X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selinka wpisz mnie na listę przed 13 miałam 4 IUI 🙂

Selina, Pat87, Lenaa86, Justyska1986, mila2019, Paulina Nessa, usia1986, Anusia87 lubią tę wiadomość

• kasiek2620 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila2019 wrote:
    Alu ja też chciałabym Ci pogratulować w poście, lajkowałam wszystkie Twoje szczęśliwe posty z szerokim uśmiechem, życzę dużo zdrówka i ściskam mocno:*

Dziewczyny mają racje, nie stymulujemy bez zywej krwi;)

Ja bym nie robila 5 iui, i tak zdecydujesz sama ale domyslam sie ze pytasz aby zobaczyc zdanie innych, szlabym planem laparo i ivf,ktory zalozylas i ja tez jestem niecierpliwa wiec jesli byloby mnie stac wydalabym prywatnie kwote ktora napisalas, mysle ze nawet nie chodzi o te 2 msce oczekiwania przy tym naszym dlugim czasie prob ale o to, ze nie stoimy w miejscu. Daj znac co postanowilas, jestem wsrod Twoich kibicow:)

Ja tez mam pytanko do Was. Skonczyla mi sie czystosc i zrobilam ja w zeszla srode (opisywalam Wam te "urocze"przezycia lekarza ktory zle pobral) i zadzwonili wczoraj ze wyhodowali sobie bakteryjke i trzeba podjechac po recepte na antybiotyk.
    Myslicie ze zle pobranie moglo zafalszowac wynik? Jestem bardzo wrazliwa na infekcje intymne a kompletnie nic nie czuje,tydzien temu tez.
    A po drugie: jesli bierzemy ten antybiotyk to kiedy? Warto teraz w 2 fazie cyklu czy czekac do kolejnego? A co jesli sie udalo? W sensie czy antybiotyk nie zmniejsza nam szans? A jesli w kolejnym cyklu to co jesli go nie bedzie, czy antybiotyk nie zaszkodzi nam wtedy bardziej?
    Obstawiam ze wypisza mi amoksycykline.
    Mila ja też miałam problem z bakteria,wyhodowałam grobowca złocistego. Jak dostałaś diagram to tam masz napisane na jaką substancje jest wrażliwy,to wtedy musisz ten antybiotyk. Ja miałam dalacin C i po 2 tyg powtórzyłam badanie i było ok. Żadnych objawów nie miałam poza brunatnym krwawieniem miesiączkowym. Nie była @krwistoczerwona.

06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • Justyska1986 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina bardzo mi przykro, że ci się i tym razem nie udało 😥, nie wiem co bym zrobiła tak naprawdę na twoim miejscu, ale ty zrób to co uważasz za najsuszniejsze, wiem napewno co czujesz ja w tym roku też kończę 33 lata☹️☹️ i szukam sensu czy wogole robić kolejne iui, znowu pojadę do kliniki i wszystko na biega ja robot jakiś, zaczyna mnie to wszystko przerastac, wczoraj odebrałam mojego M z szpitala był 14 dni na oddziale, chudy jeszcze bardziej, słaby masakra ta bakteria go wyczerpała i mnie to wszystko też już męczy. Ale ty kochana walcz, nieważne czy wybierzesz iui czy in vitro, wierzę że ci się uda!!!!!! Masz dobre serce, wspierasz i doradzasz nam tutaj, myślę że los ci to wynagrodzi, bardzo za ciebie trzymam kciuki 🤞 Ja niestety odpadam z gry, rezygnuję, że względu na m, nie wiem jak dalej będzie, ta niewiadoma i bezsilność przytłaczają, moją chęć podejścia do kolejnej iui i walki o to wszystko, pierwszy raz w życiu poddaję się, ja tą walkę przegrała, ale wam dziewczyny życzę, żeby to życie wreszcie was nagrodziło tym czego tak pragniecie, będę was czytać i trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗

Selina lubi tę wiadomość

2004 ciąża naturalna-syn
    2007 ciąża naturalna-syn
    Starania od 2017,m brak plemników
    Moje wszystkie badania ok
    2019 01 11 pierwsze aid☹️
    2019 02 05 drugie ☹️
    ,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUSTYSKA życzę wam dużo szczęścia , dużo zdrówka dla Twojego męża przede wszystkim😘 mam nadzieję,że mimo wszystko z nami zostaniesz.

