Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej kochane, wpadłam się pożegnać. Przeprowadziliśmy z mężem rozmowę, nie będzie następnej iui ani in vitro. Ponad 6 lat starań wykończyło nas psychicznie . Z dnia na dzień rósł żal ze mam dziecko a drugiego mieć nie możemy. Nam nie udaje się tyle lat mimo braku przeciwwskazań a niektórym udaje się od rozłożenia nóg albo przy 1 czy 8 iui.Albo Inne nie chcą i mają a my chcemy i nic z tego. Tak nie da się żyć. Jedno dziecko mamy i czas myśleć o nim. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem i jeszcze bardziej szczęśliwymi rodzicami
jedynaczki. Podjęliśmy decyzję że skoro tak jest to inaczej nie będzie . Wyjeżdżamy na wczasy w ciepłe kraje, remontujemy dom w PL ,kupujemy mieszkanie w PL i dom w NL. Koniec z myśleniem czy jestem w ciąży , skoro mamy córkę to chyba najwyższy czas skupić się tylko na niej i zabezpieczyć ją. Bo skoro nie ma rodzeństwa a my wiecznie żyć nie będziemy to jedyne co możemy teraz zrobić to zabezpieczyć ją na przyszłość w każdy możliwy sposób.
Trzymam za każdą z Was kciuki, w końcu się uda! I jeszcze raz szczerze gratuluję tym którym się udało. Nie każdy może spełniać marzenia o macierzyństwie ale każdy może być szczęśliwym. Nie żałuję żadnej podjętej próby by zostać mamą. Walczcie dopóki starczy sił
mila2019, Alu_87, Meggie1, Pat87, Nadzieja 90, aisakoooo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No i będzie dziewczynka
mąż był nastawiony na chłopca ale najważniejsze że wszystko w porządku. Termin na 19 września.
Jeszcze raz życzę Wam powodzenia,i dużo siły aby przetrwać ta trudną drogę. Naprawdę warto
Malinka2401, Natka17, olka_sz, xyz, Nadzieja, Alu_87, mila2019, Pat87 lubią tę wiadomość
29 lat
Ponad 3 lata starań
17.05.17 laparoskopia (endometrioza)
17.05.18 I iui cb
03.08.18 II iui
31.08.18 III iui
29.09.18 IV iui
25.10.18 histeroskopia, usuwanie polipów i zrostów
27.11.18 V iui
27.12.18 VI iui
13 dni po iui beta 139
Progesteron 61,75
15 dni po iui beta 352
Progesteron 60
Czekamy 19.09
Dziewczynka
-
Super! Rośnijcie zdrowo 😍Eve89la wrote:No i będzie dziewczynka
mąż był nastawiony na chłopca ale najważniejsze że wszystko w porządku. Termin na 19 września.
Jeszcze raz życzę Wam powodzenia,i dużo siły aby przetrwać ta trudną drogę. Naprawdę warto
Eve89la lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Wow. Super. Nam dwie próby się już nie udało. I tak pomyślałam, że problem gdzieś musi być więc pomyśle nad zamianą lekarza i jakimś badaniami szukaniu przyczyny.Natka17 wrote:Pierwsza 😀
Natka17 lubi tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
Gratulacje🤗 możesz ruszać na zakupy dla maleństwa jak znasz płeć🤗🤗 ale macie fajnie😍😍😍😍Eve89la wrote:No i będzie dziewczynka
Eve89la lubi tę wiadomość
28 lat
Starania od 2017
Drożność ok
Nasienie: Morfologia 3 poza tym parametry bardzo dobre
1 IUI- cykl naturalny
27.03 nieudana 😢
2 IUI- cykl stymulowany
23.04 nieudana 😢
Przerwa w staraniach do lipca. Wracam silniejsza 💪 -
My mamy do zrobienia jak na razie tylko te:Ewela86 wrote:U mnie stwierdzono wrogi śluz i to było wskazaniem do inseminacji, poza tym bywały problemy z owulacją. Robiliśmy pakiet badań, przed inseminacją badania infekcyjne ja i mąż. Niestety one mają ważność 3 miesiące i termin właśnie mija
Dlatego jeśli chcę ponownie podejść do inseminacji to od nowa musimy zrobić badania.
