Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz, okropnie bolał mnie brzuch. Teraz nawet przy tych trzech torbielach potrafi mnie złapać straszny ból... A do tego jestem przeziębiona, więc w ogóle słabe samopoczucie.

• Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie. :)
    Czekam na okres i w 3dc wybieram się na wizytę do mojej lekarki w novum. Mam mieć tym razem stymulacje już taka normalną, ostatnio miałam tylko 5dni cło po 1/2 tabletki.

Może za drugim razem chociaż ze 2komorki się pojawią... zawsze to większe szanse na AID....

Trzymam kciuki za wszystkiego dopiero testujące, i te po już negatywnych wynikach za kolejne szanse!!!

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • KIM127 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fraya a ty już testowałas po IUI ze smutna buzka??

34l, starania od 2017, Hashimoto
    02.2018 -HyCoSy - OK
    31.08.2018 - 1 IUI :(
    27.09.2018 - 2 IUI :(
    11.2018 - start w Novum
    12.2018 -histeroskopia Ok
    30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220
  • Norwegian_forest Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Powodzenia. Ja do 3 AID tez w październiku będę podchodzila

Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....

A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/

jt44a76.png

16.03 blastka 5AA =Ignaś <3 | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
    2 blastki ❄️❄️

27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków

Za nami:
    azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
    19.09.2018 - 1 AID :-( 17.10.2018 - 2 AID :-( 12.11.2018 - 3 AID :-(
    11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xkali wrote:
    Bardolka ja tez tak mysle. Z tego co pamietam to Marilen miala IUI na 5 pecherzykach dominujacych.
    Ja tez mam w tym miesiacu zespół hiperstymulacji i nie ma z tym żadnych żartów.

Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
    Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.

Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Taśka napewno bedzie ok bo to są ogolnie przyjęte wytyczne do IUI:) a gdzie robisz ,
    A ja takich badań nie miałam po za posiewem :ooo

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norwegian_forest wrote:
    Ja liczę na drugie AID gdzieś w 3 tygodniu października.... znowu kilka tygodni z życia wyjętych, jak cały ostatni rok.....

A dokładnie pamietam te momenty jak odebrałam wynik nasienia męża.... czytałam i nie docierało to do mnie a tu prawie rok później i mało do przodu ;/
    Dokładnie. Ciężko było poruszyć temat dawcy.... Ale w końcu się zgodził i czasami mam wrażenie że on bardziej tym AID się przejmuje(czy sie uda i wgl )niż ja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    Dziewczyny sam zespół hiperst. to pikuś jak beta negatywna wychodzi. Gorzej jak jest ciąża bo wzrasta hcg i podkręca jeszcze bardziej te pecherzyki. Dzisiaj byłam u mojej gin sprzed leczenia w klinice. Była w szoku. Dała skierowanie do szpitala jakby stan się pogarszał. Jajniki moje urosły do 8 cm. Wody dużo bardzo. Modlę się tylko żeby mi płyn do opłucnej nie poszedł bo wtedy konieczny rtg a w ciąży to wiadomo...
    Ciążą w ogóle nie potrafię się jeszcze cieszyć. Jutro ponawiam betę i wizyta w klinice. Zobaczymy co dalej.

Norwegian następny miesiąc będzie Twój ❤️

I właśnie dlatego nie powinno się robić IUI przy tak dużej ilości pęcherzyków, pomijając ryzyko ciąży mnogiej. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy. Oczywiście masz rację z tym, żę b-hcg podkręca, ale ja byłam tak przestymulowana, że miałam >20 pęcherzyków w jajnikach, więc też wiem co to ból przy hiperce ;) Trzymam kciuki.

nick nieaktualny, Xkali lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KIM127 wrote:
    Fraya a ty już testowałas po IUI ze smutna buzka??

Moje pęcherzyki nie pękły, z powietrza ciąży nie będzie ;)

• a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych
    Ins3minacja za którym razem wam się udało. Jakie badanie trzeba wykonać. I czy któraś z badań można wykonać na NFZ.

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melpo okaże się 9.10. mam nadzieję i u Ciebie i u mnie ;). Ja wczoraj byłam na wizycie po przedłużenie L4, ale podejrzelismy też malucha przez brzuch już, leżał sobie na plecach z nogami do góry i machal rękami;).

