Inseminacja 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
witajKasiulka1990 wrote:Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.
w grupie zawsze raźniej
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015
Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy
zero mrozaków 
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
nick nieaktualnyCudowny dzis dzien u tesciow... Dostałam @ i chwile pozniej sie dowiedziałam, ze kuzynka meza jest w 3 ciazy [kurtyna]
Całą drogę do domu praktycznie sie nie oddzywałam do meza, bo tylko gula w gardle była a beczeć nie chciałam, i klęłam w duchu jak szewc jak zwykle Za jakie grzechy i Gdzie jestes Boze? Tak, wiem jakie to płytkie i ze pewnie jutro/pojutrze juz inaczej bede patrzec na swiat, ale dzis naprawde nie mam siły dziewczyny.
Kasiulka maz nie ma plemników? Były tutaj dziewczyny, ktore zaszły z AID m.in.RedHead która doczekała się trojaczków z takiej IUI
Izaw, kahanka lubią tę wiadomość
-
Tak to jest... Jedni maja po kilkoro a dla innych jedno jest czymś nieosiągalnym... Też się zastanawiam czasem gdzie jest Bóg jak może tak na to spokojnie patrzeć... Jak cierpi cała rodzina...
nick nieaktualny, Izaw, kahanka lubią tę wiadomość
-
Selina, nie smutaj! przyjdzie czas na Ciebie zobaczysz!
Ja Wam powiem, że chyba tylko raz się obraziłam na Bozię przez caly czas starań, jak się dowiedziałam, że 3 najbliższe koleżanki i na koniec siostra wszystkie w ciąży. I to te co mówiły, że nie chcą na razie.
Ale później już nigdy Mu nie wyrzucałam. Cały czas jakoś się z Nim godzę, błagam go tylko o zdrowie dla dzidzi. W tym cyklu jakos tak mega modliłam się do Niego i do św. Rity. Nie jestem jakąś katolką szczególną, ale wierzę i zwykle On mnie nie zawodzi. Czasami na chwilę tak mi się wydaje, a póxniej rozumiem dlaczego tak było, i że słusznie...
Zaufajcie, Bozia nie chce Wam na złość zrobić. Ja tłumaczę to sobie, że może akurat wtedy mój organizm np był słaby i coś by się stało mnie lub dziecku itd..Zaufajcie! Będzie dobrze! Trzymam kciuki!!!
Izaw, nick nieaktualny, TęczowyMiś lubią tę wiadomość

-
Selina wrote:Cudowny dzis dzien u tesciow... Dostałam @ i chwile pozniej sie dowiedziałam, ze kuzynka meza jest w 3 ciazy [kurtyna]
Całą drogę do domu praktycznie sie nie oddzywałam do meza, bo tylko gula w gardle była a beczeć nie chciałam, i klęłam w duchu jak szewc jak zwykle Za jakie grzechy i Gdzie jestes Boze? Tak, wiem jakie to płytkie i ze pewnie jutro/pojutrze juz inaczej bede patrzec na swiat, ale dzis naprawde nie mam siły dziewczyny.
Kasiulka maz nie ma plemników? Były tutaj dziewczyny, ktore zaszły z AID m.in.RedHead która doczekała się trojaczków z takiej IUI
Znam to, kiedy tyle czasu nie wychodzi nowe wiadomości o ciążach potrafią dobić, i zawsze są te myśli dlaczego my nie możemy.
Ja mam 4 kuzynki, 2 mają po dwójce dzieci i 2 po trójce... Jedna właśnie miesiąc temu urodziła 3 dziecko, moja mama się zachwyca, a mnie ciężko. Ale w końcu jestem stymulowana, w sobotę wizyta i początek przyszłego tygodnia pierwsza inseminacja
Marilen trzymam kciuki żeby wszystko było pięknie u Ciebie
27 lat
9cs -
Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )
Wrzesień 3 udane IUI (Skuteczność 14% - 21 IUI )
Skuteczność ogółem: 16% (39 udanych na 246 IUI)
Październik :
Ovuprzyjaciolka 01.10
( 4 IUI )
Agness001 02.10.