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy zawsze po IUI "poprawiacie"?? No i pytanie tego samego dnia czy na drugi dzień??🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak myslalam amoksycyklina-duomox.

Mila no baa jesli masz ochote to od razu;)

• Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisakoooo wrote:
    Dziewczyny miałyście kiedyś coś w stylu objawów urojonych? Tzn, jestem w 8dpi i czekam, ale a to mam zawroty głowy a to mi nie dobrze a to podbrzusze boli, nigdy wcześniej tak nie miałam ale sama nie wiem czy tego sobie przypadkiem nie wmawiam i doszukuje. Dzisiaj znowu mi się nawet śniło że miałam krwawienie implatacyje. Leki przy poprzednich cyklach stymulowanych miałam i było ok więc to raczej nie one, czy to że stresu? Miałyście coś takiego?

Miałam to samo. Zawroty głowy straszne. Myślałam, że w końcu ciąża. Okazało się, że to po lekach na obniżenie prolaktyny, bo kiedyś też miałam za wysoką. Ale u ciebie może być inaczej😊

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • Czekając na szczęście Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggie1 zmiana klimatu dobrze robi. Ale zapomnij o tym. Ciesz się urlopem. Nie licz dni płodnych, nie bierz testów😊 wiem... łatwo się mówi... ale przechodzę przez to samo... zapomnij myśl pozytywnie o kolejnej inseminacji... a może na 30stkę będziecie w 3😍 powodzenia!! Trzymam kciuki !

28 lat
    Starania od 2017
    Drożność ok
    Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
    1 IUI- cykl naturalny
    27.03 nieudana 😢
    2 IUI- cykl stymulowany
    23.04 nieudana 😢

Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Dziewczyny czy zawsze po IUI "poprawiacie"?? No i pytanie tego samego dnia czy na drugi dzień??🙂

Ja miałam 1iui i poprawialam. Ale na drugi dzień. Bo w ten sam nie miałam sił na nic ;)

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w pierwszym cyklu wolnym od stymucji i jakie moje zaskoczenie, że żadnego bólu owulacyjnego może odrobinę jajniki jakbym miała ciężarki przyczepione ale tak to można żyć. Chyba że nie miałam owu w tym cyklu. Choć teoretycznie zawsze ja mam.
    JA zachodze w głowę co dalej, czy czekać czy zmieniać lekarza i kolejna iui czy ivf. Czekam jeszcze miesiąc na kariotypy i będę myśleć .

Ale mam pytanie... często lekarz powtarzał mi, że nie wiadomo czy pęcherzyk miał jajeczko czy był pusty... Ale potwierdzeniem owulacji czyli uwolnienia jajeczka jest wysoki progesteron i ciałko żółte... Mam rację? Czyli zawsze jak pęka mi pęcherzyk, progesteron mam w okolicach 20,21 na monicie widać ciałko żółte to znaczy że było jajeczko?

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Tylko przypadki są różne. Ja nie mówię, że po laparo wydarzy się cud ale chcę mieć właśnie spokojną głowę że podchodzę do ivf z czystym sumieniem, że że mną wszystko ok. Ja ivf miałabym raczej z dofinansowania, więc to koszt 4tys (już z badaniami i lekami) a nie 10tys czy więcej. Stąd moja myśl, żeby zapłacić to 3tys za laparo i nie czekać. Jak będę czekać znów przedawnia mi się wymazy i krew i znów 600zl do płacenia będzie... Niby 2mies. przy 3lernich staraniach to pikuś, ale z wszystkim tak było wcześniej. Z ustalaniem terminu histero, który miał być za 3tyg.a przedłużył się do 3mies., bo a to lekarz miały wypadek a to ja plamilam po antykach i wkolko coś. Później leczenie antybiotykowe, później leczenie żołądka, teraz nerka... Mam już kurrrr dość czekania :( i czuję że jak będę czekać na termin na nfz, to znów się coś pochrzani po drodze :/

