Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostanio o tym tutaj chwilę pisałysmy i jeśli krew pokaże się do południa to liczyć jako pierwszy dzień a jeśli rozkręcić się popołudniu to dopiero od kolejnego dnia. Co do rozpoczęcia stymulacji, to u mnie na ostatnio było chyba od 4 dc a wcześniej kilka dni później. To wszytsko zależy od tego jak wyglądają Twoje pęcherzyki w naturalnym cyklu, jak rosną.

• Maaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem już po pobraniu bety, ok 17 ej powinny być dziś wyniki ✊✊✊ trzymajcie mocno ✊✊✊ iMonia i inne dziewczyny którym się udało, miałyście jakieś objawy do dnia bety?

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iMonia, Tekla, nimsi, Pat87 lubią tę wiadomość

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • kiedys_sie_uda Debiutantka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Hej jestem już po pobraniu bety, ok 17 ej powinny być dziś wyniki ✊✊✊ trzymajcie mocno ✊✊✊ iMonia i inne dziewczyny którym się udało, miałyście jakieś objawy do dnia bety?
    Hej, trzymam mocno!!! Daj znac koniecznie jaki wynik 😍 ja dopiero 3 dni po inseminacji, wiec odliczam dni do testu :)

Maaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:

Trzymam z całych sił ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
    Ja za 6 dni beta 🍀

Maaaa, Pat87 lubią tę wiadomość

• Monia1990tiger Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noi lipa😑
    Okazało się że nie podjedziemy we wrześniu do inseminacji bo jedziemy na urlop a do najbliższego szpitala mamy 200km. Także ze względu na leki lekarz stwierdził że lepiej odpuścić sobie miesiąc i zaczniemy od października 😕
    I znów miesiąc czekania 😐.
    Masaż powodzenia!!!! Trzymam kciuki!!!!!✊

Maaaa lubi tę wiadomość

Monia1990tiger
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Wzdęcia, gazy, raz zgaga. Trzymam kciuki 😍✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 11:36

Maaaa lubi tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:35

Maaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Ja tez dzisiaj rano zrobiłam betę, mam już wynik 1,61 :( IUI miałam 20 sierpnia. Czy w takim razie powinnam już nie brać dalej luteiny i acardu?

• Maaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Ja tez dzisiaj rano zrobiłam betę, mam już wynik 1,61 :( IUI miałam 20 sierpnia. Czy w takim razie powinnam już nie brać dalej luteiny i acardu?

To tez dość wcześnie ci kazali zrobić betę... ja miałam iui dzień wcześniej niż ty.. i tez dziś robiłam ale miałam według zaleceń wczoraj zrobić. Może jeszcze poczekaj ze 2-3dni zanim przerwiesz leki 😕 iui miałaś na pękniętym?

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    To tez dość wcześnie ci kazali zrobić betę... ja miałam iui dzień wcześniej niż ty.. i tez dziś robiłam ale miałam według zaleceń wczoraj zrobić. Może jeszcze poczekaj ze 2-3dni zanim przerwiesz leki 😕 iui miałaś na pękniętym?
    Mi nawet kazał jutro, ale nie wytrzymałam i zrobiłam jutro. Myślę że gdyby coś było to by trochę poszło do góry. Wynik wskazuje na brak. Napisałam do lekarza, nie wiedziałam że tak to się odbywa bo zmieniłam klinike i przyznam że nawet nie wiem ile było pęcherzyków. Wiem że rano gdy miałam monitoring to dr pwoiedzial że jakby się coś działo a około 14stej miałam iui.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Mi nawet kazał jutro, ale nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj. Myślę że gdyby coś było to by trochę poszło do góry. Wynik wskazuje na brak. Napisałam do lekarza, nie wiedziałam że tak to się odbywa bo zmieniłam klinike i przyznam że nawet nie wiem ile było pęcherzyków. Wiem że rano gdy miałam monitoring to dr pwoiedzial że jakby się coś działo a około 14stej miałam iui.

• Maaaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety tak jak czułam <1,20 😢 szykuje się do kolejnego podejścia... powiedzcie dziewczyny te ANA itp są tez istotne w przypadku gdy było się już kiedyś w ciąży?

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • e.wela Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:35

• Goś Znajoma

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

jestem zupełnie nowa na forum, trafiłam tutaj ponieważ we wrześniu przystępujemy z mężem do pierwszego IUI. Czytając Wasze wypowiedzi stwierdziłam, że dołączę do Was, ponieważ wspólnie z osobami, które przechodzą przez ten temat jest chyba łatwiej.
    O dzieciaczka staramy się rok czasu, wiem, że wiele z Was pracuje zdecydowanie dłużej, jednak u nas dość szybko wykryto problem, który polega na słabej morfologii plemników u męża (2%).
    U mnie z podstawowych badań wszystko w porządku, jedynie TSH troszkę ponad normę. Miałam również wykonane HSG, które wykazało drożność.
    Więcej szczegółowych badań nie wykonywaliśmy, jedynie te które są niezbędne do przystąpienia do iui.
    Obecnie jutro spodziewam się @. Od 2 dc mam zacząć przyjmować Aromek. Teraz lekarz do czasu @ przepisał mi Fluomizin że względu na niewielkie odstępstwa w biocenoza pochwy. Czuje się po nim okropnie, pobolewa m ie brzuch, mam stan podgoraczkowy i w ogóle jakieś stany depresyjne, ale dam radę.

