X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • happilyeverafter Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki, która wykonywała albo planuje wykonać AID w Novum w Warszawie? Polecacie konkretnego lekarza? Trzeba na coś zwrócić uwagę przy pierwszym podejściu? Wielkie dzięki z góry za odpowiedzi ❤️

2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚‍♂️🧸🩰
    01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
    2❄️❄️
    The true miracle is having faith no matter what👣🍀

preg.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:32

happilyeverafter lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lussi wrote:
    Lekarz zaproponował mi też tylko 3 próby że wzgledu na wiek i niska rezerwę. Czy Tobie również czy po prostu więcej nie chcecie próbować inseminacji?

Zaproponowano 3, ponieważ takie mają standardy w szpitalu. Po 3ciej mam zgłosić się do lekarza i będziemy decydować czy chcę się bawić w kolejne ale po laparoskopii czy in vitro.
    Czytałam też gdzieś(nie wiem czy nie na szpitalnej ulotce), że po 3ciej próbie inseminacji, prawdopodobieństwo zajścia spada, WHO zaleca 3 próby. i nie ma sensu robić kolejnych, bez sprawdzania co jest grane.
    Z drugiej strony nie chciałabym również mieć więcej
    Lat mam 29 i amh w porządku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:41

• Tomasia Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Pamiętaj o pełnym pęcherzu 😁 Mi lekarz powiedział o tym dopiero po iui
    Co to jest AID ? i jaki ma związek pełen pęcherz z iui?

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomasia wrote:
    Co to jest AID ? i jaki ma związek pełen pęcherz z iui?

AID to inseminacja nasieniem dawcy. Nie wiem dlaczego wypełniony pęcherz ale wiele dziewczyn tak mówi (i jeszcze żeby 2 plasterki ananasa po inseminacji zjeść) więc jak tylko z lekarzem ustalę to się oczywiście zastępuje, dzięki dziewczyny 😘

2❄️❄️

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro pierwsze podejscie, lekarka mi nie powiedziala nawet jakie wielkosci. Ale ze do pt nie wytrzyma dzialamy jutro 13 dc.
    Jutro dopytam i zamelduje! :)

Pat87, Mevr_A, happilyeverafter lubią tę wiadomość

• Paulas Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a podczas inseminacji jak mam robione usg tylko przez powłoki brzuszne to nie widać jakiej wielkości jest pęcherzyk i czy w ogóle pękł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelny pecherz to zalecenie czysto techniczne-wtedy wprowadzenie narzedzia przez szyjke mniej sie odczuwa a po wysiusianiu po wrzuceniu tam nasienia macica sie przesuwa "zamykajac" nieco wyplyw i zatrzymujac bardziej niz normalnie nasienie;)

• Ola36 Znajoma

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 2miesięczy obserwuje ten wątek. W czerwcu miałam pierwsza inseminację po 2 latach nieudanych starań. Problem u nas był z 2 stron - ja miałam problemy z owulacją a mąż z nasieniem (ruchliwość). Byłam absolutnie przerażona bo zależało mi bardzo żeby ciąża była naturalna i nie wiązała się z żadną "procedurą medyczną".
    Przystępując do inseminacji, nic się nie kleiło - dowiedziałam się moje "jajko" słabo rośnie i jest tylko jedno. Do tej pory miałam spokojnie 2-3 w cyklu (mogło być to wynikiem bardzo długiej stymulacji i przyzwyczajenia się organizmu do przyjmowanych leków). Wyniki męża z kolei poleciały strasznie w dół i liczba plemników drastycznie spadła. Byłam załamana i myślałam nawet żeby odpuścić ten cykl. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży i czekam na wizytę do lekarza żeby potwierdzić to w usg.
    Mam świadomość, że wiele się jeszcze może wydarzyć i że muszę być powściągliwa w radości ale pisze to, żebyście wiedziały, że czasem jest totalnie beznadziejnie i nic się nie składa, a to właśnie może być ten cykl. Nie można się podawać i po prostu robić swoje, bo to na prawdę jest możliwe!
    Trzymam za was wszystkie kciuki!

