Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Shila wrote:Laski, od wczoraj zaczełam lekko plamić dzisiaj już pojawiła się krew nie jest to na pewno okres, bo zauważam różnice, no ale chyba po sprawie...
Wyniki powtorzonej bety dopiero jutro 😫😫 nie wiem czy brać dalej luteine i dupka czy odstawić, żeby okres się rozkręcil? Co radzicie?
Hej A robiłaś test? Który dzień cyklu masz? -
Taśka22 wrote:U nas nawet przy pierwszym dzieki nasienie bylo słabe (robiliśmy pierwsze badania bo tez starania troche juz trwaly) .
Skoro nam sie udało naturalnie ze słabym to przy iui tym bardziej jest szanda
Mam nadzieję, że masz rację i nam wszystkim w końcu się uda. Trzymam mocno kciuki.
Nam też się udało przy słabym nasieniu, ale teraz jakoś nie idzie. Być może to stres po tragicznych doświadczeniach z ostatniego roku. Mam nadzieję, że inseminacja rozwiąże jednak nasz problem jeśli nie to zostaje IVF.11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
01.09.2021-scratching endometrium
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
36tc - 2800g naszego syneczka
38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm -
Asia8818 wrote:Hej A robiłaś test? Który dzień cyklu masz?
Testu jeszcze nie robiłam, poszłam na betę w piatek i wyszło 5.9, w sobotę powtórzyłam, ale wynik ma być dopiero jutro, więc jestem w rozkroku 🤪 Dzisiaj powinien być 3 dzień nowego cyklu, zwykle mam ok 26 dniowy cykl.Starania od końca 2017 roku
34 l.
02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
TSH - 1.5, euthyrox 50g
pozostałe hormony w normie
AMH - 2.83
morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ??? -
Shila wrote:Testu jeszcze nie robiłam, poszłam na betę w piatek i wyszło 5.9, w sobotę powtórzyłam, ale wynik ma być dopiero jutro, więc jestem w rozkroku 🤪 Dzisiaj powinien być 3 dzień nowego cyklu, zwykle mam ok 26 dniowy cykl.
Mam nadz8eje że Ci się uda trzymam kciuki. Masz jakieś objawy.? -
Bajka15 wrote:Hej, nic nie czułam.
Miałam wrażenie że doktor dopiero zaczyna zabieg a on już skończył 🙄🙈 asystentka powiedziała że jak tak szybko poszło to dobry znak 🤞🙏Bajka15 lubi tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:Testy ciążowe chyba nie podlegają żadnej weryfikacji podobnie jak suplementy diety. Producent deklaruje zawartość substancji czynnej ale nikt tego nie sprawdza tak samo będzie z czułością i dokładnością testów. Myślę, że są lepsze i gorsze testy ale za te lepsze trzeba pewnie 3 x tyle zapłacić.
Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Bierz dalej i czekaj spokojnie na wizytę, u mnie też była krew a plamienie trwało prawie tydzień więc spokojnie, koniecznie daj znać jutro jak wyniki bety ✊✊😍😊
O której wizyta? Ja mam na 18:10 🤔niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Cyprysek89 a Ty już chodzisz na monitoring? 🤔
W środę idę na pierwszy (tj 9dc) bo miałam się pojawić między 9 a 11 dniem. Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę lametty sama jestem ciekawa co z tego wyniknie i czy wszystko się przyspieszy. Wróciłam też do Miositogynu- bo jak wcześniej brałam to endo było zawsze 8-9 mm.
W czerwcu moja ginka spróbowała jeden cykl na lamettcie i miałam 3 pęcherzyki i owulacja wtedy była potwierdzona progiem z krwi ale nici z tego. Po tym wysłała mnie do kliniki.
Ale ogólnie załapałam strasznego doła przez weekend jak nie wyjdzie tak naturalnie to jest jakoś lżej a z inseminacją każdy ma chyba większe nadzieje... i jeszcze ta moja piątkowa beta... a teraz zaś się boję, ze albo będzie nietrafione w czasie albo wojowniki mojego M będą w gorszej formie...Bąbel lubi tę wiadomość
-
Cyprysek89 wrote:W środę idę na pierwszy (tj 9dc) bo miałam się pojawić między 9 a 11 dniem. Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę lametty sama jestem ciekawa co z tego wyniknie i czy wszystko się przyspieszy. Wróciłam też do Miositogynu- bo jak wcześniej brałam to endo było zawsze 8-9 mm.
W czerwcu moja ginka spróbowała jeden cykl na lamettcie i miałam 3 pęcherzyki i owulacja wtedy była potwierdzona progiem z krwi ale nici z tego. Po tym wysłała mnie do kliniki.
