Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Nobis wrote:Nieśmiało ale jednak to napisze chyba jednak się udało. Wynik to 87,30. Czekam na odpowiedź lekarza.
Uszy do góry, będzie dobrze Nieustająco trzymam kciuki i puszcze dopiero jak potwierdzisz ;-p
Nobis lubi tę wiadomość
Dzieli nas tylko czas...
40 l.
09.2012 - córcia ❤️
01.2018 - początek starań o rodzeństwo
09.2018 -synuś -nasz aniołek (17tc*)
10.2019 - Invimed Wrocław, AMH 1,69, 2x IUI
02.2020 - I IVF - ❄️❄️ 3dniowe:
1 Transfer ET- 17.02.2020 💔 7/8 tc
2 Transfer FET- 24.07.2020 ❄️- córcia❤️ ️ur.08.04.2021
...niespodzianka od matki natury: 28.12.2022 - pozytywny test, 19.01.2023 - 7 tc - 1cm człowieka❤️, 09.02.2023 - 10 tc - 3 cm, 27.02.2023 - 13 tc - 7 cm, 27.04.2023 - 21 tc -456 g, 26.05.2023 - 25t - 987 g, 38 tc - 3300g, ...❤️synek ur. CC 02.09.2023, 3kg, 50 cm -
nick nieaktualnyJustna88 wrote:Haha no to mamy dokładnie to samo tez nie miałam stymulacji jedynie co biore to kwas foliowy to kiedy testujemy
No wychodzi na to że w piątek rano, bo inseminację miałam wieczorem 7-go Ja też kwas foliowy łykam. Będziesz robić krew czy zwykły z apteki? Bo się waham a chciałabym mieć pewność. -
bari18 wrote:No wychodzi na to że w piątek rano, bo inseminację miałam wieczorem 7-go Ja też kwas foliowy łykam. Będziesz robić krew czy zwykły z apteki? Bo się waham a chciałabym mieć pewność.
Mi ogolnie kazali 2tyg. poczekać i chyba tak zrobie 22 listopada pojade i zrobie odrazu bete i progesteron i tsh zeby wrazie co właczyć tabletki -
Mimo, że od mojej udanej inseminacji minęło już prawie 7 m-cy i powoli szykujemy się do powitania maluszka na świecie, zaglądam na to forum nadal regularnie. Bardzo się cieszę, że wreszcie zaświeciło słońce, bo ostatnio nie było tu dużo dobrych wiadomości. Gratulacje Monia1990tiger i Nobis, spokojnych miesięcy ciąży, bo musi być dobrze już teraz 😀
Monia1990tiger, women, Nobis lubią tę wiadomość
starania od 06.2017 r.
AMH - 2,23
LH, FSH, TSH, prolaktyna - w normie
kwiecień 2018 HSG - oba jajowody drożne
problem męski - żylaki powrózka nasiennego
18.04 - 1 IUI -> 05.05.2019 r. II kreski na teście, 6.06 beta 802 -> 08.05 beta 1829, 22.05 jest ❤️
-
bari18 wrote:O właśnie dobre pytanie bo mnie od jakichś 4 dni napieprza dół brzucha i to tak solidnie. Plus dół pleców. A ból jest na tyle silny że nie mogę sobie znaleźć wygodnej pozycji w której by nie bolało -_-
Brzuch mnie zaczął boleć tydzień po inseminacji i do tej pory nie przestał boleć. Jajniki strasznie bolą. Jak dla mnie to te bóle czuje się inaczej jak bóle menstruacujne.
W ogóle strasznie koło pępka mnie bolało. Czułam jak coś w środku ciągnie mnie za pępek. Miałam takie kolki w jelitach jakbym się zatruła. Czasem miałam uczucie poszczypywania w macicy .Monia1990tiger -
AAA, co za super wieści Nobis!
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Jestem po stymulacji clo, w piątek mam monitoring, no i wstępnie mieliśmy podchodzić do IUI na początku przyszłego tygodnia. Problem jest taki, że ja nie mam zrobionej cytologii, posiewu i stopnia czystości, bo miałam czekać do końca okresu, a niestety mnie męczy około 1,5 tygodnia. Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i na sam wynik cytologii się czeka około 10 dni, więc nawet nie ma szans, że będzie przed wizytą i przed zabiegiem też nie. Powiedzieli, że chodzi o to, żeby cytologia była pobrana, a nie o wynik (?!). Lekarz też mi nic na ten temat nie mówił, że IUI będzie zależna od tego, czy się wyrobię z badaniem czy nie. Jak mu powiedziałam, że miałam jakąś lekką infekcję to powiedział, że to nie ma jakiegoś dużego znaczenia. Trochę teraz zbaraniałam. Miałyście IUI dopiero jak miałyście komplet badań?Nobis lubi tę wiadomość
Starania od 10.2018.
Ja: '91. On '90.
