Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ovuprzyjaciolka wrote:Przeciwciala przeciw plemnikom we krwi. Czy ktoras z was sie z tym spotkala? U mnie od tego sie zaczela przygoda z klinika, gdyz moja gin kazala zrobic mi to badanie i wyszlo slabo dodatni
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Lenaa86 wrote:Dziewczyny, wiem, że temat się przewija, ale czy moglybyscie napisać listę suplementów które bierzecie, które polecili Wam lekarze, po których widać jakiś efekt jeśli chodzi o pęcherzyki i ogólna poprawę wyników. Będę wdzięczna.
- kwas foliowy 5mg,
- koenzym Q10,
- wit D 4000j
- wiesiołek 3x1 (do owulacji),
- omega 3 (po owulacji),
- potas (biorę sterydy, które go wypłukują).
Co drugi dzien:
- kompleks wit z grupy B,
- selen,
- magnez,
- witaminy prenatalne (uzupełnienie pozostałych witamin, mikro i makro elementow).
To jest takie optimum u mnie, ustabilizowałam homocysteinę, usunęłam deficyt wit D, morfologii dawno nie miałam tak dobrej, uzupelnilam braki potasu. Pęcherzyki rosną ładne, endo okej.
A ciąży nie ma...Lenaa86 lubi tę wiadomość
2014.06. - start
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
nick nieaktualnykahanka czy monit był robiony tym samym aparatem do usg? Raz mi jeden gin powiedział, ze moga byc odstepstwa w pomiarach endo, czasem glowice sie mocniej przycisnie i juz jest inny wynik, czasem tez inny jak sie mierzy na szybko a juz w ogole moze byc inny jak na 2 roznych aparatach albo 2 rozne osoby robią
-
Lenaa86 wrote:Dziewczyny, wiem, że temat się przewija, ale czy moglybyscie napisać listę suplementów które bierzecie, które polecili Wam lekarze, po których widać jakiś efekt jeśli chodzi o pęcherzyki i ogólna poprawę wyników. Będę wdzięczna.
Miovarian
Koenzym Q10
Selen
Vit D
Vit C
MgB6
wiesiołek (do owulacji)
czasem korzeń Maca, jeżeli akurat mąż brał go osobno, a nie w jakimś zestawie, to brałam razem z nim .Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
Start II procedury, długi protokół -
Ovuprzyjaciolka ja nie robiłam tego badania, ale podejrzewam że wyszłoby mi że je mam. W udanej IUI w związku z moimi ch. autoimmunologicznymi podejrzewaliśmy ze mogą być też te przeciwciała i dostałam steryd małą dawkę, żeby właśnie tą odpowiedź immunologiczną wyciszyć i wydaje mi się, że to był klucz do sukcesu.Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Kahanka pewnie, któryś z pomiarów był niedokładny nie przejmuj się.
Iga66 dziewczyny mają rację, ból nie oznacza owulacji, czasem ją zapowiada. Ja jestem w ciąży z IUI na jednym pękniętym pęcherzyku.
Najra88 przy ostatniej IUI byłam dostymulowywana 3 zatrzykami z Fostimonu, bo sam clostibegyt słabo zadziałał i były małe pęcherzyki. Czułam się po nich normalnie, ale to nie była pełna stymulacja.Iga66 lubi tę wiadomość
Starania od 2015
Kariotypy OK
2018
4 IUI - ❤️
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Wrzesień
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
Grudzień
Styczeń 2025
Dzięki za info więc nadzieja jest
Na pewno w niedzielę o 11 na monitoringu usg był pęcherzyk 24mm, o 16.00 ovitrelle. A w poniedziałek o 17.00 IUI i pęcherzyk był pęknięty, i dużo płynu w zatoce duglasa.
Zresztą tak naprawdę pierwszy raz od 7 m-cy jak robimy monitoring moje Endo było 10mm, zawsze 5-6mm i pęcherzyk większy. Ogromne nadzieję pokładam w tym cyklu... -
Selina wrote:kahanka czy monit był robiony tym samym aparatem do usg? Raz mi jeden gin powiedział, ze moga byc odstepstwa w pomiarach endo, czasem glowice sie mocniej przycisnie i juz jest inny wynik, czasem tez inny jak sie mierzy na szybko a juz w ogole moze byc inny jak na 2 roznych aparatach albo 2 rozne osoby robią
A co myślicie o parametrach nasienia? Bo przyznam, że ja się kompletnie nie znam.
obj.0.5ml, koncentracja 18 mln/ml, ruchliwość: PR(a+b) 32% NP(c) 15% IN(d) 53%.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykahanka wrote:Selina, pomiary rzeczywiście były innymi urządzeniami, ale żeby aż taka różnica? Przez 3 dni, to powinno mi przyrosnąć jeszcze. Ciekawa jestem który pomiar był dobry wobec tego, bo te 7,4mm to trochę mało jednak, nie?
A co myślicie o parametrach nasienia? Bo przyznam, że ja się kompletnie nie znam.
obj.0.5ml, koncentracja 18 mln/ml, ruchliwość: PR(a+b) 32% NP(c) 15% IN(d) 53%.
