Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • AnaKwiat Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśta❤ masz rację, myślmy pozytywnie

Iga66 lubi tę wiadomość

Krzyś jest z nami od 15.08.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?

• Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka :/ zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?

• Ojkaojka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Mnie za to zwykle w pobolewaja w 2 fazie, ale nie jest to taki ból jak tu nieraz dziewczy opisują, że sutki je mega bolą czy piersi są jak balony. Zwykle mam trochę powiększone i bolą po zewnętrznych stronach. Wtedy już zazwyczaj wiem, że się nie udało. Nie wiem, ja oczekuje chyba jakiegoś objawy jakiego jeszcze nigdy nie miałam ;) a miałam już prawie wszystko :D prócz plamienia implantacyjnego ;] a to wiem, że też nie u każdej występuje.
    Dziś mam 25dc i objawy typowe jak zawsze przed @

Uwielbiam tematy o objawach, sama mogłabym w każdym cyklu wskazać co najmniej kilka na 100% ciążowych ;)
    W pierwszej ciąży pierwszy raz w życiu miałam kłucie w macicy po owulacji i jak juz widziałam dwie kreski powiązałam to od razu z implantacją.
    Tak się to chyba spodobało mojej głowie, że po poronieniu praktycznie co cykl miałam już takie kłucia i co miesiąc "byłam w ciąży" przez kolejne dwa lata.
    W kolejnej ciąży miałam inny nietypowy objaw, bo zamiast bólu piersi miałam swędzące sutki. I co? Teraz w nowym cyklu tez mnie zaczęły swędzieć ;)
    To chyba się nazywa potęga autosugestii.

sucharek85, Izaw lubią tę wiadomość

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    No więc kolejne pytanie do Was ile po odstawieniu próba powinna przyjść malpa? Dziś pobolewa mnie krzyż a poza tym wszystko bez zmian. Te moje mdłości to chyba wynik stresu... Pewnie mam jakieś wrzody żołądka :/ zastanawiam się kiedy ta @ bo boję się że nie zdążę zapisać się na kolejny cykl do gin żeby zdążyć brać leki znów od 2dc no bo przecież muszę działać dalej prawda?

U mnie były dwie opcje, albo od razu szłam do gina jak beta mi wyszła negatywna (czyli 1-2 przed @) albo zaraz na początku 1-2 dzień @ bo ja stymulację zaczynałam od 3 dnia i wtedy USG i od razu receptę na clo.
    U mnie po odstawieniu dupka @ była raz na drugi dzień a ostatnio czekałam 3 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2018, 16:07

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

Czy z morfologią 2% nadajemy się do inseminacji czy lepiej poczekać, poprawić wyniki, podreperować się i dopiero spróbować? Czy komuś z Was udała się inseminacja mimo słabej morfologii?

Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
    IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
  • Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Ja bym poczekała i spróbowała poprawić wyniki. Mój M. jak zmienił złe nawyki i zaczął łykać tabsy to morfologia z 1% podskoczyła do 10%. Więc ogólnie super. Co nie zmienia faktu, że nawet z lepszymi wynikami IUI u nas nie zaskoczyła.
    IUI to taka trochę ruletka i nawet super morfologia u faceta nie gwarantuje sukcesu.

A jakie tabsy łykał Twój mąż? Tak masz rację iui to nie wiadoma bo to różnie bywa jednym się uda z marnymi wynikami nasienia a innym nie powiedzie się z extra wynikami i od czego to zależy nie wiadomo.

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    Ja obstawiam w czwartek tzn już w czwartek nie brałam. Tylko głupia nie zapisałam się do lekarza bo chciałam to wszystko rzucić... No ale teraz sobie myślę że jednak chce dalej walczyć no ale pewnie już jutro @ przylezie a jak zadzwonię w poniedziałek to już mnie nie zapisza no i Coooo? Cały cykl do bani? No nie chce tak :/

Bogna, a to Twoje 2 podejście by było ?
    Jak Ci zależy to zagraj aktorsko :) Wzbudz emocje, powiedz że to wizyta do inseminacji, może gdzieś Cię dopiszą :)

22.03 - crio ;(
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogę :-D

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp Może ta: http://tevazdrowiewdobrejcenie.pl/produkty/witamina-c-monovitan-teva/

Lolka30, Hipp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hipp wrote:
    Dziewczyny coś z innej beczki. Zastanawiam się nad włączeniem Wit c do leczenia. Orientujecie się które są w formie leku bo szukam i szukam a znaleźć nie mogę :-D
    Są na pewno dwa rodzaje tabletek Teva, ale to są dawki 100-200mg jest też Witamina C Synteza i tu jest dawka 500mg. Generalnie większość produktów z Vit C, które mają status leków to jakieś mieszanki na przeziębienie, produkty typu cerutin albo krople dla dzieci. Na stronie DOZ możesz sobie wejść na wyszukiwarkę produktów, założyć filtry: główny składnik - vit. C i typ produktu - lek bez recepty i można szukać :).

