Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlu ja też chciałabym Ci pogratulować w poście, lajkowałam wszystkie Twoje szczęśliwe posty z szerokim uśmiechem, życzę dużo zdrówka i ściskam mocno:*
Dziewczyny mają racje, nie stymulujemy bez zywej krwi;)
Ja bym nie robila 5 iui, i tak zdecydujesz sama ale domyslam sie ze pytasz aby zobaczyc zdanie innych, szlabym planem laparo i ivf,ktory zalozylas i ja tez jestem niecierpliwa wiec jesli byloby mnie stac wydalabym prywatnie kwote ktora napisalas, mysle ze nawet nie chodzi o te 2 msce oczekiwania przy tym naszym dlugim czasie prob ale o to, ze nie stoimy w miejscu. Daj znac co postanowilas, jestem wsrod Twoich kibicow:)
Ja tez mam pytanko do Was. Skonczyla mi sie czystosc i zrobilam ja w zeszla srode (opisywalam Wam te "urocze"przezycia lekarza ktory zle pobral) i zadzwonili wczoraj ze wyhodowali sobie bakteryjke i trzeba podjechac po recepte na antybiotyk.
Myslicie ze zle pobranie moglo zafalszowac wynik? Jestem bardzo wrazliwa na infekcje intymne a kompletnie nic nie czuje,tydzien temu tez.
A po drugie: jesli bierzemy ten antybiotyk to kiedy? Warto teraz w 2 fazie cyklu czy czekac do kolejnego? A co jesli sie udalo? W sensie czy antybiotyk nie zmniejsza nam szans? A jesli w kolejnym cyklu to co jesli go nie bedzie, czy antybiotyk nie zaszkodzi nam wtedy bardziej?
Obstawiam ze wypisza mi amoksycykline.Alu_87 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLILIA1986 wrote:Ja też miałam robioną laparoskopię, bo byłam pewna, że mam zrosty po cesarce albo inne kwiatki ale okazało się że wszystko było ok. Przy okazji zrobili drożność. Załatwiłam ten zabieg na jednej wizycie. Miałam robione na Polnej w Poznaniu. Poszłam na prywatną wizytę do ginekologa z tego szpitala ( nigdy wcześniej u niego nie byłam), powiedziałam zgodnie z prawdą, że staram się koło 3 lat wtedy, wyniki męża ok i już nie mam więcej pomysłów na badania i zostało tylko laparoskopia. Wziął przy mnie telefon i umówił mnie na zabieg 1,5 miesiąca później. Także wydaje mi się że wydawanie 3 tysięcy, kiedy planujesz in vitro to wyrzucanie pieniędzy w błoto. naprawdę da radę ten zabieg szybko i bez kosztowo. Sam zabieg nie zdziałał opisywanych w internecie cudów, że po tym w chwilę się zachodzi naturalnie, ale przynajmniej byłam spokojna, że wszystko ok. Ja już wychodziłam z założenia, że po tylu latach starań te 2 miesiące czekania mnie nie zbawią. W zamian za wydaną kasę woalałbym zrobic 2-3 kolejne podejścia IUI. Wierzę, że w końcu się wszystkim udaje to IUI tylko dziewczyny odpuszczają, bo taka jest narracja lekarzy. i stąd te słabsze statystyki. Trzymam Selinka za Ciebie kciuki i wierzę, że podejmiesz słuszne decyzje.
Dzwoniłam umówić się już na wizytę do mojej ginki, bo chciałam już mieć termin na następny cykl i pogadać co dalej, to nie mogę. Położna kazała czekać na @ i dopiero się umawiać -
nick nieaktualnyLena masz rację, wiem o tym. Poprostu dziś mam szał myśli przez tą biel na teście Zrobiłabym najchętniej wszystko naraz a wiem że to niemożliwe. Tu się niby człowiekowi wydajesz że ma większą cierpliwość, bo tyle już wyczekał i przetrwał a w takich sytuacjach okazuje się jak jest słaby i niecierpliwy
-
nick nieaktualnyU mnie to było tak:
Co IUI to inne objawy, ta ostatnia dała mi się najbardziej we znaki z powodu ogromniastego bólu zaraz po. Myślałam że pęcherzyk może pęka ale czy tak było to nie wiem. IuI miałam w 11dc jak dla mnie trochę za wcześnie, dzisiaj mijają równe 2 tygodnie od zabiegu i wkur*** mnie to strasznie bo z dwojga złego już bym chciała żeby polala się krew niż czekać do 28dc.
Miałam prze różne jazdy od mdłości po uplawy różnego kształtu i różnego koloru. Polegiwalam całymi dniami co by kropka się usadowila, nie pomogły nawet modły do Najwyższego.
Ja mam dość IUI nigdy więcej nie chce do tego podchodzić strata czasu i pieniedzy, jeśli bym nie odkladala na to co miesiąc to może bym inaczej na to odreagowala, a tak
... Już miałabym na połowę ivf.