Taśta jak masz jakieś wątpliwości to zadzwoń albo napisz do naszego dr SMS, to na pewno Ci odpowie, a w razie czego już byś zaczęła leczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 09:03

martusiawp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.a.90 wrote:
    Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych
    Ins3minacja za którym razem wam się udało. Jakie badanie trzeba wykonać. I czy któraś z badań można wykonać na NFZ.
    Hej, mi udało się przy 4 IUI. Przy 3 miałam ciążę biochemiczna. Jeżeli chodzi o badania to musisz dowiadywać się w klinice w której chcesz się leczyć bo te listy badań różnie wyglądają. Albo napisz jaka klinika Cię interesuje to może któraś z nas się tam leczy i będziemy mogły napisać dokladnie. Cześć badań na pewno można zrobić na NFZ pod warunkiem że dostaniesz skierowanie od lekarza na NFZ.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Maja29 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spadła temp dowpiero 17 dni po owulacji . Idzie @ .
    Bozesz co za życie

21.11.2018 mamy serduszko ❤️
    6.11.2018r beta 11841 ❤️
    3.11.2018r beta 4664❤️ Cykl naturalny bez clo
    15.09.18r 3 IUI bez clo :(
    Wrzesień HSG jajowody drożne
    17.08.18 2 IUI z clo :(
    18.07.18 1 IUI :(
    2017 sierp Laparoskopia
    Lipiec2017 poronienie ciąża 10 tydz.
    Endometrioza 2 stopnia
    Starania od wrzesień 2016r
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Hej, mi udało się przy 4 IUI. Przy 3 miałam ciążę biochemiczna. Jeżeli chodzi o badania to musisz dowiadywać się w klinice w której chcesz się leczyć bo te listy badań różnie wyglądają. Albo napisz jaka klinika Cię interesuje to może któraś z nas się tam leczy i będziemy mogły napisać dokladnie. Cześć badań na pewno można zrobić na NFZ pod warunkiem że dostaniesz skierowanie od lekarza na NFZ.

A ty skąd jesteś? Interesuje mnie jakąś klinika godna polecenia w Warszawie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałam :/

• taśta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy którejś z Was udała się inseminacja na naturalnym cyklu? Jak wszystkie badania wyjdą ok to za około 3 tygodnie bd podchodziła do pierwszej iui. Z tego co czytałam to większe szanse są przy cyklach stymulowanych ale niestety już za późno na zmianę decyzji, lekarz tak zalecił więc się posłuchałam :/
    Ja podchodziłam na naturalnym i się udało za pierwszym razem :) myślę że wszystko zależy od problemu

nick nieaktualny, martusiawp, kinga27.30 lubią tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Ja podchodziłam na naturalnym i się udało za pierwszym razem :) myślę że wszystko zależy od problemu

Dajesz nadzieję :) A jakie u Was były problemy?

• taśta Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Dajesz nadzieję :) A jakie u Was były problemy?
    U nas czynnik meski, nasienie bardzo bardzo słabe, u mnie nie było żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie tym razem ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się chyba przeziębiłam :( bolą mnie zatoki, oczy trochę lzawia. Jadę zrobić morfologię i elektrolity przed piątkową histero i chyba znów z tego dupa będzie... Przecież jak coś źle wyjdzie, bo jest jakaś infekcja to nie zrobią mi zabiegu :( Wiecie co już nie wiem czy się śmiać czy płakać, bo kurwa mać ileż można. W kolko coś.
    Mąż dziś był u anrdologa nowego. Ogólnie wyniki ma ok, ale nie podoba mu się ta ciągła lepkość w nasieniu. Dostał antybiotyk na 21dni, bo to może być przez jakiś stan zapalny i Agapurin na poprawę krążenia w jądrach. Czy mąż którejś z Was miał takie leczenie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    U nas czynnik meski, nasienie bardzo bardzo słabe, u mnie nie było żadnych problemów. Zobaczymy jak będzie tym razem ;)

U nas nasienie też jest słabe a głównie ilość. U mnie z tego co wiem owulka jest jednak mam 50% szans ze względu na jeden drożny jajowód, drugi uciska mięśniak i to też jest problem :/ z tego właśnie względu musiałam przełożyć iui o jeden miesiąc bo owulka z lewej strony nic nie wnosi. Teraz będzie z prawej więc jest szansa no oczywiście jeśli wyniki badań będą ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:10

‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