Ale ogólnie załapałam strasznego doła przez weekend jak nie wyjdzie tak naturalnie to jest jakoś lżej a z inseminacją każdy ma chyba większe nadzieje... i jeszcze ta moja piątkowa beta... a teraz zaś się boję, ze albo będzie nietrafione w czasie albo wojowniki mojego M będą w gorszej formie...
Biorę zastrzyki puregon od 3 dc 😃
Kochana nie ma się co martwić na przód bo to i tak nic nie zmieni a stres dla nas tym bardziej nie jest wskazany...
drugi dzień pije winko czerwone ponoć pomaga ma endo i zobaczymy co jutro doktor powie 💁♀️
Trzymaj się i bądź dzielna kiedyś musi się nam udać 🍀🍀🍀niezapominajka12345, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
Ojej stresuje się na maxa, w brzuchu cały czas tak jakoś dziwnie🙄🙄🙈 ja na 18.30😍🙈😊 Również za Twoje pęcherzyki trzymam kciuki ✊😊Bąbel wrote:Niezapominajka12345 czekam z Tobą na jutrzejsze wyniki 💁♀️
O której wizyta? Ja mam na 18:10 🤔Bąbel, Asia8818 lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dziś rano robiłam tez czułości 10. Jeden nie wykazał nic , a na drugim już widać druga kreskę. Powiedzcie mi czy kłucie raz z lewej raz z prawej strony jest normalne ? Miała któraś tak? Jutro jadę na powtórkę bety ☺️
Trzymam kciuki za wszytskie testujące i za wszystkie podchodzące do iui. 😘Cyprysek89, Bąbel, Asia8818 lubią tę wiadomość
-
Mnie też coś kłuje tylko głównie z jednej strony i nie wiem co to oznacza ale mnie to martwi, jutro mam wizytę z usg to się dowiem czy jest ok ✊✊✊🙄🙈Staraczka_2018 wrote:Dziś rano robiłam tez czułości 10. Jeden nie wykazał nic , a na drugim już widać druga kreskę. Powiedzcie mi czy kłucie raz z lewej raz z prawej strony jest normalne ? Miała któraś tak? Jutro jadę na powtórkę bety ☺️
Trzymam kciuki za wszytskie testujące i za wszystkie podchodzące do iui. 😘Staraczka_2018, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udana jest serduszko❤️✊😊
-
Dziewczyny nie martwcie się kłuciem jajników, czy lekkim pobolewaniem macicy, często to są właśnie pierwsze objawy ciąży 😉 ja przy tyłozgięciu początki czułam dość mocno także 3mam kciuki za pozytywne wiadomości oraz nudne i spokojne ciąże
Staraczka_2018, Bąbel lubią tę wiadomość
11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
01.09.2021-scratching endometrium
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
36tc - 2800g naszego syneczka
38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm -
Bąbel wrote:Ja jutro jadę na drugi monitoring jutro mam 8 dc wiec raczej dowiem się kiedy IUI 😊
Kochana nie ma się co martwić na przód bo to i tak nic nie zmieni a stres dla nas tym bardziej nie jest wskazany...
drugi dzień pije winko czerwone ponoć pomaga ma endo i zobaczymy co jutro doktor powie 💁♀️
Trzymaj się i bądź dzielna kiedyś musi się nam udać 🍀🍀🍀
Trzymam mocno kciuki żeby jutro Twoje parametry były książkowe !!!
Czasem muszę się po prostu poużalać nad sobą, w pracy i w domu sprawiam wrażenie twardej i wyznaje zasadę, że jeszcze wszystko się uda. Ale przy niedzieli człowiek ma za dużo czasu
Mi zostały orzechy brazylijskie i morele suszone bo se wymyśliłam żeby w poście nie pić <lol>Bąbel lubi tę wiadomość
-
Staraczka_2018 wrote:Dziś rano robiłam tez czułości 10. Jeden nie wykazał nic , a na drugim już widać druga kreskę. Powiedzcie mi czy kłucie raz z lewej raz z prawej strony jest normalne ? Miała któraś tak? Jutro jadę na powtórkę bety ☺️
Trzymam kciuki za wszytskie testujące i za wszystkie podchodzące do iui. 😘
Chyba wszystkie kłucia dozwoloneStaraczka_2018, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Ja jutro jadę na drugi monitoring jutro mam 8 dc wiec raczej dowiem się kiedy IUI 😊
Trzymaj się i bądź dzielna kiedyś musi się nam udać 🍀🍀🍀Bąbel lubi tę wiadomość