Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Maaaa wrote:Która z Was podchodzi do iui w tym miesiącu albo czeka na testowanie ? Dajcie znać 😄
Mallagga lubi tę wiadomość
27l
02.2019 Sono Hsg - jajowody drożne
O2.2019 IUI nieudana
07.2019 Histeroskopia-usuniecie polipa endometrialnego
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
Macica dwurożna lub lukowata?
AMH -0.92
Mała ilość plemnikow i morfologia 1% -
Maaaa wrote:Która z Was podchodzi do iui w tym miesiącu albo czeka na testowanie ? Dajcie znać 😄
Ja miałam iui w poniedziałek. Teraz mam duphaston 2x1 do czwartku 15.08. A później czekam czy okres przyjdzie 😂Mallagga, iMonia lubią tę wiadomość
-
Ja tez za ok tydzień pierwsze iui.. powiedzcie mi ile to trwa plus minus? Bo nie wiem czy brać wolne czy po prostu na chwile się zwolnię.. czy partner musi być wcześniej? U mnie w zasadzie jedynym wskazaniem do iui jest niskie i spadające AMH ☹️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 13:49
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Ja tez za ok tydzień pierwsze iui.. powiedzcie mi ile to trwa plus minus? Bo nie wiem czy brać wolne czy po prostu na chwile się zwolnię.. czy partner musi być wcześniej? U mnie w zasadzie jedynym wskazaniem do iui jest niskie i spadające AMH ☹️
A jakie masz amh? Bo w opisie pisze że ponad 627l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Maaaa wrote:To jest w pmol a w przeliczeniu na ng to 0,9 ☹️27l
O2.2019 IUI nieudana
06.08.19 2IUI
09.2019 3IUI
AMH -0.92
Kiedyś jak miałam stymulację u mojej pani doktor to brałam zestaw clostilbegyt, estrofem i luteinę bo podobno clo ma takie działanie uboczne, że endometrium jest cienkie podczas brania. Dlatego dała estrofem. Ale jak byłam stymulowana do IUI to brałam tylko clo, a endometrium i tak miałam ładne grube Zresztą mam tendencję do przerostu endometrium i zawsze mam grube
Tak w ogóle dzisiaj mamy z mężem 6 rocznicę ślubu, właśnie skończył mi się okres także nie było wakacyjnego naturalnego cudu Fajny prezent by był na rocznicę. Ale walczę dalej i Wam życzę wszystkiego dobrego6 lat starań o pierwsze dziecko
niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia czynnościowa, wrogi śluz
maj 2016 HSG- prawy jajowód niedrożny
marzec 2017- histeroskopia- usunięcie polipa endometrialnego
wrzesień 2017- histeroskopia- usunięcie polipów endometrialnych
19.02.2019 1 IUI
18.04.2019 2 IUI
10.2019 - laparoskopia- udrożniony jajowód
01.2020 - II kreski na teście Naturalny cud -
Tez słyszałam właśnie ze AMH nie jest jakoś bardzo precyzyjne.. ja rok temu mialam 1,32 wiec spada cały czas... i w zasadzie tylko to jest do du... reszta ok a nasienie 134mln, morfologia 6% i ruchliwość 66%, żywotność 81%, HBA 80% wiec lekarz stwierdził ze nie ma do czego się przyczepić 🤷♀️👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Witam serdecznie, dołączam do Was moje miłe kobietki. Staramy się 4 lata. 02 sierpnia miałam 1 IUI. U nas wszystkie badania ok. Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna. Mam 38 lat. Dajemy sobie jeszcze 2 szanse na IUI. Właśnie przed chwilą testowałem. Wyszła 2 kreseczka, blada, ale jest. Wiem, wiem i wiedziałam od początku, że to za wcześniej i może pojawić się ta blada po zastrzyku. W końcu minęło od niego dopiero 10 dni. Nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności. Pierwszy raz miałam okazję zobaczyć II kreseczkę. Blada, nierealna, ale po 4 latach wielka odmiana. Pozdrawiam cieplutko
Wesoła_Muminka, iMonia, Monia1990tiger lubią tę wiadomość
-
Tekla wrote:Witam serdecznie, dołączam do Was moje miłe kobietki. Staramy się 4 lata. 02 sierpnia miałam 1 IUI. U nas wszystkie badania ok. Diagnoza: bezpłodność idiopatyczna. Mam 38 lat. Dajemy sobie jeszcze 2 szanse na IUI. Właśnie przed chwilą testowałem. Wyszła 2 kreseczka, blada, ale jest. Wiem, wiem i wiedziałam od początku, że to za wcześniej i może pojawić się ta blada po zastrzyku. W końcu minęło od niego dopiero 10 dni. Nie mogłam sobie odmówić tej przyjemności. Pierwszy raz miałam okazję zobaczyć II kreseczkę. Blada, nierealna, ale po 4 latach wielka odmiana. Pozdrawiam cieplutko
O rany faktycznie może być za wcześnie ale za kilka dni zrób betę 😃 nadzieja umiera ostatnia.. ja doświadczyłam 3 lata temu kreseczki realnej.. na usg nawet doświadczyłam bicia ❤️ Ale niestety... niedługo po tym cisza 🥺
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:O rany faktycznie może być za wcześnie ale za kilka dni zrób betę 😃 nadzieja umiera ostatnia.. ja doświadczyłam 3 lata temu kreseczki realnej.. na usg nawet doświadczyłam bicia ❤️ Ale niestety... niedługo po tym cisza 🥺
Bardzo mi przykro. Nawet nie wiem co napisać, bo wszystko wydaje się niestosowne. Trzeba iść dalej ❤❤ -
Pewnie ze trzeba w końcu kiedyś każdej z Nas się uda 🙂 mam tez przykład znajomych którzy po kilku ivf nieudanych w wieku ok 40lat zaczęli rozważać adopcje, pojechali zrelaksować się na wczasy i wrócili z fasolką na naturalnym cyklu 😃 wiec wszystko jest możliwe👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Tekla wrote:My powiedzieliśmy, że do 2021 roku będziemy deptać ścieżkę do kliniki, a później koniec. U nas zadecydował wiek. Trzeba wiedzieć kiedy zejść ze sceny.
