X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2018
Odpowiedz

Inseminacja 2018

Oceń ten wątek:
  • taśta Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka1990 wrote:
    Cześć dziewczyny. Jestem tutaj nowa. Mogę dołaczyć? Wczoraj miałam pierwszą inseminację nasieniem dawcy.
    witaj :) w grupie zawsze raźniej :)

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • Kasiulka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Witaj :) a pewnie ze mozesz! tutaj na pewno raźniej ;)
    Dzięki

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• Kasiulka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam forum od dłuższego czasu i stwierdziłam że dołacze. Widze że dziewczyn które skorzystaly z dawcy jest niewiele. U nas niestety nie było innej opcji.

TęczowyMiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 października 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny dzis dzien u tesciow... Dostałam @ i chwile pozniej sie dowiedziałam, ze kuzynka meza jest w 3 ciazy [kurtyna]
    Całą drogę do domu praktycznie sie nie oddzywałam do meza, bo tylko gula w gardle była a beczeć nie chciałam, i klęłam w duchu jak szewc jak zwykle Za jakie grzechy i Gdzie jestes Boze? Tak, wiem jakie to płytkie i ze pewnie jutro/pojutrze juz inaczej bede patrzec na swiat, ale dzis naprawde nie mam siły dziewczyny.

Kasiulka maz nie ma plemników? Były tutaj dziewczyny, ktore zaszły z AID m.in.RedHead która doczekała się trojaczków z takiej IUI :)

Izaw, kahanka lubią tę wiadomość

• Bogna87 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    No nie, jak robisz betę 10 dni po owulacji to może być negatywna, co nie znaczy, że ciąży nie ma.
    Nie no ja zrobiłam 13 dpo

Lolka30 lubi tę wiadomość

• TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 21 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest... Jedni maja po kilkoro a dla innych jedno jest czymś nieosiągalnym... Też się zastanawiam czasem gdzie jest Bóg jak może tak na to spokojnie patrzeć... Jak cierpi cała rodzina...

Selina, Izaw, kahanka lubią tę wiadomość

• Marilen Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina, nie smutaj! przyjdzie czas na Ciebie zobaczysz!

Ja Wam powiem, że chyba tylko raz się obraziłam na Bozię przez caly czas starań, jak się dowiedziałam, że 3 najbliższe koleżanki i na koniec siostra wszystkie w ciąży. I to te co mówiły, że nie chcą na razie.
    Ale później już nigdy Mu nie wyrzucałam. Cały czas jakoś się z Nim godzę, błagam go tylko o zdrowie dla dzidzi. W tym cyklu jakos tak mega modliłam się do Niego i do św. Rity. Nie jestem jakąś katolką szczególną, ale wierzę i zwykle On mnie nie zawodzi. Czasami na chwilę tak mi się wydaje, a póxniej rozumiem dlaczego tak było, i że słusznie...
    Zaufajcie, Bozia nie chce Wam na złość zrobić. Ja tłumaczę to sobie, że może akurat wtedy mój organizm np był słaby i coś by się stało mnie lub dziecku itd..Zaufajcie! Będzie dobrze! Trzymam kciuki!!!

Izaw, Lenka9419, TęczowyMiś lubią tę wiadomość

7u229jcgzsq578gy.png
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 03:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Cudowny dzis dzien u tesciow... Dostałam @ i chwile pozniej sie dowiedziałam, ze kuzynka meza jest w 3 ciazy [kurtyna]
    Całą drogę do domu praktycznie sie nie oddzywałam do meza, bo tylko gula w gardle była a beczeć nie chciałam, i klęłam w duchu jak szewc jak zwykle Za jakie grzechy i Gdzie jestes Boze? Tak, wiem jakie to płytkie i ze pewnie jutro/pojutrze juz inaczej bede patrzec na swiat, ale dzis naprawde nie mam siły dziewczyny.

Kasiulka maz nie ma plemników? Były tutaj dziewczyny, ktore zaszły z AID m.in.RedHead która doczekała się trojaczków z takiej IUI :)

Znam to, kiedy tyle czasu nie wychodzi nowe wiadomości o ciążach potrafią dobić, i zawsze są te myśli dlaczego my nie możemy.

Ja mam 4 kuzynki, 2 mają po dwójce dzieci i 2 po trójce... Jedna właśnie miesiąc temu urodziła 3 dziecko, moja mama się zachwyca, a mnie ciężko. Ale w końcu jestem stymulowana, w sobotę wizyta i początek przyszłego tygodnia pierwsza inseminacja :)

Marilen trzymam kciuki żeby wszystko było pięknie u Ciebie :)

27 lat
    9cs
  • TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyślnego tygodnia dla Wszystkich :))

Lenaa86, zolwik85, Lenka9419, kahanka lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczeń 2 udane IUI ( Skuteczność 8 % - 24 IUI )
    Luty 7 udanych IUI ( Skuteczność 17,5 % - 40 IUI )
    Marzec 6 udanych IUI ( Skuteczność 24 % - 25 IUI )
    Kwiecień 7 udanych IUI ( Skuteczność 28 % - 25 IUI )
    Maj 4 udane IUI ( Skuteczność 16% - 24 IUI )
    Czerwiec 8 udanych IUI ( Skuteczność 21% - 38 IUI )
    Lipiec 2 udane IUI ( Skuteczność 9% - 22 IUI )
    Sierpień 0 udanych IUI ( Skuteczność 0% - 26 IUI )
    Wrzesień 3 udane IUI (Skuteczność 14% - 21 IUI )

