Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela - przykro mi, trzymaj sie
Anka - z czasow kiedy jeszcze jadlam mieso lubilam robic roladki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarella. Do tego sos pomidorowy i siup do piekarnika Proste i smaczneanka1987 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dziś nasza pierwsza inseminacja. Bez stymulacji. Co prawda na monitoringu pęcherzyk świeżo pękł (prawdopodobnie z kilka godzin wcześniej) ale zaryzykowaliśmy. Niby się liczę z tym że może być różnie ale nadzieja rośnie. Zobaczymy za dwa tyg. Czy was też tak bolały jajniki po?
Pat87, anka1987, Mevr_A lubią tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Dziękuję za wsparcie i pocieszenie Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
Ja po laparoskopii miałam łącznie trzy tygodnie bo bardzo krwawilam w trakcie zabiegu i był problem z zatamowaniem. I leżałam w szpitalu 4 doby. Inne laski dość szybko wychodziły i zwolnienia miały 2 tygodnie. Dzięki za kciukiJa:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
nick nieaktualnyEwela86 wrote:Dziękuję za wsparcie i pocieszenie Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna -
Ja miałam laparoskopię w środę rano, wieczorem byłam już w domu, do pracy wróciłam w poniedziałek (zdalnie), a we wtorek bylam już w biurze
-
nick nieaktualnye.wela wrote:Laparoskopię miałyście bo lekarz zalecił z jakiegoś powodu? Czy same chcialyscie sprawdzić czy jest wszystko ok? U mnie nikt o laparo nie mówił. Dlatego pytam czy jest sens ja robic jeśli nie ma do tego wskazań?
-
U mnie podejrzenie endometriozy. Niestety potwierdzone. Wycięli co mogli i wskazane staranka. Niestety minęło już 5 msc od laparo i bez zmian. Jedyna zauważalna zmiana to plamienia dwa-trzy dni przed okresem których nie miałam wcześniej.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.
Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.
Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli -
nick nieaktualnyMevr_A wrote:Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.
Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.
Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli
Powodzenia w negocjacjach!! 😘
U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋Mevr_A lubi tę wiadomość
-
No i nawet nie musiałam za bardzo mojej doktor przekonywać- kończymy przygodę z inseminacją po dwóch nieudanych próbach.
Jeśli uda mi się umówić wizytę z konsultantem ivf, to już w przyszłym cyklu zaczynamy z in vitro.
Będę tu was zaglądać co jakiś czas, o ile mnie nie wygonicie
Za wszystkie staraczki trzymam bardzo mocno kciuki! Oby wam poszło lepiej niż mi
BlackDi- mogę spytać w którym mutualiteit jesteś ubezpieczona? Będę może miała kilka pytań o priv, jeśli nie masz nic przeciwkoanissima lubi tę wiadomość
-
Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉
Mevr_A, Aniulinka, anissima lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć byłam wczoraj na wizycie 6+2 zarodek 5mm z serduszkiem;))) termin mam na 1.03. Tak jak kiedyś pisałam zostawiam wiruski $#######****&%$##&-+@$&6@-+((#$$%%%%%$$$#####
BlackDi, Mevr_A, Aniulinka, Pat87, e.wela, Mallagga, olka_sz, anissima, Angela, Paulas, Natka17, Ewela86, happilyeverafter, a.a.90, usia1986 lubią tę wiadomość
-
BlackDi wrote:Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉
Super, ja tez jestem w CM, wiec moze akurat bedziesz mogla mi pomoc Wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, zebysmy mogly pogadac na priv -
nick nieaktualnyAniulinka wrote:Powodzenia w negocjacjach!! 😘
U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