X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:31

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - przykro mi, trzymaj sie <3

Anka - z czasow kiedy jeszcze jadlam mieso lubilam robic roladki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarella. Do tego sos pomidorowy i siup do piekarnika :) Proste i smaczne

anka1987 lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dziś nasza pierwsza inseminacja. Bez stymulacji. Co prawda na monitoringu pęcherzyk świeżo pękł (prawdopodobnie z kilka godzin wcześniej) ale zaryzykowaliśmy. Niby się liczę z tym że może być różnie ale nadzieja rośnie. Zobaczymy za dwa tyg. Czy was też tak bolały jajniki po?

Pat87, anka1987, Mevr_A lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Ewela86 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie i pocieszenie <3 Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję :) Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
    Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna :D

6 lat starań o pierwsze dziecko
    niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
    maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
    marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
    wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
    19.02.2019 1 IUI :(
    18.04.2019 2 IUI :(
    10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
    01.2020 - II kreski na teście :) Naturalny cud <3
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparoskopii miałam łącznie trzy tygodnie bo bardzo krwawilam w trakcie zabiegu i był problem z zatamowaniem. I leżałam w szpitalu 4 doby. Inne laski dość szybko wychodziły i zwolnienia miały 2 tygodnie. Dzięki za kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela86 wrote:
    Dziękuję za wsparcie i pocieszenie <3 Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję :) Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
    Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna :D
    U mnie 3 dni szpitala, 3 tygodnie zwolnienienia. Min to 14 dni tak mi w szpitalu powiedzieli

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię w środę rano, wieczorem byłam już w domu, do pracy wróciłam w poniedziałek (zdalnie), a we wtorek bylam już w biurze :)

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ja Mevr_A. Laparo w środę rano, a wieczorem już do domu. Zwolnienie dostałam do niedzieli 🤣 ale wyzebralam jeszcze tydzień u rodzinnego 😜 Ogólnie tydzień po laparo , czułam się już bardzo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Laparoskopię miałyście bo lekarz zalecił z jakiegoś powodu? Czy same chcialyscie sprawdzić czy jest wszystko ok? U mnie nikt o laparo nie mówił. Dlatego pytam czy jest sens ja robic jeśli nie ma do tego wskazań?
    U mnie lekarz zalecil odrazu ze sprawdzeniem droznosci, dziwilam sie po co, ale dobrze odrazu wiem ze wszystko ok :)

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podejrzenie endometriozy. Niestety potwierdzone. Wycięli co mogli i wskazane staranka. Niestety minęło już 5 msc od laparo i bez zmian. Jedyna zauważalna zmiana to plamienia dwa-trzy dni przed okresem których nie miałam wcześniej.

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.

Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.

Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? :) Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli <3

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.

Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.

Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? :) Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli <3

Powodzenia w negocjacjach!! 😘
    U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. :) ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋

Mevr_A lubi tę wiadomość

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MevrA i co jak rozmowa?? Mam nadzieję, że poszło po twojej myśli :). Ja w piątek mam monitoring by sprawdzic ile pęcherzyków i czy robimy 2 iui. Trzymaj kciuki by się udało ;)

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nawet nie musiałam za bardzo mojej doktor przekonywać- kończymy przygodę z inseminacją po dwóch nieudanych próbach.

Jeśli uda mi się umówić wizytę z konsultantem ivf, to już w przyszłym cyklu zaczynamy z in vitro.

Będę tu was zaglądać co jakiś czas, o ile mnie nie wygonicie :D

Za wszystkie staraczki trzymam bardzo mocno kciuki! Oby wam poszło lepiej niż mi :)

BlackDi- mogę spytać w którym mutualiteit jesteś ubezpieczona? Będę może miała kilka pytań o priv, jeśli nie masz nic przeciwko :)

anissima lubi tę wiadomość

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉

Mevr_A, Aniulinka, anissima lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) byłam wczoraj na wizycie 6+2 zarodek 5mm z serduszkiem;))) termin mam na 1.03. Tak jak kiedyś pisałam zostawiam wiruski $#######****&%$##&-+@$&6@-+((#$$%%%%%$$$#####

BlackDi, Mevr_A, Aniulinka, Pat87, e.wela, Mallagga, olka_sz, anissima, Angela, Paulas, Natka17, Ewela86, happilyeverafter, a.a.90, usia1986 lubią tę wiadomość

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉

Super, ja tez jestem w CM, wiec moze akurat bedziesz mogla mi pomoc :) Wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, zebysmy mogly pogadac na priv :)

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka wrote:
    Powodzenia w negocjacjach!! 😘
    U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. :) ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋
    Lekarz zaproponował mi też tylko 3 próby że wzgledu na wiek i niska rezerwę. Czy Tobie również czy po prostu więcej nie chcecie próbować inseminacji?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