Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
CappuccinoBoo wrote:Hej!! Wracam i ja- założycielka😂
Gratuluje ciąż!! W końcu się ruszyło! Czasami zaglądałam i widziałam pozytywne informacje❤️ ale dopiero teraz wracam. Proszę Was, żebyście napisały mi daty swoich IUI, jeśli chcecie, żebym wpisała Was na listę i która to była IUI. Oczywiście tez czy się udało, czy nie, jeśli już wiecie. Ja postaram się i tak poprzeglądać forum w między czasie i pozapisywac.
A teraz prywata- pierwsza IUI miałam w styczniu- idealny prezent na walentynki to okres, który w ten dzień dostałam. Postanowiłam zrobić przerwę, poszłam do kliniki na konsultacje, wykonałam kilka badan na trombofilie i lekarz sam stwierdził, ze jeśli potrzebuje przerwy to jak najbardziej. Aktualnie mam 27dc, tylko, ze na 90% był bezowulacyjny. Nie potwierdziłam tego testami, ani monitoringiem, ale wcześniej miałam jeden cykl bezowulacyjny i te damy objawy. Przed owulacja byłam chora, a w drugiej fazie cyklu brak boli piersi. W każdym razie, czekam na @ i kolejna IUI! Szczerze myślałam, ze przez ten miesiąc przerwy nabiorę siły do działania, a wcale tak się nie wydarzyło, nie mam nowych sił😭 ale póki mogę to walczę dalej!
Dziewvzyny, myślicie, ze z powodu koronawirusa mogą zamknąć nam kliniki?😭 swoją droga idealnie teraz pasuje emotikonka korony w naszym wątku 😂😂
Witaj ☺️
Moja pierwsza IUI odbyła się 09.03, testuje 23.03.11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
09.2020 - start IVF Invicta - krótki protokół - >1 BL->ET 4.1.1😢
02.2020 - 2IVF - krótki protokół -> 1BL-> ET BL 3.2.2😥
07.2021-3IVF Novum-> ET + ❄️❄️❄️❄️, 10dpt -0,15 mlU/ml😔
01.09.2021-scratching endometrium
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
19 tc - 340g naszego Kubusia 🥰
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
36tc - 2800g naszego syneczka
38 tc - Kubuś jest z nami ❤️ 3500g, 54 cm -
CinniMinni wrote:Co do klinik to tez sie tego boje ze im zabraknie maseczek rekawiczek i zamkna ten wozek 😞😞😞😞
Oby nie! Przeciez kazdy cykl na wage zlota. Chociaz zachodzic w ciaze podczas pandemii srednio😭😭😭😭😭
Ja sobie chyba dam spokój z ciążą na razie. Nie wiadomo jak się najbliższy miesiąc rozwinie... Jeździć tami spowrotem... Boje się powikłań itp....
Boli mnie bardzo taki impass w tym moim problemie braku dziecka ale chyba rozsądek musi wziąć górę. Zresztą zapytam lekarza co on sądzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 07:18
-
Olalalalala wrote:Hej dziewczynki
ja już po monitoringu, po dwa jajka z każdej strony
tym razem IUI z ovitrelle. Mam zrobić zastrzyk w sobotę wieczorem a w niedziele o 9 mam inseminacje. Mówił ze tym razem z zastrzykiem bo nie wiadomo czy te jajka mi pękają. Już się nie mogę doczekać ale jak nie wyjdzie znowu to mnie cholera weźmie. Mam brać tylko folik to wiadomo i acard jak amen w pacierzu. Mam nadzieje ze się uda bo pół roku z clo to jakaś masakra, moje libido tak spadło ze najchętniej w ogóle bym nie współżyła, do tego chodzę wściekła ze hoho
Inseminacja w niedzielę? Myślałam, że nie ma takich klinik. Możesz napisać gdzie się leczysz? Bo moja klinika niestety w weekend nie pracuje 😔 a czasem ten jeden lub dwa dni na duże znaczenie.11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
05.2020 - badania immunologiczne: KIR AA, HLA-C C2C2 -> IVF + Accofil, encorton, heparyna, acard
06.10.2021 - crio blastki 5.1.2 - 8 dpt beta 171,3 mlU/l, 12 dpt - 1343,00 mlU/l, 20 dpt - 25352,00 mlU/l, 27dpt - ❤️
16tc - 160 g szczęścia
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
Fragola_95 wrote:Udzielam się tu sporadycznie ale widzę że trochę pozytywów się tu posypało
Gratulacje! Cappuccino super że do nas wróciłaś
ja miała 1 IUI 1.02 - nieudana druga była 29.02 i tu okaże się w sobotę jak wyszło
Ok, wpisałam! Trzymam kciuki - dwie IUI w jednym miesiącu, a na dodatek taka data 29.02... chciałabym, żeby się udało! Czekam na informacje💪🏻Fragola_95 lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Capucino no nareszcie wróciłaś!!! Założycielka tematu nie może się poddawać!!! Wracaj do walki!!!
