Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Goś wrote:Beta 122 ❤❤❤❤ tak się cieszę. 😊😊😊
Goś lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Gratulacje!!! Przywracasz ludziom wiarę że warto dać szanse inseminacji!😊
Mam pytanko miałaś jakieś wczesne objawy ciąży???
Bo mi się okres 4 dni spóźnia i mam bole jajnikow i brzucha. Boję się zrobić test żeby się nie rozczarować 🙄
Poczekam jeszcze do niedzieli... Ale czy możliwe żeby być w ciąży i nie mieć żadnych objawów 🤔?Goś lubi tę wiadomość
Monia1990tiger -
Monia1990tiger wrote:Gratulacje!!! Przywracasz ludziom wiarę że warto dać szanse inseminacji!😊
Bo mi się okres 4 dni spóźnia i mam bole jajnikow i brzucha. Boję się zrobić test żeby się nie rozczarować 🙄
Poczekam jeszcze do niedzieli... Ale czy możliwe żeby być w ciąży i nie mieć żadnych objawów 🤔?
Kochana ja nawet tu na forum pisałam, że chyba się nie udało, bo pobolewaja mnie jajniki, kluje mnie podbrzusze. Nie jakoś regularnie, ale tak z dwa razy dziennie coś takiego czułam więc to wskazywało mi raczej na zbliżającą się @.
Poza tym bol piersi (zawsze bolą mnie na tydzień przed, zaczęły wcześniej, ale tłumaczyłam sobie to duphastonem, bo po nim zawsze mnie bolaly). Coś innego to było swedzenie sutków i to naprawdę zaczęło się już z jakieś 4 dni po IUI, ale to naprawdę aż myślałam, że jakiś syf zlapalam, a to chyba była reakcja organizmu na zmiany hormonalne.
Poza tym nic, co mogłoby wskazywać na ciążę.
Trzymam za Was kciuki, wszystkie, ja wierzę, że ten cud będzie trwał że mną ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 07:03
09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
bari18 wrote:Gratulacje!!! Mogę wiedzieć która to była Twoja próba inseminacji?
😘
Pierwsza 😊 byłam stymulowana, miałam dwa pęcherzyki dominujące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 08:32
nick nieaktualnyGoś wrote:Beta 122 ❤❤❤❤ tak się cieszę. 😊😊😊
Przywracasz wiarę w ludzi ❤️
Gratulacje !
Rozumiem ,ze Waszym problemem było nasienie męża ? Chodzi tylko o morfologię ?
W poniedziałek podchodzę do mojej pierwszej inseminacji.. również jestem stymulowana lekami , tyle ,ze mój mąż ma mega kiepskie nasienie , ze prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest bardzo ,bardzo niskie.. zostanie nam tylko in vitro ☹️
-
Monia1990tiger wrote:Gratulacje!!! Przywracasz ludziom wiarę że warto dać szanse inseminacji!😊
Poczekam jeszcze do niedzieli... Ale czy możliwe żeby być w ciąży i nie mieć żadnych objawów 🤔?
Ja pamietam, jak po pierwszej IUI zakończonej sukcesem nie miałam żadnych objawów ciąży i byłam pewna że się nie udało, sądziłam ze to niemożliwe że skoro tak dobrze znam swój organizm to ze nie poczuje się jakoś inaczej. Takie charakterystyczne objawy przyszły dopiero jakie 2 - 3 tygodnie po pozytywnym teście. A Wszystkie niby objawy nie różniły się od tych w cyklach nieudanych, bo i w każdym z nich czasem coś zakuje, czasem jajnik długo daje o sobie znać, czasem piersi bolą mniej czasem bardziej Ehhh, także tylko test prawdę powie.Monia1990tiger lubi tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
Gratulacje kochana! Teraz uważaj na siebie i ciesz się! 😻💕 Mam nadzieję, że i u mnie pierwsza inseminacja zakończy się sukcesem.Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
Nadzieja27 wrote:Przywracasz wiarę w ludzi ❤️
Gratulacje !
Rozumiem ,ze Waszym problemem było nasienie męża ? Chodzi tylko o morfologię ?
W poniedziałek podchodzę do mojej pierwszej inseminacji.. również jestem stymulowana lekami , tyle ,ze mój mąż ma mega kiepskie nasienie , ze prawdopodobieństwo zajścia w ciąże jest bardzo ,bardzo niskie.. zostanie nam tylko in vitro ☹️
Tak u nas problemem była słaba morfologia plemników 3%, nieraz spadało do 2%. Po suplementacji wzrosła ogolna ilość, ruchliwość, a morfologia nic. Do inseminacji ogólnie nasienie oceniono na bardzo dobre, plemnikow było w 1 ml 18 mln ruchliwość a+B wynosiła coś koło 65 % , morfologii nie podają więc tego nie wiemy.
Z mojej strony niedoczynność tarczycy
Ja jak się rozczytywalam to naprawdę nasienie jest duża zagadka. Proponowano nam zrobić chromatyne plemnikowa ale jakoś to odkladalismy cały czas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2019, 13:41
zaplątana wrote:Gratulacje kochana! Teraz uważaj na siebie i ciesz się! 😻💕 Mam nadzieję, że i u mnie pierwsza inseminacja zakończy się sukcesem.
Trzymam kciuki 😊 u nas ten dzień w sensie IUI był bardzo szalony. Oboje urywalismy się z pracy, pędem do kliniki, pędem do pracy. Mieliśmy powtórzyć następnego dnia, ale się poklocilismy... A tu niespodzianka 😊Maaaa lubi tę wiadomość
Hej Kobietki.
Jestem po nieudanej laparo wczoraj (po poprzedniej laparo porobiły się zrosty i nie mogli ocenić drożności), a dzisiaj po bardzo bolesnym HSG. Prawy jajowód nie drożny, lewy drożny. Czekam na wypis. Oby była nadzieja na inseminację.Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
nick nieaktualnyGratuluję wszystkim, którym się udało ❤
Ja czekam za @ I ruszamy z 2 inseminacja.
Pierwsza się udała, tzn. Poroniłam, ale patrzę na to z tej strony, ze się udało 😊, więc pewnie w listopadzie i ja będę często na tym wątku 😊Maaaa, Goś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKamma9207 wrote:Czy któraś z was w 14dc plamiła krwią jak na okres? Dzisiaj wieczorem jadę do lekarza ale może akurat któraś z was miała taka przypadłość ?
Ja tak miałam, gdy miałam zaburzenia TSH i insuliny. Każda z nas jest inna. Leć do lekarza. -
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Gratuluję wszystkim, którym się udało ❤
Ja czekam za @ I ruszamy z 2 inseminacja.
Pierwsza się udała, tzn. Poroniłam, ale patrzę na to z tej strony, ze się udało 😊, więc pewnie w listopadzie i ja będę często na tym wątku 😊
Witaj Muminka! Niestety od razu zauważyłam po opisie że Ci się na krótko udało... Przykro mi, ale tak jak mówisz, traktuj to jako zalążek sukcesuWesoła_Muminka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKamma9207 wrote:Mam 7 cm torbiel kazał zrobić markery nowotworowe za pół godziny będę mieć wynik na cito..szkoda gadac
Przykro mi.
Zrób badania na poziom insuliny jeśli nie robiłaś. Ja po przejściu na dietę plodnosci *zdrowe, fajne odzywianie , zapomniałam co to torbiele. A dostawałam je przez brak owulacji wywolany zbyt duza insulina.
Trzymam kciukasy ❤❤❤❤ -
nick nieaktualny