Dzwoniłam umówić się już na wizytę do mojej ginki, bo chciałam już mieć termin na następny cykl i pogadać co dalej, to nie mogę. Położna kazała czekać na @ i dopiero się umawiać

Wiem że co miasto to inny cennik.
    Ale jak ja w Warszawie bym wiedziała że in vitro NA Bank mnie wyniesie z dofinansowaniem 4tys to już bym miała 2letnie dziecko.

Niestety realia sa inne, i co innego piszą dziewczyny na blogach czy forach. ;(
    4tys to podstawa, dochodzą różne metody za które trzeba dodatkowo płacić, czy też znieczulenie czy też mrozenie.
    I robi się 10tys...

Mamy kasę z wesela, ale dalej wierzymy że uda się naturalnie ;)
    Moze jak będziemy mieli 35lat (czyli już za 2-3lata)

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • pszczola2000 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, i przy in vitro też jest ok 50% szans że się uda...

"... nic nie dzieje się przypadkiem..."

w57v9jcgfaon5chm.png

2019.05.22 - 2t+5d transfer 😍 3BA❤️
    2019.06.19 - 6t+5d (28dpt) wizyta serduszkowa❤️
    2020.02.06 - Termin porodu! - urodziłam w tp

55cm 2880g sn córka Milena

2BB❄️Morula❄️ Morula❄️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiek2620 wrote:
    Mila ja też miałam problem z bakteria,wyhodowałam grobowca złocistego. Jak dostałaś diagram to tam masz napisane na jaką substancje jest wrażliwy,to wtedy musisz ten antybiotyk. Ja miałam dalacin C i po 2 tyg powtórzyłam badanie i było ok. Żadnych objawów nie miałam poza brunatnym krwawieniem miesiączkowym. Nie była @krwistoczerwona.
    Przepraszam, ale rozbawił mnie Grobowiec złocisty 😂 Dzięki, poprawiłas mi humor

Justyska1986, mila2019, Lenaa86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska1986 wrote:
    Selina bardzo mi przykro, że ci się i tym razem nie udało 😥, nie wiem co bym zrobiła tak naprawdę na twoim miejscu, ale ty zrób to co uważasz za najsuszniejsze, wiem napewno co czujesz ja w tym roku też kończę 33 lata☹️☹️ i szukam sensu czy wogole robić kolejne iui, znowu pojadę do kliniki i wszystko na biega ja robot jakiś, zaczyna mnie to wszystko przerastac, wczoraj odebrałam mojego M z szpitala był 14 dni na oddziale, chudy jeszcze bardziej, słaby masakra ta bakteria go wyczerpała i mnie to wszystko też już męczy. Ale ty kochana walcz, nieważne czy wybierzesz iui czy in vitro, wierzę że ci się uda!!!!!! Masz dobre serce, wspierasz i doradzasz nam tutaj, myślę że los ci to wynagrodzi, bardzo za ciebie trzymam kciuki 🤞 Ja niestety odpadam z gry, rezygnuję, że względu na m, nie wiem jak dalej będzie, ta niewiadoma i bezsilność przytłaczają, moją chęć podejścia do kolejnej iui i walki o to wszystko, pierwszy raz w życiu poddaję się, ja tą walkę przegrała, ale wam dziewczyny życzę, żeby to życie wreszcie was nagrodziło tym czego tak pragniecie, będę was czytać i trzymam kciuki za wszystkie staraczki 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
    Kochana dziękuję za miłe słowa, ale serce mi się kraje ci piszesz :( Tak mi przykro, że u Was tak wyszło. Życzę zdrowia dla Twojego męża i żeby nerka dla niego się znalazła. No i oczywiście tego cudu, który jeszcze może się Wam przytrafić. Trzymajcie się mocno oboje!

