Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Idę dziś na wizytę niby inseminacyjną, nie wiem jak wielkie te pecherzyki, ale nie wykluczone, ze AID się nie odbędzie w tym cyklu, nie chce ryzykować i stracić 2350 zł..
Czy w Waszych klinikach wyniki posiewów z szyjki wyniki również macie po 2-3 dniach?
Ja mam florę fizjologiczna ale mam wrażenie, ze jakiś dziwny śluz etc...
Mam jeszcze pytanie do bardziej wtajemniczonych, na cyklu stymulowanym z zastrzykiem ovitrelle, czy można się spodziewać śluzu płodnego?
W 13 dc miałam podany zastrzyk o 17, w 14 dc będę mieć monitoring o 13... trochę się martwie -
TęczowyMiś, ja nie biorę dupka (ani lutki) a też mam takie jazdy... Do tego mega napięte podbrzusze, bóle menstruacyjne i ból pleców. Ogólnie czuję się jak stara baba i modlę się, żeby ten czas do testu szybko zleciał.
Początkowo tłumaczyłam sobie tym, że potrójna owu musi boleć, ale teraz to już jest przeginka
2014.06. - start
2016.02.10 - 9tc Aniołek :*
JA: nied. tarczycy, hiperprolaktynemia, PAI-1 4G + Czynnik V R2 hetero, NK: 24%->8%, CD4/CD8: 2,90, AMH:3,5, ANA+, HSG - ok, Histeroskopia - usunięcie polipa, biopsja endo-ok, katiotypy-ok,
ON: fragmentacja 6%, HBA 78%
14.09.18 - 1x IUI (1 pęcherzyk)
11.10.18 - 2x IUI (3 pęcherzyki) - udało się! Mamy dwa Maluchy Została z nami Jedna Kruszyna :* Drugi Aniołku, patrz na nas z góry [*]
19.06.19 - Julia 2600g 54cm - nasz wyczekany Skarb! -
Meggie1 wrote:Dziewczyny mam pytanie, dostajecie Pregnyl w aptekach bez problemu? Obdzwoniłam kilka aptek i normalnie szok! Mówią, że nawet w hurtowniach nie ma.
-
pszczola2000 wrote:Tak jest problem z Pregnyl. Mi lekarz daje receptę na Pregnyl i na gonapeptyl w razie co. Skorzystaj z aplikacji "kto ma lek" M lub "gdzie po lek" etc.KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
kinga27.30 wrote:TęczowyMiś, ja nie biorę dupka (ani lutki) a też mam takie jazdy... Do tego mega napięte podbrzusze, bóle menstruacyjne i ból pleców. Ogólnie czuję się jak stara baba i modlę się, żeby ten czas do testu szybko zleciał.
Początkowo tłumaczyłam sobie tym, że potrójna owu musi boleć, ale teraz to już jest przeginka -
Kochane kto wie jak nie Wy estradiol 196, LH 47,95 a progesteron 1- kiedy obstawicie owulację? Wizyta po 16 i wtedy decyzja czy IUI jutro czy w piątek ale boję czy jajco doczekapo 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnyMeggie1 wrote:Dziewczyny mam pytanie, dostajecie Pregnyl w aptekach bez problemu? Obdzwoniłam kilka aptek i normalnie szok! Mówią, że nawet w hurtowniach nie ma.
evkill lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnytaśta wrote:Kochane kto wie jak nie Wy estradiol 196, LH 47,95 a progesteron 1- kiedy obstawicie owulację? Wizyta po 16 i wtedy decyzja czy IUI jutro czy w piątek ale boję czy jajco doczeka
-
Lenka9419 wrote:Ponad 2 tysiące płacisz za AID ? To już z lekami czy plus leki ??:oo ja płacę 1900 ale jak zaczynam monitoring cyklu to od każdej wizyty odejmuja 150 zł
Mamy nasienie z banku zagranicznego... bo w novum bieda strasznie z nasieniem, tzn oni sprowadzają.
110 posiew
97 monitoring
97 monitoring
95 ovitrelle
2350 monitoring i inseminacja
97 monitoring po AID
Masakra...
Dlatego jeśli teraz się nie uda to będę się skłaniać ku ivf.. taniej wyjdzie w rozliczeniu
Polski dawca 1450 a zagraniczny 2350 a dziecko chce jednak mieć zatem cieszę się w tej syt, ze na to mamy $$..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 13:53
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
Btw możecie mnie dodać na listę październikowa! 17.10 druga AID
Selina lubi tę wiadomość
16.03 blastka 5AA =Ignaś | 9dpt beta 208 | 12dpt beta 555
2 blastki ❄️❄️
27.02 1dc / 1.03 1ds / 11.03 punkcja 9 komórek / 12.03 6 zarodków
Za nami:
azoo, polip endo wycięty, drożne jajowody, polip nr 2
19.09.2018 - 1 AID 17.10.2018 - 2 AID 12.11.2018 - 3 AID
11 dc ovi 12 dc AID, 21 mm / 13 dc ovi, 14 dc AID, 21 mm /12 dc ovi, 12 dc AID, 24 mm -
nick nieaktualnyevkill wrote:Poszłam do Serafina, nie wiem czy u niego spróbuje na fundusz. Nie uśmiecha mi się wydawać 1500 zł. Boże mam tyle rzeczy do ogarnięcia, wysłał mnie do immunologa, muszę hormony powtórzyć. Robić te wszystkie głupie badanie do in vitro z ustawy. Dlaczego HIV jest ważny 3 miesiące? Za kogo oni nas biorą?
