Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny nie wiem co robic.
Lekarz powiedzial, ze zaczynamy nowy cykl i II podejscie do IUI. Od jutra mam brac lek lametta przez 5 dni.
Zapytałam, a jak zamkna kliniki to co?
To bedziemy czekac na następny cykl....
Czy nie zaszkodzi mi branie tych lekow bez zastrzyku na pęknięcie itd?
Co robic!? 🤔🤔🤔🤔
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB
1. 28.11.2020 8tc 💔
2. 07.04.2021 ❄🤞
9.12.2021 Julek💙 3560g 56 cm
-
Witam sie i ja.Moje pierwsze IUI 7.03.Testować powinnam 21 ale nie mam w pobliżu słaba żeby w sobotę pracowali więc test 20.Muszę to wszystko dobrze zgrać bo biorę luteine A mam tylko do niedzieli.Wiec trzymam za wszystkie testujace ✊✊✊✊.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 18:56
Bąbel, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
ONA
2011 przewlekłe zapalenie przypadków laparoskopia
05.2016 początek starań
06.2017 nisko poziom estradiolu-estrofem,TSH 2,5 Euthyrox 50
01.2018 HyCoSy udroznienie jajowodow
02-06.2018 Clo+Ovitrelle 😔
03.2020 IUI 😔
07.2020 ICSI 1 oocyt 1 zarodek brak transferu 😪
AMH 12.2017 0,3
01.2020 <0,14
Nawracajacy guz piersi,niedoczynność tarczycy,Hashimoto,IO,hipoglikemia reaktywna,hiperinsulinemia-Euthyrox 75 metformina 2x850 suple
On
11.2017 wszystko Ok
12.2017 zapalenie wyrostka 2 operacje, colitis ulcerosa
05.2020 oligoAsthenoTeratozoospermia
DFI 33,48%
Test MAR ok
Test HBA 92%
Kariotyp ok -
Dziewczyny dziewczyny testujace 21. 03 ja też się dolaczam bo jednak lot odwołany przez koronowirusa więc nie muszę Testować swojej cierpliwości i betuje z wami 💪😀😁 ale się cieszę zawsze to 3 dni krócej czekania. Oby nam wszystkim się udało 👍✊✊✊💪
Bąbel, Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Jolka4025 wrote:Dziewczyny nie wiem co robic.
Lekarz powiedzial, ze zaczynamy nowy cykl i II podejscie do IUI. Od jutra mam brac lek lametta przez 5 dni.
To bedziemy czekac na następny cykl....
Co robic!? 🤔🤔🤔🤔
Niektórym pęcherzyki same pękają. Mi niestety nie. W najgorszym wypadku będziesz mieć torbiel czynnościowa ale to norma. Pobili 2 tygodnie i zejdzie
Starajacsieocud lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Mi mój lekarz zlecił żebym zrobiła cały pakiet, tak po prostu jak szukaliśmy przyczyny niepłodności....zlecił mi badanie na celiakia (wyszły niestety uszkodzone diety więc całą ciążę i już od ok pół roku przed jestem niestety na diecie bezglutenowej), laktoze (tutaj wynik mam ok) i trombofilie wrodzona czyli właśnie te mutacje, tam się chyba bada z 6 genów i 3 chyba mi wyszły uszkodzone....ale podobno nawet 50% populacji to ma a nawet nie wie...🙉
Co do morfologii partner ma 14%, a dwa miesiące wcześniej miał 12% więc się ciut poprawiło, a liczba Plemnikow w ejakulacie 340 mln🙈🙈🙉😍😅, ruchliwosc 56%😊 Z czego tylko 4% szybkich a aż 52% wolnych 😊🙉
Jakie badanie na celiakię i nietolerancję robiłaś? -
niezapominajka12345 wrote:Mi mój lekarz zlecił żebym zrobiła cały pakiet, tak po prostu jak szukaliśmy przyczyny niepłodności....zlecił mi badanie na celiakia (wyszły niestety uszkodzone diety więc całą ciążę i już od ok pół roku przed jestem niestety na diecie bezglutenowej), laktoze (tutaj wynik mam ok) i trombofilie wrodzona czyli właśnie te mutacje, tam się chyba bada z 6 genów i 3 chyba mi wyszły uszkodzone....ale podobno nawet 50% populacji to ma a nawet nie wie...🙉
Co do morfologii partner ma 14%, a dwa miesiące wcześniej miał 12% więc się ciut poprawiło, a liczba Plemnikow w ejakulacie 340 mln🙈🙈🙉😍😅, ruchliwosc 56%😊 Z czego tylko 4% szybkich a aż 52% wolnych 😊🙉Bąbel, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
-
CinniMinni wrote:Ja zorientowana na maxa bo kumpela miala in vitro teraz.
hodowanie zarodkow do 5 doby i transfer do brzuszka.
Taki 5dniowy zarodek to blastocysta i po kilku dniach sie chwyta poduchy i zagniezdza kilka dni.
