Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja też niedługo miałam podchodzić do inseminacji .Miałam rozpocząć stymulacja zastrzykami od 3dc ale na razie okres postanowił mi pomieszać plany i woli mnie zwodzic i się nie pokazywać ( .Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
nick nieaktualnyEwelina26 wrote:Ja też niedługo miałam podchodzić do inseminacji .Miałam rozpocząć stymulacja zastrzykami od 3dc ale na razie okres postanowił mi pomieszać plany i woli mnie zwodzic i się nie pokazywać ( .
Ewelina, mam dokładnie tak samo... Też miałam zacząć stymulacje, z tym że od 5 dc, ale okresu brak... Ja mam długie cykle i nie zawsze regularne a byłam na urlopie i wyjeżdzałam pod koniec września więc czekam... -
Wesoła_Muminka wrote:Monia1990tiger, jak tam u lekarza? Dowiedziałaś się czegoś?
Nadzieja i Zaplątana, znam to uczucie czekania i czekania, ale nie ma to sensu. Po prostu trzeba jakoś żyć. Ja to "jakoś" znalałam w remoncie
Je jestem po laparoskopii i HSG - takie kombo. Teraz leżę plackiem w łóżku, bo jeszcze wszystko boli. Jeśli ładnie się wszystko zagoi, to na początku listopada pierwsze AID. Nie mam już pomysłu, czym się zająć. Filmy obrzydły, książki też. Za to w głowie dziki szał. Badania mam w normie, ale jeden jajowód jest niedrożny i on mi spokoju nie daje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 13:39
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
Ja pewnie w przyszłym tygodniu będę podchodzić do IUI, 16tego mam wizytę i zobaczymy co rośnie. Już nie mogę się doczekać. U mnie inseminacja będzie na naturalnym cyklu, może z jakimś wsparciem w drugiej fazie, bo mi się ostatnio faza lutealna skróciła2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
KaroLina wrote:Ewelina, mam dokładnie tak samo... Też miałam zacząć stymulacje, z tym że od 5 dc, ale okresu brak... Ja mam długie cykle i nie zawsze regularne a byłam na urlopie i wyjeżdzałam pod koniec września więc czekam...
Eh musimy jakoś to przeczekać:/chociaż coraz bardziej mnie wkurza to czekanie. Lekarz kazał mi od razu 1dc dzwonić i zapisać się do kliniki na usg (10 dc)żeby podpatrzeć jajniki.
Dziewczyny czy od dnia owulacji okres powinien przyjść po ok 14 ? .18dc miałam ból owulacyjny i zrobiłam test owu który wyszedł pozytywny więc okres powinien być 32 dc a dziś 34 i ciszaStarania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Dziewczyny, a co myślicie o podchodzeniu do inseminacji na naturalnym cyklu od razu po poronieniu? Miałam samoistne poronienie na początku 5 tc, w która zaszłam po inseminacji na clo. Chciałabym od razu spróbować na naturalnym teraz bo w kolejnym cyklu owu wypada 10-11 listopada czyli znowu beznadzieja bo klinika będzie zamknięta. Nie chce czekać aż do grudnia czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi -
nick nieaktualnyEwelina26 wrote:Eh musimy jakoś to przeczekać:/chociaż coraz bardziej mnie wkurza to czekanie. Lekarz kazał mi od razu 1dc dzwonić i zapisać się do kliniki na usg (10 dc)żeby podpatrzeć jajniki.
Dziewczyny czy od dnia owulacji okres powinien przyjść po ok 14 ? .18dc miałam ból owulacyjny i zrobiłam test owu który wyszedł pozytywny więc okres powinien być 32 dc a dziś 34 i cisza
Mniej więcej 14 dni. A wcześniej miałaś regularne cykle? Ja nigdy nie miałam regularnych, najczęściej ok 31-35 dni.
W każdym razie ja się doczekałam, przyszedł okres więc od soboty do środy Aromek a w czwartek po południu, czyli w 10 dc, kontrolna wizyta. Może w końcu uda nam się w październiku podejść do inseminacji bo od czerwca planujemy i doczekać się nie mogę... -
hej, Dołączam do Was nieśmiało. Acz.. po wielu historiach w końcu udało nam się dotrzeć do etapu inseminacji.. która zostanie wykonana niebawem. 17stego mam kontrolę czy pęcherzyki rosną i zobaczymy co z tego wyniknie. 3ymam kciuki za wszystkie staraczki. i W razie czego będę zdawać relacje. Przesyłam moc i liczę na piękny prezent urodzinowy pod koniec listopada.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2019, 17:54
Wesoła_Muminka lubi tę wiadomość
-
MegiMal wrote:Dziewczyny, a co myślicie o podchodzeniu do inseminacji na naturalnym cyklu od razu po poronieniu? Miałam samoistne poronienie na początku 5 tc, w która zaszłam po inseminacji na clo. Chciałabym od razu spróbować na naturalnym teraz bo w kolejnym cyklu owu wypada 10-11 listopada czyli znowu beznadzieja bo klinika będzie zamknięta. Nie chce czekać aż do grudnia czy któraś z Was była w podobnej sytuacji?
