X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:31

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - przykro mi, trzymaj sie <3

Anka - z czasow kiedy jeszcze jadlam mieso lubilam robic roladki z piersi kurczaka z suszonymi pomidorami i mozarella. Do tego sos pomidorowy i siup do piekarnika :) Proste i smaczne

anka1987 lubi tę wiadomość

Ja - endometrioza I stopnia
    Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Dziś nasza pierwsza inseminacja. Bez stymulacji. Co prawda na monitoringu pęcherzyk świeżo pękł (prawdopodobnie z kilka godzin wcześniej) ale zaryzykowaliśmy. Niby się liczę z tym że może być różnie ale nadzieja rośnie. Zobaczymy za dwa tyg. Czy was też tak bolały jajniki po?

Pat87, anka1987, Mevr_A lubią tę wiadomość

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Ewela86 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie i pocieszenie <3 Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję :) Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
    Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna :D

6 lat starań o pierwsze dziecko
    niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
    maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
    marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
    wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
    19.02.2019 1 IUI :(
    18.04.2019 2 IUI :(
    10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
    01.2020 - II kreski na teście :) Naturalny cud <3
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po laparoskopii miałam łącznie trzy tygodnie bo bardzo krwawilam w trakcie zabiegu i był problem z zatamowaniem. I leżałam w szpitalu 4 doby. Inne laski dość szybko wychodziły i zwolnienia miały 2 tygodnie. Dzięki za kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela86 wrote:
    Dziękuję za wsparcie i pocieszenie <3 Elena szansa jest i zawsze trzeba mieć nadzieję :) Mnie po iui bolał brzuch i jajniki, ale tylko kilka godzin po.
    Dziewczyny po laparoskopii- ile zwolnienia dostałyście po zabiegu? I jak się czułyście, szybko się goiło? Mi szkoda tych miesięcy czekania, ale szybciej i tak nie dam rady iść niż jesienią. Chyba że zdarzy się cud i laparoskopia nie będzie potrzebna :D
    U mnie 3 dni szpitala, 3 tygodnie zwolnienienia. Min to 14 dni tak mi w szpitalu powiedzieli

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam laparoskopię w środę rano, wieczorem byłam już w domu, do pracy wróciłam w poniedziałek (zdalnie), a we wtorek bylam już w biurze :)

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

• BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo ja Mevr_A. Laparo w środę rano, a wieczorem już do domu. Zwolnienie dostałam do niedzieli 🤣 ale wyzebralam jeszcze tydzień u rodzinnego 😜 Ogólnie tydzień po laparo , czułam się już bardzo dobrze

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Laparoskopię miałyście bo lekarz zalecił z jakiegoś powodu? Czy same chcialyscie sprawdzić czy jest wszystko ok? U mnie nikt o laparo nie mówił. Dlatego pytam czy jest sens ja robic jeśli nie ma do tego wskazań?
    U mnie lekarz zalecil odrazu ze sprawdzeniem droznosci, dziwilam sie po co, ale dobrze odrazu wiem ze wszystko ok :)

• ElenaM Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podejrzenie endometriozy. Niestety potwierdzone. Wycięli co mogli i wskazane staranka. Niestety minęło już 5 msc od laparo i bez zmian. Jedyna zauważalna zmiana to plamienia dwa-trzy dni przed okresem których nie miałam wcześniej.

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.

Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.

Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? :) Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli <3

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki! Mam dzis wizyte z moja doktor i chce ja przekonac, zebysmy sobie dali spokoj z inseminacja i zaczeli myslec o in vitro. Cos czuje, ze jednak bedzie nalegala na jeszcze dwie iui, bo taki maja standard w szpitalu, ale szczerze mowiac oboje z mezem mamy juz tak dosyc tego procesu, ze jednak mam nadzieje, ze sie zgodzi.

Jeszcze na dodatek z urlopu przywiozlam sobie pamiatke w postaci jakiejs infekcji, wiec moj nastroj jest delikatnie mowiac bojowy.

Ale, ale - sa tu jakies staraczki, ktore na dniach beda probowac z iui? :) Jesli tak, to przesylam wam pozytywne mysli <3

Powodzenia w negocjacjach!! 😘
    U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. :) ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋

Mevr_A lubi tę wiadomość

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MevrA i co jak rozmowa?? Mam nadzieję, że poszło po twojej myśli :). Ja w piątek mam monitoring by sprawdzic ile pęcherzyków i czy robimy 2 iui. Trzymaj kciuki by się udało ;)

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nawet nie musiałam za bardzo mojej doktor przekonywać- kończymy przygodę z inseminacją po dwóch nieudanych próbach.

Jeśli uda mi się umówić wizytę z konsultantem ivf, to już w przyszłym cyklu zaczynamy z in vitro.

Będę tu was zaglądać co jakiś czas, o ile mnie nie wygonicie :D

Za wszystkie staraczki trzymam bardzo mocno kciuki! Oby wam poszło lepiej niż mi :)

BlackDi- mogę spytać w którym mutualiteit jesteś ubezpieczona? Będę może miała kilka pytań o priv, jeśli nie masz nic przeciwko :)

anissima lubi tę wiadomość

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • BlackDi Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉

Mevr_A, Aniulinka, anissima lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć;) byłam wczoraj na wizycie 6+2 zarodek 5mm z serduszkiem;))) termin mam na 1.03. Tak jak kiedyś pisałam zostawiam wiruski $#######****&%$##&-+@$&6@-+((#$$%%%%%$$$#####

BlackDi, Mevr_A, Aniulinka, Pat87, e.wela, Mallagga, olka_sz, anissima, Angela, Paulas, Natka17, Ewela86, happilyeverafter, a.a.90, usia1986 lubią tę wiadomość

• Mevr_A Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackDi wrote:
    Mevr_A to super, gratulacje i trzymam kciuki za szybki termin wizyty 😉 Ja jestem w CM. Pewnie, śmiało pytaj , może w czymś pomogę 😋 Ja dziewczynki teraz będę próbować naturalnie 😜 licząc na cud 🤣 później w sierpniu ostatnie IUI i zobaczymy . Kciuki za wszystkie IUI, testowania i naturalsy 😉

Super, ja tez jestem w CM, wiec moze akurat bedziesz mogla mi pomoc :) Wyslalam Ci zaproszenie do przyjaciolek, zebysmy mogly pogadac na priv :)

Mąż - morfologia 0%

2 x IUI 🙁

IVF
    09.2019 - 🙁
    11.2019 - 🙁

01.2020 - naturalny cud!
    10.02 - jest ❤
    20.03 - dziewczynka! 💜
    3.10.20 - Emma 🎂❤

relgk6nl69ylptu1.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniulinka wrote:
    Powodzenia w negocjacjach!! 😘
    U mnie jutro trzecie, ostatnie podejście do IUI. :) ciesze się, że ostatnie, bo po wakacjach lekarz zaproponuje co robimy dalej.. pewnie będzie to laparoskopia, sama w sumie bym chciała się przekonać czy to może pomóc. Jeśli nie to również podchodzimy do in vitro. Nie będziemy marnować czasu 😋
    Lekarz zaproponował mi też tylko 3 próby że wzgledu na wiek i niska rezerwę. Czy Tobie również czy po prostu więcej nie chcecie próbować inseminacji?

‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