Z ciekawostek podobno implantacja nastepuje statystycznie 9 dnia po owulacji.
🍀🍀🍀 -
Nea wrote:Witam sie i ja.Moje pierwsze IUI 7.03.Testować powinnam 21 ale nie mam w pobliżu słaba żeby w sobotę pracowali więc test 20.Muszę to wszystko dobrze zgrać bo biorę luteine A mam tylko do niedzieli.Wiec trzymam za wszystkie testujace ✊✊✊✊.
Trzymam kciuki za Ciebie Kochana 👍🥳😊
Ja tez biorę luteinę i duphaston i cleaxe 😉 -
Bąbel wrote:Z tego co wiem to MedART Poznań 😊👍💁♀️
Ale Niezapominajka12345 Ci napewno odpisze 😘niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość
-
Że strony dna.pl taki pakiet: celiakia, nietolerancja laktozy i trombofilia wrodzona 😊Paulina12345 wrote:Jakie badanie na celiakię i nietolerancję robiłaś?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Do Medartu w Poznaniu do dr Kru....😊Maadziulla wrote:Niezapominajka 12345 możesz mi powiedzieć do jakiego lakarza chodzisz?starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ojej o jakim lekarzu mówisz???🤔Maadziulla wrote:Tak tak pisała ze MedArt Poznań ale ciekawi mnie jaki lekarz ponieważ ja mam tam bardzo źle doświadczenia wręcz miałam traumę i rok przerwy przez jednego z tamtad nie mówiąc o zdrowiu i pieniądzach na jakie mnie naciągnęli ☹️starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ojej bardzo mi przykro że coś złego się stało i masz złe wspomnienia, ja nawet nigdy w życiu u niego nie byłam. Mój lekarz jest już typowo od ciąż tam w medarcie a trafiłam na niego i na medart zupełnie przypadkiem, nawet wtedy nie wiedziałam że będę jeździć do Kliniki niepłodności 🙈🙄😊🙄Maadziulla wrote:Ufff kamień z serca mi spał❤️ o dr Ża..... Nie chcę się rozpisywać bo aż mnie ciarki przechodzą ale naprawdę bardzo odradzam tego lekarza.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Maadziulla wrote:Tak tak pisała ze MedArt Poznań ale ciekawi mnie jaki lekarz ponieważ ja mam tam bardzo źle doświadczenia wręcz miałam traumę i rok przerwy przez jednego z tamtad nie mówiąc o zdrowiu i pieniądzach na jakie mnie naciągnęli ☹️
Przyjmuje tam ten o którym piszesz a nawet nie wiem czy nie jest właścicielem tej kliniki...Maadziulla lubi tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Ojej o jakim lekarzu mówisz???🤔
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Kochana gdybym to ja wiedziała jak je najlepiej robić to na pewno bym Ci powiedziala😅😅🙈🙉😂
Zaraz właśnie idę sobie zrobić, bo zawsze robię ok 22, od kilku dni smaruje najpierw miejsce wkłucia oliwka dla dzieci i po prostu wbijam igłe zdecydowanym ruchem (zaciskając zęby bo boli jak cholera....🙉) i powoli wpuszczam płyn, jak cały zleci to wyjmuje od razu igłe.Później przykładam wacik i dociskam z 5 minut, ale nie rozmasowywuje😊 od kilku dni (odpukac😅🙈) siniaków nie mam, tylko małe kropki, ale czasami jak był problem wbić igłe to na chama dawałam I siniaki mam nadal i też coś nie blakną wcale 🙈🙈🙉😅Bąbel wrote:Niezapominajka12345 proszę powiedz mi jak robić te zastrzyki najlepiej? 🙉 ja po każdym mam siniaki 🤦♀️ Dwa mam takie wielkie jak być a reszta wogole nie blednie 🤔 przyduszasz po? Od razu wyjmujesz igle? Czymś smarujesz? 😀starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
paulity wrote:Dziewczyny jutro miałam mieć usg a pewnie w przyszłym tygodniu miałam mieć iui a dziś lekarz do mnie dzwonił i odwołał wizytę i kazał przyjechać w przyszłym miesiącu żeby się nie narażać . Czy ktoś miał taką sytuację ?
Dziewczyny nie wiem co robic.
To On na to, ze bedziemy czekac na następny cykl....
Co robic!? 🤔🤔🤔🤔
Dodam ze w tej samej klinice jest moja znajoma i jej kazal ( inny lekarz )czekac na następny cykl, a moj ze działamy....Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2020, 21:37
31 lat Ja
33 lata Mąż
Starania od Maj 2016 ❤
Niedoczynność tarczycy
Hashimoto
Laparoskopia 13.11.2019
AMH 2,6 2020r
Endometrioza I/II st
Mąż - wyniki super 😎
Ja -wszystko ok 😀
IUI luty, czerwiec 2020🍷
Z: 4AA, 4AA, 3AA, 3AB, 2AB