X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piątek dopiero, 14 dpi. Tak kazali w klinice. 😃

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2401 wrote:
    W piątek dopiero, 14 dpi. Tak kazali w klinice. 😃
    Najlepiej tak właśnie 13-14 dzień 😘 trzymam kciuki ✊🙂

Malinka2401 lubi tę wiadomość

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
    ja przeszłam 3 Inseminacje u jednego lekarza z Polnej. Nie chciał nic dalej badań, nie chciał pomóc mojemu endometrium...Mówił, że wszystko jest ok, a ja w to nie wierzyłam bo jeśli się nie udaje to jest gdzie indziej problem tylko go nie rozpoznaliśmy! przyczyn jest mnóstwo! Zmieniłam klinikę w styczniu, dostałam skierowanie na nowe badania, przeszłam na dietę i po inseminacji zostałam obstawiona lekami, a w marcu byłam w ciąży...

32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
    MTHFR_1298 A-C-homozygota,
    amh 3,8
    słabsze nasienie
    3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
    ...........................................................
    styczeń 2019 MedArt
    4 IUI: 06.03.2019 :)))
    Emilka 03.11.2019 :)))
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    ja przeszłam 3 Inseminacje u jednego lekarza z Polnej. Nie chciał nic dalej badań, nie chciał pomóc mojemu endometrium...Mówił, że wszystko jest ok, a ja w to nie wierzyłam bo jeśli się nie udaje to jest gdzie indziej problem tylko go nie rozpoznaliśmy! przyczyn jest mnóstwo! Zmieniłam klinikę w styczniu, dostałam skierowanie na nowe badania, przeszłam na dietę i po inseminacji zostałam obstawiona lekami, a w marcu byłam w ciąży...
    To wcześniej nie robił Ci żadnych badań ten lekarz??😱
    My to jesteśmy ciężki przypadek... wszystkie badania mieliśmy jakie są tylko możliwe. Wszystko było przed IUI. U męża wykryli słabsza ruchliwość plemników. Najlepsze jest to,że nie wiadomo dlaczego,bo przecież cała reszta badań jest super. Zmienił styl życia ruchliwość się poprawiła,ale mimo wszystko nie jest taka jak powinna być. Byliśmy już u tylu lekarzy . Ciąży jak nie było tak nie ma,a mieliśmy już 5 IUI. Lekarz robi wszystko jak należy,bo czuje to i wiem. No,ale niestety nie jest cudotworcą. Nie mam już siły, dlaczego tak jest nie rozumiem tego...

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widzialam wczoraj pozytywny test 11dni po iui i niestety beta byla 1.2, ja sama mialam pozytywne po 2 iui do 12dnia i beta 1.2;) mam wrazenie ze u niektorych (szczuplych) dziewczyn ovitrelle jest juz wydalony z krwi (stad beta niska) ale jeszcze sie z moczu wytraca (stad pozytywne testy).

Ale oczywiscie tak nie bedzie w tym przypadku, Malinko okaz sie szczesciara <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:27

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
    Ja byłam stymulowana prawie przez 2 lata co cykl bez żadnego efektu. Badań miałam co prawda sporo porobionych i bralam leki na prolaktynę i lepsze endometrium, ale to tyle. Jak dopytywałam że może czas spróbować inseminacji to usłyszałam że jeszcze za wcześnie i próbujemy dalej stymulacji (a miałam wtedy 35 lat). Poszłam do innej lekarki, która dorobiła mi jeszcze kilka badań, spróbowała kolejne 2 cykle stymulacji ale z trochę innym podejściem, a później powiedziała wprost że gdybym była 10 lat młodsza to mogłybyśmy tak próbować bo kiedyś w końcu pewnie by się udało, ale w moim wieku to powinnam spróbować inseminacji i dała mi namiary na Medart.
    W Medarcie jesteśmy od połowy grudnia i na upartego można powiedzieć że dwa sukcesy po pierwszej inseminacji ciąża biochemiczna, po drugiej (i dołożeniu dodatkowych leków) aktualnie leci 9 tydzień.
    Ja bardzo tę klinikę polecam. Jesteśmy z Alu u innych lekarzy, ale obie (chyba) zadowolone z opieki. I co mi się tam naprawdę bardzo podoba: na monitoring zawsze Cię wcisną bo to priorytet, a same zabiegi robią wtedy kiedy należy nie ważne czy wypadają w niedzielę, święta czy np. majówkę.