Moje cykle są wręcz idealne. Zawsze 26 dni i miesiączka zawsze nadchodzi nie później, niż do godziny 11:00 rano. Jeszcze przed HSG w rozmowie z moją panią ginekolog, gdzie zakładała, że oba jajowody będę drożne, proponowała AID z pomocą leków, żeby mieć pewność, że wszystko urośnie, a później pęknie, jak należy.Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
Wesoła_Muminka wrote:Monia1990tiger, jak tam u lekarza? Dowiedziałaś się czegoś?
Nadzieja i Zaplątana, znam to uczucie czekania i czekania, ale nie ma to sensu. Po prostu trzeba jakoś żyć. Ja to "jakoś" znalałam w remoncie
Hej nie byłam jeszcze u lekarza bo stwierdziłam że poczekam do piątku i jeszcze raz zrobię test. Jeżeli wyjdzie negatywny to dzwonię do lekarza. Dziś zaczęły mnie piersi boleć i sutki zrobiły się wrażliwe i pieką także mam nadzieję że zwiastuje to okres lub ciążę. Nie mogę już żyć w tej niepewności niech się dzieje co chce ale niech coś ruszy.
W pracy dziewczyny ze mnie się śmieją że jestem blada i że jestem w ciąży. No ale ja w to nie wierzę że po 3 latach i w najbardziej stresujacym miesiącu się udało. Najbardziej mnie martwi że jeżeli nie jestem w ciąży to jaka jest przyczyna braku okresu.😑Monia1990tiger -
Dziewczyny😱😱😱 byłam dziś na wizycie u ginekologa.
Ciąża trojacza
Tego się w życiu nie spodziewałam...
M.lena, Maaaa, Monia1990tiger, Kamma9207, Nobis, Flara, zaplątana, nimsi, Natka17, Paulina12345, Wesoła_Muminka, Ewela86, Nadzieja27, happilyeverafter, Fiore, Kaach, anissima, Whoosie lubią tę wiadomość
01.2015 IUI♥️
Nowe starania
07.2019 IUI😢
01.08.2019 IUI😢
31.08.2019 ❓❔❓
✔276 mlU/mL✔ -
Nadzieja27 wrote:Hej dziewczyny 😃
Wlasnie wróciłam z USG , pęcherzyk już gotowy. Dzisiaj o 22 mam zrobić sobie zastrzyk i w czwartek o 8 rano mamy być w klinice. Będzie to 18 dc. Mam mieszane uczucia.. z jednej strony jakaś nadzieja zawsze jest ale z drugiej nastawiam się na porażkę ☹️
I myśle czy już w czwartek nie wziąć dokumentów dotyczących in vitro , dla kasy chorych itd. Bo na to tez długo dosyć się czeka.. a im szybciej zaczniemy tym szybciej spełnimy nasze marzenie.. ❤️
Czy któraś z Was podchodzi teraz tez do inseminacji ?
Myślimy pozytywnie 💪
Będzie dobrze. Nigdy nie wiadomo...
Zawsze to krok do przodu. Jak widać na forum i za pierwszym razem dziewczynom się też udaje.🙂
Noi też zwiększasz swoje szanse!Monia1990tiger -
Ewelina26 wrote:Eh musimy jakoś to przeczekać:/chociaż coraz bardziej mnie wkurza to czekanie. Lekarz kazał mi od razu 1dc dzwonić i zapisać się do kliniki na usg (10 dc)żeby podpatrzeć jajniki.
Dziewczyny czy od dnia owulacji okres powinien przyjść po ok 14 ? .18dc miałam ból owulacyjny i zrobiłam test owu który wyszedł pozytywny więc okres powinien być 32 dc a dziś 34 i cisza
Ewelina26 znam ten ból. 🙄 Ja miałam w październiku do inseminacji podchodzić ale ciągle czekam na ten okres. Ostatnia miesiączka była 30 sierpnia a dziś jest 9 dzień spóźnienia okresu.Ból podbrzusza na okres był a okresu dalej nie ma.Noi wczoraj test negatywny.Monia1990tiger -
iwachrzan wrote:Dziewczyny😱😱😱 byłam dziś na wizycie u ginekologa.
Ciąża trojacza
Wow, pewnie jesteście w szoku. Ale powiedz miałaś inseminacje na 3 jajeczkach, czy cwaniaki się podzieliły ?
Gratulacje, będzie dobrze !!2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka -
iwachrzan wrote:Dziewczyny😱😱😱 byłam dziś na wizycie u ginekologa.
Ciąża trojacza
Kochana, gratulacje!!! Tyle szczęścia i to na raz! 💕💕💕 Uważaj na siebie i się oszczędzaj! Dużo uśmiechu! No i wytrwałości na te 9 miesięcy!. 😊Lat 30
wyrzuty PRL - Dostinex
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
progesteron - 19.59 🙏
progesteron - 16.80 🙏
nick nieaktualny
-
Flara wrote:Wow, pewnie jesteście w szoku. Ale powiedz miałaś inseminacje na 3 jajeczkach, czy cwaniaki się podzieliły ?
Gratulacje, będzie dobrze !!
Miałam dwa jajeczka. Jedno się podzieliło.
Mąż aż przysiadł w gabinecie. Dobrze że ja leżałam.Tinus, nimsi, czekamynadzidzie, Natka17, Paulina12345, Wesoła_Muminka, Kamma9207, happilyeverafter lubią tę wiadomość
01.2015 IUI♥️
Nowe starania
07.2019 IUI😢
01.08.2019 IUI😢
31.08.2019 ❓❔❓
✔276 mlU/mL✔