Skuteczność ogółem: 16% (39 udanych na 246 IUI)

Październik :

Ovuprzyjaciolka 01.10 :-( ( 4 IUI )
    Agness001 02.10. :-( ( 1 AID )
    Paulina1984 09.10. ( 2 IUI )
    Kahanka 11.10. ( 1 IUI )
    Kinga27.30 11.10. ( 2 IUI )
    TęczowyMiś 13.10. ( 1 IUI )
    Lenka9419 15.10. ( 3 AID )
    Iga66 15.10. ( 2 IUI )
    Zolwik85 15.10 ( 1 IUI )
    Norwegian_forest 17.10. ( 2 AID )
    Taśta 18.10. ( 1 IUI )
    AnaKwiat 18.10 ( 1 IUI )
    Kasiulka1990 20.10. ( 1 AID )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 09:44

dqpr2n0aloadtg4s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TęczowyMiś wrote:
    Pomyślnego tygodnia dla Wszystkich :))
    Oby bo w piątek ide na bete :D

TęczowyMiś, Meggie1, kahanka, Norwegian_forest lubią tę wiadomość

• Anuśla Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:

Selina ja też wczoraj @. Akurat byliśmy u mnie w domu na zjezdzie rodzinnym, wiec przelezałam całą niedziele w łóżku pod pozorem kaca, a w rzeczywistości nie mogłam powstrzymac łez. Mąż wczoraj zaproponowal żebyśmy do 4 IUI podeszli, ale to nie wchodzi w rachube teraz jak wypowiedzenie złożyłam. Z fb sie już totalnie wylaczylam bo tam same noworodki,nie czaje tej mody na dzieci na fb. Co do Boga, to jak umieraja niewinne dzieci z glodu albo po pobiciu przez rodziców, to taki też ma plan? Ja nie kumam tego świata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2018, 10:34

Selina lubi tę wiadomość

ojxe8ribfhgxs7lm.png

3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei mój mąż wczoraj powiedział, że może byśmy poczekali z IUI do nowego roku. Nosz ku*** nie po to latam i robie wszystkie badania, żeby czekać jak na jakieś zbawienie... Ja chcę iść za ciosem, od listopada co miesiąc 3 IUI (o ile będzie potrzeba tylu).

Czy któraś z Was ma stwierdzoną również niepłodność idiopatyczną?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • anett13 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Z kolei mój mąż wczoraj powiedział, że może byśmy poczekali z IUI do nowego roku. Nosz ku*** nie po to latam i robie wszystkie badania, żeby czekać jak na jakieś zbawienie... Ja chcę iść za ciosem, od listopada co miesiąc 3 IUI (o ile będzie potrzeba tylu).

My mamy niepłodność o niewyjaśnione przyczynie inseminacja za godzinę ;)

I IUI udana ❤️
  • taśta Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selian tulę mocno i trzymam kciuki za szybkie stanięcie na nogach :* eh jakie to wszystko jest niesprawiedliwe... :(

Selina lubi tę wiadomość

po 6 latach starań, po drodze 2 aniołki, 1 IUI czerwiec 2015 <3 Invimed Wrocław
    powrót po rodzeństwo-
    IUI 18.10.2018 :(
    IUI 11.2018 odwołana
    IUI 12.12.2018 odwołana
    11.2019 ICSI 10 kom., 5 zarodków- transfer 3-dniowca 1 klasy :( zero mrozaków :(
    ja- 36 lat, ponoć wszystko ok, AMH 1,5
    mąż- 35 lat, bardzo słabe nasienie, zwapnienia w jądrach
  • kahanka Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:

A jak właściwie można to stwierdzić? U nas przyczyna nieznana, ale myślę, że jakaś musi być. Wydaje mi się, że w każdym przypadku idiopatycznej można by coś znaleźć, gdyby tylko dość głęboko poszukać. Tylko większość lekarzy nie chce szukać przyczyny...

38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI :(
    Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
    Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
    MTHFR c677T hetero - metylofilolian
    PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
    2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
    23.03 punkcja: 7 zarodków
    28.03 ET: 2x 5.1.1 CB :(
    31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2 :(
    02.07 FET (N): 2x bl2 :(
    Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
    23.09 FET (S): ostatni 3.3.2 :(
    14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
    endometrium: antybiotykoterapia
    2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
    zamrożone 10 oocytów
    19.10.21 histero - znowu antybiotyki...
  • TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka9419 wrote:
    Oby bo w piątek ide na bete :D
    Ja powinnam testować we czwartek we środę kończę dupka... W piątek powinien być @ więc poczekam jeszcze...

kahanka, Lenka9419 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TęczowyMiś wrote:
    Ja powinnam testować we czwartek we środę kończę dupka... W piątek powinien być @ więc poczekam jeszcze...
    Ja powinnam w poniedziałek, ale ze względu na czas pracy nie zdaze rano skoczyć :) dlatego w piątek zrobię.

• TęczowyMiś Autorytet

Wysłany: 22 października 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapowiada się emocjonujący koniec tygodnia :)

Lenka9419 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TęczowyMiś wrote:
    Zapowiada się emocjonujący koniec tygodnia :)
    Miejmy nadzieję że będzie pomyślny dla nas. :)

Chociaż podchodzę do tego już ze spokojem. Całkiem inaczej niż w 2 poprzednich :)

TęczowyMiś lubi tę wiadomość

‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