Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Hiacynta48 wrote:Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
MTHFR_1298 A-C-homozygota,
amh 3,8
słabsze nasienie
3 IUI (październik, listopad, grudzień 2018)
...........................................................
styczeń 2019 MedArt
4 IUI: 06.03.2019 ))
Emilka 03.11.2019 )) -
Alu_87 wrote:ja przeszłam 3 Inseminacje u jednego lekarza z Polnej. Nie chciał nic dalej badań, nie chciał pomóc mojemu endometrium...Mówił, że wszystko jest ok, a ja w to nie wierzyłam bo jeśli się nie udaje to jest gdzie indziej problem tylko go nie rozpoznaliśmy! przyczyn jest mnóstwo! Zmieniłam klinikę w styczniu, dostałam skierowanie na nowe badania, przeszłam na dietę i po inseminacji zostałam obstawiona lekami, a w marcu byłam w ciąży...
My to jesteśmy ciężki przypadek... wszystkie badania mieliśmy jakie są tylko możliwe. Wszystko było przed IUI. U męża wykryli słabsza ruchliwość plemników. Najlepsze jest to,że nie wiadomo dlaczego,bo przecież cała reszta badań jest super. Zmienił styl życia ruchliwość się poprawiła,ale mimo wszystko nie jest taka jak powinna być. Byliśmy już u tylu lekarzy . Ciąży jak nie było tak nie ma,a mieliśmy już 5 IUI. Lekarz robi wszystko jak należy,bo czuje to i wiem. No,ale niestety nie jest cudotworcą. Nie mam już siły, dlaczego tak jest nie rozumiem tego...
-
nick nieaktualnyJa widzialam wczoraj pozytywny test 11dni po iui i niestety beta byla 1.2, ja sama mialam pozytywne po 2 iui do 12dnia i beta 1.2;) mam wrazenie ze u niektorych (szczuplych) dziewczyn ovitrelle jest juz wydalony z krwi (stad beta niska) ale jeszcze sie z moczu wytraca (stad pozytywne testy).
Ale oczywiscie tak nie bedzie w tym przypadku, Malinko okaz sie szczesciaraWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:27
-
Hiacynta48 wrote:Witajcie Dziewczyny, chciałam WAS zapytać czy chodzilyśmy do kilku lekarzy? Ja chodzę do invimedu w Poznaniu i tak na prawdę cały czas dostaje zastrzyki na stymulacje, lekarz mówi że być może mam pcos i ze jak nie wyjdzie to in vitro a ja sobie myślę czemu nie inseminacja. Lekarz uznał że w moim wypadku nic nie da bo plemniki męża okej. Co o tym myślicie? Czy może trzeba szukać przyczyny gdzieś indziej? Może jesteście z Poznania?
W Medarcie jesteśmy od połowy grudnia i na upartego można powiedzieć że dwa sukcesy po pierwszej inseminacji ciąża biochemiczna, po drugiej (i dołożeniu dodatkowych leków) aktualnie leci 9 tydzień.
Ja bardzo tę klinikę polecam. Jesteśmy z Alu u innych lekarzy, ale obie (chyba) zadowolone z opieki. I co mi się tam naprawdę bardzo podoba: na monitoring zawsze Cię wcisną bo to priorytet, a same zabiegi robią wtedy kiedy należy nie ważne czy wypadają w niedzielę, święta czy np. majówkę.Alu_87 lubi tę wiadomość
-
Miła27 wrote:To wcześniej nie robił Ci żadnych badań ten lekarz??😱
My to jesteśmy ciężki przypadek... wszystkie badania mieliśmy jakie są tylko możliwe. Wszystko było przed IUI. U męża wykryli słabsza ruchliwość plemników. Najlepsze jest to,że nie wiadomo dlaczego,bo przecież cała reszta badań jest super. Zmienił styl życia ruchliwość się poprawiła,ale mimo wszystko nie jest taka jak powinna być. Byliśmy już u tylu lekarzy . Ciąży jak nie było tak nie ma,a mieliśmy już 5 IUI. Lekarz robi wszystko jak należy,bo czuje to i wiem. No,ale niestety nie jest cudotworcą. Nie mam już siły, dlaczego tak jest nie rozumiem tego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 10:06
Natka17 lubi tę wiadomość
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
