Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Cześć dziewczyny, wczoraj miałam swoją pierwszą inseminację. Pęcherzyk 24 mm, endometrium 9 mm i 7 mln plemników poszło w ruch (mam nadzieję). Owulacja była wieczorem. mogę z wami tutaj poczekać?
    Witaj, zapraszamy i trzymamy kciuki :)

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj aplikacja przesunela termin ovu z 14 na 15.10, więc jestem 6 dpo dopiero.
    Gardło coraz bardziej boli :( wyczytałam że najlepiej brać pastylki z propolisem a coś mocniejszego ?

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Marilen Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahanka wrote:
    Lolka nie krzycz na mnie, bo się zamknę w sobie ;) A tak serio, to wiem oczywiście, że masz rację i nigdy dotąd nie robiłam testu tak wcześnie. W ogóle rzadko robię testy, bo zwykle czekam do terminu @, a ona pojawia sie jak w zegarku, albo nawet wcześniej. Nie wiem czemu dziś zrobiłam te test. Jakoś mi się wydawało, że może po IUI będzie inaczej niż zwykle...

A ja wcale nie jestem tak nastawiona do tego testu w 10 dniu po IUI. W 12 dniu po IUI miałam już betę 121, czyli dwa dni wcześniej, jakieś 60, spokojnie by to na teście wyszło. Poza tym, każda z nas kiedys to zrobiła i siknęła przed czasem. Jakby to takie proste było to byśmy czekały na spóźniający się kilka dni @ a jednak każda liczy na dobre wieści.

kahanka, kinga27.30 lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętajcie, że to też zależy od tego jak dużo nazbiera Wam się w pęcherzu przez noc i wtedy mimo iż macie betę 50 to jest mocno rozcieńczona i nie wyjdzie. Ja zrobiłam test 14dpo gdy beta była 270. Test o czułości 10 a kreska była o połowę jaśniejsza od tej "zerowej".

kahanka, nick nieaktualny, martusiawp lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    A ja wcale nie jestem tak nastawiona do tego testu w 10 dniu po IUI. W 12 dniu po IUI miałam już betę 121, czyli dwa dni wcześniej, jakieś 60, spokojnie by to na teście wyszło. Poza tym, każda z nas kiedys to zrobiła i siknęła przed czasem. Jakby to takie proste było to byśmy czekały na spóźniający się kilka dni @ a jednak każda liczy na dobre wieści.
    Marilen przy dwóch pecherzykach zawsze beta jest wyższa;). Poza tym jeśli zagniezdzenie było w 6-8 dniu to we krwi pewnie że już coś będzie, ale jak jakby była negatywna to o niczym nie świadczy więc po co się stresować. Ja w 13 dniu po IUI miałam betę 45.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 12:25

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahanka mojej koleżance do 6tyg.tedty wszystkie wychodziły negatywne :/ Dopiero jak ponad 40dni @ nie przychodził (dr kazał jej dupka odstawić już sporo wcześniej i @ nadal nie było), to kupiła test clear blue i ten dopiero ciążę pokazał. W 6tyg.!! :) Stymulowała się Clo, ale nie miała IUI, naturalne starania. Także naprawdę test wielu osobom może nie wyjść jeszcze długo po pozytywnej becie z wszystko od organizmu zależy.
    Poczekaj 3-4dni i leć na betę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2018, 12:29