3xIUI 😔
I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
II IVF krótki - FET 1AA 😔
Zmiana kliniki:
III IVF długi - brak zarodków
IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️
09.2022 Julian 3960g 56cm 💙 -
Dziękuję wszystkim dziewczynom za wsparcie i miłe słowa 🥰. Właśnie jestem u lekarza żeby zrobić poziom tarczycy bo mam niedoczynność od 10 lat. 27 listopada pierwsze usg u ginekologa🥰. Ja po prostu jeszcze nie wierzę co się stało... nie mogę uwierzyć że się udało.Monia1990tiger
-
Monia1990tiger wrote:Dziękuję wszystkim dziewczynom za wsparcie i miłe słowa 🥰. Właśnie jestem u lekarza żeby zrobić poziom tarczycy bo mam niedoczynność od 10 lat. 27 listopada pierwsze usg u ginekologa🥰. Ja po prostu jeszcze nie wierzę co się stało... nie mogę uwierzyć że się udało.
-
Lencia wrote:AAA, co za super wieści Nobis!
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Jestem po stymulacji clo, w piątek mam monitoring, no i wstępnie mieliśmy podchodzić do IUI na początku przyszłego tygodnia. Problem jest taki, że ja nie mam zrobionej cytologii, posiewu i stopnia czystości, bo miałam czekać do końca okresu, a niestety mnie męczy około 1,5 tygodnia. Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i na sam wynik cytologii się czeka około 10 dni, więc nawet nie ma szans, że będzie przed wizytą i przed zabiegiem też nie. Powiedzieli, że chodzi o to, żeby cytologia była pobrana, a nie o wynik (?!). Lekarz też mi nic na ten temat nie mówił, że IUI będzie zależna od tego, czy się wyrobię z badaniem czy nie. Jak mu powiedziałam, że miałam jakąś lekką infekcję to powiedział, że to nie ma jakiegoś dużego znaczenia. Trochę teraz zbaraniałam. Miałyście IUI dopiero jak miałyście komplet badań?Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
nick nieaktualnyMonia1990tiger wrote:Brzuch mnie zaczął boleć tydzień po inseminacji i do tej pory nie przestał boleć. Jajniki strasznie bolą. Jak dla mnie to te bóle czuje się inaczej jak bóle menstruacujne.
W ogóle strasznie koło pępka mnie bolało. Czułam jak coś w środku ciągnie mnie za pępek. Miałam takie kolki w jelitach jakbym się zatruła. Czasem miałam uczucie poszczypywania w macicy .
To mam podobnie oprócz tego pępka - ale właśnie jakbym miała mieć okres zaraz albo była w trakcie.Monia1990tiger lubi tę wiadomość
-
Nobis wrote:Ja miałam wszystkie wymazy wcześniej zrobione. IUI była dopiero po 4 cyklach stymulowanym.
A miałaś jakieś problemy z owulacją? U mnie wszystko ok, więc jakoś założyłam, że to będzie już w tym cyklu. Chociaż teraz to już szczerze wątpięStarania od 10.2018.
Ja: '91. On '90.
3xIUI 😔
I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
II IVF krótki - FET 1AA 😔
Zmiana kliniki:
III IVF długi - brak zarodków
IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️
09.2022 Julian 3960g 56cm 💙 -
nick nieaktualny
-
Monia1990tiger i nobis gratulacje wam
Monia czy mogłabyś mnie zaakceptować czy co tam sie robi abym mogla wyslac Ci prywatna wiadomosc ?Nobis lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Lencia wrote:AAA, co za super wieści Nobis!
Dziewczyny, a ja tak z innej beczki. Jestem po stymulacji clo, w piątek mam monitoring, no i wstępnie mieliśmy podchodzić do IUI na początku przyszłego tygodnia. Problem jest taki, że ja nie mam zrobionej cytologii, posiewu i stopnia czystości, bo miałam czekać do końca okresu, a niestety mnie męczy około 1,5 tygodnia. Dzwoniłam dzisiaj do kliniki i na sam wynik cytologii się czeka około 10 dni, więc nawet nie ma szans, że będzie przed wizytą i przed zabiegiem też nie. Powiedzieli, że chodzi o to, żeby cytologia była pobrana, a nie o wynik (?!). Lekarz też mi nic na ten temat nie mówił, że IUI będzie zależna od tego, czy się wyrobię z badaniem czy nie. Jak mu powiedziałam, że miałam jakąś lekką infekcję to powiedział, że to nie ma jakiegoś dużego znaczenia. Trochę teraz zbaraniałam. Miałyście IUI dopiero jak miałyście komplet badań?
Jest tak jak piszesz. Nie trzeba mieć wyniku, ważne żeby był papier,ze badanie było. Ja miałam tak samo.Lencia lubi tę wiadomość
Starania od 09.18
Angelius Provita od 02.19
07.19 pierwsza iui na naturalnym
09.19 2 iui z clo - cb
11.19 3 iui z clo
12.19 naturalna cb + wykryte bakterie e-coli w nasieniu
KIR AA-brak wszystkich kirów implantacyjnych
02.20 - ❤️naturalny cud, accofil włączony po pozytywnej becie, poród zdrowej dziewczynki👧
2022 - rozpoczęcie kolejnych starań
01.2023 - poronienie zatrzymane 7/12 tydz. 💔
Nieudane 2 iui
Amh 0,6
10.2024 I procedura invi -
nick nieaktualnyJustna88 wrote:Mi ogolnie kazali 2tyg. poczekać i chyba tak zrobie 22 listopada pojade i zrobie odrazu bete i progesteron i tsh zeby wrazie co właczyć tabletki
Mi tak samo kazali dwa tygodnie czekać. Też zrobię betę od razu - z krwi się nie da pomylić