)
Moja 2 IUI była 3.02, udana:))
Ja widziałam wcześniej, ze Ci się udało i kamień spadł mi z serca, ze da się!! Zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o walkę- gdybys się poddała po pierwszym nieudanym IUI to być może bez drugiej IUI nie byłabyś teraz w ciąży! Cudownie!! To jest pierwsze dziecko tego tematu😍❤️ ( oficjalnie drugie, ale tamta dziewczyna od AID styczniowego się nie odzywa już)- dla mnie więc pierwsze, wyczekane wręcz!😂
Widzę, ze masz mutacje- czy w związku z tym lekarz zlecił jakiś lek, leczenie, cokolwiek? Ja mam do odebrania wyniki właśnie z tych mutacji w klinice i wole się zapytać już na zapas. Ale będę się tym bardziej martwić jak je odbioręniezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Maadziulla wrote:Fajnie czytać to co piszesz jesteś wzorem do naśladowania dla innych że nie wolno się poddawać w pogoni za marzeniami.
Trzyma mocno za Ciebie kciuki oby wiosna była tym dobrym czasem kiedy w końcu nam wszystkim się uda ☺️
O jej, od wzoru mi daleko, ale fakt jestem raczej wieczna optymistka- chociaż po ostatniej IUI miałam miesiąc przerwy, bo już miałam dosyć. Teraz im bliżej @, tym bardziej wracają mi siły do dalszej walki!
A jaka jest Twoja historia?❤️ -
Tak, w związku z mutacjami od razu po iui muszę brać zastrzyki clexane i cała ciążę też je zapewne będę brać 🙈🙉 oprócz tego obowiązkowo acard i metylowane formy wit B bo mój organizm przy tych mutacjach nie przyswaja normalnych wit i muszę też brać metylowany kwas foliowy....czyli ogólnie wszystko 5 razy droższe dla warto 😍🙈❤️ kochana trzymam kciuki też za Ciebie, nie rezygnuj tak szybko! Ja też już ryczałam miałam dosyć już rozmowy o in vitro że i tak nie podchodzimy i tak się nie uda itp a tu takie miłe zaskoczenie ❤️❤️❤️CappuccinoBoo wrote:Ja widziałam wcześniej, ze Ci się udało i kamień spadł mi z serca, ze da się!! Zgadzam się z Tobą, jeśli chodzi o walkę- gdybys się poddała po pierwszym nieudanym IUI to być może bez drugiej IUI nie byłabyś teraz w ciąży! Cudownie!! To jest pierwsze dziecko tego tematu😍❤️ ( oficjalnie drugie, ale tamta dziewczyna od AID styczniowego się nie odzywa już)- dla mnie więc pierwsze, wyczekane wręcz!😂
Widzę, ze masz mutacje- czy w związku z tym lekarz zlecił jakiś lek, leczenie, cokolwiek? Ja mam do odebrania wyniki właśnie z tych mutacji w klinice i wole się zapytać już na zapas. Ale będę się tym bardziej martwić jak je odbioręCappuccinoBoo, Bąbel lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Bajka15 wrote:Przyszła @.
Pierwsza IUI 🍷
Nie załamujemy się ,walczymy dalej👏
Monitoring 24.03
Druga IUI - pod koniec marca
A jutro idę z mężem na kolację i nie omieszkam dać w palnik 🍷🍸🍹🥃
Masz rację nie wolno się załamywać ❤❤❤
Ja dzisiaj mam 7 dni po, półmetek oczekiwań 😁
Nie żałuj sobie Kochana- ino coby Wam restauracji nie zamknęli bo 👑👑👑 szaleje a dobry reset nie jest zły!!! 😊😊😊Bajka15, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Olalalalala wrote:Hej dziewczynki
ja już po monitoringu, po dwa jajka z każdej strony
tym razem IUI z ovitrelle. Mam zrobić zastrzyk w sobotę wieczorem a w niedziele o 9 mam inseminacje. Mówił ze tym razem z zastrzykiem bo nie wiadomo czy te jajka mi pękają. Już się nie mogę doczekać ale jak nie wyjdzie znowu to mnie cholera weźmie. Mam brać tylko folik to wiadomo i acard jak amen w pacierzu. Mam nadzieje ze się uda bo pół roku z clo to jakaś masakra, moje libido tak spadło ze najchętniej w ogóle bym nie współżyła, do tego chodzę wściekła ze hoho
Mi mój gin w obecnej klinice powiedział że CLO można brać tylko 6 razy w życiu!!! Ja brałam ciągiem 3 lata -
niezapominajka12345 wrote:Tak, w związku z mutacjami od razu po iui muszę brać zastrzyki clexane i cała ciążę też je zapewne będę brać 🙈🙉 oprócz tego obowiązkowo acard i metylowane formy wit B bo mój organizm przy tych mutacjach nie przyswaja normalnych wit i muszę też brać metylowany kwas foliowy....czyli ogólnie wszystko 5 razy droższe dla warto 😍🙈❤️ kochana trzymam kciuki też za Ciebie, nie rezygnuj tak szybko! Ja też już ryczałam miałam dosyć już rozmowy o in vitro że i tak nie podchodzimy i tak się nie uda itp a tu takie miłe zaskoczenie ❤️❤️❤️
Dziękuje za odpowiedz! Jak będę miała jakieś mutacje to wrócę do Twojej wypowiedzi! Wyniki już pewnie są w klinice, ale ja je odbiorę na wizycie w 10dc, czyli za niecałe 2 tygodnie bo trzeba osobiście.
