Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KIM127 wrote:Cześć kochane, ja zaraz zabieram się do nadrabiania zaległości i mam nadzieję doczytac się o kolejnych pozytywnych testach! Sama byłam dzisiaj u Gina, żeby porozmawiac i zdecydować co dalej! Zostałam skierowana na badanie ASA ( Badanie przeciwciał przeciwplemnikowych) i ciekawa jestem czy któraś z was miała te badania robiona? Czy powinnam się stresować?
Ja robiłam Ana, asa i apa. ASA i APA wyszły u mnie okej, więc nie zaglebiałam się w temat. Dobrze, że lekarz zlecił Tobie to badanie. Jeżeli wyszło by dodatnie, podejrzewam, że dostałabyś coś z immunosupresjii, jakiś steryd na oslabienie odpowiedzi organizmu lub inne rozwiązanie problemu
Nie stresuj sie, dobrze, że jest jakas diagnostyka i szukanie.
KIM127 lubi tę wiadomość

2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy
Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
pszczola2000 wrote:Chyba muszę się do Was dopisać ;(
29.09 1 IUI nieudana ;(
Na andrzejki planuje druga i chyba ostatnia.
Przykro mi Kochana, tulę :*
pszczola2000 lubi tę wiadomość

2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy
Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Na provite w Katowicach. Super klinika. Prawdopodobnie będę robić. Muszę jeszcze jechać na USG po @ bo w fazie w której jestem nie widać polipów. Dostałam dziś zastrzyk ovitrell na pęknięcie torbiela bo mam już 45 DC.Lolka30 wrote:Evkill a na jaką klinikę się zdecydowaliście ostatecznie? Pisałaś o Gynecentrum, ale miałaś wątpliwości i nie wiem na czym stanęło. Tzn. że histero też będziesz robic?moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Miałam robione, to badanie z krwi. Nie ma się czym stresować.KIM127 wrote:Cześć kochane, ja zaraz zabieram się do nadrabiania zaległości i mam nadzieję doczytac się o kolejnych pozytywnych testach! Sama byłam dzisiaj u Gina, żeby porozmawiac i zdecydować co dalej! Zostałam skierowana na badanie ASA ( Badanie przeciwciał przeciwplemnikowych) i ciekawa jestem czy któraś z was miała te badania robiona? Czy powinnam się stresować?
KIM127 lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
nick nieaktualnyKIM127 wrote:Freya, Marilen jak się macie??
Esmera wielkie gratulacje!!!
W czwartek koło 18:00 mam USG i nie mogę się doczekać. Jestem podekscytowana i przerażona równocześnie, ale jak zobaczę że maluch rośnie to może w końcu przestanę zasypiać z głupimi myślami. A z objawów to mogłabym zasnąć zawsze i wszędzie + ból piersi.
evkill, monik123, kinga27.30, Izaw, KIM127, sucharek85, martusiawp lubią tę wiadomość
-
KIM127 wrote:Freya, Marilen jak się macie??
Esmera wielkie gratulacje!!!
U mnie leci, dziękuję. Choć strasznie się dłuży, do czasu usg, kiedy usłyszę serduszko/a. Odliczam dni i mam wrażenie, że dni nie ubywa. Mam wrażenie, że w pierwszej ciąży, to ledwo się dowiedziałam, już miałam usg. We wt mam wizytę, może już coś będzie widać i słychać
A poza tym OHSS już nie dokucza, brzuch wywalony jakbym była w 4 msc ale mam wrażenie, że to już nie woda. Jajniki pewnie niewiele zmalały. Ale zobaczymy.
Czuję się super. Zero objawów ciążowych ( co oczywiści niepokoi). Ale nie panikuję, czekam cierpliwie
kinga27.30, Izaw, KIM127, martusiawp lubią tę wiadomość

-
Freya i Marilen miło słyszeć takie wieści! Trzymam kciuki za USG i czekam na świeżutkie informacje i wiruski

Evkill i Kinga dzięki za podpowiedz i dobre słowo, próbka już poszła do badania teraz tydzień czekania na wyniki i pewnie koło wtorku zapadni jakaś decyzja co dalej. W międzyczasie zapowiada się weekendowa ovu
34l, starania od 2017, Hashimoto
02.2018 -HyCoSy - OK
31.08.2018 - 1 IUI
27.09.2018 - 2 IUI
11.2018 - start w Novum
12.2018 -histeroskopia Ok
30.03.2019 - ICSI - 9dpt - 65,2 l; 11dpt - 220 -
Dziewczyny po ilu dniach od odstawienia luteina (podjezykowej) przychodzi Wam okres? Ja mam cykle 32dniowe,w 17dc IUI, w 31dc test, mam 35dc i tylko plamienia, początkowo beżowe, wczoraj mało ale mocno ciemno brązowe. W dniu testu progesteron 6.18 rozumiem że musi zejść by przyszła @.
Ale przez tą luteine cykl mi się wydłuża a moje cykle do krótkich nie należą. Dodatków boję się że sie rozleguluja. -
pszczola2000 wrote:Dziewczyny po ilu dniach od odstawienia luteina (podjezykowej) przychodzi Wam okres? Ja mam cykle 32dniowe,w 17dc IUI, w 31dc test, mam 35dc i tylko plamienia, początkowo beżowe, wczoraj mało ale mocno ciemno brązowe. W dniu testu progesteron 6.18 rozumiem że musi zejść by przyszła @.
Ale przez tą luteine cykl mi się wydłuża a moje cykle do krótkich nie należą. Dodatków boję się że sie rozleguluja.
Mi drugiego dnia po odstawieniu o godz 11 okres się pojawiłWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 08:36