Alu_87 lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    My to jesteśmy ciężki przypadek... wszystkie badania mieliśmy jakie są tylko możliwe. Wszystko było przed IUI. U męża wykryli słabsza ruchliwość plemników. Najlepsze jest to,że nie wiadomo dlaczego,bo przecież cała reszta badań jest super. Zmienił styl życia ruchliwość się poprawiła,ale mimo wszystko nie jest taka jak powinna być. Byliśmy już u tylu lekarzy . Ciąży jak nie było tak nie ma,a mieliśmy już 5 IUI. Lekarz robi wszystko jak należy,bo czuje to i wiem. No,ale niestety nie jest cudotworcą. Nie mam już siły, dlaczego tak jest nie rozumiem tego...
    Miałam te podstawowe badania przed inseminacją plus hsg. Mówię że nie robił na mutacje genetyczne mthfr czy ewentualnie nie jest problem z przyswajaniem glotenu i cała kobyła immunologii. Miła27 i nie pisz, że mieliście wszystkie z możliwych badań, bo nie uwierzę...Po prostu nie mieliście takiego które zidentyfikowało problem. U nas w klinice zabezpieczają lekami na ewentualny przypadek problemów z trombofilią lub immunologią, ale nie pogłębiają badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 10:06

Natka17 lubi tę wiadomość

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • Natka17 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2401 wrote:
    Dzisiaj mam dopiero 24dc. IUI była na dwóch niepękniętych pęcherzykach 24 mm, endo 11mm, 24h po ovitrelle. Potwierdzone monitoringiem, że obydwa pękły. 😁
    U mnie było podobnie, 2pęcherzyki po 22mm, endo 11mm, tyle że ok. 16h po ovitrelle. Na monitoringu 4 dni po IUI wyszło, że tylko jeden pęcherzyk pękł, drugi został na etapie 22mm i przestał rosnąć. Swoją drogą pierwszy raz tak miałam, wcześniej przy cyklach stymulowanych miałam po 3 pęcherzyki, wszystkie pękały i nic z tego nie wychodziło. Widocznie był jakiś problem, o którym nie wiemy np. wrogi śluz, którego nie miałam badanego skoro tak szybko się udało przy IUI. Być może kluczem do sukcesu było to, że wyjeżdżaliśmy na majówkę za granicę i po IUI zajęłam głowę czym innym,przygotowaniem do wyjazdu a potem zmiana klimatu,odpoczynek i zwiedzanie :) Nastawiłam się na niepowodzenie i tylko byłam zła na to, że przez jeden niepęknięty pęcherzyk nie dostałam leków na stymulację na następny cykl i że będzie stracony, chyba,że zgodzą się zrobić IUI na naturalnym.

Malinka to może u Ciebie bliźniaki :P ja chyba się cieszę, że tym razem był tylko jeden pęcherzyk, bo bym się stresowała ciążą mnogą :)

Malinka2401 lubi tę wiadomość

starania od 06.2017 r.
    AMH - 2,23
    LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
    kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
    problem męski - żylaki powrózka nasiennego
    18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
    p19udqk3b8x2lnei.png
  • Malinka2401 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka17 wrote:
    U mnie było podobnie, 2pęcherzyki po 22mm, endo 11mm, tyle że ok. 16h po ovitrelle. Na monitoringu 4 dni po IUI wyszło, że tylko jeden pęcherzyk pękł, drugi został na etapie 22mm i przestał rosnąć. Swoją drogą pierwszy raz tak miałam, wcześniej przy cyklach stymulowanych miałam po 3 pęcherzyki, wszystkie pękały i nic z tego nie wychodziło. Widocznie był jakiś problem, o którym nie wiemy np. wrogi śluz, którego nie miałam badanego skoro tak szybko się udało przy IUI. Być może kluczem do sukcesu było to, że wyjeżdżaliśmy na majówkę za granicę i po IUI zajęłam głowę czym innym,przygotowaniem do wyjazdu a potem zmiana klimatu,odpoczynek i zwiedzanie :) Nastawiłam się na niepowodzenie i tylko byłam zła na to, że przez jeden niepęknięty pęcherzyk nie dostałam leków na stymulację na następny cykl i że będzie stracony, chyba,że zgodzą się zrobić IUI na naturalnym.

Malinka to może u Ciebie bliźniaki :P ja chyba się cieszę, że tym razem był tylko jeden pęcherzyk, bo bym się stresowała ciążą mnogą :)

Nie strasz kobieto! Chociaż wezmę co fabryka da. 😋

24l
    06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
    03.19 Angelius Provita dr MP
    03.19 drożność ok, hormony ok
    26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨‍👩‍👧‍👦
  • Natka17 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    Mieliście całą immunologię i genetykę robioną?

starania od 06.2017 r.
    AMH - 2,23
    LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
    kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
    problem męski - żylaki powrózka nasiennego
    18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
    p19udqk3b8x2lnei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Alu na jaką dietę przeszłaś?