Miło mi Was wszystkie wirtualnie poznać. 😊

iMonia, Ewela86, Monia1990tiger, Monia1990tiger, Monia1990tiger lubią tę wiadomość

09.2018 - rozpoczęcie starań
    12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
    05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
    19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e.wela wrote:
    Maaa i Hiacynta przykro mi😔 podchodzicie od razu do kolejnej iui czy robicie sobie przerwę?
    Odnośnie badań nie wiem czy ma znaczenie że kiedyś było się w ciąży. Nie znalazłam nic na ten temat w necie a lekarze nawet nie wspomnieli że takie badania są. Bazuje więc na wiedzy z neta i dziewczyn z forum. U nas 2 lata temu testy były pozytywne, niestety radość nie trwała dlugo...
    Maaaa to dziś obie mamy dzień rozczarowania. Zawsze co miesiąc przychodzi taki dzień, w którym nadzieja mówi goodbay. E.wela odpowiadając na Twoje pytanie właśnie nie wiem co zrobic, bo my zmieniliśmy klinike i tam chyba lekarz ma inny pomysł na mnie, uznał że dotychczasowe stymulacje były zle. Pewnie będzie chciał zrobić swoją, dlatego mamy przyjść 3 dc. Dodatkowo chce mi zrobić droznosc jeszce raz. Zastawiam się czy lepiej dać odpocząć organizmowi po stymulacjach? Czy robić kolejna od razu. Nie wiem co robic, a czas leci i zawsze mi szkoda kolejnego cyklu;((

• olka_sz Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Maaaa to dziś obie mamy dzień rozczarowania. Zawsze co miesiąc przychodzi taki dzień, w którym nadzieja mówi goodbay. E.wela odpowiadając na Twoje pytanie właśnie nie wiem co zrobic, bo my zmieniliśmy klinike i tam chyba lekarz ma inny pomysł na mnie, uznał że dotychczasowe stymulacje były zle. Pewnie będzie chciał zrobić swoją, dlatego mamy przyjść 3 dc. Dodatkowo chce mi zrobić droznosc jeszce raz. Zastawiam się czy lepiej dać odpocząć organizmowi po stymulacjach? Czy robić kolejna od razu. Nie wiem co robic, a czas leci i zawsze mi szkoda kolejnego cyklu;((
    Ja byłam stymulowana Clo prawie 1,5 roku z dwumiesięczną przerwą i nic z tego nie wyszło. W Medarcie dr AB zdecydował o iui z aromkiem i w pierwszym podejściu ciąża biochemiczna, a drugie właśnie mnie kopie. Oni tam naprawdę wiedzą co robią i tak jak czytam ten wątek od roku to sporo sukcesów jest właśnie od nich.
    Co do powtarzania HSG to dr B powiedział że gdyby nie to że mam z badania na Polnej płytkę z filmem na którym widać przepływ to kazałby powtarzać, więc może mają jakieś doświadczenia ze spartaczonymi badaniami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2019, 18:31

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

36l. PCOS, IO, hiperprolaktynemia
    15.02.2019 - 1 IUI - ciąża biochemiczna
    20.03.2019 - 2 IUI udana 😊
    7u220dw47mpcpzfo.png
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:
    Niestety tak jak czułam <1,20 😢 szykuje się do kolejnego podejścia... powiedzcie dziewczyny te ANA itp są tez istotne w przypadku gdy było się już kiedyś w ciąży?
    Przykro mi 😢

Maaaa lubi tę wiadomość

04.2019 poronienie
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

• iMonia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:

Przykro 😢

04.2019 poronienie
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maaaa wrote:

Niestety tak. Ma 3 koleżanki w pracy które mają pierwsze dziecko poczęte naturalnie a przy drugim immunologia siadla.

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2019, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od 3 lat kiedy to zaczęliśmy się starać o malucha nurtuje mnie jedna sprawa. Dlaczego Wy wszystkie jak badacie betę to wychodzi wam jakieś 0 lub 1 z przecinkiem, a ja w każdym dniu cyklu, czy to przed owulacja czy w czasie okresu zawsze mam 3. Kiedyś to z ciekawości sprawdzałam. Wiem że to oczywiście u mnie jest równoznaczne z 0, ale tak się zastanawiam...

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