X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sisii wrote:
    Czekamy na wieści :):)
    Wieści już są powyżej :) niestety fałszywy alarm z tą owu, testy robią czasem w bambuko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 08:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Ja już dzisiaj po krwi, jutro rano jadę znowu na ostatnie 2 badania przed IUI. Tak myślę, że IUI będzie w poniedziałek, a nie sobotę. To jest głupie, że nie chce dać mi zastrzyku, bo nie wiadomo kiedy ta owulacja będzie cholera. W piątek teoretycznie powinno być 18mm (sprawdzimy na monicie) a mi pękają przy ok 25mm, więc w sobotę nie ma sensu chyba.
    Czy któraś też będzie mieć IUI na początku marca?
    Ja :) ale raczej koło poniedziałku/wtorku. Dowiem się w piątek

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina to obie dowiemy się w piątek. Jestem taka podekscytowana, że w końcu będę widnieć na tej naszej liście! :) tylko szczerze mówiąc nastawiałam się, że dostanę Ovitrelle przynajmniej a tu nie.

Selina lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja :) ale raczej koło poniedziałku/wtorku. Dowiem się w piątek
    Ja też startuję z pierwszą IUI w marcu :-/

Meggie1, Selina, Imari lubią tę wiadomość

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenaa86 wrote:
    Ja też startuję z pierwszą IUI w marcu :-/
    Lena to co to za minka? :) Cieszymy się! Ty jesteś świeżo po histero tak? To są duże szanse że się uda :)
    Czym jesteś stymulowana?

Meggie jeśli pęcherzyki nie pękają Ci same jakieś gigantyczne, to może faktycznie nie ma co dawać zastrzyku. Tylko oby lekarz dobrze się wstrzelił z sama IUI. Będziecie badać pewnie estradiol i lh tak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel ale temp 37.3 i cycki jeszcze bola. Wiec czekam nadal na małpiszona .

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NeverLoseHope wrote:
    U mnie biel ale temp 37.3 i cycki jeszcze bola. Wiec czekam nadal na małpiszona .
    Wysoka masz tą tempke jak na przyjście @ ;> Może leć jednak na betę?

• pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 wrote:
    Selina to obie dowiemy się w piątek. Jestem taka podekscytowana, że w końcu będę widnieć na tej naszej liście! :) tylko szczerze mówiąc nastawiałam się, że dostanę Ovitrelle przynajmniej a tu nie.

Jeśli bardzo chcesz to ja mam Ovitrelle na sprzedaż. Ostatnio nie wykorzystałam.

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lena to co to za minka? :) Cieszymy się! Ty jesteś świeżo po histero tak? To są duże szanse że się uda :)
    Czym jesteś stymulowana?

Tak, pod koniec stycznia miałam histero, wynik histpat ok. Doktor dał mi do stymulacji Lamette 1x1 od 3 dc... zobaczymy czy coś urośnie :-) z jednej strony się cieszę że coś idzie do przodu, z drugiej szansę sa marne, a następnym krokiem wiadomo co jest :-/.

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena no tak. Ja w sumie im bliżej tym bardziej się boję, że się nie uda. Tak na to czekałam by podejść znwo do IUI a teraz mam mieszane odczucia. Też nie chce ivf i mam nadzieję, że nie będzie nam potrzebne. Wolę kasę mieć na wkład w mieszkanie w końcu niż dalej zostawiać w klinikach...

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola2000 wrote:
    Jeśli bardzo chcesz to ja mam Ovitrelle na sprzedaż. Ostatnio nie wykorzystałam.
    Może przy tej pierwszej IUI nie będę robić nic na własną rękę, ale będę pamiętać jak coś, dziękuję :)

pszczola2000 lubi tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Czym jesteś stymulowana?

Meggie jeśli pęcherzyki nie pękają Ci same jakieś gigantyczne, to może faktycznie nie ma co dawać zastrzyku. Tylko oby lekarz dobrze się wstrzelił z sama IUI. Będziecie badać pewnie estradiol i lh tak?
    No lekarz twierdzi, że takie 25-27mm to niby ok do zapłodnienia, ale czy ja wiem... pozostanę jemu posłuszna przy tej IUI, przy drugiej już raczej będę się upierać na wspomagacze.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Lena no tak. Ja w sumie im bliżej tym bardziej się boję, że się nie uda. Tak na to czekałam by podejść znwo do IUI a teraz mam mieszane odczucia. Też nie chce ivf i mam nadzieję, że nie będzie nam potrzebne. Wolę kasę mieć na wkład w mieszkanie w końcu niż dalej zostawiać w klinikach...

Jesta podobno szansa na dofinansowanie w Krakowie, po cichu liczę na to....

Florencja lubi tę wiadomość

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja po USG . Następne w piątek rano. Męczy mnie to czekanie

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzień beta, to czekanie jest najgorsze. Z jednej strony mam jakaś nadzieję,a z drugiej czuję porażkę. Mętlik w głowie...
    Czuję się za dobrze, można powiedzieć żadnych objawów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje 12 dni po iui, rano na szybko nasiusialam nic nie widzialam wiec zostawilam go i wyszlam, na wczorajszym cos tam widac nadal po porzadnym wyschnieciu ale skoro na tym nis a to niby powinno dzialac w druga strone...
    Jeszcze mam minimum poltora dnia, nie trace nadziei, jesli mam dostac to zapewne jutro wieczorem zacznie sie plamienie, dzis koncze opakowanie dupka ale jesli jutro wieczorem nie bedzie poczatkow to wezme jeszcze, mam zapas;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to mi slabo na mysl ze znowu w marcu to samo. Ale nie odpuszcze, zgodnie z planem zrobie w marcu 3 iui i potem w razie porazki przerwa do wakacji i czekanie na dofinansowanie (prawdopodobnie bedzie we wrzesniu), czuje sie wypompowana fizycznie i psychicznie.

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usia1986 wrote:
    Hej,ja po USG . Następne w piątek rano. Męczy mnie to czekanie
    No i jak? który dc i ile mm?

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Aga-ta86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Czym jesteś stymulowana?

Ja byłam przy tej IUI byłam po histero. Czekam na testowanie Ale póki co biel po 9 dniach

32 lata
    rok starań
    wysoka prolaktyna
    nadczynność tarczycy
    2 IUI :(
    1 transfer 😡
    2 transfer 😊
    10 dp beta hcg 401,5
    12 dp beta hcg 1399
  • Aga-ta86 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem umowiona już w piątek do innego lekarza. Chce sie jeszcze skonsultować.

32 lata
    rok starań
    wysoka prolaktyna
    nadczynność tarczycy
    2 IUI :(
    1 transfer 😡
    2 transfer 😊
    10 dp beta hcg 401,5
    12 dp beta hcg 1399
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