Czy w razie niepowodzenia iui rozważacie ivf? Z całego serca życzę potwierdzenia za kilka dni tej drugiej kreseczki 🙂
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
nick nieaktualnyWczoraj przesiedzialam pół dnia, bo brzuch jak na okres, dzisiaj od rana to samo A teraz znowu szyjka doskwiera i podbrzusze i jakby mi ktoś coś rozciągał między jajnikami. Qrka wodna, niech już będzie przyszła sobota....
Zabijam czas na sprzątaniu ha ha, bo nawet czytanie nie wychodzi przez ten jakby okresowy nastrój. Aha i dzisiaj nie wiem dlacsego, ale nakrzyczalam na mamę w sumie z byle powodu 😭
Jak byłam stymulowana clo to moje endometrium wynosiło 6 mm, lametta spowodowała wzrost do 6.5 .
Obecny lekarz nie komentuje ani wielkości pęcherzyków ani endometrium. Na początku badań cyklu na puregonie jak się zapytałam jakie mam endometrium to powiedział że około 7 mm i rośnie, więc już więcej nie pytałam. Zauważyłam że w poprzednim miejscu leczenia informowano mnie o wszystkim i za dużo analizowalam. Teraz jesteśmy w klinice i uznaliśmy z mężem że otrzymujemy istotne informacje, takie jak np. Ilość pęcherzyków, skierowania na badania i jeśli coś jest nie tak dostajemy info. Chyba tak dla lepiej. No i dziewczyny 😀umiemy już dobrze robić zastrzyk i z clexane. Prawie brak siniakow ❤❤❤❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2019, 15:41
iMonia lubi tę wiadomość
-
Maaaa wrote:Czy w razie niepowodzenia iui rozważacie ivf? Z całego serca życzę potwierdzenia za kilka dni tej drugiej kreseczki 🙂
Tak, robimy jeszcze 2 podejścia do IUI i idziemy na IVF. Ogólnie powiem, że ja chciałam od razu na IVF. Lekarz nas namówił na 3 podejścia do IUI. Przemyślałam i stwierdziłam, że może akurat siła wyższa zrobi nam niespodzianke. Mnie najbardziej wkurzać, że tak na prawdę wszystko ok i nawet nie wiadomo czego się uczepic, co leczyć 🙄🙄iMonia, Monia1990tiger lubią tę wiadomość
-
Wesoła_Muminka wrote:Wczoraj przesiedzialam pół dnia, bo brzuch jak na okres, dzisiaj od rana to samo A teraz znowu szyjka doskwiera i podbrzusze i jakby mi ktoś coś rozciągał między jajnikami. Qrka wodna, niech już będzie przyszła sobota....
Zabijam czas na sprzątaniu ha ha, bo nawet czytanie nie wychodzi przez ten jakby okresowy nastrój. Aha i dzisiaj nie wiem dlacsego, ale nakrzyczalam na mamę w sumie z byle powodu 😭
A kiedy testujesz ? Ja pamietam z ciąży ze w dniu spodziewanej miesiączki miałam bóle jak na okres i bulgotanie w brzuchu 😕 coś mnie tknęło i zrobiłam test wyszedł pozytywny ale zupełnie się tego nie spodziewałam wtedy... później doszły piersi i biały śluz.. ale od tamtej pory tez się doszukiwałam takich objawów i miałam wrażenie ze co miesiąc były 😑 a tu klops... okres jak w zegarku
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Tekla wrote:Tak, robimy jeszcze 2 podejścia do IUI i idziemy na IVF. Ogólnie powiem, że ja chciałam od razu na IVF. Lekarz nas namówił na 3 podejścia do IUI. Przemyślałam i stwierdziłam, że może akurat siła wyższa zrobi nam niespodzianke. Mnie najbardziej wkurzać, że tak na prawdę wszystko ok i nawet nie wiadomo czego się uczepic, co leczyć 🙄🙄
Ja mam to samo....niby wszystko ok ale ciąży jak nie było tak nie ma... dobijające ☹️ Robiłaś AMH?👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️