Ja:
Inhibina B
AMH
SHBG
DHEAS
Testosteron
Mąż:
Test wiązania z hialuronianem
FDNA
Parametry nasienia do badania fragmentacji DNA plemnika
A biocenozę pochwy dopiero przed inseminacja wlasnie ze względu na krótki termin ważności..
U nas póki co nie stwierdzono żadnego problemu.. owulacje jak w kalendarzu, @ co do godziny regularnie.. nie mamy pojęcia co jest grane ale coraz bardziej mnie to męczy i już nie wierzę, że się uda. Jednak nie chciałabym za kilka lat stwierdzić, że za mało w tym kierunku zrobiliśmy..

[38cs]- w sumie 40cykli
10.01.2006r- córka( 1cs)
06.2014- początek starań;
28.04.2017r- HSG-ok
29.06.2017r- 1-sza wizyta w poradni lecz.niepł.
2cykle z dupkiem
7 cykli monitorowanych
Koniec starań w 2020r. Cieszymy się tym co mamy.
11.2022- diagnoza endometrioza aktywna- endovelle -
nick nieaktualnyPodziwiam i zazdroszcze, ja wiem że nie bede umiala zyc jak sie nie uda, maz mowi ze trzeba isc do przodu i walczyc, zobaczymy. Narazie ciesza mnie kazde dwie kreseczki, ze jednak to dziala i boje sie i nie moge doczekac pierwszej iui.usia1986 wrote:Hej kochane, wpadłam się pożegnać. Przeprowadziliśmy z mężem rozmowę, nie będzie następnej iui ani in vitro. Ponad 6 lat starań wykończyło nas psychicznie . Z dnia na dzień rósł żal ze mam dziecko a drugiego mieć nie możemy. Nam nie udaje się tyle lat mimo braku przeciwwskazań a niektórym udaje się od rozłożenia nóg albo przy 1 czy 8 iui.Albo Inne nie chcą i mają a my chcemy i nic z tego. Tak nie da się żyć. Jedno dziecko mamy i czas myśleć o nim. Jesteśmy szczęśliwym małżeństwem i jeszcze bardziej szczęśliwymi rodzicami
jedynaczki. Podjęliśmy decyzję że skoro tak jest to inaczej nie będzie . Wyjeżdżamy na wczasy w ciepłe kraje, remontujemy dom w PL ,kupujemy mieszkanie w PL i dom w NL. Koniec z myśleniem czy jestem w ciąży , skoro mamy córkę to chyba najwyższy czas skupić się tylko na niej i zabezpieczyć ją. Bo skoro nie ma rodzeństwa a my wiecznie żyć nie będziemy to jedyne co możemy teraz zrobić to zabezpieczyć ją na przyszłość w każdy możliwy sposób.