A dlaczego w ogóle zbadałas te mutacje? Tak po prostu, czy miałaś jakieś objawy? Pytam, bo mi zależało, ponieważ często w dzieciństwie leciała mi krew z nosa i teraz tez się zdarza raz na jakiś czas. Lekarz powiedział, ze to raczej nie ma nic wspólnego, ale jeśli chce być spokojna to pokazał, jakie badania można zrobić.
I jeśli Cię mogę przepytać jeszcze( to nie wścibskość, ale ja lubię sobie porównywać wyniki i po prostu być świadoma w jakiej jestem sytuacji 😂)- jaka mieliście morfologię w badaniach nasienia i jaka była ilość? My mieliśmy ilość w całości około 200 mln, ale morfologia 1%. Jak widzę jakieś wyniki to ta morfologia czasami jest tylko nieco większa, 4,5.. nigdy nie widziałam u nikogo morfologii 10, 15😅niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
CappuccinoBoo wrote:Dziękuje za odpowiedz! Jak będę miała jakieś mutacje to wrócę do Twojej wypowiedzi! Wyniki już pewnie są w klinice, ale ja je odbiorę na wizycie w 10dc, czyli za niecałe 2 tygodnie bo trzeba osobiście.
A dlaczego w ogóle zbadałas te mutacje? Tak po prostu, czy miałaś jakieś objawy? Pytam, bo mi zależało, ponieważ często w dzieciństwie leciała mi krew z nosa i teraz tez się zdarza raz na jakiś czas. Lekarz powiedział, ze to raczej nie ma nic wspólnego, ale jeśli chce być spokojna to pokazał, jakie badania można zrobić.
I jeśli Cię mogę przepytać jeszcze( to nie wścibskość, ale ja lubię sobie porównywać wyniki i po prostu być świadoma w jakiej jestem sytuacji 😂)- jaka mieliście morfologię w badaniach nasienia i jaka była ilość? My mieliśmy ilość w całości około 200 mln, ale morfologia 1%. Jak widzę jakieś wyniki to ta morfologia czasami jest tylko nieco większa, 4,5.. nigdy nie widziałam u nikogo morfologii 10, 15😅
Z tą morfologią nie jest sprawa tak do końca oczywista. U nas robiliśmy dwa razy badanie w Luxmedzie i za każdym razem wychodził wynik 3%. Skupiliśmy się na diagnozie męża i próbowaliśmy prawie przez rok poprawić wyniki, straciliśmy mnóstwo czasu i pieniędzy bo dopiero lekarz w klinice nam powiedział że badanie komputerowe jest niemiarodajne i najlepsze jest robione przez człowieka. Przy kolejnym badaniu tym razem w klinice wyszła morfologia 7% i pozostałe wyniki całkiem niezłe więc wróciliśmy do diagnozowania mnie i przygody z IUI -
Gratuluje kolejnym dziewczyna którym się udało 💪 a które w tym cyklu nie maja pozytywnych wyników - nie poddawajcie się i walczcie do końca ✊🏻✊🏻✊🏻
A jeśli chodzi o kliniki i zabiegi to dopytajcie się dokładnie bo ja byłam we wtorek u mojej pani doktor na wizycie pierwsze po dodatnim teście i ona mi mówiła ze zamykają poradnie leczenia niepłodności , która ona prowadzi na NFZ poniewaz to nie jest zabieg ratujący życie i nie chce narażać pacjentów.
Z drugiej strony mnie wysłała na L4 w obawie przed tym wirusem ale tez pewnie dlatego jest jestem pielęgniarka i mam kontakt z różnymi ludźmi.
Także dziewczyny uważajcie teraz na siebie !!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGwiazdka997 no ja biorę już 7 miesiąc, w sumie nic moj gin mi nie mówił o jakichś ograniczeniach, tylko ze brać i tyle. Ja tam nigdy nie drążę tematu robię co karze bo ja tam się na tym nie znam to się nie wychylam;) a dobrym jest lekarzem na pewno:)
-
Olalalalala wrote:Miśka_11 w provivo Lublin, jak Ci wypada inseminacja w niedziele to doktor, Pan od wirowania nasienia i pielęgniarka są poprostu ściągani z domów. Pewnie to ich dobra wola
Wow jestem pod wrażeniem ☺️ gdyby nie ten okropny wirus to może nawet bym się zdecydowała, ale to dość daleko ode mnie a podróże teraz to jednak ryzyko, nawet po Polsce. Choć świetnie wspominam Lublin i skuteczne hsg wykonane w szpitalu i przemiły personel a wszystko na NFZ.11.2018 - poród przedwczesny 25 tc - ❤️Marcelinka [*] ❤️- niewydolność szyjki macicy
16tc - 160 g szczęścia
24 tc - 780g szczęścia
29 tc - 1330g szczęścia
32tc - 1780g ❤️❤️❤️
Bajka15 wrote:Przyszła @.
Pierwsza IUI 🍷
Nie załamujemy się ,walczymy dalej👏
Monitoring 24.03
Druga IUI - pod koniec marca
A jutro idę z mężem na kolację i nie omieszkam dać w palnik 🍷🍸🍹🥃
Trzymaj sie Bajka. Przy drugiej inseminacji dla mnie jest latwiej - mniej niewiadomych, stresu i nadziei. 💝Bajka15, Bąbel lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
2 procedura wrzesien 2020
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
21dpt beta >10000 pęcherzyk na usg
27 dpt jest serduszko❤️
7.12.2020 test genetyczny Sanco 🍀
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
23.06.2021 synek na świecie ❤️ -
Cyprysek89 wrote:Masz rację nie wolno się załamywać ❤❤❤
Ja dzisiaj mam 7 dni po, półmetek oczekiwań 😁
Nie żałuj sobie Kochana- ino coby Wam restauracji nie zamknęli bo 👑👑👑 szaleje a dobry reset nie jest zły!!! 😊😊😊
Cyprysek i Babel. Jak tam?? Czekamy na nasze wielkie bety!!!!💝🍀🍀🍀🍀🍀 ja tak sobie wyobrazam ze dzis 5 dpo i moze piekna blastocysta jest w srodku i zastanawia sie gdzie tu sie w poduszke zagniezdzic😳😳😳😳Bąbel, niezapominajka12345, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
Staraczka_2018 wrote:Gratuluje kolejnym dziewczyna którym się udało 💪 a które w tym cyklu nie maja pozytywnych wyników - nie poddawajcie się i walczcie do końca ✊🏻✊🏻✊🏻
A jeśli chodzi o kliniki i zabiegi to dopytajcie się dokładnie bo ja byłam we wtorek u mojej pani doktor na wizycie pierwsze po dodatnim teście i ona mi mówiła ze zamykają poradnie leczenia niepłodności , która ona prowadzi na NFZ poniewaz to nie jest zabieg ratujący życie i nie chce narażać pacjentów.
Z drugiej strony mnie wysłała na L4 w obawie przed tym wirusem ale tez pewnie dlatego jest jestem pielęgniarka i mam kontakt z różnymi ludźmi.
Także dziewczyny uważajcie teraz na siebie !!!36 lat, amh 2, slabe nasienie.
1 IUI 10.02.2020 😒
2 IUI 7.03.2020 😒
In vitro:
1 procedura Maj 2020
ET 05.2020 8A 😒
FET 26.06. 4BA 😞
FET 24.07 3BB 😞
ET 14.10.2020 4AA 🍀💝
5dpt beta 21
7dpt beta 92
9dpt beta 255
12dpt beta 913
15dpt beta 2924
27 dpt jest serduszko❤️
zdrowy chłopiec🌲💙👶
❄❄4BA i 3BB
CinniMinni wrote:Cyprysek i Babel. Jak tam?? Czekamy na nasze wielkie bety!!!!💝🍀🍀🍀🍀🍀 ja tak sobie wyobrazam ze dzis 5 dpo i moze piekna blastocysta jest w srodku i zastanawia sie gdzie tu sie w poduszke zagniezdzic😳😳😳😳
Ja mam nadzieje ze będziemy miały gdzie to zbadać bo to co się dzieje z dnia na dzień u nas w kraju to masakra... 😞
Jaka Ty jesteś zorientowana widzę co dzień po dniu się dzieje 💁♀️ Ja aż tak mądra nie jestem 🙈🤪🤣
Czym bliżej testowania to mi się zaczyna dłużyć i mam głowę pełna obaw... 🍀🙉❤️Cyprysek89 lubi tę wiadomość