X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2019
Odpowiedz

Inseminacja 2019

Oceń ten wątek:
  • Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaa wrote:
    12 dzien po iui beta <0,20 mIu/ml 😢😢
    Przykro mi, następnym razem na pewno się uda...

Agaaaa lubi tę wiadomość

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    W sumie, to żadne. Powiedziała tylko ta w rejestracji "oj, no przepraszamy, ale pani też mogła nas sprawdzić. Jesteśmy tylko ludźmi". Nosz kutfa jego mać!

Mój mąż pierwsze badanie jakie zrobił ponad rok temu, to było niezłe. Miał prawie 2 miliony plemników, tylko żaden nie był w ruchu postepowym szybkim. To nas skreśliło jeśli idzie o IUI. Androlog wprowadził mu mnóstwo wspomagaczy, zaczęliśmy inaczej jeść, więcej się ruszać. Po trzech miesiącach wyniki się pogorszyły o połowę. Po kolejnych dwóch, nawet się nie dało zrobić morfologii. I ta tendencja spadkowa była cały czas. Ginekolog nam powiedziała o dawcy, ale jakoś na początku był to temat tabu. Więcej badań, jeszcze bardziej zdrowe odżywianie, jeszcze więcej ruchu i przygotowywania do in vitro. Po drodze mój niedrożny jajowód i decyzja o dawcy. W sumie, to mąż zaczął temat i on mnie przekonywał. Jak padła decyzja o dawcy, w klinice wypełniliśmy ankiety o sobie. Wygląd, choroby w rodzinie itp. U ginekolog był wybierany dawca. Niestety mój ma bardzo nietypową urodę, więc fenotypowo wybieraliśmy po jego rodzicach lub po mnie. Niestety duński bank spermy nie ma zbyt dużego wyboru w postawnych mężczyznach i większość to blondyni o niebieskich oczach, ale udało się znaleźć szatyna z brązowymi oczami. Później w rejestracji wypełniliśmy zgodę na sprowadzenie nasienia, a do domu otrzymaliśmy plik dokumentów do podpisania. To były zgody, że jesteśmy świadomi, że to z nasienia dawcy i to bardziej tyczyło się w przypadku kobiet o ewentualnym niepowodzeniu, poronieniu, wadach genetycznych, czy chorobach płodu/dziecka, a w przypadku mężczyzn w związku małżeńskim(w przypadku związków nieformalnych nie czytałam), że biorą odpowiedzialność za dziecko i że nie ma możliwości wyparcia się go. W sumie około 6 podpisów z datą i miejscem oraz dwa podpisy z wylegitymowaniem sie dowodem osobistym.

Zapłatana jak się dzisiaj czujesz? Nie mogę przestać myśleć od wczoraj o Tobie, to co Was spotkało brzmi jak jakiś słaby żart, a nim nie jest. To okropne, że takie rzeczy mają miejsce i przytrafiają się osobą które bez tego mają ciężko . Tak jak pisałam wcześniej trzymam kciuki za to żeby w grudniu wszystko poszło po Twojej myśli, bo bez dwóch zdań na to zasługujesz. Podziwiam Was za dycezje o dawcy to bardzo dojrzałe , trzeba być świadomym tego czego się chce i jak widać wy jesteście, gotowi, zdecydowani, a tacy ludzie prędzej czy później dostają to o czym marzą ! Jeszcze tylko cierpliwość w zastrzykach lub tabletkach by Nam się przydała.

• Agaaaa Znajoma

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adz wrote:
    Współczuję trzymaj się! !! Które miałaś podejście?

