Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMeggie daj znac:).
Podobno po zabiegu wiekszosc facetow ma lepsze wyniki, czytalam sporo o tym:)
Roza dupka najczesciej bierzemy te min 10 dni i w ostatnim test zeby wiedziec czy mozna odstawic.
Niby jest teoria ze mozna brac do okresu ktory w koncu przyjdzie pomimo dupka jesli ma przyjsc (mnie tak kiedys kazano i faktycznie okres przychodzil normalnie) ale u czesci dupek okres przesuwa np o 2 dni a to zupelnie niepotrzebne. Warto chociaz sikanca zrobic po 10 dniach dupka. -
mila2019 wrote:Meggie daj znac:).
Roza dupka najczesciej bierzemy te min 10 dni i w ostatnim test zeby wiedziec czy mozna odstawic.
Niby jest teoria ze mozna brac do okresu ktory w koncu przyjdzie pomimo dupka jesli ma przyjsc (mnie tak kiedys kazano i faktycznie okres przychodzil normalnie) ale u czesci dupek okres przesuwa np o 2 dni a to zupelnie niepotrzebne. Warto chociaz sikanca zrobic po 10 dniach dupka.
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
mila2019 wrote:Meggie daj znac:).
Niby jest teoria ze mozna brac do okresu ktory w koncu przyjdzie pomimo dupka jesli ma przyjsc (mnie tak kiedys kazano i faktycznie okres przychodzil normalnie) ale u czesci dupek okres przesuwa np o 2 dni a to zupelnie niepotrzebne. Warto chociaz sikanca zrobic po 10 dniach dupka.
Dziekuje, tak zrobie. Nie chce zeby sie cos przesunelo, bo mam juz terminy wizyt ustalone, bo ppzniej mam problemy zeby w pracy dostac wolne.HSG-ok
Laparo-ok
hiperprolaktynemia
Mthfr- 2xhetero
2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
Homocysteina uregulowana
1x IUI na letrozolu.🙁
Przerwa w staraniach z pomoca med:/ -
nick nieaktualnytvisha wrote:czesc dziewczyny, tak u Was milo, ze chetnie sie tu wraca;)
pisalam jakis czas temu najpierw, ze będziemy działali z iui, pozniej o złych wynikach meza, ktore przekreslaja jednak szansę na inseminację i zostaje nam tylko in vitro, a teraz maz jest po usg i niestety ŻPN plus jakas torbiel, wiec pewnie nasz lekarz skieruje go na zabieg..
myślicie, ze pozniej jest szansa na iui? kurcze jesli zylaki były przyczyną tak złych badan, to moze wszystko się poprawi po usunieciu ich, czy partner którejs z Was mial ten zabieg? -
Fałszywy alarm... powiedział, ze mam już nie robić testów owu, bo jak widać nie działają.
Dzisiaj pęcherzyk 12mm, kolejne USG w piątek, IUI w sobotę albo poniedziałek. Będzie na cyklu naturalnym, bez zastrzyku nawet.Mania80 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Fałszywy alarm... powiedział, ze mam już nie robić testów owu, bo jak widać nie działają.
Dzisiaj pęcherzyk 12mm, kolejne USG w piątek, IUI w sobotę albo poniedziałek. Będzie na cyklu naturalnym, bez zastrzyku nawet.
Widzisz jakie gowno produkują i na nas zarabiają?Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
Selina wrote:Czytałam, że po operacji potrafią się bardzo wyniki poprawić A wiesz jak dużo mąż ich ma i jakiej wielkości?starania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Meggie1 wrote:Fałszywy alarm... powiedział, ze mam już nie robić testów owu, bo jak widać nie działają.
Dzisiaj pęcherzyk 12mm, kolejne USG w piątek, IUI w sobotę albo poniedziałek. Będzie na cyklu naturalnym, bez zastrzyku nawet.
Oby u mnie to nie był fałszywy, choć wątpliwe by 3 testy źle pokazały, jakoś martwię się i tak kutrem, bo to jakoś z szybko poszło:-)
Meggie1 taki plus, że jesteś spokojniejsza że Twój organizm nie zwariował.
IUI 1 - 30.01.2019 IUI 2 - 27.02.2019
23.04.2019 - IVF
4.05.2019 - punkcja (6 cumulusów -4 prawidłowe)
5.05.2019 - 4 zapłodnione komórki❤️
9.05.2019 - transfer naszego malucha 4AA ❤️( zostaje nam ❄️ mrożaczek 3BB)
16.05.2019 - beta 7 dpt -101,8 😍 9 dpt - 234,6 😍 14 dpt - 2074 😍 20 dpt - 8315 😍 22 dpt - 13377 😍 26 dpt - ❤️
16.08.2022- powrót po ❄️
5.09.2022 - transfer
12.09.2022 - beta 7 dpt - 11, 8 dpt - 19, 9 dpt -28 CB 😭😭😭
24.05.2023 - 3 testy z II - Naturalny Cud! ❤️
25.05.2023 - beta 383 😍
26.05.2023 - beta 679 prog - 14,70
30.05.2023 - beta 2457 prog - 29,4
02.06.2023 - pęcherzyk ciążowy ✊
13.06.2023 - ❤️
„Jeszcze będzie pięknie, mimo wszystko. Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie.” -
nick nieaktualnytvisha wrote:szczerze mowiąc to nie wiem, bo jakoś niejasno to jest napisane: "próba valsalvy po lewej stronie dodatnia, przy srednicach pojedynczych naczyn siegajacych do około 3mm, przy srednicy powrózka ok.10-11mm -lewostronne zpn."
