Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane, wpadłam się pożegnać. Przeprowadziliśmy z mężem rozmowę, nie będzie następnej iui ani in vitro. Ponad 6 lat starań wykończyło nas psychicznie . Z dnia na dzień rósł żal ze mam dziecko a drugiego mieć nie możemy. Nam nie udaje się tyle lat mimo braku przeciwwskazań a niektórym udaje się od rozłożenia nóg albo przy 1 czy 8 iui.Albo Inne nie chcą i mają a my chcemy i nic z tego. Tak nie da się żyć. Jedno dziecko mamy i czas myśleć o nim. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem i jeszcze bardziej szczęśliwymi rodzicami
jedynaczki. Podjęliśmy decyzję że skoro tak jest to inaczej nie będzie . Wyjeżdżamy na wczasy w ciepłe kraje, remontujemy dom w PL ,kupujemy mieszkanie w PL i dom w NL. Koniec z myśleniem czy jestem w ciąży , skoro mamy córkę to chyba najwyższy czas skupić się tylko na niej i zabezpieczyć ją. Bo skoro nie ma rodzeństwa a my wiecznie żyć nie będziemy to jedyne co możemy teraz zrobić to zabezpieczyć ją na przyszłość w każdy możliwy sposób.
Trzymam za każdą z Was kciuki, w końcu się uda! I jeszcze raz szczerze gratuluję tym którym się udało. Nie każdy może spełniać marzenia o macierzyństwie ale każdy może być szczęśliwym. Nie żałuję żadnej podjętej próby by zostać mamą. Walczcie dopóki starczy siłmila2019, Alu_87, Meggie1, Pat87, Nadzieja 90, aisakoooo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i będzie dziewczynka mąż był nastawiony na chłopca ale najważniejsze że wszystko w porządku. Termin na 19 września.
Jeszcze raz życzę Wam powodzenia,i dużo siły aby przetrwać ta trudną drogę. Naprawdę wartoMalinka2401, Natka17, olka_sz, xyz, Nadzieja, Alu_87, mila2019, Pat87 lubią tę wiadomość
29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.17 laparoskopia (endometrioza)
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
25.10.18 histeroskopia, usuwanie polipów i zrostów
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka -
Eve89la wrote:No i będzie dziewczynka mąż był nastawiony na chłopca ale najważniejsze że wszystko w porządku. Termin na 19 września.
Jeszcze raz życzę Wam powodzenia,i dużo siły aby przetrwać ta trudną drogę. Naprawdę wartoEve89la lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Natka17 wrote:Pierwsza 😀
Natka17 lubi tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
Eve89la wrote:No i będzie dziewczynka mąż był nastawiony na chłopca ale najważniejsze że wszystko w porządku. Termin na 19 września.
Jeszcze raz życzę Wam powodzenia,i dużo siły aby przetrwać ta trudną drogę. Naprawdę wartoEve89la lubi tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
Ewela86 wrote:U mnie stwierdzono wrogi śluz i to było wskazaniem do inseminacji, poza tym bywały problemy z owulacją. Robiliśmy pakiet badań, przed inseminacją badania infekcyjne ja i mąż. Niestety one mają ważność 3 miesiące i termin właśnie mija Dlatego jeśli chcę ponownie podejść do inseminacji to od nowa musimy zrobić badania.
Ja:
Inhibina B
AMH
SHBG
DHEAS
Testosteron
Mąż:
Test wiązania z hialuronianem
FDNA
Parametry nasienia do badania fragmentacji DNA plemnika
A biocenozę pochwy dopiero przed inseminacja wlasnie ze względu na krótki termin ważności..
U nas póki co nie stwierdzono żadnego problemu.. owulacje jak w kalendarzu, @ co do godziny regularnie.. nie mamy pojęcia co jest grane ale coraz bardziej mnie to męczy i już nie wierzę, że się uda. Jednak nie chciałabym za kilka lat stwierdzić, że za mało w tym kierunku zrobiliśmy..