16.03 blastka 5AA =Ignaś
| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID
17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID 
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Z tym odstawieniem luteiny to różnie. U mnie nawet po innej dawce różnie okres się zaczynał. Po standardowych dawkach za dwa dni a po ogromnej podskórnej za cztery dni a po duphastonie za tydzień. Także organizm musi się jakoś tego pozbyć i przestawić na okres
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
Idę dziś na wizytę niby inseminacyjną, nie wiem jak wielkie te pecherzyki, ale nie wykluczone, ze AID się nie odbędzie w tym cyklu, nie chce ryzykować i stracić 2350 zł..
Czy w Waszych klinikach wyniki posiewów z szyjki wyniki również macie po 2-3 dniach?
Ja mam florę fizjologiczna ale mam wrażenie, ze jakiś dziwny śluz etc...
Mam jeszcze pytanie do bardziej wtajemniczonych, na cyklu stymulowanym z zastrzykiem ovitrelle, czy można się spodziewać śluzu płodnego?
W 13 dc miałam podany zastrzyk o 17, w 14 dc będę mieć monitoring o 13... trochę się martwie
16.03 blastka 5AA =Ignaś
| 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID
17.10.2018 - 2 AID
12.11.2018 - 3 AID 
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
nick nieaktualny
-
Ja mam piękny śluz, mimo przyjmowania Clo ma stymulację. Gorzej z grubością endometrium. Zastrzyk Ovi jest tylko na pęknięcie pęcherzyka podawany i raczej nie na wpływu na śluz.Norwegian_forest wrote:Idę dziś na wizytę niby inseminacyjną, nie wiem jak wielkie te pecherzyki, ale nie wykluczone, ze AID się nie odbędzie w tym cyklu, nie chce ryzykować i stracić 2350 zł..
Czy w Waszych klinikach wyniki posiewów z szyjki wyniki również macie po 2-3 dniach?
Ja mam florę fizjologiczna ale mam wrażenie, ze jakiś dziwny śluz etc...
Mam jeszcze pytanie do bardziej wtajemniczonych, na cyklu stymulowanym z zastrzykiem ovitrelle, czy można się spodziewać śluzu płodnego?
W 13 dc miałam podany zastrzyk o 17, w 14 dc będę mieć monitoring o 13... trochę się martwie38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Ja to przy duphastonie dostawałam okres nawet przed odstawieniem. Widać ma mnie nie działa. Teraz biorę żel dopochwowy Crinone.Hipp wrote:Z tym odstawieniem luteiny to różnie. U mnie nawet po innej dawce różnie okres się zaczynał. Po standardowych dawkach za dwa dni a po ogromnej podskórnej za cztery dni a po duphastonie za tydzień. Także organizm musi się jakoś tego pozbyć i przestawić na okres
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
Na szczęście właśnie przyszedł okres.
Dziękuję za przyjęcie na wątek
;*
Gdzieś czytałam że ASA do inseminacji jest nie potrzebne. Bo właśnie jak masz te przeciwciała to proponują IUI. Ale ile lekarzy tyle opinii. W każdym razie przeczytajcie ten post dziewczyny. Dla mnie jest ciężko uwierzyć że akurat "taki" był problem u niej z zajściem w ciszę.
(post o ASA)
http://problemyzplodnoscia.blogspot.com/2018/01/pierwsza-wizyta-w-odzi.html?m=1
A później przeczytajcie post "druga wizyta w Łodzi"
KIM127 lubi tę wiadomość
-
Poszłam do Serafina, nie wiem czy u niego spróbuje na fundusz. Nie uśmiecha mi się wydawać 1500 zł. Boże mam tyle rzeczy do ogarnięcia, wysłał mnie do immunologa, muszę hormony powtórzyć. Robić te wszystkie głupie badanie do in vitro z ustawy. Dlaczego HIV jest ważny 3 miesiące? Za kogo oni nas biorą?Selina wrote:Evkill poszłaś do dr Serafina? Czy do którego? Będziesz miała też histero u nich?

Selina lubi tę wiadomość
moja historia
Witajcie. Mam pytanie do Was czy po tym duphastonie też czulysice ciągle kucie w jajnikach i skurcze? Już 4 dni od IUI a ja mam wrażenie że tam w środku pracuje jakiś maszyna nigdy tak nie miałam... Może przez tego dupka tam mi się rozszalaly te jajniki?
-
Ja mam takie bulgotanie w jajnikach odkąd biorę Duphaston. Czasami mąż myśli, że mi w brzuchu burczyTęczowyMiś wrote:Witajcie. Mam pytanie do Was czy po tym duphastonie też czulysice ciągle kucie w jajnikach i skurcze? Już 4 dni od IUI a ja mam wrażenie że tam w środku pracuje jakiś maszyna nigdy tak nie miałam... Może przez tego dupka tam mi się rozszalaly te jajniki?
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero