Inseminacja 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Dany wrote:Paulina kiedy powtarzasz bete? 3 mam kciuki, żeby pięknie urosła 👊 Ja dalej czekam, weekend szybko minie (oby) i zaraz będzie wtorek 🙏
Ostatnio po takim zestawie leków beta wynosiła 1,33 ale przy naturalnych staraniach
A dziś w 10 dniu po iui wyszło 5,25
Nawet nie wiem co myśleć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 16:36
*Jajowody drożne
* Nasienie męża ok
* Moje wyniki też ok
19.11.2019 pierwsza IUI -
nick nieaktualnyPaulina90 wrote:W poniedziałek na pewno powtórzę, to coś będę już wiedziała..
Ostatnio po takim zestawie leków beta wynosiła 1,33 ale przy naturalnych staraniach
A dziś w 10 dniu po iui wyszło 5,25
Nawet nie wiem co myśleć...[/QUOTE
Mam nadzieję, że to początek Twojej ciąży ovitrelle utrzymuje się ok 10 dni, a my już jesteśmy przecież 12 po zastrzyku 3 mam kciuki 👊 wspaniałego weekendu 🙏 -
EwaKonewa wrote:dziewczyny cała sie trzese... beta 165,770....
trzymajcie kciuki aby rosła prosze..Dany lubi tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Dziekuje dziweczyny po rozmowie z lekarzem zostawiamy wszytsko jak było i dodajemy heparyne.. a za 2 tyg na badanie
Paulina90 moim zdaniem to ciąża tylko może wczesniutka.. ja miałąm niską bete w lipcu i była ciąża ale biochemiczna tylko.. ale ja ją i tak dobrze odebrałam bo po 6 latach nagle cos ruszyło.
powtorz bete i trzymam za ciebie kciuki.EwaKonewa -
Starajacsieocud wrote:Gratulacje ❤ miałaś jakieś objawy?
AAAA i we wtorek tak mnie wzięło na zakwas buraczany ze musiałąm kupic i się normalnie po wyjściu ze sklepu przyssałam do butelkii wypiłam całą.. 0,5 litra hehe ale normalnie nie mogłam przestać. przezyłam, oddałam co naturze miałam oddac (w wc) i troche mnie gazy meczyły tego dnia ale sie wcale nie dziwie heheWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2019, 18:40
Starajacsieocud lubi tę wiadomość
EwaKonewa -
EwaKonewa wrote:sama nie wiem.. miałam stan pdgorączkowy i jakby mnie coś rozkładało od tygodnia.. piersi to tak od 2 dni cos bardziej sa tkliwe.. miałam kłucia i pobolewania w podbrzuszu ale to tak i na okres moze byc ale co nie miałam wczesniej i nie wiem czy ma zwiazek to bóle krzyza bo juz od kilku lat ( po laparoskopii gdzie usuneli ogniska, bo wczesniaj miałam duze bole odcinka lędzwiowego) nie miaąłm a teraz po inseminacji kilka dni nagle wróciły, i schylanie albo dłuższy chód to mnie boli.. nie wiem czy to do konca jakis zwiazek ma.
Mam identyczne objawy, ale tłumaczę sobie, że to Duphaston tak na mnie podziałał. Gdyby nie to, że go biorę pierwszy raz w życiu i nie wiem, jak wpływa na mój organizm to już bym pewnie była nakręcona na ciążę, bo naprawdę czuję się w tym cyklu inaczej niż zwykle. Tylko, że ja słyszałam, jak ten lek może ciążę właśnie symulować. Jajnik mnie kłuje cały czas. Od wczoraj mam jeszcze takie od czasu do czas kłucia w pochwie i już sama nie wiem, czy to jest zapowiedź zbliżającego się okresu, czy co... Jutro o tej godzinie już pewnie będzie wszystko jasne. Boję się jak cholera, ale już bardzo, bardzo chcę wiedzieć, bo ta niepewność to mnie doprowadza już do szału.Starajacsieocud lubi tę wiadomość
Starania od 10.2018.
Ja: '91. On '90.