Dziękuje dziewczyny za wsparcie... niby się nie nastawiałam jakoś mocno a i tak chce mi się teraz płakać 😢 to mooja pierwsza inseminacja ale oczywiście w grudniu następne podejście chociaż w tej chwili nie chce o tym myśleć ... mega jest mi smutno

15.11 I IUI 🙁
    9.12 II IUI ... ?
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dany wrote:
    Zapłatana jak się dzisiaj czujesz? Nie mogę przestać myśleć od wczoraj o Tobie, to co Was spotkało brzmi jak jakiś słaby żart, a nim nie jest. To okropne, że takie rzeczy mają miejsce i przytrafiają się osobą które bez tego mają ciężko . Tak jak pisałam wcześniej trzymam kciuki za to żeby w grudniu wszystko poszło po Twojej myśli, bo bez dwóch zdań na to zasługujesz. Podziwiam Was za dycezje o dawcy to bardzo dojrzałe , trzeba być świadomym tego czego się chce i jak widać wy jesteście, gotowi, zdecydowani, a tacy ludzie prędzej czy później dostają to o czym marzą ! Jeszcze tylko cierpliwość w zastrzykach lub tabletkach by Nam się przydała.

Dzisiaj do mnie to chyba dotarło z takim wielkim BUM! Wzięłam dzisiaj wolne w pracy. Niby o tym nie chcę myśleć, a jednak cały czas te myśli gdzieś krążą po głowie. Bardziej przejął się mój mąż. Smutny, rozkojarzony, widać, że bardzo go to dotknęło. Miał ogromną wiarę w powodzenie tej pierwszej inseminacji. W ogóle był w szoku, że jak to nie będzie zabiegu?! Teraz tylko chodzi mi powtarza, że skoro dwa poprzednie cykle była owulacja z prawego, to teraz dwa cykle owulacja będzie z lewego. Chyba tak mi to mówi, żeby się pocieszyć i uwierzyć, że tak będzie. Takie wmawianie sobie, że to się nie dzieje na prawdę i że wszystko będzie dobrze. Takie błądzenie dzieci we mgle - tak się czujemy. Ja osobiście nie bardzo mam nadzieję na inseminację w grudniu, bo raz, że owulacja pewnie będzie z prawej strony, a nawet jeśli będzie z lewej, to miesiączka nie może mi się spóźnić nawet o dzień, bo wtedy inseminacja by przypadała na 25 grudnia (po stymulacji pęcherzyki mi pękają w 12d.c.). Aromka będę brać, ale bardziej skupiam się na styczniu/lutym i w tych miesiącach pokładam większe nadzieje, chociaż tak naprawdę, to nadzieja ze mnie trochę wyparowała...

Lat 30
    11.2018 laparoskopia - usunięcie torbieli jajnika prawego
    01.2019 histeroskopia - usunięcie polipa jajnika prawego
    10.2019 HSG - prawy jajowód niedrożny
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox 25
    wyrzuty PRL - Dostinex
    Klinika leczenia niepłodności InviMed Katowice
    27.11.2019r. AID - owdołana (Aromek+ovi)
    20.12.2019r. AID (Aromek+Ovi) - nieudana
    Zmiana kliniki na Katowice Angelius Provita
    17.08.2021 - startujemy z IVF ✊
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚
    Pobrano 7 komórek, 6 zapłodniono, jest 5 zarodków! 🍀
    02.09.2021 - transfer okruszka 3AB 🙏🍀❤
    Nie przeżył żaden zarodek do stadium blastocysty. Nie mam żadnej śnieżynki.

7dpt: beta - 53.55🍀❤🍀
    progesteron - 19.59 🙏
    9dpt: beta 173.2 🍀❤🍀
    11dpt: beta - 381.07 🍀❤🍀
    progesteron - 16.80 🙏
    13dpt: beta - 1085.70 🍀❤🍀
    25dpt: mamy 2mm okruszka i bijące serduszko! ❤🍀🙏

Naucz się czekać. Bóg ma wszystko na czas.
    Czekam na Ciebie, okruszku. ❤
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaa wrote:

Trzymaj się kochana. Uszy do góry. Wasze szczęście jest bardzo duże i zapewne idzie do Was bardzo powoli, bo mu ciężko. :) Rozmawiajcie dużo z mężem, bo to naprawdę ważne. Ja z moim bardzo dużo rozmawiam i ogólnie czas wolny staramy się spędzać razem. Spacery, seriale, gotowanie, czy nawet mycie garów lub sprzątanie w domu.

Agaaaa, Nadzieja27 lubią tę wiadomość

Lat 30
    wyrzuty PRL - Dostinex
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚

progesteron - 19.59 🙏
    progesteron - 16.80 🙏

• Lencia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaa wrote:

Trzymaj się dziewczyno! :* Wypłacz się, bo możesz, ale nie trać nadziei i woli walki.

Agaaaa lubi tę wiadomość

Starania od 10.2018.
    Ja: '91. On '90.
    3xIUI 😔
    I IVF krótki - FET 2BB 😔 FET 1BA 😔
    II IVF krótki - FET 1AA 😔
    Zmiana kliniki:
    III IVF długi - brak zarodków
    IV IVF krótki - FET 4BA (N) 🍀
    6dpt II; 7dpt 70,42, prog. 44,7; 9dpt 190,01; 12dpt 812,75; 14dpt 2015,92; 17dpt GS 5,6mm; 25dpt CRL 5,3mm i ❤️

09.2022 Julian 3960g 56cm 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Dzisiaj do mnie to chyba dotarło z takim wielkim BUM! Wzięłam dzisiaj wolne w pracy. Niby o tym nie chcę myśleć, a jednak cały czas te myśli gdzieś krążą po głowie. Bardziej przejął się mój mąż. Smutny, rozkojarzony, widać, że bardzo go to dotknęło. Miał ogromną wiarę w powodzenie tej pierwszej inseminacji. W ogóle był w szoku, że jak to nie będzie zabiegu?! Teraz tylko chodzi mi powtarza, że skoro dwa poprzednie cykle była owulacja z prawego, to teraz dwa cykle owulacja będzie z lewego. Chyba tak mi to mówi, żeby się pocieszyć i uwierzyć, że tak będzie. Takie wmawianie sobie, że to się nie dzieje na prawdę i że wszystko będzie dobrze. Takie błądzenie dzieci we mgle - tak się czujemy. Ja osobiście nie bardzo mam nadzieję na inseminację w grudniu, bo raz, że owulacja pewnie będzie z prawej strony, a nawet jeśli będzie z lewej, to miesiączka nie może mi się spóźnić nawet o dzień, bo wtedy inseminacja by przypadała na 25 grudnia (po stymulacji pęcherzyki mi pękają w 12d.c.). Aromka będę brać, ale bardziej skupiam się na styczniu/lutym i w tych miesiącach pokładam większe nadzieje, chociaż tak naprawdę, to nadzieja ze mnie trochę wyparowała...

Jeśli uda się w grudniu za co mocno 3mam kciuki to wspaniale, a jeśli przesunie się na styczeń to myśl pozytywnie Nowy Rok nowe szanse musimy w to wierzyć, ja wierzę że spotkamy się na grupie rodzę w 2020 🥰 karma wraca wróci i do Nas przytulam Cię mocno!

Nadzieja27 lubi tę wiadomość

• zaplątana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dany wrote:
    Jeśli uda się w grudniu za co mocno 3mam kciuki to wspaniale, a jeśli przesunie się na styczeń to myśl pozytywnie Nowy Rok nowe szanse musimy w to wierzyć, ja wierzę że spotkamy się na grupie rodzę w 2020 🥰 karma wraca wróci i do Nas przytulam Cię mocno!

Muszę się jakoś ogarnąć, bo dzisiaj takie myśli, że może to nie przypadek z tym badaniem i że ktoś tam na górze przesyła mi wiadomość, że nie nadaję się na matkę? Albo, że sobie nie poradzę i będę złą matką...? Albo, że te niektóre osoby z forum stricte o AID mają rację, że to grzech i że takie zapłodnienie, to jak krowę i powinno się tego zabronić...? Nie wiem już sama. Nigdy nie byłam fanatycznie wierząca i religijna, jednak podczas tej walki o maleństwo moja wiara się trochę umocniła. Jednak, żeby nie było niedomówień - wierzę w Boga, nie w kościół. Do tej instytucji akurat rzadko uczęszczam.

