Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
bari18 wrote:Dzięki wielkie za info trochę mnie to podniosło na duchu, że nie jest to takie straszne bo trochę mam pietra to się przyznam xD ogólnie to chodzę do Novum do dr Wojewódzkiego - czy któraś z Was też się u niego leczy?08.2018 rozpoczęcie starań
Mąż -ok,
07.2019 HSG prawdopodobna niedrożność lewego jajowodu
08.2019 klinila leczenia niepłodności
24.09.2019 1 IUI -😓
16.11.2019 2 IUI -😓
03.2020 planowana laparoskopia
Brak odnalezionej przyczyny niepłodności -
Tekla wrote:Paulinka, a badałaś wcześniej TSH jeszcze przed iui ? Zanim jeszcze zaczęłaś przygodę z imunologią.
Pewnie za tak. Zawsze było w normie i nadal jest. Z tym że rok temu było 1,3. W kwietniu tego roku 0,9, a dwa tygodnie temu 2,3.
Właśnie na jego podstawie lekarz dopuszczał mnie do inseminacji. -
Wygląda na to że samo TSH jest o dupę rozbić o warto na własną rękę zrobić inne badania tarczycowe. Chciałabym o tym wiedzieć przed insemka, ale nikt mi nie powiedział... Dlatego czuję się totalnie oszukana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2019, 07:37
-
Paulina12345 wrote:Wygląda na to że samo TSH jest o dupę rozbić o warto na własną rękę zrobić inne badania tarczycowe. Chciałabym o tym wiedzieć przed insemka, ale nikt mi nie powiedział... Dlatego czuję się totalnie oszukana.
Wcale się nie dziwię, za Twoim przykładem zrobię profil tarczycowy. -
A u mnie okres płata figle w tym miesiącu i coś się spóźnia 🤔
Wczoraj dostałam takiego bólu jajników jaki mam co miesiąc dzień przed okresem a tu dzisiaj nic... nawet plamień które mam dzien przed...
Nie ma bólu nie ma okresu 🤔
Ja ostatnim razem robiłam TSH pół roku temu i co mnie zdziwiło że moja gin w ogóle nie zaproponowała mi przed inseminacja zrobić wyniki jeszcze raz.😑Monia1990tiger -
nick nieaktualnyMonia1990tiger wrote:A u mnie okres płata figle w tym miesiącu i coś się spóźnia 🤔
Wczoraj dostałam takiego bólu jajników jaki mam co miesiąc dzień przed okresem a tu dzisiaj nic... nawet plamień które mam dzien przed...
Nie ma bólu nie ma okresu 🤔
Ja ostatnim razem robiłam TSH pół roku temu i co mnie zdziwiło że moja gin w ogóle nie zaproponowała mi przed inseminacja zrobić wyniki jeszcze raz.😑
Robilas test ?
-
Nadzieja27 wrote:Robilas test ?
Nie nie robiłam testu bo chce jeszcze poczekać.
Nie chce sobie narazie nic wkrecac. Już kiedyś miałam tak ze okres mi się o kilka dni spóźnił. Oprócz bólów w dole brzucha i jajników nic więcej mnie nie boli noi może od wczoraj jestem strasznie nerwowa ale dla mnie to były typowe objawy na okres. Jstem ciekawa kiedy to się w końcu zacznie ...🤔 bo jak jutro zawita to w sobotę będę musiała się wybrać na pierwszy dzień stymulacji.
Poczekam jeszcze do weekendu.Monia1990tiger -
Boże dziewczyny.... całą się trzese. Zrobiłam test sikany i widzę na nim druga kreskę, jest co prawda delikatna, dlatego boję się, że może to jakaś fikcja, boję się uwierzyć, że to może być ciąża.
Czy betę muszę robić rano na czczo? Mam teraz audyt w pracy i nie dam rady się urwać...Alkalalka82, Maaaa, Kaach, Nadzieja27 lubią tę wiadomość
09.2018 - rozpoczęcie starań
12.2018 - zaburzona morfologia plemników: 3 %
05.2019 - hsg (oba jajowody drożne), morfologia plemników bez zmian
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤ -
HEJ
Nie było mnie tu trochę, chciałam oczyścić umysł nie czytać nic o ciąży.. odpuścić... jeju jak ja tego słowa nie nawidzilam, doprowadzało mnie do szału.
wczoraj był termin @ jestem po 3 IUI poszłam na bete 7.98 mała ale coś sie ruszyło. Popędziłam do gina zmienił mi luteine na dopochwowa i w czwartek kolejna beta.Goś lubi tę wiadomość
-
Goś wrote:Boże dziewczyny.... całą się trzese. Zrobiłam test sikany i widzę na nim druga kreskę, jest co prawda delikatna, dlatego boję się, że może to jakaś fikcja, boję się uwierzyć, że to może być ciąża.
Czy betę muszę robić rano na czczo? Mam teraz audyt w pracy i nie dam rady się urwać...Goś, zaplątana, Wesoła_Muminka lubią tę wiadomość
-
Alkalalka82 wrote:HEJ
Nie było mnie tu trochę, chciałam oczyścić umysł nie czytać nic o ciąży.. odpuścić... jeju jak ja tego słowa nie nawidzilam, doprowadzało mnie do szału.
wczoraj był termin @ jestem po 3 IUI poszłam na bete 7.98 mała ale coś sie ruszyło. Popędziłam do gina zmienił mi luteine na dopochwowa i w czwartek kolejna beta.
Gratulacje! 😊
Wspaniałe informacje, a słowo ciąża pokochasz na nowo.Alkalalka82 lubi tę wiadomość
Nobis wrote:Witam Panie i mam od razu pytanie. Chyba złapałam infekcje (grzybek?) a w następnym cyklu miałam mieć iui. Nie wiem czy zdążę ja wyleczyć i zrobić wymazy na czas. Co radzicie?
Ja na infekcje, która wyszła mi w cyklu przed IUI brałam fluomizin (lek okropny, strasznie się czułam po nim), ale efekt był. Tylko, że on jest na receptę.09.2018 - rozpoczęcie starań
Beta 122 ❤❤❤❤ tak się cieszę. 😊😊😊
Paulina12345, Nobis, Natka17, pola, Nadzieja27, Maaaa, nada, Flara, zaplątana, iwachrzan, Wesoła_Muminka, Ewela86, Tycha2201, happilyeverafter, Karola25 lubią tę wiadomość
19.09.2019: 1 IUI: 14 dpo, beta 122 mlU/ml ❤❤❤