X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może clexane i acard? Ja biorę taki zestaw i metylowane wit
    MartaChm. wrote:
    Dziewczyny z mutacja,mam podejrzenie. Ze ja mam bo jak brałam ovarin w tamtym cyklu dopiero coś zaskoczyło, ale okazało się ciąża biochemiczna. Brałam tylko ovarin. Co powinnam jeszcze brać przed pozytywnym testem

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Może clexane i acard? Ja biorę taki zestaw i metylowane wit
    Pogadam w czwartek o tym z ginekolog już kiedyś rozmawialiśmy to mówiła że da zastrzyki po pozytywnym teście ale no tym razem zanim się zaczęło to się skończyło... Ale i tak się cieszę a jakie witaminy bierzesz i powiedz po zabiegu iui co brałas

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki..
    kryzys mam.. do testu parę dni, a nie mam żadnych objawów i już mam czarne myśli, że pierwsza iui i niepowodzenie :(.
    Piersi mnie tylko trochę bolą jak zawsze przed okresem, nic więcej :(
    martwię się jeszcze powrotem do pracy, eh :(

PinaColada93 lubi tę wiadomość

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć dziewczynki..
    kryzys mam.. do testu parę dni, a nie mam żadnych objawów i już mam czarne myśli, że pierwsza iui i niepowodzenie :(.
    Będzie dobrze trzymam kciuki 🤞

Mad_red, Jolka4025 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam od razu po iui acard, clexane, duphaston, luteinę dopochwowo. Poza tym już dużo wcześniej biorę wit B12, magnez, kwas foliowy, wit. D, Prenatal duo
    MartaChm. wrote:
    Pogadam w czwartek o tym z ginekolog już kiedyś rozmawialiśmy to mówiła że da zastrzyki po pozytywnym teście ale no tym razem zanim się zaczęło to się skończyło... Ale i tak się cieszę a jakie witaminy bierzesz i powiedz po zabiegu iui co brałas

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie! Ja zawsze się doszukiwałam objawów i zawsze jakies tam się znalazły a ciąży brak, teraz żadnych objawów (jak zresztą przez cały I trymestr) a ciąża jednak jest, więc jeszcze chwila cierpliwości ✊✊✊😍 trzymam kciuki!
    Martynkowo wrote:
    Cześć dziewczynki..

Mad_red lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nawet nic nie widziałam 🙄🙄😅🙈 tylko karta ciąży mnie zainteresowala a reszta stwierdziłam, że to jakieś reklamy, muszę zajrzeć 😅🙄🙈
    Ja jeszcze nie myślę o porodzie, jeszcze kupa czasu, ale na tą chwilę chyba raczej u siebie w mieście zresztą wiesz jak to jest możesz se planować a może Cie złapać znienacka😅🙈
    No dosyć dziwnie, że tak obok siebie wizyty ale może Br chce zobaczyć wyniki tych badań nie wiem, ja mojemu pokaże dopiero w pon, wtedy też zdecyduje czy robię ten test nifty dodatkowo bo mieliśmy w tym zeszłym tygodniu już go robić ale przez te Plamienia....🙉 stwierdzilismy, że czekamy do pon. medart nie ma raczej żadnego swojego szpitala. Nie bój się prenatalnych, mów żeby tak nie naciskał i tyle niech spada hehe. Ojjj tak jeszcze w sumie dluuuuga niedziela i nareszcie mój upragniony poniedziałek 😍✊✊✊
    O której masz wizytę Kochana? 💁‍♀️ To już jutro 💪🍀🌷

Mad_red, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć dziewczynki..

Dopóki nie masz wyniku bety, to wszystko jest możliwe i życzę Ci bardzo pozytywna 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Mnie dziś od rana boli brzucha. Brałam nospe max i na bieliźnie zauważyłam drobna plamkę czerwono-brazową. Dziwne, bo jak się podcieralam to na papierze nic 🤷. Zaczynam już się stresować, a wizyta dopiero w przyszły wtorek 😒

Bąbel lubi tę wiadomość

Styczeń 2012 IUI nieudana
    Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
    Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • PinaColada93 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Cześć dziewczynki..
    Dasz radę. Pamiętaj że stres może tylko zaszkodzić... Aczkolwiek ja za chwile będę przechodziła to samo.. Boję się że oszaleje przez te 14 dni,a mój Mąż ze mną.