Nie myśl tyle o tym pomiarze, poprostu jak dwa różne sprzęty to ma prawo się różnić, nie koniecznie ten drugi jest prawidłowy.
Możesz coś brac cały czas na Endo. A czym byłaś stymulowana do zabiegu? -
Selina wrote:Myślę z ze parametry ok jak na IUI
Nie myśl tyle o tym pomiarze, poprostu jak dwa różne sprzęty to ma prawo się różnić, nie koniecznie ten drugi jest prawidłowy.
Możesz coś brac cały czas na Endo. A czym byłaś stymulowana do zabiegu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 08:11
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
Freyja wrote:Też tak miałam ostatnio. 2 dni przed IUI 12,6mm a w dzień IUI 11,0mm. Mierzyła inna osoba na innym USG.38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
zamrożone 10 oocytów
nick nieaktualnykahanka wrote:Brałam Clo od 5 do 9 dc po pół tabletki. Jadłam migdały garściami i popijałam czerwonym winem, a endo i tak marne. Co prawda lekarz tego nie skomentował, ale jak poprzednio miałam 6mm w 14dc, to tylko powiedział, że no OK, niezbędne minimum mamy.
Jak coś to dołącz teraz oleje omega3, możesz kupić w aptece kapsułki omega3 1000mg w 1kaps. i bierz po 2 dziennie po obfitszym posiłku. Olej lniany też jest ok, migdały i wino swoją drogą, ale na każdego właśnie działają. Ja próbowałam różne metody badań i chyba te oleje najlepiej na mnie akurat działająkahanka lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, czy ktoś kupował książkę "jak tu począć? czy warto?
https://www.empik.com/jak-tu-poczac-ksiazka-dla-tych-ktorzy-pragna-miec-dziecko-opracowanie-zbiorowe,p1118022058,ebooki-i-mp3-p
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
Hej dziewczyny wczoraj miałam robione SonoHsg. Do przeżycia i co najważniejsze - wszystko drożne mamy teraz przez 3 dni "intensywnie " się przytulać i ogolnie przez 3-4 miesiące, wg gin powinno zaskoczyć, nawet z tak kiepskimi wynikami M. Jeśli się nie uda, to po tym okresie monitoring i inseminacja. Gin przepisał Aromek, Sumamed dla mnie i dla M. na te 3 dni , i Norprolac na obniżenie prolaktyny. Czy wy tez sie tak fatalnie czułyście po HSG? ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 11:02
Staramy się od maja 2017 r.
Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
Ja - niedoczynność tarczycy - Letrox
Hsg - ok
Podwyższona prolaktyna po obciążeniu - Norprolac
Aromek na owulkę -
Asik89 wrote:Hej dziewczyny wczoraj miałam robione SonoHsg. Do przeżycia i co najważniejsze - wszystko drożne mamy teraz przez 3 dni "intensywnie " się przytulać i ogolnie przez 3-4 miesiące, wg gin powinno zaskoczyć, nawet z tak kiepskimi wynikami M. Jeśli się nie uda, to po tym okresie monitoring i inseminacja. Gin przepisał Aromek, Sumamed dla mnie i dla M. na te 3 dni , i Norprolac na obniżenie prolaktyny. Czy wy tez sie tak fatalnie czułyście po HSG? ehhI IUI udana ❤️
-
anett13 wrote:Cześć u nas Za namową lekarza nie udało się po sonohsg mimo, że wyniki mamy w normie i właśnie w tym cyklu podchodzimy do inseminacji, w piątek idę na monitoring trzymam kciuki za wasze naturalne starania
Wątpię, żeby udało się naturalnie, niestety. A gdzie robisz inseminacje? Dziękuję i również życzę powodzenia, oby jak najszybciej się udałoStaramy się od maja 2017 r.
Mąż - baaardzo mała ilość ejakulatu, baaardzo mała liczba plemników - nie wiadomo czemu ... w planach wizyta u endo.(hipogonadyzm?)
Ja - niedoczynność tarczycy - Letrox
Hsg - ok
Podwyższona prolaktyna po obciążeniu - Norprolac
Aromek na owulkę -
Asik89 wrote:Hej dziewczyny wczoraj miałam robione SonoHsg. Do przeżycia i co najważniejsze - wszystko drożne mamy teraz przez 3 dni "intensywnie " się przytulać i ogolnie przez 3-4 miesiące, wg gin powinno zaskoczyć, nawet z tak kiepskimi wynikami M. Jeśli się nie uda, to po tym okresie monitoring i inseminacja. Gin przepisał Aromek, Sumamed dla mnie i dla M. na te 3 dni , i Norprolac na obniżenie prolaktyny. Czy wy tez sie tak fatalnie czułyście po HSG? ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 11:48
Asik89 lubi tę wiadomość
-
Ja też czułam się kiepsko, byłam obolała, plamiłam chyba przez 3-4 dni. Miałam HSG RTG. W tamtym cyklu odpuściliśmy starania, nie dało się...
2014.06. - start
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb!