesz się leczyć bo te listy badań różnie wyglądają. Albo napisz jaka klinika Cię interesuje to może któraś z nas się tam leczy i będziemy mogły napisać dokladnie. Cześć badań na pewno można zrobić na NFZ pod warunkiem że dostaniesz skierowanie od lekarza na NFZ.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    Start II procedury, długi protokół
    Punkcja 14.02.
  • Maja29 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadła temp dowpiero 17 dni po owulacji . Idzie @ .
    Bozesz co za życie

21.11.2018 mamy serduszko ❤️
    6.11.2018r beta 11841 ❤️
    3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
    15.09.18r 3 IUI bez clo :(
    Wrzesień HSG jajowody drożne
    17.08.18 2 IUI z clo :(
    18.07.18 1 IUI :(
    2017 sierp Laparoskopia
    Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
    Endometrioza 2 stopnia
    Starania od wrzesień 2016r
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hej, mi udało się przy 4 IUI. Przy 3 miałam ciążę biochemiczna. Jeżeli chodzi o badania to musisz dowiadywać się w klinice w której chcesz się leczyć bo te listy badań różnie wyglądają. Albo napisz jaka klinika Cię interesuje to może któraś z nas się tam leczy i będziemy mogły napisać dokladnie. Cześć badań na pewno można zrobić na NFZ pod warunkiem że dostaniesz skierowanie od lekarza na NFZ.

A ty skąd jesteś? Interesuje mnie jakąś klinika godna polecenia w Warszawie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałam :/

• taśta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałam :/
    Ja podchodziłam na naturalnym i się udało za pierwszym razem :) myślę że wszystko zależy od problemu

Karolina2787, martusiawp, kinga27.30 lubią tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Ja podchodziłam na naturalnym i się udało za pierwszym razem :) myślę że wszystko zależy od problemu

Dajesz nadzieję :) A jakie u Was były problemy?

• taśta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dajesz nadzieję :) A jakie u Was były problemy?
    U nas czynnik meski, nasienie bardzo bardzo słabe, u mnie nie było żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie tym razem ;)

Karolina2787 lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba przeziębiłam :( bolą mnie zatoki, oczy trochę lzawia. Jadę zrobić morfologię i elektrolity przed piątkową histero i chyba znów z tego dupa będzie... Przecież jak coś źle wyjdzie, bo jest jakaś infekcja to nie zrobią mi zabiegu :( Wiecie co już nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo kurwa mać ileż można. W kolko coś.
    Mąż dziś był u anrdologa nowego. Ogólnie wyniki ma ok, ale nie podoba mu się ta ciągła lepkość w nasieniu. Dostał antybiotyk na 21dni, bo to może być przez jakiś stan zapalny i Agapurin na poprawę krążenia w jądrach. Czy mąż którejś z Was miał takie leczenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    U nas czynnik meski, nasienie bardzo bardzo słabe, u mnie nie było żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie tym razem ;)

U nas nasienie też jest słabe a głównie ilość. U mnie z tego co wiem owulka jest jednak mam 50% szans ze względu na jeden drożny jajowód, drugi uciska mięśniak i to też jest problem :/ z tego właśnie względu musiałam przełożyć iui o jeden miesiąc bo owulka z lewej strony nic nie wnosi. Teraz będzie z prawej więc jest szansa no oczywiście jeśli wyniki badań będą ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:10

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