Lat 30
    wyrzuty PRL - Dostinex
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚

progesteron - 19.59 🙏
    progesteron - 16.80 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Muszę się jakoś ogarnąć, bo dzisiaj takie myśli, że może to nie przypadek z tym badaniem i że ktoś tam na górze przesyła mi wiadomość, że nie nadaję się na matkę? Albo, że sobie nie poradzę i będę złą matką...? Albo, że te niektóre osoby z forum stricte o AID mają rację, że to grzech i że takie zapłodnienie, to jak krowę i powinno się tego zabronić...? Nie wiem już sama. Nigdy nie byłam fanatycznie wierząca i religijna, jednak podczas tej walki o maleństwo moja wiara się trochę umocniła. Jednak, żeby nie było niedomówień - wierzę w Boga, nie w kościół. Do tej instytucji akurat rzadko uczęszczam.

Powiedz o wszystkich swoich troskach sw.Dominikowi Guzmanowi on jest naszym patronem, trochę w żarcie trochę serio Najświętsza Panienka też nie poczęła naturalnie, więc jaki to grzech? ;) Dużo siły i wiary, cuda się zdarzają-chociaż mnie omijają, ale trwam w tym, tyle już przeszłam Ty też, nie czas się poddawać, masz kochającego faceta, myślę że robi to głównie dla Ciebie, nie każdego stać na taki krok..Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 12:17

• Paulina90 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaaa wrote:
    Dziękuje dziewczyny za wsparcie... niby się nie nastawiałam jakoś mocno a i tak chce mi się teraz płakać 😢 to mooja pierwsza inseminacja ale oczywiście w grudniu następne podejście chociaż w tej chwili nie chce o tym myśleć ... mega jest mi smutno
    Ja też jestem po pierwszej IUI i na dniach będę testować.. Ale jakoś mam wrażenie że też się nie udało... także wiem co czujesz

Agaaaa lubi tę wiadomość

*Jajowody drożne
    * Nasienie męża ok
    * Moje wyniki też ok

19.11.2019 pierwsza IUI :-)w4squgpj6eja2r1h.png
  • zaplątana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dany wrote:
    Powiedz o wszystkich swoich troskach sw.Dominikowi Guzmanowi on jest naszym patronem, trochę w żarcie trochę serio Najświętsza Panienka też nie poczęła naturalnie, więc jaki to grzech? ;) Dużo siły i wiary, cuda się zdarzają-chociaż mnie omijają, ale trwam w tym, tyle już przeszłam Ty też, nie czas się poddawać, masz kochającego faceta, myślę że robi to głównie dla Ciebie, nie każdego stać na taki krok..Pozdrawiam.

Masz rację, nie ma co się poddawać. Dzisiaj na 16:00 idę na cytologię, a 3.12 idę powtórzyć biocenozę pochwy, bo powiedzieli, że dobrze by było, gdybym to miała powtórzone. Gadałam z mężem przez telefon i decyzja zapadła, że jak w grudniu owulacja z prawego, to odpuszczamy InviMed i umawiamy się do kliniki Bocian. Mimo przesympatycznej i bardzo kompetentnej pani ginekolog, która nas prowadzi, to zmienimy klinikę, bo tam już nie mamy ochoty jeździć.