3xIUI 😔
I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
II IVF krótki - FET 1AA 😔
Zmiana kliniki:
III IVF długi - brak zarodków
IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️
09.2022 Julian 3960g 56cm 💙 -
Lencia, trzymam kciuki. Ja jeszcze kilka dni do bety.
Ja od wczoraj mam dreszcze, pomimo tego że wszędzie, gdzie jestem jest ciepło.Lencia, Dany lubią tę wiadomość
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
EwaKonewa wrote:dziewczyny cała sie trzese... beta 165,770....
trzymajcie kciuki aby rosła prosze..
Moje gratulacje! Wszystko będzie dobrze. Spokojnych dziewięciu miesięcy. 😊🤞🤞EwaKonewa lubi tę wiadomość
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
zuzelka wrote:Dziewczyny trzeci cykl z rzędu pęcherzyk dominujący rośnie mi po stronie niedrożnego jakowodu... Czy można jakoś pobudzić jajnik po drożnej stronie? Teraz też był na nim pęcherzyk ale mimo wszystko większy był na niedrożnej...
Niestety, ale nie ma jak go pobudzić. Miałam ten sam problem, ale u mnie lewy jest drożny. Dwie owulacje z rzędu tylko z niedrożnego, dopiero trzecia z drożnego. Stymulację mam Aromkiem 2x1 od 2 do 6d.c., ale moje cykle mają zawsze 26dni. Oprócz tego, codziennie biorę kwas foliowy, wit. D oraz Ovarin, jako suplementację i Euthyrox 25 na niedoczynność tarczycy.
U mnie owulacja po drożej stronie nastąpiła w momencie, jak straciłam nadzieję i odpuściłam. Aromek brałam o różnych porach, w ogóle o tym nie myślałam, a nawet napiłam się drinka i wina. 😁Starajacsieocud lubi tę wiadomość
Lat 30
11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
wyrzuty PRL - Dostinex
Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.
7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
progesteron - 19.59 🙏
9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
progesteron - 16.80 🙏
13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏
Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
Czekam na Ciebie, okruszku. ❤ -
Mi się niestety nie udało. Beta <2,30. Nie wiem szczerze mówiąc, co to oznacza. Zazwyczaj miałam <0,2. Będę dzisiaj ryczeć cały dzień.Starania od 10.2018.
Ja: '91. On '90.
3xIUI 😔
I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
II IVF krótki - FET 1AA 😔
Zmiana kliniki:
III IVF długi - brak zarodków
IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️
09.2022 Julian 3960g 56cm 💙 -
Lencia wrote:Mi się niestety nie udało. Beta <2,30. Nie wiem szczerze mówiąc, co to oznacza. Zazwyczaj miałam <0,2. Będę dzisiaj ryczeć cały dzień.
bardzo mi smutno i przykro.. ale na pewno przyjdzie na ciebie czas. Jestesmy babki jestemy silne wytrwamy do mementu az po wielu wielu razach kiedy nie bedzie nic pojawi sie beta i druga kreska i upragniony cud! daj sobie dizś duzo dobra, jestes dzielna.EwaKonewa -
nick nieaktualnyLencia wrote:Mi się niestety nie udało. Beta <2,30. Nie wiem szczerze mówiąc, co to oznacza. Zazwyczaj miałam <0,2. Będę dzisiaj ryczeć cały dzień.[/QUOTE
Współczuję to zawsze boli, chciała bym Cię pocieszyć, ale co moje słowa pomogą, jedyne co mogę napisać, to to, że nie jesteś sama z tym problemem, my, a ja napewno też go mam, mamy...jutro nowy miesiąc kochana jedziemy z tym koksem!!! przytulam. -
Witam. Nie wypowiadam się na forum tylko czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Jednak dziś chciałabym wam zadać pytanie. Miałam dziś wykonywaną pierwsza inseminacje. Z racji tego, że jest sobota zabieg wykonywał inny lekarz a nie mój prowadzący. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego nie dostałam recepty na leki z progresteronem? Czy każdy przypadek traktuje się indywidualnie? Dodam, że nie robiłam nigdy wcześniej badania progresteronu. Trochę się martwię czy lekarz porostu nie zapomniał bo miałam sytuację, że wyszłam już z gabinetu i będąc na recepcji przypomniało mi się że lekarz mówił o lekach na symulacje a recepty mi nie dał. Proszę o odpowiedź 🤗
Dany lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalaczarna2019 wrote:Witam. Nie wypowiadam się na forum tylko czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Jednak dziś chciałabym wam zadać pytanie. Miałam dziś wykonywaną pierwsza inseminacje. Z racji tego, że jest sobota zabieg wykonywał inny lekarz a nie mój prowadzący. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego nie dostałam recepty na leki z progresteronem? Czy każdy przypadek traktuje się indywidualnie? Dodam, że nie robiłam nigdy wcześniej badania progresteronu. Trochę się martwię czy lekarz porostu nie zapomniał bo miałam sytuację, że wyszłam już z gabinetu i będąc na recepcji przypomniało mi się że lekarz mówił o lekach na symulacje a recepty mi nie dał. Proszę o odpowiedź 🤗
Nie jestem specjalista, ale ja np. nie przyjmuje żadnych dodatkowych leków tylko te do stymulacji plus kw.foliowy z Wit.D więc myślę, że każdy jest traktowany indywidualnie, 3 mam kciuki za udany wynik Twojej inseminacji. ✊Nadzieja27, Malaczarna2019 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalaczarna2019 wrote:Dziękuję za odpowiedź. Trochę mnie ta informacja uspokoiła, jednak jak czytam to wszędzie dziewczyny piszą, że biorą. Sama nie wiem co mam myśleć. Ja również trzymam kciuki za Ciebie i za was wszystkie tu zgromadzone 💓
Ja również nie przyjmuje nic poza kwasem foliowym 🙂Dany lubi tę wiadomość
-
Malaczarna2019 wrote:Witam. Nie wypowiadam się na forum tylko czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Jednak dziś chciałabym wam zadać pytanie. Miałam dziś wykonywaną pierwsza inseminacje. Z racji tego, że jest sobota zabieg wykonywał inny lekarz a nie mój prowadzący. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego nie dostałam recepty na leki z progresteronem? Czy każdy przypadek traktuje się indywidualnie? Dodam, że nie robiłam nigdy wcześniej badania progresteronu. Trochę się martwię czy lekarz porostu nie zapomniał bo miałam sytuację, że wyszłam już z gabinetu i będąc na recepcji przypomniało mi się że lekarz mówił o lekach na symulacje a recepty mi nie dał. Proszę o odpowiedź 🤗
Ja jestem zdania że każda po powinna brać. Duphaston nie zaszkodzi a może pomóc. Ja progesteron zawsze miałam w normie, a mimo to każdy z już 4 lekarzy u których się leczyłam mu zapisywali.
U nas ciekawa historia wyszła w badaniach przed insemka. Mój mąż ma za wysoka prolaktynę! Miała któraś taki przypadek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2019, 16:53
-
Malaczarna2019 wrote:Witam. Nie wypowiadam się na forum tylko czytam i trzymam kciuki za nas wszystkie. Jednak dziś chciałabym wam zadać pytanie. Miałam dziś wykonywaną pierwsza inseminacje. Z racji tego, że jest sobota zabieg wykonywał inny lekarz a nie mój prowadzący. Zastanawia mnie jedna sprawa dlaczego nie dostałam recepty na leki z progresteronem? Czy każdy przypadek traktuje się indywidualnie? Dodam, że nie robiłam nigdy wcześniej badania progresteronu. Trochę się martwię czy lekarz porostu nie zapomniał bo miałam sytuację, że wyszłam już z gabinetu i będąc na recepcji przypomniało mi się że lekarz mówił o lekach na symulacje a recepty mi nie dał. Proszę o odpowiedź 🤗
Ja tez nigdy po IUI nie miałam zlecanego progesteronu, bo jego poziom zawsze po ovu był w normie, wiec nie było potrzeby suplementować.
Jak Cie to uspokoi, to 7 dnia po owu zrób sobie badanie poziomu progesteronu , będziesz wiedzieć na czym stoisz.
Starajacsieocud, Dany lubią tę wiadomość
2017 - listopad - córka
2020 - sierpień - córka