X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Cieszę się:*:* w takim razie trzymam kciuki:)
    To twoja 4 IUI??
    Tak, może do 4 razy sztuka a nie 3ech ;)

usia1986, olka_sz lubią tę wiadomość

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tak, może do 4 razy sztuka a nie 3ech ;)
    Kochana na pewno, wierze że ta 4 Ci się uda :) czasem niestety trzeba pobrowac i z IUI. W sumie jak się naturalnie stara to też nie jest to takie proste:) ja idę za ciosem, jeśli 3 się nie udała to podchodzę od razu do 4 :)

• Pynia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane, dzis juz chyba lepsze nastroje na forum. Trzymam za każdą kciuki i ściskam każda smutna, rozczarowana...
    Moze wlasnie taka przerwa od forum, zmiana myśli, inne zajęcie by trochę pomogło, bo łatwo się tak zafiksowac :( dobrze mieć odskocznie...

A ja Kochane nie wiem dlaczego, bo zupełnie nie mialam tego w planach pojechałam dzis zrobić betę. Dziś 10 dpo po pregnylu wiec bardziej żeby sprawdzić czy juz sie wyczyscilam i za jakieś 3 dni ja ponowie i bede miec jakieś odniesienie. Co myślicie? Chociaż i tak z niecierpliwością czekam na wyniki wieczorem 🤭

IUI
    24.02.2019 - nieudana

I IVF
    17.02.2021 - punkcja - było 17 pęcherzyków, 14 komórek z czego tylko 4 były dojrzałe.
    Udało się zapłodnić 3 komórki.
    23.02.2021 - mamy jednego ❄️ 3 - dniowego
    23.03. - FET ✊🏻
    9pt - beta <0,5 💔

II IVF
    22.11.2021- punkcja - było 14 pęcherzyków, 11 komorek...
    W 3 dobie siedem zarodkow,
    29.11.2021 - mamy dwie blastki ❄️❄️, czekamy na wyniki pgt-a
    13.12. - wyniki pgt-a zle, brak rekomendacji do transferu zarodkow :(
    16.12. - wizyta u genetyka

III IFV
    03.09. - początek stymulacji
    16.09. - punkcja - 12 komórek gotowych do zapłodnienia, zapłodnilo się 10, 2 jeszcze na obserwacji
    21.09. - 2 ❄️❄️ + 2 morule w obserwacji
    22.09. - 4 ❄️❄️❄️❄️ - czekamy na wyniki pgt-a
    21.10. - mamy ❄️❄️❄️ zdrowe zarodki! 😍 zaczynamy przygotowania do transferu
    19.12. - transfer + EmbryoGlue + Neoparin
    27.12. - beta <<0,100 💔

19.01. - transfer + EmbryoGlue + intralipid + Neoparin
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Ale się teraz zestresowałam. Nam nic lekarz w nowej klinice nie wspominał o badaniach, a ja się nie dopytywałam. Możliwe że tez mam już jakieś badania po okresie ważności. We wcześniejszej klinice od mojego M nic nie wymagali.... Nie wiem co robić teraz czy dzwonić i się podkładać, czy lepiej walić głupa. Olka_sz jak było u Ciebie?
    Ja musiałam zrobić toksoplazmozę, HIV, różyczkę i cytomegalię plus wymazy i biocenozę. Mój M nie robił żadnych badań poza nasieniem w tej podstawowej wersji.

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Lenaa86 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    Ja musiałam zrobić toksoplazmozę, HIV, różyczkę i cytomegalię plus wymazy i biocenozę. Mój M nie robił żadnych badań poza nasieniem w tej podstawowej wersji.

Olka podchodzisz w następnym cyklu do IUI? Ja czekam co mi napisze dr, czy mogę czy trzeba odczekać :-/

35 l.
    Starania od 2017 r.
    Styczeń 2019 - histero
    Luty 2019 - cb 😔
    2 x IUI 👎
    1 IVF - 2 blastki, beta 0
    2 IVF - 0 blastek
    3 IVF - 2 blastki, cb
    Zmiana kliniki
    4 IVF - 🥰
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że tak. Jak napisałam smsa że beta spadła to dr odpisał mi tylko "przykro mi, proszę odstawić leki". A ja nawet nie pomyślałam żeby od razu zapytać czy można :/
    Myślę, że dziś albo jutro dostanę @ bo brzuch mnie nap***la, mam zamiar umówić się na 2dc na wizytę i wtedy dowiem się co dalej.