Justyska1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pszczola2000 wrote:
    Wiem że co miasto to inny cennik.
    Ale jak ja w Warszawie bym wiedziała że in vitro NA Bank mnie wyniesie z dofinansowaniem 4tys to już bym miała 2letnie dziecko.

Niestety realia sa inne, i co innego piszą dziewczyny na blogach czy forach. ;(
    4tys to podstawa, dochodzą różne metody za które trzeba dodatkowo płacić, czy też znieczulenie czy też mrozenie.
    I robi się 10tys...

Mamy kasę z wesela, ale dalej wierzymy że uda się naturalnie ;)
    Moze jak będziemy mieli 35lat (czyli już za 2-3lata)
    Ja mam tą informację od ginekolog, która pracuje w klinice gdzie jest dofinansowanie z badań klinicznych nad lekiem. Poczytaj sobie, jest to w ok.40 klinikach w Polsce. Cytrynka m.in.bierze w tym udział u siebie w mieście. Sponsor zwraca koszty badań i leków i samo ivf wychodzi tylko 4tys.
    Ja jakoś nie potrafię myśleć, że już na bank miałabym dziecko jakbym zrobiła ivf, to nic pewnego. Nigdy nie wiadomo jaki może być problem w środku i często transfery nie wychodzą. Lekarze dopiero później robią laparo i Ooo endometrioza. Trzeba pousuwac co się da i zrobić długo protokół a nie krótki. Ale o tym nie myślą, bo liczy się kasa. Ja wolę dmuchać na zimne. Chyba że lekarka zaproponuje mi ivf długim protokołem z wyciszaniem jajników przed stymulacją, to może bym się zdecydowała

pszczola2000 lubi tę wiadomość

• 8Róża8 Ekspertka

Wysłany: 19 marca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ja mam tą informację od ginekolog, która pracuje w klinice gdzie jest dofinansowanie z badań klinicznych nad lekiem. Poczytaj sobie, jest to w ok.40 klinikach w Polsce. Cytrynka m.in.bierze w tym udział u siebie w mieście. Sponsor zwraca koszty badań i leków i samo ivf wychodzi tylko 4tys.
    Ja jakoś nie potrafię myśleć, że już na bank miałabym dziecko jakbym zrobiła ivf, to nic pewnego. Nigdy nie wiadomo jaki może być problem w środku i często transfery nie wychodzą. Lekarze dopiero później robią laparo i Ooo endometrioza. Trzeba pousuwac co się da i zrobić długo protokół a nie krótki. Ale o tym nie myślą, bo liczy się kasa. Ja wolę dmuchać na zimne. Chyba że lekarka zaproponuje mi ivf długim protokołem z wyciszaniem jajników przed stymulacją, to może bym się zdecydowała

A to o czym piszecie i często się to powtarza "krótki protokół długi protokol" co znaczy, ? Mrozaki transfery blastki.. jak byłam na wątku o in vitro to pogubiłam się.. pytałam tam, ale tak też nikt chyba mnie nawet nie zauważył.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:11

HSG-ok
    Laparo-ok
    hiperprolaktynemia
    Mthfr- 2xhetero
    2x IUI na cyklu naturalnym przy wysokiej homo. 🙁
    Homocysteina uregulowana
    1x IUI na letrozolu.🙁
    Przerwa w staraniach z pomoca med:/
  • Eve89la Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:

I w ten sam dzień i na drugi dzien :-) ale moja pani doktor zawsze mówiła że w tym dniu nie musimy ale dobrze by było następnego się poprzytulac

Miła27 lubi tę wiadomość

29 lat
    Ponad 3 lata starań
    17.05.17 laparoskopia (endometrioza)
    17.05.18 I iui cb :-(
    03.08.18 II iui :-(
    31.08.18 III iui :-(
    29.09.18 IV iui :-(
    25.10.18 histeroskopia, usuwanie polipów i zrostów
    27.11.18 V iui :-(
    27.12.18 VI iui :-)
    13 dni po iui beta 139
    Progesteron 61,75
    15 dni po iui beta 352
    Progesteron 60 :-)

Czekamy 19.09
    Dziewczynka :-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina jest gdzies lista osrodkow prowadzacych badania kliniczne ivf? Wlasnie sobie czytam ale jakby stare posty mi sie wyswietlaja.