Dany lubi tę wiadomość

Lat 30
    wyrzuty PRL - Dostinex
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚

progesteron - 19.59 🙏
    progesteron - 16.80 🙏

• Adz Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    Zaplatana długo wyczekiwane szczęście o wiele bardziej się docenia. Przyjedzie czas na każdą z nas. Przechodzimy najgorsza w życiu lekcje cierpliwości ale ten zły sen musi kiedyś minąć; );)

zaplątana lubi tę wiadomość

08.2018 rozpoczęcie starań
    Mąż -ok,
    07.2019 HSG prawdopodobna niedrożność lewego jajowodu
    08.2019 klinila leczenia niepłodności
    24.09.2019 1 IUI -😓
    16.11.2019 2 IUI -😓
    03.2020 planowana laparoskopia
    Brak odnalezionej przyczyny niepłodności
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina90 wrote:
    Ja też jestem po pierwszej IUI i na dniach będę testować.. Ale jakoś mam wrażenie że też się nie udało... także wiem co czujesz

Hej kiedy testujesz? Widzę że miałyśmy obie I insemke tego samego dnia ;) pozdrawiam.

• Flara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny a u mnie znów pozytywny test dziś, - ale jajca chyba się udało. W sobotę jadę na betę - mam nadzieje ze testy sobie ze mnie nie kpią.

Dany, Starajacsieocud, EwaKonewa, zaplątana, Silvia, Lencia, Nadzieja27, Natka17 lubią tę wiadomość

2017 - listopad - córka :)
    2020 - sierpień - córka :)
  • Adz Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara wrote:
    Kurczę dziewczyny a u mnie znów pozytywny test dziś, - ale jajca chyba się udało. W sobotę jadę na betę - mam nadzieje ze testy sobie ze mnie nie kpią.
    Gratuluję !!! Tym bardziej ze chodzimy do tej samej kliniki i ta sama dr robiła nam iui dr Szymańska? ;)
    U mnie drugie podejście i lada moment tez będę wiedziała :)
    Dałaś mi nadzieję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 13:55

08.2018 rozpoczęcie starań
    Mąż -ok,
    07.2019 HSG prawdopodobna niedrożność lewego jajowodu
    08.2019 klinila leczenia niepłodności
    24.09.2019 1 IUI -😓
    16.11.2019 2 IUI -😓
    03.2020 planowana laparoskopia
    Brak odnalezionej przyczyny niepłodności
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, oj oby się spełniło :*
    Miałaś jakieś symptony? Że to może być to?
    Ja testuję za niecały tydzień i zaczynam świrować.

Zaplątana, idę Cię przytulić :* Bądź silna :* Nie poddawaj się! I rozmawiaj dużo z mężem, my po ostatniej stracie naszegu cudu niewarygodnie się do siebie zbliżyliśmy. Ale pomogła tylko i wyłącznie rozmowa i długie spacery, czasem bez słowa :( Czasem przytulenie i wypłakanie się. Wiem, że dużo pomogła moja mama, która po wszystkim porozmawiała z moim mężem. Ale to trochę inna sytuacja, bo o IUI nie wiedział nikt. MUSIMY BYĆ SILNE

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Flara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adz wrote:
    Gratuluję !!! Tym bardziej ze chodzimy do tej samej kliniki i ta sama dr robiła nam iui dr Szymańska? ;)
    U mnie drugie podejście i lada moment tez będę wiedziała :)
    Dałaś mi nadzieję

Dzięki, tak chyba ona mi robiła, musiałabym zerknąć na papiery bo nie pamietam, normalnie chodziłam do doktor Ewy G ale od 2 miesięcy nie ma jej w klinice :( wiec w tym cyklu taka trochę niezaopiekowana byłam i tułałam się od lekarza do lekarza.

Ja też miałam 16 listopada - to pewnie musiałyśmy gdzieś się minąć w poczekalni :)

Trzymam kciuki !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:05

• Flara Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Flara, oj oby się spełniło :*
    Miałaś jakieś symptony? Że to może być to?
    Ja testuję za niecały tydzień i zaczynam świrować.