• kasiek2620 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka17 wrote:

Jeden też się może podzielić :-P

06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
    2IUI
    Marzec 2019 I procedura
    4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
    08.20AK
    27.01 tr AK 6dpt
    26.02tr 2zarodków(AK+AZ) :-(
    30.04.21 tr AZ
    5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
    7.07.21 7tr. 0
    brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
    10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
    Szczepienia limfocytami
    24.03.22 9tr-0
    27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
    20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
    12+4 69mm dziewczynki
    15+4 158 gram szczęścia FHR 154
    18+4 262 g
    19+3 332g
    21+4 462
    24+4 868
    26+4 1220
    28+3 1486
    30+4 1728
    32+4 2400
    34+4 2680
    36+4 3952
    age.png
  • Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu_87 wrote:
    Miałam te podstawowe badania przed inseminacją plus hsg. Mówię że nie robił na mutacje genetyczne mthfr czy ewentualnie nie jest problem z przyswajaniem glotenu i cała kobyła immunologii. Miła27 i nie pisz, że mieliście wszystkie z możliwych badań, bo nie uwierzę...Po prostu nie mieliście takiego które zidentyfikowało problem. U nas w klinice zabezpieczają lekami na ewentualny przypadek problemów z trombofilią lub immunologią, ale nie pogłębiają badań.
    Alu może o jakiś nie wiem,ale w Niemczech bynajmniej w mojej klinice takie mają podejście,że najpierw badania dopiero później diagnoza. Co do immunologii to chyba muszę popatrzeć w swojej "książce" wyników badań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:39

• Miła27 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka wysłałam ci zaproszenie do przyjaciółek zaakceptuj proszę 🙂
    Co do immunologii to aż muszę popatrzeć w swoich wynikach. Tego było tak dużo i tyle trwało to wszystko,że nie pamietam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:39

• Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Alu na jaką dietę przeszłaś?
    bezglutenową. Nie wyszło mi że choruję na celiakię ale przy problemach z mthfr i na jakość komórek jajowych pomaga. Nie wiem czy to dieta, czy leki które otrzymałam w razie "w" pomogły. Bez glutenu już zostałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:03

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało Ci się całkowicie odstawić gluten? Ja przez pół roku byłam na takiej i było ciężko. Bardzo się cieszę że Ci się udało;))) co jeszcze dostałaś oprócz encortonu i acardu? Wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:06

• Meggie1 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miła27 wrote:
    To zrób betę 😘 nie chce Cię straszyć kochana,ale czasem 10 -11dni ovitrelle się utrzymuje u niektórych 😘 życzę Ci jednak oby to był dzidziuś 🙂
    Dziewczyny, ja wczoraj 10 dni po ovitrelle miałam POZYTYWNY i to widoczny gołym okiem test a beta <1.2 - tak dla przestrogi, żeby za szybko się nie cieszyć.

KIR AA
    HLA-C c2c2 (oboje)
    NK 26%
    PAI-1 hetero
  • Alu_87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imari wrote:
    Udało Ci się całkowicie odstawić gluten? Ja przez pół roku byłam na takiej i było ciężko. Bardzo się cieszę że Ci się udało;))) co jeszcze dostałaś oprócz encortonu i acardu? Wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć;)

No chyba całkowicie udało się odstawić. Grzeszyłam tylko od czasu do czasu piwkiem i jak jakaś kiełbaska albo pasztet miał śladowe ilość to mimo wszystko nie odmówiłam sobie. Ale pieczywo, makaron, ciastki itd całkowicie
    Co do leków

cały czas: folian, metylokobalamina, witamina D, Q10, rosveratol, gluckophage, acard
    od 3 dc puregon
    od 4 dc globulki z wiagrą na endometrium, dong quai
    12 dc ovitrelle
    od 15 dc (dzień po innseminacji) clexane, estrofem, encorton, duphaston

Estrofem odstawiłam dwa tygodnie po inseminacji, glucophage w 8 tygodniu, encorton w 10 tygodniu.

amh 3,8
    słabsze nasienie
    styczeń 2019 MedArt
  • a.a.90 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po jakims czasie od podania zastrzyku mialyście inseminacje ?

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a.a.90 wrote:
    Po jakims czasie od podania zastrzyku mialyście inseminacje ?

Ja mialam zastrzyk z pregnylu zrobiony o 18, nastepnego dnia o 11 mialam IUI

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