7u220dw47mpcpzfo.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka_sz wrote:
    wszystkie te badania robiłam, kwestia do kiedy są ważne. Pamiętasz może czy 6 miesięcy czy rok?

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • olka_sz Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    wszystkie te badania robiłam, kwestia do kiedy są ważne. Pamiętasz może czy 6 miesięcy czy rok?
    Wydaje mi się że dr B mówił o 6 miesiącach

7u220dw47mpcpzfo.png
  • Anusia87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Florencja wrote:
    Z tymi facetami...każdy inny a wszyscy tacy sami :D
    Też tak miałam, nie chciało mu się rano w sobotę wstawać na monit, bo po co on tam (lekarz zalecił, żeby pary jeździły razem, a nie sama kobieta), to też go opierdzieliłam, że chętnie bym się z nim zamieniła.
    Ciekawe, czy byłoby mu przyjemnie siedzieć w szpitalu na fotelu ginekologicznym z rozłożonymi nogami, gdzie pełno pielęgniarek, studentów i innych obcych ludzi przechodzi obok jak leży z wywaloną na wierzchu najbardziej wstydliwą częścią ciała.
    Im to się wydaje, że badanie ginekologiczne kobiety to zwykła rzecz, bo ich do tego przyzwyczaiłyśmy, i dlatego bo jesteśmy dzielne. Tak trzeba i już.
    Naprawdę chciałabym zobaczyć minę swojego M, jakby obca baba kazała mu siadać na fotelu, rozłożyć nogi i wnikliwie studiowałaby co on tam ma wołając jeszcze do konsultacji kilka innych osób. :D
    Jak dobrze Cię rozumiem. Niby oni każdy inny a jednak taki sam. Podobne słowa usłyszałam od swojego M. W czasie rozmowy powiedziałam że już mam dojść tych wizyt. Za każdym razem badanie i niby to normalne. Ale ja często czuje się skrępowania jak w gabinecie oprócz lekarki są inne osoby. I tak tłumaczę mojemu M. A on że my kobiety to przecież przyzwyczajone jesteśmy. No tak. Kilka razy w miesiącu pokazywanie się od pasa w dol nago to normalność. No szok. A jak był pierwszy raz u urologa to przerabialiśmy to przez miesiąc czasu. Takie to było krepujace.

Florencja lubi tę wiadomość

age.png

36 lat 💃
    Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.

Starania 06.2017
    4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
    I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
    04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
    04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
    Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
    Brak mrozaczkow😑
    16.11.20 start stymulacji
    27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
    2.12.20 transfer blastki😔
    Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
    21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
    II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
    III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina proszę o dopisanie mnie do listy, dzisiaj 1 IUI :)

Miła27, Selina, Pat87 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Puchatek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILIA1986 wrote:
    Puchatek, czytam twoją stopkę i widzę, że miałaś niche w bliźnie, ja też mam niche ( ale bardzo małe) i w tym upatruje swoich problemów z niepłodnością. Możesz coś więcej napisać, co lekarze na to. Jaką miałaś operację? przez brzuch i na nowo szycie? Czy blizna potem cała się zrosła? Ja się borykam z plamieniami po miesiączce do połowy cyklu:( też tak masz?
    Przykro mi, że się nie uda IUI w tym miesiącu. Mam nadzieję, że przyszły będzie łaskawszy.
    Miałam operacje w 2017 roku w maju, na Klinicznej w Gdańsku. To była laparoskopia, dokładnie tak jak piszesz, wycinali stara bliznę na macicy i zszywali na nowo. Teraz blizna wyglada super, ale ciąży dalej nie ma :(
    Ja nie miałam żadnych objawów tak naprawdę. Dzisiaj nawet rozmawiałam o tym z dr z kliniki, i mówił ze faktycznie części kobiet operacja pomaga zajść. Mi niestety nie, ale cieszę się ze zrobiłam ;)

1cs: Synek 07.2014, cc
    Starania o rodzeństwo od 07.2015

01-05.2019 - 3x IUI :(
    05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
    07.08 FET blastki 4AB 😢

04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
    09.09 ET wczesnej blastki 2 😢

Koniec walki
  • Puchatek Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Florencja no dobrze wiedzieć. Może jeszcze nie wszystko stracone.