BlackDi, Mallagga, Mevr_A, happilyeverafter, Pat87, libby7, e.wela, agusza, Natka17, Angela, nada, usia1986, Imari lubią tę wiadomość

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola wieeelkie gratulacje!! Rośnijcie zdrowo ❤️❤️

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallaga, trzymamy mocno kciuki, dawaj znać co u Ciebie :*

Ola, wow gratulacje, aż mam ciarki jak czytam, wszystkiego dobrego Kochana :*

Mallagga lubi tę wiadomość

2❄️❄️

preg.png
  • Pat87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola, gratulacje i ogromne buziaki ❤️❤️

🧔‍♂️82r. 👩‍🦰87r.
    Starania od 2016r.
    2018-2019 7 IUI 💔
    Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
    In vitro🍀
    Gyncentrum
    I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
    Histeroskopia ok.
    Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
    Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
    Klinika Bocian
    II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
    III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
    2023 Transfer 6 💔
    IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
    Brak ❄️, decyzja o AZ
    2024 Angelius
    18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
    28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
    23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie juz po :) 20 mm pecherzyk, 18h po ovitrelle :)poprawione w domu - zalecenie lekarza 🙊

Zobaczymy 25. 07 co i jak 🙈🤔

BlackDi, happilyeverafter, Mevr_A, Pat87, e.wela lubią tę wiadomość

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallagga wrote:
    U mnie juz po :) 20 mm pecherzyk, 18h po ovitrelle :)poprawione w domu - zalecenie lekarza 🙊

Zobaczymy 25. 07 co i jak 🙈🤔

Powodzenia, trzymam kciuki mocno!

Mallagga lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do was :po inseminacji bralyscie no spe np? Tak mnie sciska wszystko ze masakra, oczywisvie do wytrzymania ale nie komfortowo, a moze tak ma byc 🤔

• e.wela Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:32

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na wizycie odnośnie drugiej iui, mam 3 pęcherzyki, ale iui która miała być w poniedziałek jest odwołana bo klinika jedzie na pogrzeb pani embriolog . Ehh ☹️☹️

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Byłam dziś na wizycie odnośnie drugiej iui, mam 3 pęcherzyki, ale iui która miała być w poniedziałek jest odwołana bo klinika jedzie na pogrzeb pani embriolog . Ehh ☹️☹️
    O nie....
    Do wtorku nie wytrzymaja pecherzyki, nie wiesz?

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mallaga ja mam podobnie. Dziś mój 4 dzien po inseminacji i cały czas mnie boli podbrzusze i jeden z jajników. Na początku w poniedziałek po zabiegu mnie ciągnęło ale zamiast przestać to mam wrażenie że się rozkręca :/. Może tak ma być... Ja mam endometrioze więc równie dobrze to przez tą małpę może mnie boleć :/. Wolałabym by to dzidziuś się zagnieżdżal :P

Mallagga, Pat87 lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2019, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElenaM wrote:
    Mallaga ja mam podobnie. Dziś mój 4 dzien po inseminacji i cały czas mnie boli podbrzusze i jeden z jajników. Na początku w poniedziałek po zabiegu mnie ciągnęło ale zamiast przestać to mam wrażenie że się rozkręca :/. Może tak ma być... Ja mam endometrioze więc równie dobrze to przez tą małpę może mnie boleć :/. Wolałabym by to dzidziuś się zagnieżdżal :P
    U mnie w ciagu dnia przeszlo, wieczorem lekko czulam ciagniecie teraz juz normalnie :)
    To bedzie tydzien pelny sikania :)
    Chociaz ja narazie jak o tym ponysle to mnie ogarnia strach i taka mysl oby ten dzien sie nie zbliżał, tak to chocuaz czlowiek ma nadzieje 🙊

‹‹ 422 423 424 425 426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