• Anusia87 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Sama wiesz najlepiej. Ja czułam że to jest to. O encorton sama się upomniałam, bo ja mam astmę, problemy ze skórą i różne autoimunologiczne bajery. Trzymam nadal kciuki. Najmocniej :)
    A na co ten encorton się bierze. Ja sądzę że też mam coś z immuni. Także może też by się mi coś takiego przydało.
    Gratulacje:-) i trzymam kciuki za dzidzie😊

age.png

36 lat 💃
    Drożność jajowodów ok.Progesteron niższy w drugiej fazie cyklu.

Starania 06.2017
    4×IUI 😔; 28.03.19 - 5 IUI; 28.05.19- 6 IUI
    I IVF 02.06.20 - punkcja około 20 pęcherzyków, Pozostały dwa zarodki zamrożone
    04.06 - transfer zarodka dwudniowego😏
    04.09 - transfer zarodka dwudniowego crio 😏
    Poszerzone bad. krwi. Bad. macicy i komórek nk👍
    Brak mrozaczkow😑
    16.11.20 start stymulacji
    27.11.20 punk. 14 occytów, 9 niedojrzałych, 3 zaplodnione, mamy 1 blastke
    2.12.20 transfer blastki😔
    Naturasek<>14.04.21 test ciążowy pozytywny 😲
    21.04 bhcg 270; 26.04 bhcg 64😪 cb
    II ivf 18 komórek 1 blastocysta beta 0
    III IVF 31.08.22 - 21 komórek, 11 zapłodnionych,1 blastocysta, 5 zamrożonych 2 dniowe😉
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj dziewczyny mimo mega bólu głowy ogarnęłam chyba więcej niż mogłam, dostałam takiego powera że szok, po raz wyspałam się, wstałam skoro świt o prawie 10tej, pojechałam odkurzyc samochód, zeszło a z dobrą godzinę, pojechałam na zakupy, zrobiłam obiad jak nigdy z dwóch dań do tego deser z trzech galaretek z bitą śmietana do tego upieklam ciasto, do tego pojechałam na myjnie, umylam nawet podwozie, do tego wyplakowalam tak środek auta że na zakręcie kierownica mi uciekła i mało nie wycedzilam w krawężnik 😂😂😂 do tego posprzatalam mieszkanie i jeszcze zjechalam całe miasto w poszukiwaniu pyłku pszczelego 😁😁😁 także mega intensywny dzień, do mnie królowa już zagląda powoli, śluz beżowy. Do tego żebym miała czas na mycie okien jutro mam urlop do końca tygodnia😁😁😁🤗🤗
    Mam tak dobry nastrój że szok, zrobiłam sobie mega gorąca kąpiel z piana nawet miałam chęć ogolic nogi, bo już coś tam kielkowalo 😂, jutro wybieram się na solarium, wiem że to nie zdrowe czyrakotworcze itd, ale ze nie mam możliwości wyjazdu na egzotyczne wczasy to chociaż tak się opale 😁
    Teraz robię sobie jakąś maskę na twarz i olejuje włosy po farbowaniu na czerwono stały się mocno przesuszone.
    Nie wiem, czy wraca mi pozytywną energia, czy fakt że mam plan na przyszłe miesiące, nie wiem, ale korzystam z dobrego nastroju, czego i wam kochane na wieczór życzę.... Hmmm a może jeszcze męża wykorzystam co by ta Franca przylazla szybciej 😉😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2019, 19:39

Justyska1986, Selina, Pat87, 8Róża8, Paulina Nessa, Lenaa86, mila2019, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