Bedzie dobrze. 🤞🍀❤️

Mad_red, Jolka4025 lubią tę wiadomość

starania od lipca 2018 r.
    AMH:
    11.2019 - 4,00
    09.2020 - 3.46
    Badanie nasienia(morfologia) - 0%
    01.2020: Sono HSG - obydwa jajowody drożne
    06.05.2020: I IUI. ❌😔
    08.06.2020: II IUI ❌😔
    08.07.2020: III IUI ❌😔 😔
    09.2020: in vitro

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NARESZCIE!!!!!✊✊✊✊
    Wizyta na 15 pewnie będzie poślizg jak zwykle, trzymajcie mocno kciuki musi być dobrze 😊😊😊😍😍✊✊✊✊
    Bąbel wrote:
    O której masz wizytę Kochana? 💁‍♀️ To już jutro 💪🍀🌷

Mad_red, Bąbel, Fragola_95, CinniMinni lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NARESZCIE!!!!!✊✊✊✊
    Wizyta na 15 pewnie będzie poślizg jak zwykle, trzymajcie mocno kciuki musi być dobrze 😊😊😊😍😍✊✊✊✊
    Napewno będzie dobrze zobaczysz 🍀🍀🍀✊✊✊🙏🙏🙏
    A jedziesz do Medartu czy masz u siebie? 🤔
    Bo teraz już mój N. nie wszedł ze mną do gabinetu na wizytę pierwszy raz byłam sama 😉
    Ja nie wiem biorę ta nospe od piątku wieczora i narazie nie ma zbytnio różnicy ten brzuch mnie pobolewa a najbardziej wieczorami mi dokucza ☹️

niezapominajka12345, Mad_red lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mad_red wrote:
    Dopóki nie masz wyniku bety, to wszystko jest możliwe i życzę Ci bardzo pozytywna 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚

Mnie dziś od rana boli brzucha. Brałam nospe max i na bieliźnie zauważyłam drobna plamkę czerwono-brazową. Dziwne, bo jak się podcieralam to na papierze nic 🤷. Zaczynam już się stresować, a wizyta dopiero w przyszły wtorek 😒
    Mnie cały czas boli brzuch 🤦‍♀️ Ja nie wiem co My z tymi brzuchami mamy 😏 ja od piątku wieczora biorę i najbardziej doskwiera mi właśnie wieczorami ☹️
    Ty się żadna plamka nie martw obserwuj to i dużo odpoczywaj 💪💪💪🍀🍀🍀🌷🌷🌷

f3c5740a8e.png
  • MartaChm. Przyjaciółka

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam od razu po iui acard, clexane, duphaston, luteinę dopochwowo. Poza tym już dużo wcześniej biorę wit B12, magnez, kwas foliowy, wit. D, Prenatal duo
    Ale prenatal duo osobno i dodatkowo te witaminy?

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U siebie mam wizytę ✊😊😊o Medart to chce zapomnieć jak najszybciej i już nigdy tam nie wracac 😉 hehe dosyć tam na cierpiałam, ale suma sumarum jestem im wdzięczna ✊😍😊
    Spokojnie to dopiero 2 dni bierzesz, organizm musi się przyzwyczaic, ja biorę 3 razy dziennie i póki co jest ok, aż się boję jak będzie mi teraz kazał to odstawić heh...
    Bąbel wrote:
    Napewno będzie dobrze zobaczysz 🍀🍀🍀✊✊✊🙏🙏🙏
    A jedziesz do Medartu czy masz u siebie? 🤔
    Bo teraz już mój N. nie wszedł ze mną do gabinetu na wizytę pierwszy raz byłam sama 😉
    Ja nie wiem biorę ta nospe od piątku wieczora i narazie nie ma zbytnio różnicy ten brzuch mnie pobolewa a najbardziej wieczorami mi dokucza ☹️

Bąbel lubi tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie rozumiem?
    Przepraszam, prenatal uno najpierw brałam a teraz od 12 tyg prenatal duo. Wszystko razem z witaminami.
    MartaChm. wrote:
    Ale prenatal duo osobno i dodatkowo te witaminy?

