X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj miałam swoją pierwszą inseminację. Pęcherzyk 24 mm, endometrium 9 mm i 7 mln plemników poszło w ruch (mam nadzieję). Owulacja była wieczorem. mogę z wami tutaj poczekać?
    Witaj, zapraszamy i trzymamy kciuki :)

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj aplikacja przesunela termin ovu z 14 na 15.10, więc jestem 6 dpo dopiero.
    Gardło coraz bardziej boli :( wyczytałam że najlepiej brać pastylki z propolisem a coś mocniejszego ?

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Lolka nie krzycz na mnie, bo się zamknę w sobie ;) A tak serio, to wiem oczywiście, że masz rację i nigdy dotąd nie robiłam testu tak wcześnie. W ogóle rzadko robię testy, bo zwykle czekam do terminu @, a ona pojawia sie jak w zegarku, albo nawet wcześniej. Nie wiem czemu dziś zrobiłam te test. Jakoś mi się wydawało, że może po IUI będzie inaczej niż zwykle...

A ja wcale nie jestem tak nastawiona do tego testu w 10 dniu po IUI. W 12 dniu po IUI miałam już betę 121, czyli dwa dni wcześniej, jakieś 60, spokojnie by to na teście wyszło. Poza tym, każda z nas kiedys to zrobiła i siknęła przed czasem. Jakby to takie proste było to byśmy czekały na spóźniający się kilka dni @ a jednak każda liczy na dobre wieści.

kahanka, kinga27.30 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że to też zależy od tego jak dużo nazbiera Wam się w pęcherzu przez noc i wtedy mimo iż macie betę 50 to jest mocno rozcieńczona i nie wyjdzie. Ja zrobiłam test 14dpo gdy beta była 270. Test o czułości 10 a kreska była o połowę jaśniejsza od tej "zerowej".

kahanka, Selina, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    A ja wcale nie jestem tak nastawiona do tego testu w 10 dniu po IUI. W 12 dniu po IUI miałam już betę 121, czyli dwa dni wcześniej, jakieś 60, spokojnie by to na teście wyszło. Poza tym, każda z nas kiedys to zrobiła i siknęła przed czasem. Jakby to takie proste było to byśmy czekały na spóźniający się kilka dni @ a jednak każda liczy na dobre wieści.
    Marilen przy dwóch pecherzykach zawsze beta jest wyższa;). Poza tym jeśli zagniezdzenie było w 6-8 dniu to we krwi pewnie że już coś będzie, ale jak jakby była negatywna to o niczym nie świadczy więc po co się stresować. Ja w 13 dniu po IUI miałam betę 45.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 12:25

Selina lubi tę wiadomość

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahanka mojej koleżance do 6tyg.tedty wszystkie wychodziły negatywne :/ Dopiero jak ponad 40dni @ nie przychodził (dr kazał jej dupka odstawić już sporo wcześniej i @ nadal nie było), to kupiła test clear blue i ten dopiero ciążę pokazał. W 6tyg.!! :) Stymulowała się Clo, ale nie miała IUI, naturalne starania. Także naprawdę test wielu osobom może nie wyjść jeszcze długo po pozytywnej becie z wszystko od organizmu zależy.
    Poczekaj 3-4dni i leć na betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 12:29

kahanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Uwielbiam tematy o objawach, sama mogłabym w każdym cyklu wskazać co najmniej kilka na 100% ciążowych ;)
    W pierwszej ciąży pierwszy raz w życiu miałam kłucie w macicy po owulacji i jak juz widziałam dwie kreski powiązałam to od razu z implantacją.
    Tak się to chyba spodobało mojej głowie, że po poronieniu praktycznie co cykl miałam już takie kłucia i co miesiąc "byłam w ciąży" przez kolejne dwa lata.
    W kolejnej ciąży miałam inny nietypowy objaw, bo zamiast bólu piersi miałam swędzące sutki. I co? Teraz w nowym cyklu tez mnie zaczęły swędzieć ;)
    To chyba się nazywa potęga autosugestii.
    Mnie od dwóch dni cyce swędzą, pobolewaja (ale same z siebie nie przy dotyku, są raczej miękkie), brzuch tak samo raz kłuje macica, raz jajnik a wczoraj brzuch nad pępkiem jakbym miała zasady po brzuszkach a nie ćwiczę. Tłumacze sobie to jednak, że cały dzień na nogach wczoraj miałam do 22giej i zmęczona byłam poprostu. Mam dwa głosy w głowie: jeden to taki optymista, który wszystko odczytuje jako objaw i Ojej to na pewno ciąża! A zaraz drugi Babo daje spokój jaka ciąża, miewalas już takie objawy z to na pewno przez jedzenie/smog/zmęczenie itd. Heh :)
    Ale masz rację, wystarczy że raz czegoś doświadczymy lub przeczytamy o tym i odczuwamy to nagle co cykl ;) Właśnie widać jak wielkie znaczenie ma glowa w staraniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez tak macie że przed w trakcie i po owulacji jesteście wysypane na twarzy? Mi się pierwszy raz zdarzyło żeby caly cykl taki był...:-/

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Czy Wy tez tak macie że przed w trakcie i po owulacji jesteście wysypane na twarzy? Mi się pierwszy raz zdarzyło żeby caly cykl taki był...:-/
    Ja niestety cały czas mam problemy z cera, wiec nie wiąże tego z owulacja.
    A propos... właśnie zrobiłam test owu, nadal negatywny. Jutro mam USG, ciekawe co tam.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja niestety cały czas mam problemy z cera, wiec nie wiąże tego z owulacja.
    A propos... właśnie zrobiłam test owu, nadal negatywny. Jutro mam USG, ciekawe co tam.
    Dasz znać jutro jak tam po USG :) trzymam kciuki oby było wszystko ok :)

Meggie1 lubi tę wiadomość

• Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Marilen przy dwóch pecherzykach zawsze beta jest wyższa;). Poza tym jeśli zagniezdzenie było w 6-8 dniu to we krwi pewnie że już coś będzie, ale jak jakby była negatywna to o niczym nie świadczy więc po co się stresować. Ja w 13 dniu po IUI miałam betę 45.
    Jak to o niczym nie świadczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Biorę neoparin i rano sie budzę A na piżamie krew. Któraś z was tak miała ?czy to moze być przez ciepła kąpiel? Nie gorąca a ciepła.teraz po kąpieli tez leci :o

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    Jak to o niczym nie świadczy?
    No nie, jak robisz betę 10 dni po owulacji to może być negatywna, co nie znaczy, że ciąży nie ma.

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Biorę neoparin i rano sie budzę A na piżamie krew. Któraś z was tak miała ?czy to moze być przez ciepła kąpiel? Nie gorąca a ciepła.teraz po kąpieli tez leci :o
    Ale skąd? Z miejsca wkłucia czy skąd ta krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ale skąd? Z miejsca wkłucia czy skąd ta krew?
    Tak z miejsca wklucia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Tak z miejsca wklucia
    Zdarzyło mi się tak raz. Może masowałas miejce wkłucia albo uciskalas za mocno po wyjęciu igły? Nie smaruj też niczym skory po zastrzykach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zdarzyło mi się tak raz. Może masowałas miejce wkłucia albo uciskalas za mocno po wyjęciu igły? Nie smaruj też niczym skory po zastrzykach
    Może leżałam ma brzuchu i to był błąd

• Kasiulka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.

kahanka, zolwik85, Meggie1, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Może leżałam ma brzuchu i to był błąd
    Być moze dlatego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka1990 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.
    Witaj :) a pewnie ze mozesz! tutaj na pewno raźniej ;)

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