Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Babeczki, która wykonywała albo planuje wykonać AID w Novum w Warszawie? Polecacie konkretnego lekarza? Trzeba na coś zwrócić uwagę przy pierwszym podejściu? Wielkie dzięki z góry za odpowiedzi ❤️2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
01.2024: 9dpt beta 71 💗 bądź zdrów Maluszku ✨🙏🏻👶
2❄️❄️
The true miracle is having faith no matter what👣🍀
-
nick nieaktualnyLussi wrote:Lekarz zaproponował mi też tylko 3 próby że wzgledu na wiek i niska rezerwę. Czy Tobie również czy po prostu więcej nie chcecie próbować inseminacji?
Zaproponowano 3, ponieważ takie mają standardy w szpitalu. Po 3ciej mam zgłosić się do lekarza i będziemy decydować czy chcę się bawić w kolejne ale po laparoskopii czy in vitro.
Czytałam też gdzieś(nie wiem czy nie na szpitalnej ulotce), że po 3ciej próbie inseminacji, prawdopodobieństwo zajścia spada, WHO zaleca 3 próby. i nie ma sensu robić kolejnych, bez sprawdzania co jest grane.
Z drugiej strony nie chciałabym również mieć więcej
Lat mam 29 i amh w porządku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:41
-
Tomasia wrote:Co to jest AID ? i jaki ma związek pełen pęcherz z iui?
AID to inseminacja nasieniem dawcy. Nie wiem dlaczego wypełniony pęcherz ale wiele dziewczyn tak mówi (i jeszcze żeby 2 plasterki ananasa po inseminacji zjeść) więc jak tylko z lekarzem ustalę to się oczywiście zastępuje, dzięki dziewczyny 😘2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od 2miesięczy obserwuje ten wątek. W czerwcu miałam pierwsza inseminację po 2 latach nieudanych starań. Problem u nas był z 2 stron - ja miałam problemy z owulacją a mąż z nasieniem (ruchliwość). Byłam absolutnie przerażona bo zależało mi bardzo żeby ciąża była naturalna i nie wiązała się z żadną "procedurą medyczną".
Przystępując do inseminacji, nic się nie kleiło - dowiedziałam się moje "jajko" słabo rośnie i jest tylko jedno. Do tej pory miałam spokojnie 2-3 w cyklu (mogło być to wynikiem bardzo długiej stymulacji i przyzwyczajenia się organizmu do przyjmowanych leków). Wyniki męża z kolei poleciały strasznie w dół i liczba plemników drastycznie spadła. Byłam załamana i myślałam nawet żeby odpuścić ten cykl. Wczoraj dowiedziałam się, że jestem w ciąży i czekam na wizytę do lekarza żeby potwierdzić to w usg.
Mam świadomość, że wiele się jeszcze może wydarzyć i że muszę być powściągliwa w radości ale pisze to, żebyście wiedziały, że czasem jest totalnie beznadziejnie i nic się nie składa, a to właśnie może być ten cykl. Nie można się podawać i po prostu robić swoje, bo to na prawdę jest możliwe!
Trzymam za was wszystkie kciuki!BlackDi, Mallagga, Mevr_A, happilyeverafter, Pat87, libby7, e.wela, agusza, Natka17, Angela, nada, usia1986, Imari lubią tę wiadomość
-
Mallaga, trzymamy mocno kciuki, dawaj znać co u Ciebie :*
Ola, wow gratulacje, aż mam ciarki jak czytam, wszystkiego dobrego Kochana :*Mallagga lubi tę wiadomość
2020r. Nasz Cud 🤍 nasze Życie 💕🧚♂️🧸🩰
2❄️❄️
-
Ola, gratulacje i ogromne buziaki ❤️❤️🧔♂️82r. 👩🦰87r.
Starania od 2016r.
2018-2019 7 IUI 💔
Laparoskopia - lewy jajowód niedrożny.
In vitro🍀
Gyncentrum
I IVF 2020-2021 2 Transfery 💔.
Histeroskopia ok.
Genotyp hamujący KIR, NK 15%.
Cross-match 50%➡️25%➡️6%, Allo-MLR 29%➡️0%
Klinika Bocian
II IVF 2021-2022 2 Transfery 💔
III IVF 2022 Transfer 5 - cb 😭💔
2023 Transfer 6 💔
IV IVF 06.2023 - Transfer 7 + ivig 💔
Brak ❄️, decyzja o AZ
2024 Angelius
18.04.2024 - Transfer 8 - AZ(1) 💔
28dpt(6tc)- puste jajo💔💔
23.09.2024 - Transfer 9 - AZ(2) 💔 -
nick nieaktualny
-
Mallagga wrote:U mnie juz po 20 mm pecherzyk, 18h po ovitrelle :)poprawione w domu - zalecenie lekarza 🙊
Zobaczymy 25. 07 co i jak 🙈🤔
Powodzenia, trzymam kciuki mocno!Mallagga lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mallaga ja mam podobnie. Dziś mój 4 dzien po inseminacji i cały czas mnie boli podbrzusze i jeden z jajników. Na początku w poniedziałek po zabiegu mnie ciągnęło ale zamiast przestać to mam wrażenie że się rozkręca . Może tak ma być... Ja mam endometrioze więc równie dobrze to przez tą małpę może mnie boleć . Wolałabym by to dzidziuś się zagnieżdżal
Mallagga, Pat87 lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
nick nieaktualnyElenaM wrote:Mallaga ja mam podobnie. Dziś mój 4 dzien po inseminacji i cały czas mnie boli podbrzusze i jeden z jajników. Na początku w poniedziałek po zabiegu mnie ciągnęło ale zamiast przestać to mam wrażenie że się rozkręca . Może tak ma być... Ja mam endometrioze więc równie dobrze to przez tą małpę może mnie boleć . Wolałabym by to dzidziuś się zagnieżdżal
To bedzie tydzien pelny sikania
Chociaz ja narazie jak o tym ponysle to mnie ogarnia strach i taka mysl oby ten dzien sie nie zbliżał, tak to chocuaz czlowiek ma nadzieje 🙊