Trzymam za każdą z Was kciuki, w końcu się uda! I jeszcze raz szczerze gratuluję tym którym się udało. Nie każdy może spełniać marzenia o macierzyństwie ale każdy może być szczęśliwym. Nie żałuję żadnej podjętej próby by zostać mamą. Walczcie dopóki starczy sił -
Dzień dobry, chyba pomału możecie mnie dodać do listy szczęściar w tym miesiącu. Nie mogę uwierzyć w to, co widzę.. 😘❤😃
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 04:27
kondziomama, Nadzieja, Mallagga, Mevr_A, Alu_87, mila2019, Natka17, Puchatek, kasiek2620, Pat87 lubią tę wiadomość
24l
USIA dzięki za wszystko,że byłaś tu z nami, z nami wszystko przeżywałaś i wspierałaś nas kiedy było trzeba😘 życzę tobie wszystkiego najlepszego😘 dbaj o swoja córeczkę, najważniejsze że ja masz kochana 😘😘 życzę Ci oby trafiła ci się niespodzianka mimo wszystko i obyś miała jeszcze dzidziusia 😘
EVELA gratulacje życzę dużo dużo zdrówka dla Ciebie i córeczki 😘
MALINKA gratulacje czekamy na dalsze wieści 😘
Malinka2401, Eve89la lubią tę wiadomość
-
Usia zycze wam wszystkiego najlepszego 😊 dzięki za wsparcie które tutaj nam udzielalas 😊
Podziwiam was za ta decyzje bo była ona bardzo trudna.
Ewela super ze już znasz plec 😊 rosnijcie spokojnie 😊
Malinka Gratuluje😊 super bardzo się cieszę 😊
Malinka2401, Eve89la lubią tę wiadomość

35 lata
Starania od 2018
29.03.2019 -nadżerka
05.04.2019 usunięcie nadżerki
15.10.2019 start I iv protokół krotki
26.10.2019 punkcja 10 oocytow, 8 komorek, 6zaplodnionych i 6 zarodkow, do 5-doby zostaly 4
31.10.2019 transfer 1 blastki ⛄
12dpt 476,5, 14dpt 888,2
18.11.2019-18dpt (5+2) pęcherzyk i ciałko żółte 🎉
27.11.2019 -27dpt ❤️
10.07.2020 godz.19.45 Synek 3580g szczęścia 😍 38tc 5dzien
02.2021 wracamy po rodzeństwo
20.02.2021 transfer 1blastki ⛄
03.03.2021 - 11dpt - 600
05.03.2021 - 13dpt - 1443
26.03.2021- ❤️
Zostań z nami ....🍀🍀🍀
29.10.2021 godz. 8.55 córeczka 3460g szczęścia 😍38tc 3dzien -
nick nieaktualnyOjeju ojeju, wiecej takich zdjec poprosze!!! I oczywiscue szczegoly:) ktory dc, jak pecherzyki : *gratulacje!!Malinka2401 wrote:Dzień dobry, chyba pomału możecie mnie dodać do listy szczęściar w tym miesiącu. Nie mogę uwierzyć w to, co widzę.. 😘❤😃
https://zapodaj.net/32b50c91ab0ff.jpg.html
Malinka2401 lubi tę wiadomość
-
Dzisiaj mam dopiero 24dc. IUI była na dwóch niepękniętych pęcherzykach 24 mm, endo 11mm, 24h po ovitrelle. Potwierdzone monitoringiem, że obydwa pękły. 😁Mallagga wrote:Ojeju ojeju, wiecej takich zdjec poprosze!!! I oczywiscue szczegoly:) ktory dc, jak pecherzyki : *gratulacje!!
Mallagga lubi tę wiadomość
24l
nick nieaktualnyWitajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
-
11 dni. 😄Miła27 wrote:Ile po IUI jesteś??😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 08:46
24l
Być może? Co to za teoria najpierw niech Cię dobrze przebada dopiero niech stawia diagnozę. Powinien moim zdaniem zrobić inseminacje skoro nasienie jest ok... No,ale przede wszystkim powinien Cię dobrze przebadać dopiero stawiać diagnozę,a nie gdybać😘 wtedy byłoby wiadomo czy powinnaś spróbować inseminacji,a teraz to taka niewiadomaHiacynta48 wrote:Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
-
Po ovitrelle minęło 12 dni.Miła27 wrote:To zrób betę 😘 nie chce Cię straszyć kochana,ale czasem 10 -11dni ovitrelle się utrzymuje u niektórych 😘 życzę Ci jednak oby to był dzidziuś 🙂24l
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦

zycze Wam wszystkiego najlepszego