Puchatek bardzo mi przykro. Miałaś zastrzyk na pęknięcie? Jakieś testy owulacyjne robiłaś? Też się tego boję...
    Mi testy owulacyjne nigdy nie wychodziły :P
    Dziś 16dc, moje cykle są długie, powyżej 31 dni. W poprzednim cyklu IUI była 17dc, pewnie dr liczył na powtórkę, a tu klops. Trudno...
    Żadnych zastrzyków nie brałam, ale już po badaniu LH i estradiolu dr wiedział ze po ptakach. Na usg się potwierdzilo

1cs: Synek 07.2014, cc
    Starania o rodzeństwo od 07.2015

01-05.2019 - 3x IUI :(
    05.2019 IVF start, krótki protokół, transfer odroczony, mamy 1❄️
    07.08 FET blastki 4AB 😢

04.09 CRIO-ICSI 6 komórek
    09.09 ET wczesnej blastki 2 😢

Koniec walki
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle w szoku jestem... lekarz mówi ze wkłada wziernik a za sekundę mówi, ze już po ekscesach. Myslalam, ze żartuje jak powiedział ze mogę iść się ubrać :D powiedział, żeby dzis lub jutro poprawić. Pęcherzyk był niepekniety jeszcze. Powiedział, żeby normalnie żyć i czekać. Aha i na dzień kobiet mogę lampkę czerwonego winka :)

Selina, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 5 marca 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny jesten doslownie zalamana!!!!
    mialam dwie iui na cyklu naturalnym z rok temu gdy jeszcze nie wiedzialam ze mam wysoka homocysteine, miesiac temu mialam inseminacje na cyklu stymulowanym przy dobrej homo. I dzisiaj doktor mi mowi, ze to juz koniec. Ze tylko in vitro. Zrobilismy dzisiaj kariotypy wydalismy 1150zl. I powiedzielismy,ze nie stac nas narazie na in vitro. Pytalam dlaczego nie mozna juz iui, powiedziala ze to nie ma sensu. Nie wiadomo jaka jest jakosc komorek itd nasienie jest idealne. Fragmentacje mozna zrobic lecz ona nie zaleca, ale mozemy.
    Placze... Nie wiem co teraz,a jeszcze powiedziala ze moze mi robic iui ile chce... ale to nic nie da! :( :( :( :(
    Ja mam owulacje co cyko naturalna. Czuje sie okropnie zle. Mam dzisiaj pierwszy dzien cyklu myslalam,ze jeszcze powalcze. Ide z bolescia brzucha i lzami bolem serca naprawde zrezygnowaniem do zycia i pelnym niezrozumienia umyslem do lozka :(
    Selina trzyman kciuki za czwartek, meggi, cytrynka, mila,mania, usia i wszystkieee ktore mam na koncu jezyka walczcie. Czytan was dwa lata i pewnie bede czytac, nie da sie Was odstawic z dnia na dzien.

CYTRYNKA_2016, Mania80 lubią tę wiadomość

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    mialam dwie iui na cyklu naturalnym z rok temu gdy jeszcze nie wiedzialam ze mam wysoka homocysteine, miesiac temu mialam inseminacje na cyklu stymulowanym przy dobrej homo. I dzisiaj doktor mi mowi, ze to juz koniec. Ze tylko in vitro. Zrobilismy dzisiaj kariotypy wydalismy 1150zl. I powiedzielismy,ze nie stac nas narazie na in vitro. Pytalam dlaczego nie mozna juz iui, powiedziala ze to nie ma sensu. Nie wiadomo jaka jest jakosc komorek itd nasienie jest idealne. Fragmentacje mozna zrobic lecz ona nie zaleca, ale mozemy.
    Placze... Nie wiem co teraz,a jeszcze powiedziala ze moze mi robic iui ile chce... ale to nic nie da! :( :( :( :(
    Ja mam owulacje co cyko naturalna. Czuje sie okropnie zle. Mam dzisiaj pierwszy dzien cyklu myslalam,ze jeszcze powalcze. Ide z bolescia brzucha i lzami bolem serca naprawde zrezygnowaniem do zycia i pelnym niezrozumienia umyslem do lozka :(
    Selina trzyman kciuki za czwartek, meggi, cytrynka, mila,mania, usia i wszystkieee ktore mam na koncu jezyka walczcie. Czytan was dwa lata i pewnie bede czytac, nie da sie Was odstawic z dnia na dzien.
    Róża ja na waszym miejscu spróbowałabym poszukać pomocy czy konsultacji u innych lekarzy. Albo uparła się że chce próbować IUI. Sama mam zamiar nie poddawać się in vitro jeśli dwa IUI się nie udadzą.