-
Selina wrote:Żylaki 10-11mm to jak najbardziej operacyjne są i mogą odpowiadać za złe wyniki nasienia. Trzymam kciuki za zabieg i myślę że z IUI (lub nawet i bez) Wam się udastarania od 2016
pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
stymulacje 2017-2019
2019 -żpn,zabieg,
2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
2023- doszła adenomioza
2024- w drodze do ivf 😊
2.2024 -naturalny biochem
04.24 punkcja, stan zapalny endo
w oczekiwaniu na transfer ❄️
06.24 - transfer ❄️
8dpt beta 164
10dpt beta 413
21dpt jest fasola i serce 🥳
-
Dziwne sytuacje miałam. W poniedziałek tydzień po IUI tak mnie bolał brzuch gdzie wcześniej nic ze miałam nadzieję że to ciąża. Wczoraj zrobiłam test i wyszła drugą kreską. Bodzioch bo bladzioch Ale wyszła. Dzisiaj powtarzam i biel. Może mam problemy z układem immulogicznyn i mój organizm pozbywa się intruza. Wiem że któraś z Was miała podobny problem. Tylko nie mogę znaleźć tego na forum. I Brała sterydy.32 lata
rok starań
wysoka prolaktyna
nadczynność tarczycy
2 IUI
1 transfer 😡
2 transfer 😊
10 dp beta hcg 401,5
12 dp beta hcg 1399 -
Aga-ta86 wrote:Dziwne sytuacje miałam. W poniedziałek tydzień po IUI tak mnie bolał brzuch gdzie wcześniej nic ze miałam nadzieję że to ciąża. Wczoraj zrobiłam test i wyszła drugą kreską. Bodzioch bo bladzioch Ale wyszła. Dzisiaj powtarzam i biel. Może mam problemy z układem immulogicznyn i mój organizm pozbywa się intruza. Wiem że któraś z Was miała podobny problem. Tylko nie mogę znaleźć tego na forum. I Brała sterydy.
Aga-ta86 lubi tę wiadomość
-
tvisha wrote:Dzięki:) szperalam po internetach ale niewiele wyczytałam, ciekawe ktory to stopień, bo w opisie tego brak, czekam wiec na wizytę cierpliwie, jesli po tym zabiegu bedzie szansa na naturalna ciaze to byłabym przeszczęśliwa09.2018 - 3 lata starań, oligoteratozoospermia, żylaki powrózka nasiennego III stopień, on ureaplasma
16.11.2018 operacja żylaków
12.2018 wyleczona ureaplasma
04.2019 wszystkie parametry nasienia poniżej norm, morfologia 0%, późno zoperowane obustronne wnętrostwo
U mnie brak powodu niepowodzeń (według lekarzy), mnie osobiście niepokoją plamienia 8-9 dni po owulacji, krótkie cykle.
Naturalne starania do 12.2021, później in vitro. -
Aga-ta86 wrote:Dzięki za szybką odpowiedź a miałaś jakieś badania robione w tym kierunku?
Aga-ta86 lubi tę wiadomość
-
Temperatura 36... czy to koniec w tym cyklu? Ja nie mam doświadczenia z tymi pomiarami, podzielone się wiedza .
Miłego dzionka i II kreseczekChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
CYTRYNKA_2016 wrote:Oby u mnie to nie był fałszywy, choć wątpliwe by 3 testy źle pokazały, jakoś martwię się i tak kutrem, bo to jakoś z szybko poszło:-)
Meggie1 taki plus, że jesteś spokojniejsza że Twój organizm nie zwariował.CYTRYNKA_2016 lubi tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Ja już dzisiaj po krwi, jutro rano jadę znowu na ostatnie 2 badania przed IUI. Tak myślę, że IUI będzie w poniedziałek, a nie sobotę. To jest głupie, że nie chce dać mi zastrzyku, bo nie wiadomo kiedy ta owulacja będzie cholera. W piątek teoretycznie powinno być 18mm (sprawdzimy na monicie) a mi pękają przy ok 25mm, więc w sobotę nie ma sensu chyba.
Czy któraś też będzie mieć IUI na początku marca?KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Meggie1 wrote:Napisałam do mojego lekarza, ze mam pozytywny test. Mam być u niego o 21:30 , zobaczymy co w trawie piszczy.28 styczeń- 1 iui
2 cykle z lametta
4 cykle z clo
Badanie nasienia- bardzo dobre
HycoSy- drożne
Miostigyn Gt od października 2017
PCOS -
nick nieaktualnyAga-ta86 wrote:Dziwne sytuacje miałam. W poniedziałek tydzień po IUI tak mnie bolał brzuch gdzie wcześniej nic ze miałam nadzieję że to ciąża. Wczoraj zrobiłam test i wyszła drugą kreską. Bodzioch bo bladzioch Ale wyszła. Dzisiaj powtarzam i biel. Może mam problemy z układem immulogicznyn i mój organizm pozbywa się intruza. Wiem że któraś z Was miała podobny problem. Tylko nie mogę znaleźć tego na forum. I Brała sterydy.