kahanka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojkaojka wrote:
    Uwielbiam tematy o objawach, sama mogłabym w każdym cyklu wskazać co najmniej kilka na 100% ciążowych ;)
    W pierwszej ciąży pierwszy raz w życiu miałam kłucie w macicy po owulacji i jak juz widziałam dwie kreski powiązałam to od razu z implantacją.
    Tak się to chyba spodobało mojej głowie, że po poronieniu praktycznie co cykl miałam już takie kłucia i co miesiąc "byłam w ciąży" przez kolejne dwa lata.
    W kolejnej ciąży miałam inny nietypowy objaw, bo zamiast bólu piersi miałam swędzące sutki. I co? Teraz w nowym cyklu tez mnie zaczęły swędzieć ;)
    To chyba się nazywa potęga autosugestii.
    Mnie od dwóch dni cyce swędzą, pobolewaja (ale same z siebie nie przy dotyku, są raczej miękkie), brzuch tak samo raz kłuje macica, raz jajnik a wczoraj brzuch nad pępkiem jakbym miała zasady po brzuszkach a nie ćwiczę. Tłumacze sobie to jednak, że cały dzień na nogach wczoraj miałam do 22giej i zmęczona byłam poprostu. Mam dwa głosy w głowie: jeden to taki optymista, który wszystko odczytuje jako objaw i Ojej to na pewno ciąża! A zaraz drugi Babo daje spokój jaka ciąża, miewalas już takie objawy z to na pewno przez jedzenie/smog/zmęczenie itd. Heh :)
    Ale masz rację, wystarczy że raz czegoś doświadczymy lub przeczytamy o tym i odczuwamy to nagle co cykl ;) Właśnie widać jak wielkie znaczenie ma glowa w staraniach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy tez tak macie że przed w trakcie i po owulacji jesteście wysypane na twarzy? Mi się pierwszy raz zdarzyło żeby caly cykl taki był...:-/

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Czy Wy tez tak macie że przed w trakcie i po owulacji jesteście wysypane na twarzy? Mi się pierwszy raz zdarzyło żeby caly cykl taki był...:-/
    Ja niestety cały czas mam problemy z cera, wiec nie wiąże tego z owulacja.
    A propos... właśnie zrobiłam test owu, nadal negatywny. Jutro mam USG, ciekawe co tam.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja niestety cały czas mam problemy z cera, wiec nie wiąże tego z owulacja.
    A propos... właśnie zrobiłam test owu, nadal negatywny. Jutro mam USG, ciekawe co tam.
    Dasz znać jutro jak tam po USG :) trzymam kciuki oby było wszystko ok :)

Meggie1 lubi tę wiadomość

• Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Marilen przy dwóch pecherzykach zawsze beta jest wyższa;). Poza tym jeśli zagniezdzenie było w 6-8 dniu to we krwi pewnie że już coś będzie, ale jak jakby była negatywna to o niczym nie świadczy więc po co się stresować. Ja w 13 dniu po IUI miałam betę 45.
    Jak to o niczym nie świadczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy. Biorę neoparin i rano sie budzę A na piżamie krew. Któraś z was tak miała ?czy to moze być przez ciepła kąpiel? Nie gorąca a ciepła.teraz po kąpieli tez leci :o

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bogna87 wrote:
    Jak to o niczym nie świadczy?
    No nie, jak robisz betę 10 dni po owulacji to może być negatywna, co nie znaczy, że ciąży nie ma.

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Dziewczyny pomocy. Biorę neoparin i rano sie budzę A na piżamie krew. Któraś z was tak miała ?czy to moze być przez ciepła kąpiel? Nie gorąca a ciepła.teraz po kąpieli tez leci :o
    Ale skąd? Z miejsca wkłucia czy skąd ta krew?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ale skąd? Z miejsca wkłucia czy skąd ta krew?
    Tak z miejsca wklucia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Tak z miejsca wklucia
    Zdarzyło mi się tak raz. Może masowałas miejce wkłucia albo uciskalas za mocno po wyjęciu igły? Nie smaruj też niczym skory po zastrzykach

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Zdarzyło mi się tak raz. Może masowałas miejce wkłucia albo uciskalas za mocno po wyjęciu igły? Nie smaruj też niczym skory po zastrzykach
    Może leżałam ma brzuchu i to był błąd

• Kasiulka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.

kahanka, zolwik85, Meggie1, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Może leżałam ma brzuchu i to był błąd
    Być moze dlatego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka1990 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.
    Witaj :) a pewnie ze mozesz! tutaj na pewno raźniej ;)

‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