Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu są jakieś dziwne normy i jednostki inne niż na wyniku sprzed roku.
FSH 3,5-12,5 faza folikularnej jednostka IU/L
LH 2,4-12,6 ta sama faza i ta sama jednostka
W zeszłym roku jak robiłam fsh to normy w fazie folikularnej były 2,03-8,08 mlU/ml i tu moje fsh było równe 6 z kawałkiem -
nick nieaktualny
-
Bogna87 wrote:Tu są jakieś dziwne normy i jednostki inne niż na wyniku sprzed roku.
FSH 3,5-12,5 faza folikularnej jednostka IU/L
LH 2,4-12,6 ta sama faza i ta sama jednostka
W zeszłym roku jak robiłam fsh to normy w fazie folikularnej były 2,03-8,08 mlU/ml i tu moje fsh było równe 6 z kawałkiem
Piszesz o dwóch jednostkach.
IU/ml i mlU/ml moze w tym różnica? -
Pionerka wrote:Właśnie jak to przeczytałam to też tak myślałam a okazuje się że właśnie możesz mieć maksymalnie 1 in vitro więc jeżeli nie mialyscie ( tak jak i ja ) to jak najbardziej spełniamy ten punkt . Jak zadzwonicie to pania na maila trochę bardziej szczegółowo wysyła warunki uczestnictwa w tym programie ale za dużo żeby tu wklejać więc albo tel albo jak chcecie to wam prześlę w wolnej chwili jak mi na priv wyslecie swojego maila
Ciekawi mnie to, tyle że zniechca odległość. Bo ja z Wawy ;( -
pszczola2000 wrote:Dodam Cię do przyjaciółek i później podam maila to mi wyślesz?
Ciekawi mnie to, tyle że zniechca odległość. Bo ja z Wawy ;(Cs kto by liczył
Niepłodność idiopatyczna
Podejście do 1 IUI - 05.03.18r ( clo + ovitrelle)
06.2018 Udało się! -->02.07 puste jajo
Wracamy do walki !!!!
IVF start 03.2019 Transfer 30.03.2019 beta -
Selina wrote:Bogna a nie miałaś podejrzenia pcos? Już prędzej to niż jakaś przed menopauza Błagam, przy takim amh?? Nie ma mowy
-
nick nieaktualnyBogna87 wrote:No wolałabym pcos niż to drugie. To wgl są badania z zeszłego cyklu a teraz mogłabym akurat powtórzy bo jest początek nowego i tak się zastanawiam czy jutro nie pojechać i sprawdzić jeszcze raz raz. No i jeszcze sobie tak myślę że ja wtedy brałam Aromek i czy to może mieć wpływ?
U mnie biel i odstawiam w koncu proga, bo tak mnie cyce bola, ze ledwo śpie. Na nastepny cykl nie licze, bo mam mieć kolonoskopie w narkozie tuz po owu no i przelom lutego i marca, to juz bedzie IUIHipp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie dzis test ovu pokazal juz tylko cien kreski. Wczoraj jeszcze byla widoczna kreska i bol podbrzusza przez caly dzien a do tego wysadzony byl jak balon az M zauważył.
Wiec mam pytanie wlasnie odnosnie Proga mam 1opakowanie czy myslicie ze warto bylo by brac i od kiedy?
-
NeverLoseHope wrote:U mnie dzis test ovu pokazal juz tylko cien kreski. Wczoraj jeszcze byla widoczna kreska i bol podbrzusza przez caly dzien a do tego wysadzony byl jak balon az M zauważył.
Wiec mam pytanie wlasnie odnosnie Proga mam 1opakowanie czy myslicie ze warto bylo by brac i od kiedy?NeverLoseHope lubi tę wiadomość
Starania od czerwca 2016
27 lat
V IUI - nieudane
Słabe nasienie, pco,
histero i laparo... Ok
Operacja żylaków powrózka nasiennego.
Ciągła walka z infekcjami :'( -
nick nieaktualny
-
Ja pije olej lniany cały czas, nie znalazłam informacji, że omega3 itd trzeba brać do owulacji. Ale jeśli ktoś ma jakieś info to chętnie się również dowiem, bo raz "inteligentnie" bralam dong quai przez caly cykl.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnyPoszukalam w necie i znalazlam odp na moje pytanie.
Omega 3 6 9 tez aby do owulacji, gdyz olej z ogorecznika czyli omega 6 to ta sama substancja co w oleju z wiesiolka. Po owulacji moze wywolac mikroskurcze macicy i doprowadzic do poronienia.
Czyli Omega 3 6 9 bierzemy zawsze od 1dc do owulacji
Ps. Dobrze ze kilka dni temu odstawilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:05
Anuśla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnuśla wrote:Ja pije olej lniany cały czas, nie znalazłam informacji, że omega3 itd trzeba brać do owulacji. Ale jeśli ktoś ma jakieś info to chętnie się również dowiem, bo raz "inteligentnie" bralam dong quai przez caly cykl.
Cytuje:
W łyżce nierafinowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, aż połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny omega-3! Jest również sporo kwasów omega-6.
Takze moze bezpieczniej tez byłoby go brac do owulacji.
Ja lekarzem nie jestem ale skoro tez ma omega 6 to rowniez moze wywolac mikroskurcze? Tak na chlopski rozum to biore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2019, 12:09
-
NeverLoseHope wrote:Cytuje:
W łyżce nierafinowanego oleju lnianego tłoczonego na zimno, aż połowę składu stanowi kwas tłuszczowy z rodziny omega-3! Jest również sporo kwasów omega-6.
Takze moze bezpieczniej tez byłoby go brac do owulacji.
Ja lekarzem nie jestem ale skoro tez ma omega 6 to rowniez moze wywolac mikroskurcze? Tak na chlopski rozum to biore.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Millaa wrote:Witajcie, proszę napiszcie mi czy miałyście jakieś dolegliwości po Inseminacji?
Miałam w poniedziałek i czuje się trochę inaczej, pobolewa mnie brzuch...
Będę wdzięczna.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Millaa wrote:Witajcie, proszę napiszcie mi czy miałyście jakieś dolegliwości po Inseminacji?
Miałam w poniedziałek i czuje się trochę inaczej, pobolewa mnie brzuch...
Będę wdzięczna.2004 ciąża naturalna-syn
2007 ciąża naturalna-syn
Starania od 2017,m brak plemników
Moje wszystkie badania ok
2019 01 11 pierwsze aid☹️
2019 02 05 drugie ☹️
,, I choćby pogasły wszystkie światła.... nie pozwól zgasnąć nadziei ". Przerwa w staraniach