Hipp lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

My mieliśmy morfologię na poziomie 3-4% i problem z ilością. Mąż łykał regularnie tabletki od 2 lat, ilość się znacznie poprawiła, chociaż w lecie przy upałach znowu mocno spadła, morfologia na tym samym poziomie. Suplementację zawsze warto włączyć, ale niestety nie zawsze ona przynosi skutek. Znam przypadki udanych IUI przy morfologii 0%. Nie wiem jakie badania do tej pory robiliście i na jakim etapie jesteście, ale ja bym równolegle zaczęła suplementacje i zapisała się do kliniki na pierwszą wizytę, żeby lekarz ocenił wasze wyniki albo zlecił badania i szykowałabym się już do IUI.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Hipp Ekspertka

Wysłany: 20 października 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :-*:-*

Starania od czerwca 2016
    27 lat
    V IUI - nieudane
    Słabe nasienie, pco,
    histero i laparo... Ok
    Operacja żylaków powrózka nasiennego.
    Ciągła walka z infekcjami :'(
  • taśta Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose87 wrote:
    Cześć dziewczyny

Przy pierwszej IUI (udanej) morfologię mieliśmy 4% (w pół roku suplementów doszliśmy od 0% do 4%), teraz nie wiem jaka była jak podchodziliśmy ale 3 miesiące temu była 2% natomiast na efekty tej IUI jeszcze czekamy ;)

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • anett13 Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem

Ja 37 on 36

I IUI udana ❤️ córka 2019
    II IUI udana ❤️córka 2021

III IUI-6.03.2025❌
    IV IUI-2.04.2025❌
    Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
    V IUI -?????
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, oczywiście nie zapytałam lekarza, jak inseminacje mam w poniedziałek o 11:45, zastrzyk o której pow8nnan zrobić. Lekarz powiedział tylko że wieczorem
    Raczej powinien Ci podać dokładną godzinę o której powinnaś wziąć.

• kahanka Autorytet

Wysłany: 20 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett13 wrote:
    24-36h przed. Ja miałam IUI po 30h i pęcherzyki jeszcze nie pękły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 11:16

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    My mieliśmy morfologię na poziomie 3-4% i problem z ilością. Mąż łykał regularnie tabletki od 2 lat, ilość się znacznie poprawiła, chociaż w lecie przy upałach znowu mocno spadła, morfologia na tym samym poziomie. Suplementację zawsze warto włączyć, ale niestety nie zawsze ona przynosi skutek. Znam przypadki udanych IUI przy morfologii 0%. Nie wiem jakie badania do tej pory robiliście i na jakim etapie jesteście, ale ja bym równolegle zaczęła suplementacje i zapisała się do kliniki na pierwszą wizytę, żeby lekarz ocenił wasze wyniki albo zlecił badania i szykowałabym się już do IUI.

A jakieś konkretne witaminy Twój mąż brał? U nas też problem z ilością jest :/ Mój mąż ma żylaki powrózka i to jest główny problem. Zapisał się do urologa ale termin dopiero na koniec listopada. Konieczny będzie zabieg i wiadomo oby jak najszybciej to się stało bo żylaki są bolesne i mu bardzo dokuczają. Mieliśmy podejść do pierwszej iui w tym miesiącu ale zrezygnowaliśmy ze względu na kiepskie wyniki. Do kliniki jesteśmy zapisani, wizyta za tydzień. Moja to będzie kolejna wizyta ale z mężem pierwsza. Mam nadzieję że lekarz powie coś konkretnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taśta wrote:
    Przy pierwszej IUI (udanej) morfologię mieliśmy 4% (w pół roku suplementów doszliśmy od 0% do 4%), teraz nie wiem jaka była jak podchodziliśmy ale 3 miesiące temu była 2% natomiast na efekty tej IUI jeszcze czekamy ;)

Super że udało się Wam za pierwszym podejściem i mam nadzieję że i tym razem będzie tak samo 3mam mocno kciuki za powodzenie :) A jakie suple brał Twój mąż?

‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