No ale tak to z nami jest chwytamy się wszystkiego, a nóż że się uda.
Postanowiłam że z tym koniec
Nowy lekarz, daje mu rok, żadnej IUI ani in vitro wcześniej. Niech szuka aż znajdzie przyczynę nie powodzen. Jeżeli skieruje mnie na jakieś laparo histero czy inne zabiegi mające cudowne właściwości pomagające zajść w ciążę lub potrzebne do ivf to pójdę, ale na refundowane.
Jakoś nie przemawia za mną robienie takich zabiegów prywatnie to tylko moja opinia, ale tak jak po HSG zapewnień 1500 że łatwiej zajść po tym, a guzik prawda minęło już ponad rok i jakoś ciąży na horyzoncie brak.
Każda z nas wedle siebie planuje dalsze kroki, każda wspieram jednakowo, jednakże dla mnie zamiast wywalac na takie zabiegi tysiące lepiej te pieniążki mieć na start przy ivf, a napewno będą potrzebne.
Mam nadzieję, że nikogo nie urazilam tym wpisem to jest moje spojrzenie na sprawę. Po tylu latach starań, myślę że jaka decyzja by nie została w naszych przypadkach podjęta i tak to już krok do przodu, więc działamy dziewczyny niech lekarze robią tak, ażeby było dobrze i się udało. Do. Końca tego roku myślę że wszystkie przejdziemy na fioletowa stronę 😘😉😊
Aga-ta86, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMila jeśli jest bakteria, to wymaże razem nie był źle pobrany. Nie zawsze infekcja daje objawy, jeśli byłaby to grzybica to większe szanse że będą objawy typu upławy, swędzenie czy pieczenie. Nie wiadomo jeszcze co wyhodowali. Amoksycyklina jest bezpieczna w ciąży jak coś, więc najlepiej jak już zaczniesz to leczyć
-
Dzisiaj taka aura na forum ze odpuściłam testowania
pszczola2000 lubi tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
eraz IVF. 16.04.2019 2dc i START zaczynamy stymulację IVF-idziemy po swoje
1.05 punkcja
6.05 transfer 2❤️❤️-niech zostaną 😢
Został 1❄️ Zabrany do domku 17.06 rośnij kropku
3dpt beta -, testy 7-10 dpt białe, czekamy❤️❤️
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dla świetego spokoju zrobiłam, biel nad biele na strumieniowymChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Co nas nie zabije, to nas wzmocni. Żyj tak, byś niczego nie żałował-nie bój się, zawsze walcz do końca. -
nick nieaktualny
-
Nawet się zasmuciłam ...najgorzej M powiedzieć widzieć ukryty smutek
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Selina wrote:Jak to nie z 1go moczu, to się nie liczy
Dzięki 😉Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualnyMania80 wrote:Nawet się zasmuciłam ...najgorzej M powiedzieć widzieć ukryty smutek
-
W ramach odreagowania idę po strój , trzeba zrzucić nadwyżkę po IUI i nadmiernym dmuchaniu na siebie
Selina, 8Róża8 lubią tę wiadomość
Choroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
Ja za chwilę mam kolejną IUI 😉 słońce świeci, cieplutko to i humor inny. Podchodzimy z dystansem oczywiście.
Selinka i co planujesz dalej IUI czy in vitro?? Ja robię dalej IUI,bo w sumie mam dofinansowanie,więc próbuje. Jeśli nie wyjdą to dopiero później IVF.
Liczę na to,że w końcu każda z nas zobaczy 2 kreski dzięki IUI czy in vitro 😘Justyska1986, Mania80, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja postanowiłam spróbować miesiąc na metodzie "na wyjebce" czyli jakbym nie planowała ciąży. Zapisałam się na lasery, lecę na wakacje oczywiście na all (alko też pójdzie w ruch), siłownia itp. zero testów owu, mierzenia temperatury, ale też... forum. Zaglądnę może raz na tydzien sprawdzic statystyki i oczywiscie będę trzymać za Was cały czas kciuki! Wierzę, że marzec i kwiecień będzie dla Was łaskawszy. Odezwę się jak wrócę do IUI, żeby wpisać mnie na listę i ksiukasy trzymać. Całuję i dziękuję Wam za ogromne wsparcie
Justyska1986, Puchatek, 8Róża8, CYTRYNKA_2016 lubią tę wiadomość
KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Selina wrote:Ja mojemu nie wiedziałam jak powiedzieć dzisiaj, ale powiedziałam tak o, zwyczajnie jakby się mleko skończyło... Nie zareagował specjalnie, albo dusi to w sobie. Jak wyszedł do pracy to ja oczywiście w ryk
Chyba zrobie podobnie wieczoremChoroba M-nowotwór
2019-Azospermia
starania IUI AID 3x😔
Nowa klinika Eurofertil
1.05 punkcja
39lat
nick nieaktualny