Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?
-
Selina wrote:Mnie za to zwykle w pobolewaja w 2 fazie, ale nie jest to taki ból jak tu nieraz dziewczy opisują, że sutki je mega bolą czy piersi są jak balony. Zwykle mam trochę powiększone i bolą po zewnętrznych stronach. Wtedy już zazwyczaj wiem, że się nie udało. Nie wiem, ja oczekuje chyba jakiegoś objawy jakiego jeszcze nigdy nie miałam a miałam już prawie wszystko prócz plamienia implantacyjnego ;] a to wiem, że też nie u każdej występuje.
Dziś mam 25dc i objawy typowe jak zawsze przed @
Uwielbiam tematy o objawach, sama mogłabym w każdym cyklu wskazać co najmniej kilka na 100% ciążowych
W pierwszej ciąży pierwszy raz w życiu miałam kłucie w macicy po owulacji i jak juz widziałam dwie kreski powiązałam to od razu z implantacją.
Tak się to chyba spodobało mojej głowie, że po poronieniu praktycznie co cykl miałam już takie kłucia i co miesiąc "byłam w ciąży" przez kolejne dwa lata.
W kolejnej ciąży miałam inny nietypowy objaw, bo zamiast bólu piersi miałam swędzące sutki. I co? Teraz w nowym cyklu tez mnie zaczęły swędzieć
To chyba się nazywa potęga autosugestii.sucharek85, Izaw lubią tę wiadomość
-
Bogna87 wrote:No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?
U mnie były dwie opcje, albo od razu szłam do gina jak beta mi wyszła negatywna (czyli 1-2 przed @) albo zaraz na początku 1-2 dzień @ bo ja stymulację zaczynałam od 3 dnia i wtedy USG i od razu receptę na clo.
U mnie po odstawieniu dupka @ była raz na drugi dzień a ostatnio czekałam 3 dni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 16:07
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
Rose87 wrote:Cześć dziewczyny
Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?
Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.Rose87 lubi tę wiadomość
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak
-
nick nieaktualnysucharek85 wrote:Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.
A jakie tabsy łykał Twój mąż? Tak masz rację iui to nie wiadoma bo to różnie bywa jednym się uda z marnymi wynikami nasienia a innym nie powiedzie się z extra wynikami i od czego to zależy nie wiadomo. -
Bogna87 wrote:Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak
Bogna, a to Twoje 2 podejście by było ?
Jak Ci zależy to zagraj aktorsko Wzbudz emocje, powiedz że to wizyta do inseminacji, może gdzieś Cię dopisząpolip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
22.03 - crio ;(
Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogęStarania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
nick nieaktualny
-
Hipp wrote:Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogę
Hipp lubi tę wiadomość
-
Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?Rose87 lubi tę wiadomość
-
Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?Rose87 lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy zero mrozaków
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnyanett13 wrote:Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem
-
anett13 wrote:Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 11:16
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
nick nieaktualnyLolka30 wrote:My mieliśmy morfologię na poziomie 3-4% i problem z ilością. Mąż łykał regularnie tabletki od 2 lat, ilość się znacznie poprawiła, chociaż w lecie przy upałach znowu mocno spadła, morfologia na tym samym poziomie. Suplementację zawsze warto włączyć, ale niestety nie zawsze ona przynosi skutek. Znam przypadki udanych IUI przy morfologii 0%. Nie wiem jakie badania do tej pory robiliście i na jakim etapie jesteście, ale ja bym równolegle zaczęła suplementacje i zapisała się do kliniki na pierwszą wizytę, żeby lekarz ocenił wasze wyniki albo zlecił badania i szykowałabym się już do IUI.
A jakieś konkretne witaminy Twój mąż brał? U nas też problem z ilością jest Mój mąż ma żylaki powrózka i to jest główny problem. Zapisał się do urologa ale termin dopiero na koniec listopada. Konieczny będzie zabieg i wiadomo oby jak najszybciej to się stało bo żylaki są bolesne i mu bardzo dokuczają. Mieliśmy podejść do pierwszej iui w tym miesiącu ale zrezygnowaliśmy ze względu na kiepskie wyniki. Do kliniki jesteśmy zapisani, wizyta za tydzień. Moja to będzie kolejna wizyta ale z mężem pierwsza. Mam nadzieję że lekarz powie coś konkretnego -
nick nieaktualnytaśta wrote:Przy pierwszej IUI (udanej) morfologię mieliśmy 4% (w pół roku suplementów doszliśmy od 0% do 4%), teraz nie wiem jaka była jak podchodziliśmy ale 3 miesiące temu była 2% natomiast na efekty tej IUI jeszcze czekamy
Super że udało się Wam za pierwszym podejściem i mam nadzieję że i tym razem będzie tak samo 3mam mocno kciuki za powodzenie A jakie suple brał Twój mąż?