Ja tez świrowałam i płakałam w poduszkę bo objawów żadnych - nic a nic i byłam pewna że nic z tego.
    Dziś może odrobine mam uczucie jakby spuchniętego podbrzusza - ale przed okresem też tak czesto mam.
    A tak to ani jednego najmniejszego objawu, także jak się okazuje tak też się da ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 14:04

Starajacsieocud lubi tę wiadomość

• zaplątana Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flara, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! 🤞🤞

Lat 30
    wyrzuty PRL - Dostinex
    28.08.2021 - punkcja 🥚🥚🥚

progesteron - 19.59 🙏
    progesteron - 16.80 🙏

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaplątana wrote:
    W sumie, to żadne. Powiedziała tylko ta w rejestracji "oj, no przepraszamy, ale pani też mogła nas sprawdzić. Jesteśmy tylko ludźmi". Nosz kutfa jego mać!

Mój mąż pierwsze badanie jakie zrobił ponad rok temu, to było niezłe. Miał prawie 2 miliony plemników, tylko żaden nie był w ruchu postepowym szybkim. To nas skreśliło jeśli idzie o IUI. Androlog wprowadził mu mnóstwo wspomagaczy, zaczęliśmy inaczej jeść, więcej się ruszać. Po trzech miesiącach wyniki się pogorszyły o połowę. Po kolejnych dwóch, nawet się nie dało zrobić morfologii. I ta tendencja spadkowa była cały czas. Ginekolog nam powiedziała o dawcy, ale jakoś na początku był to temat tabu. Więcej badań, jeszcze bardziej zdrowe odżywianie, jeszcze więcej ruchu i przygotowywania do in vitro. Po drodze mój niedrożny jajowód i decyzja o dawcy. W sumie, to mąż zaczął temat i on mnie przekonywał. Jak padła decyzja o dawcy, w klinice wypełniliśmy ankiety o sobie. Wygląd, choroby w rodzinie itp. U ginekolog był wybierany dawca. Niestety mój ma bardzo nietypową urodę, więc fenotypowo wybieraliśmy po jego rodzicach lub po mnie. Niestety duński bank spermy nie ma zbyt dużego wyboru w postawnych mężczyznach i większość to blondyni o niebieskich oczach, ale udało się znaleźć szatyna z brązowymi oczami. Później w rejestracji wypełniliśmy zgodę na sprowadzenie nasienia, a do domu otrzymaliśmy plik dokumentów do podpisania. To były zgody, że jesteśmy świadomi, że to z nasienia dawcy i to bardziej tyczyło się w przypadku kobiet o ewentualnym niepowodzeniu, poronieniu, wadach genetycznych, czy chorobach płodu/dziecka, a w przypadku mężczyzn w związku małżeńskim(w przypadku związków nieformalnych nie czytałam), że biorą odpowiedzialność za dziecko i że nie ma możliwości wyparcia się go. W sumie około 6 podpisów z datą i miejscem oraz dwa podpisy z wylegitymowaniem sie dowodem osobistym.

U nas tez było raz lepiej raz gorzej.. najlepszy wynik nasienia osiągnęliśmy w tamtym miesiącu (gdzie było 10 %ruchu postępowym szybkim i 15 w ruchu postępowym )- gdzie spóźniona była inseminacja. Co ja się napłakałam, nie mogłam normalnie funkcjonować .
    Był to pierwszy wynik w którym w ogóle był ruch postępowy.. bo tak to tylko grupa b i c. Ale mój ginekolog bardzo mnie namawiał na to abym jednak podeszła do inseminacji bo zawsze może znaleźć się ten jeden jedyny plemnik , który dotrze do celu .
    Ogólnie u nas był ogromny szok bo po witaminach , zdrowym odżywianiu itd. Wyniki spadły na 7 procent ruchu B , a reszta martwa. Wiec żyjemy normalnie , mój małż jedynie nie pije alkoholu i brał przez 3 miesiące tabletki specjalne dla mężczyzn. Ale jak widać po ostatnich wynikach nie ma to żadnego polepszenia..

‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