[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
nick nieaktualnyusia1986 wrote:Hej kochane, wpadłam się pożegnać. Przeprowadziliśmy z mężem rozmowę, nie będzie następnej iui ani in vitro. Ponad 6 lat starań wykończyło nas psychicznie . Z dnia na dzień rósł żal ze mam dziecko a drugiego mieć nie możemy. Nam nie udaje się tyle lat mimo braku przeciwwskazań a niektórym udaje się od rozłożenia nóg albo przy 1 czy 8 iui.Albo Inne nie chcą i mają a my chcemy i nic z tego. Tak nie da się żyć. Jedno dziecko mamy i czas myśleć o nim. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem i jeszcze bardziej szczęśliwymi rodzicami
jedynaczki. Podjęliśmy decyzję że skoro tak jest to inaczej nie będzie . Wyjeżdżamy na wczasy w ciepłe kraje, remontujemy dom w PL ,kupujemy mieszkanie w PL i dom w NL. Koniec z myśleniem czy jestem w ciąży , skoro mamy córkę to chyba najwyższy czas skupić się tylko na niej i zabezpieczyć ją. Bo skoro nie ma rodzeństwa a my wiecznie żyć nie będziemy to jedyne co możemy teraz zrobić to zabezpieczyć ją na przyszłość w każdy możliwy sposób.
Trzymam za każdą z Was kciuki, w końcu się uda! I jeszcze raz szczerze gratuluję tym którym się udało. Nie każdy może spełniać marzenia o macierzyństwie ale każdy może być szczęśliwym. Nie żałuję żadnej podjętej próby by zostać mamą. Walczcie dopóki starczy sił -
Dzień dobry, chyba pomału możecie mnie dodać do listy szczęściar w tym miesiącu. Nie mogę uwierzyć w to, co widzę.. 😘❤😃
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 04:27
kondziomama, Nadzieja, Mallagga, Mevr_A, Alu_87, mila2019, Natka17, Puchatek, kasiek2620, Pat87 lubią tę wiadomość
24l
USIA dzięki za wszystko,że byłaś tu z nami, z nami wszystko przeżywałaś i wspierałaś nas kiedy było trzeba😘 życzę tobie wszystkiego najlepszego😘 dbaj o swoja córeczkę, najważniejsze że ja masz kochana 😘😘 życzę Ci oby trafiła ci się niespodzianka mimo wszystko i obyś miała jeszcze dzidziusia 😘
EVELA gratulacje życzę dużo dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki 😘
MALINKA gratulacje czekamy na dalsze wieści 😘Malinka2401, Eve89la lubią tę wiadomość
-
Usia zycze wam wszystkiego najlepszego 😊 dzięki za wsparcie które tutaj nam udzielalas 😊
Podziwiam was za ta decyzje bo była ona bardzo trudna.
Ewela super ze już znasz plec 😊 rosnijcie spokojnie 😊
Malinka Gratuluje😊 super bardzo się cieszę 😊Malinka2401, Eve89la lubią tę wiadomość
35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien
Czekaja ⛄⛄ -
nick nieaktualnyMalinka2401 wrote:Dzień dobry, chyba pomału możecie mnie dodać do listy szczęściar w tym miesiącu. Nie mogę uwierzyć w to, co widzę.. 😘❤😃
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.htmlMalinka2401 lubi tę wiadomość
-
Mallagga wrote:Ojeju ojeju, wiecej takich zdjec poprosze!!! I oczywiscue szczegoly:) ktory dc, jak pecherzyki : *gratulacje!!
Mallagga lubi tę wiadomość
24l
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
-
Miła27 wrote:Ile po IUI jesteś??😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:46
24l
Hiacynta48 wrote:Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
-
Miła27 wrote:To zrób betę 😘 nie chce Cię straszyć kochana,ale czasem 10 -11dni ovitrelle się utrzymuje u niektórych 😘 życzę Ci jednak oby to był dzidziuś 🙂24l
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