Malinka2401 wrote:Dzisiaj mam dopiero 24dc. IUI była na dwóch niepękniętych pęcherzykach 24 mm, endo 11mm, 24h po ovitrelle. Potwierdzone monitoringiem, że obydwa pękły. 😁
Malinka to może u Ciebie bliźniaki ja chyba się cieszę, że tym razem był tylko jeden pęcherzyk, bo bym się stresowała ciążą mnogąMalinka2401 lubi tę wiadomość
starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
Natka17 wrote:U mnie było podobnie, 2pęcherzyki po 22mm, endo 11mm, tyle że ok. 16h po ovitrelle. Na monitoringu 4 dni po IUI wyszło, że tylko jeden pęcherzyk pękł, drugi został na etapie 22mm i przestał rosnąć. Swoją drogą pierwszy raz tak miałam, wcześniej przy cyklach stymulowanych miałam po 3 pęcherzyki, wszystkie pękały i nic z tego nie wychodziło. Widocznie był jakiś problem, o którym nie wiemy np. wrogi śluz, którego nie miałam badanego skoro tak szybko się udało przy IUI. Być może kluczem do sukcesu było to, że wyjeżdżaliśmy na majówkę za granicę i po IUI zajęłam głowę czym innym,przygotowaniem do wyjazdu a potem zmiana klimatu,odpoczynek i zwiedzanie Nastawiłam się na niepowodzenie i tylko byłam zła na to, że przez jeden niepęknięty pęcherzyk nie dostałam leków na stymulację na następny cykl i że będzie stracony, chyba,że zgodzą się zrobić IUI na naturalnym.
Malinka to może u Ciebie bliźniaki ja chyba się cieszę, że tym razem był tylko jeden pęcherzyk, bo bym się stresowała ciążą mnogą
Nie strasz kobieto! Chociaż wezmę co fabryka da. 😋Natka17 lubi tę wiadomość
24l
06.18 azoospermia - hipogonadyzm pierwotny
03.19 Angelius Provita dr MP
03.19 drożność ok, hormony ok
26.04.19r. IUI AID udało się podwójnie, mamy parkę 👨👩👧👦 -
Miła27 wrote:To wcześniej nie robił Ci żadnych badań ten lekarz??😱
My to jesteśmy ciężki przypadek... wszystkie badania mieliśmy jakie są tylko możliwe. Wszystko było przed IUI. U męża wykryli słabsza ruchliwość plemników. Najlepsze jest to,że nie wiadomo dlaczego,bo przecież cała reszta badań jest super. Zmienił styl życia ruchliwość się poprawiła,ale mimo wszystko nie jest taka jak powinna być. Byliśmy już u tylu lekarzy . Ciąży jak nie było tak nie ma,a mieliśmy już 5 IUI. Lekarz robi wszystko jak należy,bo czuje to i wiem. No,ale niestety nie jest cudotworcą. Nie mam już siły, dlaczego tak jest nie rozumiem tego...starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
nick nieaktualnyAlu_87 wrote:ja przeszłam 3 Inseminacje u jednego lekarza z Polnej. Nie chciał nic dalej badań, nie chciał pomóc mojemu endometrium...Mówił, że wszystko jest ok, a ja w to nie wierzyłam bo jeśli się nie udaje to jest gdzie indziej problem tylko go nie rozpoznaliśmy! przyczyn jest mnóstwo! Zmieniłam klinikę w styczniu, dostałam skierowanie na nowe badania, przeszłam na dietę i po inseminacji zostałam obstawiona lekami, a w marcu byłam w ciąży...
-
Natka17 wrote:U mnie było podobnie, 2pęcherzyki po 22mm, endo 11mm, tyle że ok. 16h po ovitrelle. Na monitoringu 4 dni po IUI wyszło, że tylko jeden pęcherzyk pękł, drugi został na etapie 22mm i przestał rosnąć. Swoją drogą pierwszy raz tak miałam, wcześniej przy cyklach stymulowanych miałam po 3 pęcherzyki, wszystkie pękały i nic z tego nie wychodziło. Widocznie był jakiś problem, o którym nie wiemy np. wrogi śluz, którego nie miałam badanego skoro tak szybko się udało przy IUI. Być może kluczem do sukcesu było to, że wyjeżdżaliśmy na majówkę za granicę i po IUI zajęłam głowę czym innym,przygotowaniem do wyjazdu a potem zmiana klimatu,odpoczynek i zwiedzanie Nastawiłam się na niepowodzenie i tylko byłam zła na to, że przez jeden niepęknięty pęcherzyk nie dostałam leków na stymulację na następny cykl i że będzie stracony, chyba,że zgodzą się zrobić IUI na naturalnym.