Edit: tfu, Ty o histero pisałaś a nie laparo to tym bardziej szybciej powinno być. W Krakowie terminy są też szybkie w szpitalu, może Twój gin dałby Ci skierowanie na histero do Kopernika? Ten Przybycien?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:03
-
Właśnie tak myślałam żeby załatwić sobie od niego skierowanie. Tylko do Dębicy bo tam jest dobry gin, który to robi. W provicie robią na fundusz ale laparoskopowo i terminy są długie, jakieś pół roku.
Selina lubi tę wiadomość
moja historia
"Gdy nie mamy w sobie gniewu, nie mamy też wrogów, gdy pożera nas nienawiść, widzimy wrogów wszędzie" -
TęczowyMiś wrote:No właśnie takie dziwne to wszystko ja już się nastawiam że nic nie wyjdzie bo to 1 próba była ale dumam że to przez te hormony tak się rozszalalo.no cóż wszystko trzeba przeżyć38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyNorwegian_forest wrote:Mamy nasienie z banku zagranicznego... bo w novum bieda strasznie z nasieniem, tzn oni sprowadzają.
110 posiew
97 monitoring
97 monitoring
95 ovitrelle
2350 monitoring i inseminacja
97 monitoring po AID
Masakra...
Dlatego jeśli teraz się nie uda to będę się skłaniać ku ivf.. taniej wyjdzie w rozliczeniu
Polski dawca 1450 a zagraniczny 2350 a dziecko chce jednak mieć zatem cieszę się w tej syt, ze na to mamy $$..
My tez chyba będziemy ivf jeżeli teraz się nie udaNorwegian_forest lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny a u mnie się zesra...o trochę bo jednak @ do mnie przylazła, dwa dni za wcześnie Teraz myślę co zrobić z tym fantem bo wizytę miałam na 27 wtedy byłby 9dc i wtedy reszta badań miała być a teraz o dwa dni później będzie 11 i raczej za późno na badania a za wcześnie na iui przeważnie owu mam w 12dc ale to niedziela wypada i co teraz? Klinika w niedzielę nieczynna Badania to spoko mogę porobić wcześniej w tygodniu ale owulacji przyspieszyć bądź opóźnić się nie da. Nie wiem co mam teraz zrobić
-
kahanka wrote:Moja też pierwsza, ale u mnie poza krwawieniem i bólem podbrzusza przez 2 dni po zabiegu nie ma kompletnie żadnych objawów. Nie wiem czy to dobrze czy nie, ale mam takie poczucie, że nic z tego tym razem...
kahanka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:Hej dziewczyny a u mnie się zesra...o trochę bo jednak @ do mnie przylazła, dwa dni za wcześnie Teraz myślę co zrobić z tym fantem bo wizytę miałam na 27 wtedy byłby 9dc i wtedy reszta badań miała być a teraz o dwa dni później będzie 11 i raczej za późno na badania a za wcześnie na iui przeważnie owu mam w 12dc ale to niedziela wypada i co teraz? Klinika w niedzielę nieczynna Badania to spoko mogę porobić wcześniej w tygodniu ale owulacji przyspieszyć bądź opóźnić się nie da. Nie wiem co mam teraz zrobić
-
nick nieaktualnySelina wrote:A masz coś do stymulowania w tym cyklu, albo lekarz zaplanował zastrzyk na pęknięcie? Może jest szansa, żeby przesunąć wizytę u gina na 9dc? Poza tym kliniki w niedzielę nie pracują, ale jeśli wypada IUI czy ivf, to lekarze zwykle są wtedy na zabiegi
No właśnie ta pierwsza iui miała być na naturalnej owulce a o zastrzyku nic nie wiem, nie pytałam bo myślałam że wszystko się ładnie ułoży ale oczywiście nie mogło być tak pięknie Najwyżej pojadę 9dc zrobić wszystkie badania i wtedy dostanę zastrzyk by iui wypadła na sobotę. Nie wiem jak to jest z tym zastrzykiem samemu się go robi czy w klinice? -
nick nieaktualnyKarolina2787 wrote:No właśnie ta pierwsza iui miała być na naturalnej owulce a o zastrzyku nic nie wiem, nie pytałam bo myślałam że wszystko się ładnie ułoży ale oczywiście nie mogło być tak pięknie Najwyżej pojadę 9dc zrobić wszystkie badania i wtedy dostanę zastrzyk by iui wypadła na sobotę. Nie wiem jak to jest z tym zastrzykiem samemu się go robi czy w klinice?
To próbuj a nuż się wszystko ładnie poskładaKarolina2787 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySelina wrote:Zależy od kliniki. Ja za 1szym razem w Invimedzie dostałam receptę, skoczyłam do apteki k.kliniki i miałam wrócić z zastrzykiem i za free pielęgniarka mi go zrobiła (wykonanie pierwszego zastrzyku u nich jest darmowe) a później robiłam go już sobie sama w domu, nic trudnego
To próbuj a nuż się wszystko ładnie poskłada
A no to ok a jak to z tymi badaniami jest tzn. babka z kliniki powiedziała mi że mam przyjść 27 na wizytę do gina i on mi resztę badań zrobi czyli (cytologia, stopień czystości, hiv, anty hcv, vdrl, hbs, anty hbc, toxo i rubella) ale wtedy miałabym 9dc a teraz przesunęło się i wypada na 11dc a wtedy to już praktycznie owu u mnie (no 12dc) to już za późno na badania. babka mówiła że wyniki bd miała od ręki ale chyba na cytologię trzeba czekać dłużej prawda?