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NARESZCIE!!!!!✊✊✊✊

Trzymamy kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Będzie dobrze. Dawaj znać, co i jak. Myślami jestem z Tobą 😘😘😘

niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość

Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
    38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png
  • Mad_red Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbel wrote:
    Mnie cały czas boli brzuch 🤦‍♀️ Ja nie wiem co My z tymi brzuchami mamy 😏 ja od piątku wieczora biorę i najbardziej doskwiera mi właśnie wieczorami ☹️
    Ty się żadna plamka nie martw obserwuj to i dużo odpoczywaj 💪💪💪🍀🍀🍀🌷🌷🌷

Dziękuję Bąbel za słowa wsparcia 😍😍😍 . Obserwuję, leżę i pachne. Jak będzie trzeba to i jutro wolne sobie zrobię, a co mi tam 🙂

A możecie polecić jakieś dobre witaminy dla ciężarówek? Ja dojadam doppel Herz mama, ale w tym tygodniu musze się zaopatrzyć. Oprócz tego biorę dodatkowo omega ,dawka ,2000 i selen, kwas foliowy 15mg.

niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość

38 l., AMH 0.35
    RZS
    14 stycznia 2020 IUI 😢
    8 luty 2020 druga IUI 😢
    rfxgqqmzdcx1nkg4.png

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo ✊✊✊😍😊 ja również trzymam za Ciebie kciuki, odpoczywaj! U mnie Plamienia trwaly 4 dni teraz nagle cisza, jutro dam znać co tam się dzieje, mam nadzieję że Maleństwo rośnie i jest wszystko ok 😊😊😊✊
    Mad_red wrote:
    Trzymamy kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚. Będzie dobrze. Dawaj znać, co i jak. Myślami jestem z Tobą 😘😘😘

Bąbel, Mad_red lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • AsiaKK Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o radę. Już tutaj kiedyś pisałam, przez chwilę myślałam, że wiem co chce zrobić, ale teraz znów mam rozterki.

Staramy się od czerwca 2019. W sierpniu zaszlam Ale w połowie października poronilam puste jajo. Mogliśmy się starać od razu bo poronilam samoistnie. Zaczęliśmy od razu i intensywnie. Do tej pory nic. Jesteśmy w klinice bo już tak zwariowalam. Lekarka mówi, że jak nie chce czekać to inseminacja. Jutro mam Sono hsg, cykl odczekamy I w kolejnym stymulacja clo I inseminacja. Mam już dość tych staran. Myślę, że chciałabym spróbować inseminacji. Mąż też jest tego zdania. Tylko że dużo się czyta opinii, że inseminacja to w zasadzie takie same szanse jak przy zwykłym stosunku. Jakie wy macie do tego podejście? Proszę o wasze opinie.

Starania od 06.2019
    3cs - ciąża
    10.2019 - puste jajo
    Cykle 34-36 dni
    5-6 cs - ciąża
    08.2020 - poronienie zatrzymane
    2-3 cs - ciąża biochemiczna
    01.2021
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U siebie mam wizytę ✊😊😊o Medart to chce zapomnieć jak najszybciej i już nigdy tam nie wracac 😉 hehe dosyć tam na cierpiałam, ale suma sumarum jestem im wdzięczna ✊😍😊
    Spokojnie to dopiero 2 dni bierzesz, organizm musi się przyzwyczaic, ja biorę 3 razy dziennie i póki co jest ok, aż się boję jak będzie mi teraz kazał to odstawić heh...
    Widzisz to Ty masz lepsza sytuacje bo Twój lekarz przyjmuje u Ciebie a moja lekarka która jest ordynatorem na ginekologii w szpitalu u nas gdzie chciałabym rodzic w przyszłości skierowała mnie na IUI na P-n i powiedziała ze jak już będę w ciąży to mam do niej wrócić... a ja jeżdżę do A.B. bo to Jemu zawdzięczam ten Błogosławiony stan i teraz bądź tu mądra co robić??? 🤔
    My jak takie lekomanki 🤣 ale ja mam brać tylko 5 dni a jutro już 3 dzień... zobaczymy co to będzie 😊

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