( 1 AID )
Paulina1984 09.10. ( 2 IUI )
Kahanka 11.10. ( 1 IUI )
Kinga27.30 11.10. ( 2 IUI )
TęczowyMiś 13.10. ( 1 IUI )
Lenka9419 15.10. ( 3 AID )
Iga66 15.10. ( 2 IUI )
Zolwik85 15.10 ( 1 IUI )
Norwegian_forest 17.10. ( 2 AID )
Taśta 18.10. ( 1 IUI )
AnaKwiat 18.10 ( 1 IUI )
Kasiulka1990 20.10. ( 1 AID )Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:44
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
nick nieaktualny
-
Selina wrote:Cudowny dzis dzien u tesciow... Dostałam @ i chwile pozniej sie dowiedziałam, ze kuzynka meza jest w 3 ciazy [kurtyna]
Selina ja też wczoraj @. Akurat byliśmy u mnie w domu na zjezdzie rodzinnym, wiec przelezałam całą niedziele w łóżku pod pozorem kaca, a w rzeczywistości nie mogłam powstrzymac łez. Mąż wczoraj zaproponowal żebyśmy do 4 IUI podeszli, ale to nie wchodzi w rachube teraz jak wypowiedzenie złożyłam. Z fb sie już totalnie wylaczylam bo tam same noworodki,nie czaje tej mody na dzieci na fb. Co do Boga, to jak umieraja niewinne dzieci z glodu albo po pobiciu przez rodziców, to taki też ma plan? Ja nie kumam tego świata.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:34
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz."
.........
05.2024 - transfer ostatniego już zarodka. Klapa
12.2024 - nieplanowany naturals po przeleczeniu zakrzepicy żył głębokich.

-
Z kolei mój mąż wczoraj powiedział, że może byśmy poczekali z IUI do nowego roku. Nosz ku*** nie po to latam i robie wszystkie badania, żeby czekać jak na jakieś zbawienie... Ja chcę iść za ciosem, od listopada co miesiąc 3 IUI (o ile będzie potrzeba tylu).
Czy któraś z Was ma stwierdzoną również niepłodność idiopatyczną?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
My mamy niepłodność o niewyjaśnione przyczynie inseminacja za godzinęMeggie1 wrote:Z kolei mój mąż wczoraj powiedział, że może byśmy poczekali z IUI do nowego roku. Nosz ku*** nie po to latam i robie wszystkie badania, żeby czekać jak na jakieś zbawienie... Ja chcę iść za ciosem, od listopada co miesiąc 3 IUI (o ile będzie potrzeba tylu).
Czy któraś z Was ma stwierdzoną również niepłodność idiopatyczną?
Ja 37 on 36
I IUI udana ❤️ córka 2019
II IUI udana ❤️córka 2021
III IUI-6.03.2025❌
IV IUI-2.04.2025❌
Maj starania naturalne: aromek + ovrutell💉❌
V IUI -????? -
Selian tulę mocno i trzymam kciuki za szybkie stanięcie na nogach :* eh jakie to wszystko jest niesprawiedliwe...
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015
Invimed Wrocław
powrót po rodzeństwo-
IUI 18.10.2018
IUI 11.2018 odwołana
IUI 12.12.2018 odwołana
11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy
zero mrozaków 
ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach -
A jak właściwie można to stwierdzić? U nas przyczyna nieznana, ale myślę, że jakaś musi być. Wydaje mi się, że w każdym przypadku idiopatycznej można by coś znaleźć, gdyby tylko dość głęboko poszukać. Tylko większość lekarzy nie chce szukać przyczyny...Meggie1 wrote:Z kolei mój mąż wczoraj powiedział, że może byśmy poczekali z IUI do nowego roku. Nosz ku*** nie po to latam i robie wszystkie badania, żeby czekać jak na jakieś zbawienie... Ja chcę iść za ciosem, od listopada co miesiąc 3 IUI (o ile będzie potrzeba tylu).
Czy któraś z Was ma stwierdzoną również niepłodność idiopatyczną?38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie