X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśta❤ masz rację, myślmy pozytywnie

Iga66 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?

• Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka :/ zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mnie za to zwykle w pobolewaja w 2 fazie, ale nie jest to taki ból jak tu nieraz dziewczy opisują, że sutki je mega bolą czy piersi są jak balony. Zwykle mam trochę powiększone i bolą po zewnętrznych stronach. Wtedy już zazwyczaj wiem, że się nie udało. Nie wiem, ja oczekuje chyba jakiegoś objawy jakiego jeszcze nigdy nie miałam ;) a miałam już prawie wszystko :D prócz plamienia implantacyjnego ;] a to wiem, że też nie u każdej występuje.
    Dziś mam 25dc i objawy typowe jak zawsze przed @

Uwielbiam tematy o objawach, sama mogłabym w każdym cyklu wskazać co najmniej kilka na 100% ciążowych ;)
    W pierwszej ciąży pierwszy raz w życiu miałam kłucie w macicy po owulacji i jak juz widziałam dwie kreski powiązałam to od razu z implantacją.
    Tak się to chyba spodobało mojej głowie, że po poronieniu praktycznie co cykl miałam już takie kłucia i co miesiąc "byłam w ciąży" przez kolejne dwa lata.
    W kolejnej ciąży miałam inny nietypowy objaw, bo zamiast bólu piersi miałam swędzące sutki. I co? Teraz w nowym cyklu tez mnie zaczęły swędzieć ;)
    To chyba się nazywa potęga autosugestii.

sucharek85, Izaw lubią tę wiadomość

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka :/ zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?

U mnie były dwie opcje, albo od razu szłam do gina jak beta mi wyszła negatywna (czyli 1-2 przed @) albo zaraz na początku 1-2 dzień @ bo ja stymulację zaczynałam od 3 dnia i wtedy USG i od razu receptę na clo.
    U mnie po odstawieniu dupka @ była raz na drugi dzień a ostatnio czekałam 3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 16:07

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?

Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
    IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.

Rose87 lubi tę wiadomość

02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
    IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.

A jakie tabsy łykał Twój mąż? Tak masz rację iui to nie wiadoma bo to różnie bywa jednym się uda z marnymi wynikami nasienia a innym nie powiedzie się z extra wynikami i od czego to zależy nie wiadomo.

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak :/

Bogna, a to Twoje 2 podejście by było ?
    Jak Ci zależy to zagraj aktorsko :) Wzbudz emocje, powiedz że to wizyta do inseminacji, może gdzieś Cię dopiszą :)

22.03 - crio ;(
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogę :-D

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp Może ta: http://tevazdrowiewdobrejcenie.pl/produkty/witamina-c-monovitan-teva/

Lolka30, Hipp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogę :-D
    Są na pewno dwa rodzaje tabletek Teva, ale to są dawki 100-200mg jest też Witamina C Synteza i tu jest dawka 500mg. Generalnie większość produktów z Vit C, które mają status leków to jakieś mieszanki na przeziębienie, produkty typu cerutin albo krople dla dzieci. Na stronie DOZ możesz sobie wejść na wyszukiwarkę produktów, założyć filtry: główny składnik - vit. C i typ produktu - lek bez recepty i można szukać :).

Hipp lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

My mieliśmy morfologię na poziomie 3-4% i problem z ilością. Mąż łykał regularnie tabletki od 2 lat, ilość się znacznie poprawiła, chociaż w lecie przy upałach znowu mocno spadła, morfologia na tym samym poziomie. Suplementację zawsze warto włączyć, ale niestety nie zawsze ona przynosi skutek. Znam przypadki udanych IUI przy morfologii 0%. Nie wiem jakie badania do tej pory robiliście i na jakim etapie jesteście, ale ja bym równolegle zaczęła suplementacje i zapisała się do kliniki na pierwszą wizytę, żeby lekarz ocenił wasze wyniki albo zlecił badania i szykowałabym się już do IUI.

Rose87 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-*:-*

Rose87 lubi tę wiadomość

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • taśta Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

Przy pierwszej IUI (udanej) morfologię mieliśmy 4% (w pół roku suplementów doszliśmy od 0% do 4%), teraz nie wiem jaka była jak podchodziliśmy ale 3 miesiące temu była 2% natomiast na efekty tej IUI jeszcze czekamy ;)

Rose87 lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • anett13 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem

I IUI udana ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem
    Raczej powinien Ci podać dokładną godzinę o której powinnaś wziąć.

• kahanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    24-36h przed. Ja miałam IUI po 30h i pęcherzyki jeszcze nie pękły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 11:16

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    My mieliśmy morfologię na poziomie 3-4% i problem z ilością. Mąż łykał regularnie tabletki od 2 lat, ilość się znacznie poprawiła, chociaż w lecie przy upałach znowu mocno spadła, morfologia na tym samym poziomie. Suplementację zawsze warto włączyć, ale niestety nie zawsze ona przynosi skutek. Znam przypadki udanych IUI przy morfologii 0%. Nie wiem jakie badania do tej pory robiliście i na jakim etapie jesteście, ale ja bym równolegle zaczęła suplementacje i zapisała się do kliniki na pierwszą wizytę, żeby lekarz ocenił wasze wyniki albo zlecił badania i szykowałabym się już do IUI.

A jakieś konkretne witaminy Twój mąż brał? U nas też problem z ilością jest :/ Mój mąż ma żylaki powrózka i to jest główny problem. Zapisał się do urologa ale termin dopiero na koniec listopada. Konieczny będzie zabieg i wiadomo oby jak najszybciej to się stało bo żylaki są bolesne i mu bardzo dokuczają. Mieliśmy podejść do pierwszej iui w tym miesiącu ale zrezygnowaliśmy ze względu na kiepskie wyniki. Do kliniki jesteśmy zapisani, wizyta za tydzień. Moja to będzie kolejna wizyta ale z mężem pierwsza. Mam nadzieję że lekarz powie coś konkretnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Przy pierwszej IUI (udanej) morfologię mieliśmy 4% (w pół roku suplementów doszliśmy od 0% do 4%), teraz nie wiem jaka była jak podchodziliśmy ale 3 miesiące temu była 2% natomiast na efekty tej IUI jeszcze czekamy ;)

Super że udało się Wam za pierwszym podejściem i mam nadzieję że i tym razem będzie tak samo 3mam mocno kciuki za powodzenie :) A jakie suple brał Twój mąż?

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