• Pynia Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża jakbym chyba zrobila jak mówi usia. Warto moze poradzić się kogoś jeszcze. A jeżeli powie to samo to przynajmniej bedziecie wiedzieć, że nie ma co wydawać na IUI tylko lepiej te pieniążki odłożyć i zwiększyć szansę dzięki invitro.

A na dziewczyny dzis pisalam, że pokusilam się o betę (9 dni po owulacji i 10 dni po pregnylu) i wyszła 1,9. Czyli zastrzyk juz sie wyplukal. Skoro dzis 9 dzien po owu to jeszcze chyba mogę mieć nadzieje...? A kiedy byście powtórzyły betę?

A tam swoją drogą to brzuch boli dzis ale nie jak na @ tylko bardziej jak przy owulacji. Czy która tak miala? Bolą mnie tez meeega piersi (ogolnie zawsze bolą przed miesiączka ale teraz czuję jakbym miała igielki wbite w sutki)...

Wiem, że wróżenie z fusów ale wiecie jak jest ;p

IUI
    24.02.2019 - nieudana

I IVF
    17.02.2021 - punkcja - było 17 pęcherzyków, 14 komórek z czego tylko 4 były dojrzałe.
    Udało się zapłodnić 3 komórki.
    23.02.2021 - mamy jednego ❄️ 3 - dniowego
    23.03. - FET ✊🏻
    9pt - beta <0,5 💔

II IVF
    22.11.2021- punkcja - było 14 pęcherzyków, 11 komorek...
    W 3 dobie siedem zarodkow,
    29.11.2021 - mamy dwie blastki ❄️❄️, czekamy na wyniki pgt-a
    13.12. - wyniki pgt-a zle, brak rekomendacji do transferu zarodkow :(
    16.12. - wizyta u genetyka

III IFV
    03.09. - początek stymulacji
    16.09. - punkcja - 12 komórek gotowych do zapłodnienia, zapłodnilo się 10, 2 jeszcze na obserwacji
    21.09. - 2 ❄️❄️ + 2 morule w obserwacji
    22.09. - 4 ❄️❄️❄️❄️ - czekamy na wyniki pgt-a
    21.10. - mamy ❄️❄️❄️ zdrowe zarodki! 😍 zaczynamy przygotowania do transferu
    19.12. - transfer + EmbryoGlue + Neoparin
    27.12. - beta <<0,100 💔

19.01. - transfer + EmbryoGlue + intralipid + Neoparin
  • Meggie1 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8Róża8 wrote:
    Ja również poszłabym na konsultacje do innego specjalisty. Teraz idź po prostu spać i nie myśl o tym, szczególnie przy 1dc... kurczę tak mi przykro, ze masz takie komplikacje :( naprawdę

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Patryka89 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Patryka no nieeee :( tulę. Dobrze, ze idziecie za ciosem. Czym bedziesz stymulowana?
    Fostimon, jutro mam zacząć brać, a w poniedziałek monit.
    Zmieniliśmy też dawcę, uznałam, że jeśli za pierwszym razem się nie udało, to bez sensu próbować z tym samym... Chociaż może to bez sensu logika

Selina lubi tę wiadomość

3i49k6nl9z7tnsf6.png
    30 lat
    Starania od września 2016
    U mnie ok, mąż - słabe nasienie
    1 AID - 16.02.2019 :(
    2 AID - 13.03.2019 :(
    30.03 - start długiego protokołu ivf
    20.05 - pick-up, 14 kumulusów --> 11 oocytów, 1 blastocysta 4.1.2
    25.05 - transfer; 6dpt beta 30; 10dpt beta 380
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pytanie do was. Tzn do dziewczyn które miały już IUI.
    To że kłują mnie jajniki pominę.
    Czuję się dziś strasznie "ciężka" taka napuchnięta,bulgocze mi w brzuchu tak jakby przelewała się woda,takie głupie wrażenie jakby chciało się puścić bąka a się nie da. Przepraszam za sformułowanie ale nic innego nie przyszło mi do głowy😂.to normalne po IUI? Trochę mnie to martwi

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2019, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Róża kurcze ale jakto?! Może jednak lepiej zmienić lekarza? :/ Co to za tekst że nie wiadomo jakie są komórki, no przecież nikt nie wie dopóki nie podejdzie do ivf. Bez sensu jak dla mnie to co mówi. Otrzyj łzy i przemyślcie to, ja się wzbraniam jak mnie lekarz tak pcha na siłę w ivf.
    Poza tym strasznie dużo wydaliście na kariotypy, u nas kosztują 600-700zl za parę.
    Trzymaj się i nie daj się !!

‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