Malinka to może u Ciebie bliźniaki ja chyba się cieszę, że tym razem był tylko jeden pęcherzyk, bo bym się stresowała ciążą mnogąNatka17 lubi tę wiadomość
06.2004-ciąża naturalna(corka) 25.03.2018-naturalna-8tc[*]
2IUI
Marzec 2019 I procedura
4.05.2019(2)17.08.2019 19.10.2019
08.20AK
27.01 tr AK 6dpt
26.02tr 2zarodków(AK+AZ)
30.04.21 tr AZ
5dpt beta 13.3,7dpt beta 54 10dpt beta 104 11dpt beta 124 13dpt beta 109,15dpt beta 38.
7.07.21 7tr. 0
brak kilku kirow impl.wysokienk(38%)
10.09.21 8tr. 5dpt 8,4 7dpt 30,1 11dpt 33..
Szczepienia limfocytami
24.03.22 9tr-0
27.05.22 10 tr. 6dpt 23 8dpt 58 10dpt beta 117 12dpt beta 251 14dpt beta 593 17dpt beta 2094mlU 19dpt 3773
20dpt pęcherzyk 25dpt❤i krwiak
12+4 69mm dziewczynki
15+4 158 gram szczęścia FHR 154
18+4 262 g
19+3 332g
21+4 462
24+4 868
26+4 1220
28+3 1486
30+4 1728
32+4 2400
34+4 2680
36+4 3952
-
Alu_87 wrote:Miałam te podstawowe badania przed inseminacją plus hsg. Mówię że nie robił na mutacje genetyczne mthfr czy ewentualnie nie jest problem z przyswajaniem glotenu i cała kobyła immunologii. Miła27 i nie pisz, że mieliście wszystkie z możliwych badań, bo nie uwierzę...Po prostu nie mieliście takiego które zidentyfikowało problem. U nas w klinice zabezpieczają lekami na ewentualny przypadek problemów z trombofilią lub immunologią, ale nie pogłębiają badań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 11:39
-
Imari wrote:Alu na jaką dietę przeszłaś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:03
32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
nick nieaktualnyUdało Ci się całkowicie odstawić gluten? Ja przez pół roku byłam na takiej i było ciężko. Bardzo się cieszę że Ci się udało;))) co jeszcze dostałaś oprócz encortonu i acardu? Wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 12:06
-
Miła27 wrote:To zrób betę 😘 nie chce Cię straszyć kochana,ale czasem 10 -11dni ovitrelle się utrzymuje u niektórych 😘 życzę Ci jednak oby to był dzidziuś 🙂KIR AA
HLA-C c2c2 (oboje)
NK 26%
PAI-1 hetero -
Imari wrote:Udało Ci się całkowicie odstawić gluten? Ja przez pół roku byłam na takiej i było ciężko. Bardzo się cieszę że Ci się udało;))) co jeszcze dostałaś oprócz encortonu i acardu? Wiem, że już pisałaś, ale nie mogę znaleźć
No chyba całkowicie udało się odstawić. Grzeszyłam tylko od czasu do czasu piwkiem i jak jakaś kiełbaska albo pasztet miał śladowe ilość to mimo wszystko nie odmówiłam sobie. Ale pieczywo, makaron, ciastki itd całkowicie
Co do leków
cały czas: folian, metylokobalamina, witamina D, Q10, rosveratol, gluckophage, acard
od 3 dc puregon
od 4 dc globulki z wiagrą na endometrium, dong quai
12 dc ovitrelle
od 15 dc (dzień po innseminacji) clexane, estrofem, encorton, duphaston
Estrofem odstawiłam dwa tygodnie po inseminacji, glucophage w 8 tygodniu, encorton w 10 tygodniu.32 lata, 25 cykl szczęśliwy!
amh 3,8
słabsze nasienie
styczeń 2019 MedArt
Emilka 03.11.2019 )) -
a.a.90 wrote:Po jakims czasie od podania zastrzyku mialyście inseminacje ?
Ja mialam zastrzyk z pregnylu zrobiony o 18, nastepnego dnia o 11 mialam IUI